728 x 90

حقوق کارگران زیر تیغ ساطور کرونای ولایت

بیکاری کارگران در شرایط کرونا
بیکاری کارگران در شرایط کرونا

عید کارگران را در شرایطی گرامی می‌داریم که جامعه کارگری ایران طی چهار دهه تحت ستم کرونای ولایت فقیه با تنگناهای معیشتی دست و پنجه نرم می‌کند؛ ولی این بار به‌دلیل شیوع کرونا شاهد مشکلات پرشمار آنان به‌خصوص در زمینه‌ٔ بیکاری، دستمزد، معوقات مزدی، امنیت شغلی و خدمات درمانی هستیم.

حقوق کارگران و همه زحمتکشان ایران طی چهار دهه همواره زیر تیغ کرونای ولایت فقیه به یغما رفته تا با دسترنج و خون آنها بنای اشرافیت مذهبی فاسد و غارتگر برپا شود.

دوم اردیبهشت ۹۹ علی وقف‌چی در مجلس آخوندی گفت: «بیش از یک قرن است نفت مردم را می‌فروشیم و سالانه میلیاردها تومان برای هر نفر درآمد حاصل فروش است متأسفانه هم‌چنان خیل عظیمی از مردم را داریم که کل مایملک شان جز کپر و کپرنشینی به‌دلیل توزیع ناعادلانه ثروت نیست».

حکومت مستضعفان! و کارگران بدون حقوق

پس از انقلاب ضدسلطنتی که هنوز ماهیت دجالگرانه خمینی ملعون آشکار نشده بود در نخستین سالگرد روز کارگر ۱۱اردیبهشت ۵۸ گفت: «اختصاص یک روز به کارگران شاید به‌لحاظ تشریفات و تعظیم باشد والا هر روز، روز کارگری است».

خمینی ضدبشر که فریبکارانه خود را حامی مستضعفان! می‌دانست با این توصیف از روز نخست بنای غارت و چپاول دست‌رنج کارگران میهن را بنا گذاشت و بازماندگانش نیز برای حفظ حاکمیت ننگین‌شان، حقوق پایه‌یی کارگران و سایر اقشار جامعه را تحت نام «اغتشاش علیه حفظ امنیت» و «اجتماع و تبانی» سلب و کارگران را به شلاق، زندان و اعدام محکوم کرد.

قوانین کنوانسیون بین‌المللی کار و کارگران ایران

روحانی شیاد در کمال وقاحت به‌مناسبت روز کارگر سال۹۸ گفت: «تشکل کارگری یک‌و‌شش دهم‌درصد در این دولت افزایش پیدا کرد! این موجب فخر کارگران ما با تشکل خودشون باید به‌دنبال منافع خودشان باشند.(شبکه خبر ۱۰اردیبهشت ۹۸)

یک روز بعد، در ۱۱اردیبهشت ۹۸ بیش از ۴۵نفر از کارگران در روز کارگر بازداشت و به حکم‌های سنگین محکوم شدند. دویچه وله گزارش کرد: «در ۱۱اردیبهشت ۹۸ دهها تن از شرکت‌کنندگان در تجمع در مقابل مجلس بازداشت شده‌اند. در این تجمع که در آستانه روز معلم برگزار شد، علاوه بر کارگران، معلمان، دانشجویان و بازنشستگان نیز شرکت داشته‌اند».(رادیو آلمان۱۱ اردیبهشت۹۸)

آزادی تشکیل سندیکاها

کنفرانس بین‌المللی کار در روز نهم ژوئن سال۱۹۴۸مواد زیر را در زمینه آزادی سندیکاها و حمایت از حقوق سندیکایی به تصویب رساند.

ماده ۲: کارگران و کارفرمایان بدون هیچ‌گونه تبعیضی می‌توانند آزادانه و بدون اجازه قبلی، سازمانهای خود را تشکیل دهند یا به سازمانهای موجود بپیوندند.
ماده ۳:

یکم ـ سازمانهای کارگری و کارفرمایی حق دارند آزادانه اساسنامه و آیین‌نامه‌های خود را تدوین کنند، نمایندگان خویش را برگزینند، چگونگی اداره امور و فعالیت خود را تنظیم کرده و برنامه عملی خویش را اعلام کنند.

دوم ـ مقامات دولتی باید از هر گونه مداخله‌ای که منجر به محدودیت این حق یا اشکال در اجرای قانونی آن شود، خودداری کنند.

ماده ۴: سازمانهای کارگری و کارفرمایی را نمی‌توان با احکام اداری منحل یا توقیف کرد.

سؤال اینجاست که طبق مصوبه مفاد بین‌المللی کار، کدام‌یک از حقوق کارگران به‌طور خاص و سایر شهروندان، در رژیم ولایت فقیه طی چهار دهه اجرا شده است؟

تفاوت حقوق کارگران در حاکمیت ستمکار ولایت فقیه با حاکمیت دموکراتیک و مردمی

تفاوت حقوق کارگران در حاکمیت ستمکار ولایت فقیه با حاکمیت دموکراتیک و مردمی

اعتراض کارگران در سال ۹۸

سال۹۸ جامعه کارگری در تمام زمینه‌ها اعم از معیشتی، معوقات مزدی و اخراج از کار، قریب به ۱۴۰۰ حرکت اعتراضی را سازمان داده است. کارگران به‌دلیل عدم دریافت حقوق ماهیانه و بیمه‌ای‌شان و برخی از کارگران به‌علت عدم پرداخت گاه تا ۳۰ماه از حقوق‌شان دست به اعتصاب و اعتراض زدند.

از مهمترین اعتراضهای کارگری در بازه زمانی یک ساله، اعتراضات کارگران هپکو و آذرآب در اراک، تراکتورسازی تبریز، کارگران مجتمع صنعتی نیشکر هفت‌تپه، کارگران ریلی و خط آهن، کارگران صنایع نفت و گاز نواحی جنوبی کشور و کارگران فولاد اهواز بوده است.

رژیم حامی مستضعفان! و سرکوب زحمتکشان

در سال۹۸ هم‌چون گذشته کارگران و معلمان همواره تحت سرکوب و دستگیری رژیم ضدکارگری قرار داشتند و دست کم ۱۲۳کارگر یا فعال کارگری بازداشت شدند. از مهم‌ترین این بازداشتها می‌توان به بازداشت ۴۱کارگر شرکت آذرآب، ۱۴کارگر نیشکر هفت‌تپه، ۲۹کارگر هپکو اراک، ۱۳کارگر شهرداری کوت عبدالله و دهها معلم اشاره کرد.

پس از دستگیری و ضرب و شتم کارگران و معلمان، کواکبیان در وحشت از خشم انفجاری کارگران و معلمان، در مجلس گفت: «درخواست آزادی کارگران و معلمان بازداشت شده در مقابل مجلس را دارم». (خبرگزاری ایسنا ۱۵اردیبهشت۹۸)

معوقات مزدی کارگران

در سال۹۸ دست‌کم ۶۱هزار و ۱۳کارگر بیش از هزار و ۷۴۴ماه معوقات مزدی دارند. حمید نجف یک کارشناس حکومتی از حقوق معوقه ۱۰۰هزار کارگر کارخانه‌های تولیدی کشور خبر داد و گفت: «بر اساس برآورد آنها بیش از ۱۰۰هزار کارگر در بخشهای مختلف صنعت به‌ویژه بخش خصوصی و تولیدی هستند که سه تا ۹ماه است حقوق نگرفته و با مطالبات معوق روبه‌رو هستند».(ایسنا رژیم، ۱۵تیر ۹۸)

اخراج و بیکاری هزاران کارگر در سال «رونق تولید»!

در شرایطی که حقوق کارگران اندک و یک پنجم زیر خط فقر است، موج اخراج کارگران از آغاز سال ۹۸ شدت یافته است.

احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت رژیم گفت: «قدرت خرید کارگران به نصف کاهش یافت و طی ۹ماه ۷۴۴هزار کارگر شغل خود را از دست دادند.(۲۵خرداد ۹۸ خبرگزاری مجلس رژیم)

هم‌چنین خبرگزاری ایلنا از اخراج ۱۰۰۰کارگر قرارداد موقت کارخانه فولادین ذوب آمل در استان مازندران در پاییز ۹۸ خبر داد.(ایلنا ۲۴ آذر۹۸)

هدیه رژیم ستمگر در بحران کرونا، اخراج میلیون‌ها کارگر

در شرایطی که بخش عمده‌یی از جان باختگان کرونا زحمتکشان محرومی هستند که برای تأمین نان روزانه‌شان بدون کمترین امکانات پزشکی و حتی ماسک به سرکار می‌روند؛ رژیم ضدکارگری طی چند روز هزاران کارگر را از کار اخراج کرده است.

یک کارشناس حوزه کار و بیمه گفت: «از ۲۵اسفند۹۸ تا نیمه دوم فروردین۹۹، در همین بازه زمانی کوتاه‌مدت ۶۰۰هزار کارگر رسمی از کار بی‌کار شدند».(روزنامه شرق ۲۶فروردین ۹۹)

در زمینه تعطیلی مؤسسات و کارگاههای تولیدی خبرگزاری ایسنا در ۲۳فروردین ۹۹به‌نقل از علی ربیعی نوشت: «بیش از یک و نیم میلیون کارگاه رسمی و غیررسمی دچار توقف فعالیت شدند».

در اهواز محمد مرعشی گفت: «پس از شیوع ویروس کرونا برخی از افراد و اصناف شغل خود را از دست دادند این آمار تا روز گذشته به بالغ بر ۳۰هزار نفر در استان خوزستان رسیده است.(خبرگزاری فارس۴اردیبهشت۹۹)

سایت عصر ایران ۲فروردین۹۹ از اخراج ۵۰درصدی کارگران ساختمانی قم به‌خاطر کرونا نوشت «بعد از شیوع کرونا، با موج اخراجِ «کارگران خدماتی» مواجه شده‌ایم. کارگران شاغل در این مراکز نیز ناخواسته! بیکار شده‌اند و از آنجا که این کارگران، قرارداد محکم و ثبات کاری ندارند، این بیکاری به‌معنای «اخراج» است».

لشکر گرسنگان زیر تیغ کرونا بدون حمایت دولت

در وانفسای گرسنگی کارگران که اگر یک روز کار نکنند نان شب ندارند، روزنامه شرق از بیکاری کارگران در سه استان خبر داد: «در ۱۰روز گذشته دست‌کم صد هزار کارگر در سه استان مازندران، گلستان و لرستان از کار بی‌کار شده‌اند و نزدیک به ۶۵هزار نفر هم در مازندران، قم، کرمانشاه، چهارمحال‌و‌بختیاری، مهاباد و سبزوار برای دریافت بیمه بی‌کاری نام‌نویسی کرده‌اند».(شرق ۸اردیبهشت۹۸)

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه گفت: «حدود ۲۵هزار کارگر ساختمانی در کرمانشاه شغل خود را از دست داده‌اند و اگر دستگاههای متولی برای پروژه اقدام ملی مسکن کمک نکنند این تعداد صاحب کار نخواهند شد».(خبرنگاران جوان۳اردیبهشت۹۹)

هم‌چنین در تهران: «۱۴۹ هزار نفر از کارگران تهرانی پس از بیکار شدن به متقاضیان دریافت بیمه بیکاری تبدیل شدند.(مردم‌سالاری۱۱ اردیبهشت۹۹)

نگاه مقایسه‌ای سایر کشورها با رژیم آخوندی در کمک به کارگران و شهروندان

نگاه مقایسه‌ای سایر کشورها با رژیم آخوندی در کمک به کارگران و شهروندان

کارگران فرزندان ناتنی

تعداد کارگران در ایران ۱۴میلیون نفر است که با خانواده‌هایشان بیش از ۴۰میلیون نفر برآورد می‌شوند، این میلیون‌ها کارگری که عمدتاً روزمزد هم هستند چگونه باید امرار معاش کنند؟

برای پرداخت اجاره‌خانه‌یی (اگر سرپناهی داشته باشند) از کجا باید پاسخگوی صاحبخانه باشند؟ چگونه باید مواد بهداشتی مقابله با ویروس کرونا را تهیه و تأمین کنند؟ برای کودکانشان از کجا لقمه نانی تهیه کنند؟ و...

هم‌چنین روزنامه آرمان ۱۱اردیبهشت ۹۹ از اخراج کارگران بدون دستمزد نوشت: «کرونا کدام شرکت را جز شرکت‌های خدماتی تحت‌تاثیر قرار داده است؟کرونا و رکود ناشی از آن، بازی صاحبان سرمایه است که بهانه دارند و با نادیده گرفتن دستمزد دنبال اجرای صحیح قانون کار نیستند».

ارتش گرسنگان، شکاف طبقاتی و انفجار باروت

روزنامه آرمان پیش‌تر ـ ۱۶آذر ۹۸ ـ از شکاف عظیم طبقاتی میان ارتش گرسنگان و اقلیت اشرافیت مذهبی نوشته بود: «همه امکانات زندگی در اختیار جمعیتی کوچک است و اکثریت مردم محتاج بسته حمایتی دولت شده‌ا‌ند، وقتی دولت اعلام می‌کند که می‌خواهد به ۶۰میلیون نفر کمک معیشتی پرداخت نماید یعنی طبقه متوسط جامعه از بین رفته و به طبقه فقیر تبدیل شده است».

امروز کارگران و رنجبران در صف مقدم نبرد سرنوشت علیه نظام ضدمردمی و ضدکارگری ولایت فقیه قرار دارند. آنها هم‌چنانکه در قیام آبانماه نشان دادند در کنار جوانان شورشی بر استمرار قیام و خیزش استوارند و تا زمانی‌که تمامیت نظام ولایت فقیه را از ریشه نسوزانند از پای نخواهند نشست.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/54000377-0b54-456b-a1c4-c0b924eb4e8c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات