728 x 90

جنگ بر سر دوراهی منتهی به بن‌بست

بن‌بست اینس‌تکس
بن‌بست اینس‌تکس

قبول یا رد اینس‌تکس که راه به قبول یا رد لوایح اف‌.ای‌.تی‌.اف و پذیرش شروط اتحادیه اروپا بر سر موشکی و دخالت‌های منطقه‌ای رژیم می‌برد، دعواهای درونی باندهای آن را به نقطهٔ راهبردی رسانده است.

کار رژیم به جایی رسیده است که یا باید بپذیرد تراز معیارهای جامعهٔ جهانی باشد و دست از موشکی و دخالتهای منطقه‌ای و سودای بمب هسته‌ا‌ی بردارد و یا رک و صریح به جامعهٔ جهانی اعلام جنگ بکند.

بنابراین فرصت بازی در بین این دو گزینه و مجالی برای امروز و فردا کردن برای رژیم نمانده است.

به‌خصوص که در آستانهٔ اجلاس ورشو و سررسید مهلت اف‌.ای‌.تی‌.اف قرار دارد. این تنگنا کشمکشهای درونی رژیم را شعله‌ورتر و بی‌راه‌حلی و بن‌بست آن را برجسته‌تر کرده است.

 

مقدمات برجام ۲

محمدجواد ابطحی، عضو مجلس ارتجاع از باند خامنه‌ای، به سرگشتگی نظام در تعامل با اروپا اذعان کرد و گفت: «INSTEX در باغ سبزی است که درون آن خرابه‌ای بیش نیست». وی افزود: «اروپایی‌ها در حالی INSTEX را که هیچ راه‌کار قابل‌قبولی در آن نیست به ایران پیشنهاد می‌دهند که صراحتاً دوباره درخواست دیگری از کشورمان دارند. این اقدام اروپایی‌ها در واقع مقدمات برجام ۲ است. INSTEX در حالی ارائه شده که بیشتر همانند همان آب‌نباتی است که به بچه می‌دهند تا حواس او را از موضوع مهمی غافل کنند».(سایت حکومتی قدس آنلاین ۲۱بهمن ۹۷)

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس ارتجاع از باند خامنه‌ای هم با حمله به باند رقیب گفت: «بعضی‌ها به اروپا دل بسته‌اند». او با اشاره به مسأله FATF آن را قرارداد ننگینی خواند و با نگرانی گفت: «امروز منوط کردند به تصویب این قرارداد و موشک‌ها را درگیر کردند».(خبرگزاری ایسنا ۲۱بهمن ۹۷)

 

شیفتگی نامعقول و کودکانه!

محمدصادق کوشکی، مهرهٔ اطلاعاتی باند خامنه‌ای که از او به‌عنوان کارشناس و استاد دانشگاه اسم می‌برند، به بی‌راه‌حلی استراتژیک در دستگاه سیاست خارجی اذعان کرد و در حالی که ولی‌فقیه ارتجاع رسماً سیاست «نگاه به شرق» را مطرح کرده گفت: «به‌واسطه درک غلطی که از مقوله دیپلماسی در طول ۴۰سال در مقامات شکل گرفت از گذشته تا به امروز نوعی شیفتگی نامعقول و حتی کودکانه در برخی از چهره‌های سیاسی و دیپلماتیک کشور برای نزدیکی بدون امتیاز به غرب یا شرق در طول این سال‌ها به وجود آمد». وی بر سهم‌خواهی باندی در این رویکردها تأکید کرد و گفت: «دیپلماسی ۴۰ساله ایران قربانی سهم‌خواهی‌های جریانهای سیاسی بوده است!».(سایت حکومتی دیپلماسی ایرانی ۲۱بهمن ۹۷)

 

نگاه غیرایدئولوژیک

اما در محافل و باندهای هم‌سو با روحانی صحبت از ضرورت کرنش و کوتاه‌آمدن در برابر اروپا در وحشت از قیام در جریان است.

هرمیداس باوند، یک کارشناس این باند، یادآوری کرد: «به‌نظر می‌رسد سال بعد ایران درگیر کشمکشهای جدی اقتصادی به‌منظور تأمین نیازهای اولیه کشور خواهد بود ما باید بپذیریم که بدون در نظر گرفتن برخی شعارها و نگاه ایدئولوژیک یک دیپلماسی موفق را بر مبنای تعامل و احترام با همه کشورهای جهان در دستورکار قرار دهیم».(سایت دیپلماسی ایرانی ۲۱بهمن ۹۷)

مهدی مطهرنیا، یک کارشناس دیگر باند روحانی هم با اشاره به «غافلگیری استراتژیک» حاکمیت نوشت: «ایران باید با ادراک عمیق و با جدیتی بیش‌تر واقعیات موجود را پذیرا باشد و برای خروج از این غافل‌گیری استراتژیک، پیشروتر از حوادث و وقایع تصمیمات خود را اتخاذ کند».(خبرگزاری ایسنا ۲۰بهمن ۹۷)

 

شرایط بسیار حساس بن‌بست

صرف‌نظر از منافع و جنگ‌وجدال باندی واقعیت این است که شرایط برای حاکمیت آخوندی بسیار حساس است و به‌رغم دود و دم سردمداران و مهره‌های باند خامنه‌ای در دوراهی بن‌بست قرار گرفته است.

بن‌بستی که مهره باند روحانی(مهدی مطهرنیا) به «غافلگیری استراتژیک» تعبیر می‌کند، یعنی شرایطی که نظام و سردمدارانش را از صدر تا ذیل دچار بهت و سردرگمی کرده است.

بنابراین در این دوراهی بن‌بست یا باید پای مذاکره و پذیرش جام‌زهرهای دیگر بیاید یا در صورتی که این راه را نرود باید پیه انزوا و تحریم‌های بیشتر و خفگی اقتصادی را به تن بمالد که البته پرواضح است که هر دو مسیر به کجا ختم می‌شود.

در هراس از همین وضعیت است که علی بیگدلی، یک مهره باند روحانی، توصیه می‌کند: «امروز باید یک نگاه جدی و فعالی را برای حفظ تعامل با قاره سبز اتحادیه اروپا به‌کار بریم. ببینید اکنون مسأله دستاورد مطرح نیست. شرایط جامعه جهانی برای ایران به یک نقطه حساسی رسیده است. ما باید به هر قیمتی اتحادیه اروپا را در جبهه خود نگهداریم، اگر ما در سایه رفتارهای غلط خود اتحادیه اروپا و به‌خصوص آلمان، فرانسه و انگلستان را نیز به این مثلث ملحق کنیم، شرایط برای زیست ایران در جامعه جهانی بسیار سخت خواهد شد». معنی شرایط سخت زیست در جامعه جهانی، انزوای بیش‌از‌پیش و قبول تحریم‌های بیشتر است».(سایت دیپلماسی ایرانی ۲۱بهمن ۹۷)

 

کنفرانس لهستان

این تنگنا و بن‌بست برای نظام آخوندی با برگذاری کنفرانس لهستان که در روزهای آینده تشکیل می‌شود، ضریب خورده و مضاعف می‌شود.

کنفرانسی که در آن کشورهایی نظیر بلژیک و دو کشور آلمان و انگلیس که امضاکننده برجام و تصویب‌کننده «اینس‌تکس» هستند، شرکت خواهند کرد و در جریان آن رژیم قطعاً با انزوای بیشتری مواجه خواهد شد. و طبعاً امید رژیم به این‌که به زعم خود بتواند از شکاف بین اروپا و آمریکا سود ببرد بیش‌از‌پیش رنگ خواهد باخت و تردیدی نیست که نتیجه این کنفرانس به زیان رژیم تمام خواهد شد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c3975dfe-3635-4cd6-9387-6744c97465fe"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات