728 x 90

حذف ارز ۴۲۰۰تومانی؛ بنزین بر آتش - مروری بر روزنامه‌های حکومتی

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی روز شنبه بیست و دوم آبان، دو موضوع حذف ارز ۴۲۰۰تومانی و مذاکرات وین در روز۸ آذر اغلب مطالب و تیترهای مهم صفحات اول را به خود اختصاص داده است. که باید بگم اغلب دعواهای باندی هم حول همین دو موضوع است. جالب اینه که در موضوع حذف ارز۴۲۰۰ تومانی، این دعوا در باند خود خامنه‌ای که دولت منصوبش می‌خواد این خط را پیش ببره جدی‌تر به چشم می‌خوره.

 

حذف ارز ۴۲۰۰تومانی؛ بنزین بر آتش

در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه به‌صورت ضدونقیض از طرح آخوندرئیسی برای حذف ارز۴۲۰۰تومانی دفاع کرده‌اند و در حاشیه به‌صورت سربسته تهدید قیام را گوشزد کرده‌اند.

اما روزنامه فرهیختگان وابسته به ولایتی مشاور سیاسی خامنه‌ای در مطلبی با عنوان «اکثریت اقتصاددانها درباره حذف ارز دولتی هشدار دادند» هشدار تعداد زیادی اقتصاددانهای حکومتی را در مورد پیآمد حذف ارز و آزاد شدن قیمت‌ها و تهدید انفجار اجتماعی گوشزد کرده و از جمله به‌نقل از شیبانی تأکید کرده: «ارز چندنرخی فسادزاست، اما اکنون نمی‌توان ارز ۴۲۰۰تومانی را حذف کرد. در شرایط فعلی و با توجه به نرخ تورم، هر نوع علامتی به بازار مبنی‌بر افزایش قیمت‌ها، مثل بنزین روی آتش است. تبعات حذف ارز ۴۲۰۰تومانی روی اقشار آسیب‌پذیر بسیار ناگوار خواهد بود».

فرهیختگان در مطلب دیگری که گفتگو با فرجی راد سفیر پیشین رژیم در نروژ انجام داده دود و دم حکومتی در مورد آزادسازی ۳.۵میلیارد دلار پول رژیم توسط یک کشور که نگفته‌اند کدام کشور است را بر باد داده. و در پاسخ به خبرنگار که در مورد اهمیت آزادسازی این پول سؤال کرده او پاسخ داده این خبر معلوم نیست از کجا آمده احتمالاً از آن دسته خبرهایی است که می‌سازند برای کنترل قیمت دلار که بالا رفته.

اما در مورد هشدارها نسبت به آزادسازی نرخ ارز و حذف ارز ۴۲۰۰تومانی آرمان چند مقاله دارد یکی از آنها «قیامت قیمت هاست» که در آن هشدار داده: «همه در انتظار موجهای بزرگ و مخرب‌تر از موج‌های قبلی گرانی هستند» در ادامه با اشاره به قیام آبان ۹۸ تحت نام «فاجعه‌ای که در موضوع سهمیه‌بندی رخ داد» اشاره کرده و افزوده است: «مگر مقصر کسری بودجه دولت مردم هستند؟ مگر مردم راجع به مسائل کوچک و بزرگ تصمیم می‌گیرند که اکنون با توجیه آنها تحملشان بالا رود و سفره خالی خود را مدلل بدانند و شکم گرسنه زن و بچه خود را با دلیل و منطق و برهان پر کنند!؟».

«رانت شیرین ارز ۴۲۰۰تومانی» هم عنوان یکی از چند مقاله اعتماد در این مورد است که نوشته: «درباره قیمت بنزین و دیگر حامل‌های انرژی همواره اصلاح قیمتها با هزینه‌های اجتماعی بزرگی روبه‌رو بوده که اعتراضات آبان ۹۸ یکی از آنهاست. هر چند در آذرماه ۸۹ نیز اعتراضات مشابهی صورت گرفته بود اما شرایط اقتصادی در سال۹۸ با شرایط اقتصادی در سال۸۹ آن‌قدر تفاوت داشت که اعتراضات را به سمت و سوی دیگری ببرد و هزینه‌های آن را دوچندان کند».

 

کسی گوش شنوا به حرفهای نظام ندارد!

روزنامه‌های باند خامنه‌ای وضعیت مضحکی دارند از یک‌طرف دود و دمهای پاسدار امیر عبداللهیان و معاونش باقری را انعکاس دادند که مدعی‌اند میز مذاکره را آنها می‌چینند از طرف دیگر هم اذعان کرده‌اند کسی به حرف آنها گوش نداده و نمی‌دهد.

«مواضع آمریکا در قبال نظام فرقی نکرده است» عنوان مطلب رسالت است که نظرات مهرهٔ اطلاعاتی باند خامنه‌ای، فواد ایزدی را انعکاس داده که از انزوای نظام نالیده و گفته: «مسأله مهم این است که غربی‌ها طی سال‌های گذشته بارها ثابت کرده‌اند که گوش شنوا برای مواضع و خواسته‌های (نظام) ندارند و هر رفتاری که می‌کنند صرفاً برای بازی دادن جمهوری اسلامی است». در ادامه هم گفته «همین موضوع، مذاکرات هسته‌یی را سخت می‌کند. اما اکنون بیش از ۵سال از به توافق رسیدن ایران با غربی‌ها می‌گذرد... و حال شاهد هستیم که هیچ نتیجه‌یی نداشته است». در پایان هم تلاش کرده برای حفظ روحیه نیروهای وارفته نظام یک جمله مثبت در مورد سفرهای باقری بگوید نتیجه این شده: «هر چند نمی‌توان گفت که دیدار معاون سیاسی وزیر امورخارجه با سران کشورهای اروپایی عضو در برجام بی‌تأثیر است، بی‌تأثیر نیست اما اتفاق خاصی نخواهد افتاد».

«زیاده گویی لندنیها به جای پرداخت بدهی» عنوان مطلب سیاست روز است که در تیترش زیرآب ادعای باقری معاون امیر عبداللهیان را زده که نسبت به پرداخت به رژیم توسط دولت انگلستان اظهار خوش‌بینی کرده بود. این روزنامه از جمله نوشته: «در سفر معاون سیاسی وزارت امور خارجه به لندن در حالی بر سر استمرار مذاکرات برجامی تأکید شده است که در بیانیه یک جانبه وزارت‌خارجه این کشور هم‌چنان زیاده گویی‌ها و زیاده‌خواهی‌های انگلیسی به جای پرداخت بدهی به (نظام) مشاهده می‌شود چنانکه بار دیگر ادعای لزوم قدرشناسی (نظام) در قبال فرصت مذاکرات و البته آزادی جاسوسان انگلیسی را مطرح کرده‌اند».

در روزنامه‌های باند مغلوب پیشاپیش از شکست رئیسی و مهره‌هایش در مذاکرات خبر داده و روی ضرورت تسلیم و بی‌اثری شروط سه‌گانه رژیم تأکید کرده‌اند.

«سردرگمی تیم اقتصادی و دیپلماسی به‌دلیل نداشتن نقشه راه» عنوان سر مقاله ستاره صبح است که نوشته: «تیم اقتصادی و تیم دیپلماسی که رئیسی برگزیده نه‌تنها نمی‌توانند مشکلات اقتصادی و روابط خارجی را حل و فصل کنند و وضعیت معیشت مردم را بهبود ببخشند، بلکه بر مشکلات خواهند افزود».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/02448461-b256-4cfe-8866-1dbfd3471e92"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات