728 x 90

خشمی که گُر گرفته - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی روز۱۲ مرداد، در واپسین روز دولت روحانی، جنگ گرگها مهم‌ترین عنوانهای صفحات اول روزنامه‌های باند خامنه‌ای را پر کرده است. وطن امروز با تیتر «فقط برو» و رسالت با تیتر «خسارت محض هزینه تجربه‌ای سنگین» و کیهان هم با تیتر «عالی بودیم» ادعاهای دولت روحانی را مسخره کرده. در روزنامه‌های باند مغلوب جنگ گرگها در صفحات اول به حاشیه رفته، و بحرانهای گریبانگیر دولت رئیسی از جمله تهدید قیام همراه با بحران کرونا و اوضاع احوال معیشت مردم برجسته شده. وضعیت روابط خارجی رژیم از برجام تا ماجرای حمله پهپادی به کشتی اسراییلی در دریای عمان و واکنش‌های جهانی علیه رژیم از دیگر موضوعات روزنامه‌های امروز است.

خشمی که گُر گرفته

وحشت از قیامهای موجود و قیامهای در پیش و قیامهایی که ظاهراً رژیم از سر گذرانده اما هنوز لرزه سرنگونی را در واکنش‌هایش نشان می‌دهد خط مشترک در روزنامه‌های هر دو باند حکومتی است. «بیش از این مردم را عصبانی نکنید» عنوان مطلبی در همدلی است که نوشته: «مسئولانی که به اعتراضات مردم برچسب اغتشاش بزنند، در تنور عصبانیت و خشم ملت می‌دمند. خشمی که «گُر» گرفته است و هر آن ممکن است شعله بکشد». این مقاله در ادامه به سردمداران رژیم تهدید نزدیک قیام و سرنگونی را گوشزد کرده و نوشته است: «اگر روند کشورداری به همین منوال پیش برود و مطالبات ملت در آن لحاظ نشود، بر خشم و عصبانیت مردم افزوده می‌شود و کیست که نداند خشم از شیوه اداره کشور می‌تواند اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی را رقم بزند».

«دولت جدید و مشکلات اقتصادی» عنوان مطلبی در مستقل است که او هم از آمادگی انفجار جامعه خبر داده و نوشته: «قطعاً کشوری با این همه مشکلات ریز و درشت آن هم در بحبوحه منازعه بزرگ با جامعه جهانی بر سر حل و فصل مسأله هسته‌یی، آماده انفجار است».

اعتماد هم در مطلبی از عباس عبدی گروگانگیر سابق نظام فضای انفجاری جامعه را به رئیسی گوشزد کرده و نوشته است «مسأله ناامیدی و اعتراضات عمومی از خوزستان گرفته تا مسأله فضای مجازی و قول‌هایی که در جریان انتخابات داده شده است و باید عمل شوند و همگی مردم را بدبین‌تر و مأیوستر و معترض‌تر کرد.

«آینده نگری و چالش وجودی» عنوان مطلبی است در جهان صنعت که به شکست پیشاپیش خامنه‌ای در تعویض مهره‌های حکومتی اشاره کرده و نوشته است: «جابه‌جایی کارگزاران و تغییرات سطحی در برخی نهادها، منجر به «کارآمدی و پایداری» نظم مدیریت سیاسی نخواهد شد». در ادامه هم خاطرنشان کرده که منافع جناحی برخلاف قرون پیشین پایداری و کارآمدی و نظم سیاسی به همراه نمی‌آورد.

شرایط سخت کرونا سر به فلک کشیده

کرونا و شرایط وخیم مردم و شهرها و امکانات درمانی برجسته‌ترین موضوعات در روزنامه‌های حکومتی است. روزنامه‌های باند خامنه‌ای مردم و دولت روحانی را مقصر معرفی کرده‌اند. روزنامه‌های باند مغلوب در دعوای باندی اعترافات قابل توجهی دارند. همدلی در مطلبی به‌نقل محبوب‌فر کارشناس سلامت نوشته است: «دلیل هجوم پیک‌های متعدد به ایران به‌ویژه سویه دلتا در دو کلمه خلاصه می‌شود، یکی ناکارآمدی و دیگری بی‌تفاوتی». در ادامه تأکید کرده: «تاثیر تحریم‌های خارجی حداقل درباره بیماری کرونا بهانه است، چیزی که ما داریم نوعی خود تحریمی به‌دلیل مسائل سیاسی است».

ستاره صبح در مطلب دیگری به‌نقل از محبوب‌فر در مورد قرنطینه دو هفته‌یی به دستور خامنه‌ای نوشته است «این قرنطینه و تعطیلی دیرهنگام است. در زمانی که ما می‌توانستیم با قرنطینه برخی شهرهامانع از پیشروی ویروس کرونا در کشور شویم این اتفاق رخ نداد». در ادامه با اشاره به کمبودهای تخت و دارو و تجهیزات و افزایش آمار فوتیها نوشته است: «وضعیت کشور در زمینه کرونا غیرقابل تصور و در حد فاجعه است».

دنیای اقتصاد هم در مطلبی با عنوان «بورکراسی علیه واردات واکسن» فاش کرده که در شرایطی که بخش خصوصی حاضر شده بود برای کارگران کارخانه‌ها و کارگاهها به‌صورت مجانی واکسن وارد کند محافلی در دولت که در مافیای دارو دست دارند مانع این کار شدند. این روزنامه در انتها تلویحا به تعمد رژیم در گرفتار کردن مردم به ویروس کرونا اشاره کرده و نوشته است: «گاهی این فکر به ذهن هر ناظر بی‌طرفی می‌آید که شاید حکمتی در این حجم از کارشکنی نهفته باشد».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/77b33a85-6509-405a-989c-3c3e36166f83"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات