728 x 90

جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در مورد ایران

مایک پمپئو،سناتور جان باروسو  ،سناتور لیندزی گراهام ،سناتور تد کروز
مایک پمپئو،سناتور جان باروسو ،سناتور لیندزی گراهام ،سناتور تد کروز

مایک پمپئو روز پنجشنبه ۹مرداد در جلسه بررسی اولویتها و بررسی بودجه درخواستی وزارت‌خارجه آمریکا برای ۲۰۲۱ در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا شرکت کرد. وی در این جلسه در رابطه با رژیم ایران و تهدیدات آن صحبت کرد و به سوالات سناتورها در این رابطه پاسخ داد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا: در مورد تهدیدات حکومتهای استبدادی: ما دنیا را با همان واقع‌بینی بنیانگذاران آمریکا ارزیابی کردیم: ما رژیم ایران را آن چه هست می‌بینیم: یک تجاوزگر و نه یک قربانی. ما با تمام قوا کارزار فشار حداکثری‌مان را از مه ۲۰۱۸ پیش بردیم. ما درآمدهای حیاتی نفت که رژیم برای تروریسم و فعالیت‌های غیرقانونی هسته‌یی استفاده می‌کند، را به میزان نود درصد کاهش دادیم. ما از طریق دیپلماسی کشورها را به خودمان نزدیک کردیم. و شاهد لیست‌گذاری حزب‌الله از جانب کشورهای اروپایی و آمریکای جنوبی بودیم. و ما آمادگی نظامی‌مان در برابر ایران را تقویت کردیم. کار زیادی هست که باید انجام شود. شورای امنیت [ملل متحد] باید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل را قبل از این‌که در ۱۸ اکتبر منقضی شود، تمدید کند. ایران پیش از این کشتی‌ها در تنگه هرمز را مین‌گذاری کرده است، به تأسیسات نفتی سعودی موشک شلیک کرده است و به حوثیها تسلیحات می‌رساند. در صورتی که شورای امنیت اقدام نکند، ایران دست بازتری خواهد داشت که به ویرانی در خاورمیانه و در واقع در سراسر دنیا دامن بزند.

سناتور جان باروسو: مایلم در مورد تحریم تسلیحاتی علیه رژیم ایران صحبت کنیم. همان‌طور که شما می‌دانید تحریم تسلیحاتی بین‌المللی قرار است در اکتبر امسال منقضی شود. من بسیار متعجب شدم که ما باید جامعه بین‌المللی را متقاعد کنیم که باید از این جلوگیری شود که رژیم ایران، کشور سردمدار حامی تروریسم در دنیا، تسلیحات پیشرفته خریداری کند. این امر توانایی رژیم ایران برای تسلیح تروریستها، گروه‌های نیابتی در سراسر منطقه را به‌طور چشم گیری افزایش خواهد داد. ما خواهیم دید که احتمالاً سلاحهای بیشتری به حماس و حوثیها، حزب‌الله در لبنان ارسال خواهد شد. به‌رغم عواقب وحشتناک این مسأله، بسیاری کارشناسان معتقدند که تمدید تحریم تسلیحاتی توسط روسیه و چین وتو خواهد شد.

مایک پمپئو: امیدوارم که وتو نکنند ولی انتظار دارم که این کار را بکنند. ما تلاش می‌کنیم که روسیه را متقاعد کنیم که اجازه تمدید تحریم تسلیحاتی را بدهند. ما با چینیها مذاکره می‌کنیم. ما با همتایان تروئیکای اروپا [انگلستان، فرانسه و آلمان -م] هم کار می‌کنیم. ما قطعنامه شورای امنیت ملل متحد را در آینده نزدیک ارائه می‌دهیم که در آن ما پیشنهاد تمدید تحریم تسلیحاتی را می‌دهیم. این یکی از نواقص محوری برجام است که فقط یک ممنوعیت پنج ساله برای هم خرید و هم ساخت سامانه‌های تسلیحاتی قائل شد. ساختن سامانه‌های دفاع هوایی در صورتی که آنها مسیر هسته‌یی را ادامه دهند، قابلیت حفاظت از برنامه هسته‌یی و هم‌چنین قابلیت فروش تسلیحات را داشته باشد که دوباره مانند گذشته تبدیل به یکی از بزرگترین معامله کنندگان تسلیحات جهان شود. ما هر کاری که در توان داریم انجام خواهیم داد. ما معتقدیم که قابلیت این کار را در شورای امنیت داریم. و امیدواریم که شورای امنیت به این نتیجه برسد که این تحریم تسلیحاتی کار درست است.

در صورتی که این کار را انجام ندهد ما از هر ابزاری که در اختیار داریم استفاده خواهیم کرد تا تضمین کنیم که این تحریم تسلیحاتی در ۱۸ اکتبر امسال لغو نشود. ما فکر می‌کنیم این امر ثبات در خاورمیانه را کاهش خواهد داد.

سناتور لیندزی گراهام، : شما رژیم ایران را به‌لحاظ قابلیت هایشان در چه نقطه‌ای می‌بینید؟ آیا تحریم‌ها کارآیی دارد؟ و شما در مسیر پیش رو به این کمیته چه توصیه‌ای در رابطه با رژیم ایران می‌کنید؟‌

مایک پمپئو: سناتور، تحریم‌ها به‌روشنی تأثیر گذاشته است. ظرفیت آنها برای تأمین مالی حزب‌الله و شبه‌نظامیان شیعه در عراق را کاهش داده است. ولی صریح بگویم تحریم‌ها هدف نهایی خود را محقق نکرده است که تغییر رفتار رژیم ایران است. دیدگاه ما این است که خوشحال می‌شویم که رفتار آنها تغییر کند. ولی تا زمانی که آنها این کار را بکنند ما بهترین ابزار را محروم کردن رژیم از ظرفیت دامن‌زدن به تروریسم در سراسر دنیا می‌بینیم. حمایت شما در این کار خیلی مهم است. من کمی قبلتر درباره تحریم تسلیحاتی سازمان ملل صحبت می‌کردم که ما تلاش خیلی زیادی می‌کنیم که در چند ماه دیگر منقضی نشود.

سناتور گراهام: با تشکر از شما. فکر می‌کنم شما از نظر من کار خیلی خوبی برای کشور مان انجام دادید و با قدرت و با منطق وارد مسائل بسیار سختی شدید.

سناتور تد کروز، : اجازه بدهید در مورد مسأله دیگری صحبت کنیم که من و شما مبسوط درباره آن گفتگو کردیم. که مکانیسم ماشه رژیم ایران است. من معتقدم که فشار حداکثری باید واقعاً فشار حداکثر باشد. که رژیم ایران وقتی که آیت‌الله می‌گوید مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسراییل باید حرف وی را جدی بگیریم. بر اساس شروط توافقنامه هسته‌یی رژیم ایران دوران اوباما و قطعنامه شورای امنیت ملل متحد که آن را اجرایی کرد، آمریکا اختیار فعال کردن تحریم‌های مکانیزم ماشه را در هر زمانی که رژیم ایران توافقنامه را نقض می‌کند، دارد. ما به‌رغم این‌که از این توافقنامه خارج شدیم این اختیار را داریم. رژیم ایران الآن به‌صورت آشکار و علنی و فاحشی از توافقنامه سرپیچی می‌کند و وانمود هم نمی‌کنند که به توافقنامه پایبند هستند. آنها آشکارا آن را نقض می‌کنند و به ما هم می‌گویند که دارند نقض می‌کنند. آیا آمریکا تحریم‌های مکانیزم ماشه را فعال خواهد کرد که منجر به نه فقط اعمال تحریم‌های آمریکا بلکه تحریم‌های خیلی گسترده‌تر به‌خاطر نقضهای توافقنامه توسط ایران خواهد شد؟‌

مایک پمپئو: رئیس‌جمهور خیلی روشن گفته است. من درباره این موضوع چند بار صحبت کردم. ما معتقدیم که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد ما به‌روشنی این قدرت را داریم که این کار را بکنیم. و این‌که ما اجازه نخواهیم داد که این تحریم تسلیحاتی در ۱۸ اکتبر منقضی شود. ما قطعنامه شورای امنیت ارائه خواهیم داد و امیدواریم که توسط بقیه اعضای دائم شورای امنیت تصویب شود. در صورتی که تصویب نشود ما اقدام ضروری را انجام خواهیم داد تا تضمین کنیم که این تحریم تسلیحاتی منقضی نشود. ما قابلیت اجرایی کردن تحریم‌های مکانیزم ماشه را داریم و به ترتیبی که از آمریکا حفاظت و دفاع کند، این کار را انجام خواهیم داد...

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e8ba47b8-170a-4e18-8e82-6818a2361b97"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات