728 x 90

جنگ مغلوبه دو باند، در بن‌بست FATF

بن‌بست FATF
بن‌بست FATF

به‌دنبال متوقف شدن بررسی لوایح ‌FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام صف‌بندی دو باند مخالف در برابر هم شدیدتر شده است. در حالی که باند دلواپسان فرصت را مغتنم شمرده تا برجام را هم زیر سؤال ببرد، باند روحانی هم بیکار ننشسته و حملات خودش را تشدید کرده است.

اما هر دو باند می‌دانند این حالت قفل نمی‌تواند زیاد طول بکشد و رژیم ناگزیر است در مقابل خواسته جامعهٔ جهانی موضع مشخص بگیرد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع، گفت: «یکسری مسائل سیاسی با اروپا بر جایگاه رأی به پالرمو و CFT تاثیر منفی گذاشته است». وی با اشاره به‌نحوهٔ تصمیم‌گیریها در جلسات FATF گفت: «در صورتی که فضای سیاسی بر تصمیم‌گیریهای نظام حاکم شود مشکل پیش می‌آید».(سایت نامه ۲۸بهمن ۹۷)

ظریف در حاشیه کنفرانس مونیخ در دفاع از برنامهٔ موشکی فرصت را مغتنم شمرد و برای دفاع از برجام و ادامه همکاری با اروپا هم بازارگرمی کرد و گفت: «توافقی بهتر از برجام به دست نمی‌آید».(سایت نامه ۲۸بهمن ۹۷)

 

مقدمه براندازی

این در حالی است که باند حریف این تعاریف از برجام را از قبل مقدمه دفاع از FATF دانسته و به آن پاسخ داده بود. از جمله ابراهیم کارخانه‌یی، رئیس سابق کمیتهٔ هسته‌یی مجلس ارتجاع، روز ۲۷بهمن در کیهان خامنه‌ای نوشت: «سقوط برجام که زمانی آن را فتح‌الفتوح می‌نامیدند به برنامه‌یی شرم‌آور تحت عنوان «نفت در برابر غذا و دارو»... در افکار عمومی جهانی به‌معنای مقدمه براندازی است، مهر پایان بر تعهدات ۱+۵و آغاز طرحی جدید و تحقیرآمیز است».

باند خامنه‌ای با این نوع استدلال‌ها برای جلوگیری از تصویب نشدن لوایح، هجمه سنگینش را به باند روحانی شدت داد.

 

FATF بدتر از ترکمنچای!

پرویز داوودی، عضو مجمع تشخیص مصلحت آخوندی، گفت: «در همین ماجرای FATF اگر کم‌کاری کنیم آقایان می‌زنند و می‌برند، ما باید پرکاری و تلاش کنیم و اجازه ندهیم، حالا اگر کم‌کاری کنیم و این قرارداد بدتر از ترکمنچای را به ما تحمیل کردند ما مقصر هستیم و ربطی به مدیریت ارشد نظام ندارد».(کیهان ۲۷بهمن ۹۷)

 

در مفاهیم گنگ نباید بمانیم!

در باند روحانی با یادآوری شرایط انفجاری جامعه، بر ضرورت خوردن این زهر تأکید می‌کنند. آخوند محسن غرویان از حوزهٔ قم در روز ۲۸بهمن گفت: «الآن فشار مالی روی مردم بسیار زیاد است. مردم دارند از وضعیت اقتصادی به نقطه انفجار می‌رسند. مشاهده صف‌ها و قیمت گوشت نشان‌دهنده تاثیر تحریم‌های بین‌المللی است. مجمع تشخیص مصلحت نظام باید فارغ از جناح‌بندی‌های سیاسی فقط به مصلحت مردم بیاندیشد و تصمیم بگیرد». وی در ادامه با اشاره به حرف آخوند آملی لاریجانی که گفته بود باید به فکر عزت نظام باشیم افزوده است: «در مفاهیم مبهم و گنگ هم نباید بمانیم. آیا این برای ملت مسلمان ایران عزت است که یک زن در حالی که فرزند خود را در آغوش دارد دو ساعت در صف گوشت بایستد؟».(خبرگزاری ایرنا ۲۸بهمن ۹۷)

 

ضرورت تعیین تکلیف

همان‌طور که اشاره شد حاکمیت آخوندی چاره‌ای ندارد جز این‌که موضوع را در جهت پذیرش یک راه‌حل یعنی تصویب و یا عدم‌تصویب لوایح تعیین‌تکلیف کند. اما آنچه که آن را را در مخصمه سردرگمی انداخته‌ است این است که کدام راه‌حل را انتخاب کند.

باند روحانی تصویب لوایح را به سود رژیم می‌داند، در حالی که باند خامنه‌ای تصویب لوایح را به ضرر آن می‌دانند. این مواضع کاملا متضاد و رودروی همدیگر باعث شده است که تاکنون نظام در بن‌بست و بی‌راه‌حلی قرار بگیرد.

 

اجماع جهانی

اما صرف‌نظر از منافع و رویکردهای باندی در زمینه تصویب و یا عدم‌تصویب لوایح، واقعیت این است که اگر راه‌حل باند خامنه‌ای اجرا بشود و لوایح تصویب نشود، رژیم باید بهای گزافی بپردازد، یک قلم از هزینه‌هایی که باید بپردازد اجماع جهانی علیه آن است.

در این زمینه روزنامه آرمان وابسته به باند روحانی با عنوان « تصویب پالرمو ضرورت دارد؟» می‌نویسد: «عدم پیوستن ایران شاید باعث اجماع مؤثر جهانی علیه کشور خواهد شد که این امر بسیاری از دست‌آوردهای دیپلماتیک را از بین خواهد برد».(آرمان ۲۸بهمن ۹۷)

 

خوردن هم چوب و هم پیاز

در سازوکار اتحادیه اروپا «اینس‌تکس» حکومت آخوندی موظف به پذیرش و التزام به لوایح FATF شده است و اتفاقاً پس از اعلان این سازوکار بلافاصله آخوند حسن روحانی تلاش کرد با بردن طرح دوفوریتی به مجلس برای تصویب لوایح باقیمانده از FATF هم به خواست گروه اقدام مالی و هم به خواست اتحادیه اروپا پاسخ بدهد.

حاکمیت آخوندی با نپذیرفتن این لوایح قطعاً رابطه‌اش با اروپا را هم مشکل خواهد کرد و این امر به‌مثابه خوردن هم چوب و هم پیاز است. یعنی هم چوب فشارهای سیاسی و تحریم‌های آمریکا و رفتن در لیست سیاه گروه اقدام مالی را باید بخورد و هم در رابطه‌اش با اروپا مشکل جدی پیش می‌آید که در شرایط کنونی سخت محتاج به این رابطه ‌است.

احتمالا عطف به این مشکلات است که نعمت احمدی، یک کارشناس باند روحانی، به وضعیت بن‌بست حاکمیت اشاره کرده و گفت: «مجمع راهی برای عدم‌تصویب لوایح FATF و پالرمو ندارد. فرصت قانونی ایران تمام شده و ما الآن، هم چوب می‌خوریم و هم پیاز، با این رویه کارمان سخت‌تر از گذشته می‌شود».(روزنامه جهان صنعت ۲۸بهمن ۹۷)

 

خودتحریمی

پذیرش لوایح هم مستلزم تن‌دادن به شروط جامعه بین‌المللی در زمینه پولشویی، عدم حمایت مالی و لجستیکی از تروریست‌های دست‌نشانده‌اش در منطقه و در نهایت عدم مداخله در امور کشورهای منطقه خصوصاً کشورهایی نظیر عراق، یمن و سوریه است.

در داخل نیز به‌قول رسانه‌ها و مهره‌های باند خامنه‌ای پذیرش FATF به‌مثابه «خودتحریمی» است. آن‌چنان‌که سایت حکومتی باشگاه خبرنگاران می‌نویسد: «FATF به‌دنبال خودتحریمی ایران است»، خبرگزاری آنا هم می‌نویسد: «خودتحریمی با پذیرش FATF». سایت مشرق نیوز هم همکاری با FATF را به‌مثابه خودتحریمی می‌داند و سایت حکومتی موسوم به دانشجو با این تیتر «FATF چگونه ایران را دچار خودتحریمی سیستمی می‌کند؟» به خودتحریمی نظام در صورت پذیرش لوایح FATF اذعان می‌کند.

 

مفهوم خود تحریمی

مفهوم خودتحریمی این است که بسیاری از بانک‌های رژیم نمی‌توانند با سپاه پاسداران و نهادهایی که مورد تحریم آمریکا و یا اتحادیه اروپا قرار دارند تبادل مالی داشته باشند و یک سری محدودیت مالی هم برای این نهادها هم در داخل و هم در خارج کشور به‌وجود می‌آید.

چنین مشکلات و ملاحظاتی است که باند خامنه‌ای را واداشته است در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت آخوندی چوب لای چرخ تصویب این لوایح بگذارند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7a404ea8-1e93-46bd-b9c5-08fbfdba751c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات