728 x 90

دبه درآوردن رژیم آخوندی در مذاکرات وین

هتل کوبورگ وین - محل مذاکرات توافق اتمی با رژیم ایران
هتل کوبورگ وین - محل مذاکرات توافق اتمی با رژیم ایران

باقری رئیس هیأت مذاکره‌کننده اتمی رژیم گفت: تا وقتی در مورد همه‌چیز توافق نشده باشد در مورد هیچ چیزی توافق نشده. جمع‌بندی شش دور مذاکرات قبلی یک پیش‌نویس است نه یک توافق، پیش‌نویس هم محل مذاکره است. همه مباحث شش دور گذشته قابل مذاکره است. (خبرگزاری حکومتی انتخاب ۹آذر)

خطیب‌زاده سخنگوی وزارت‌خارجه: آنچه که در وین اتفاق می‌افتد، تمرکز بر رفع تحریم‌هاست. چیزی نه کمتر از این را می‌پذیریم و نه بیشتر از آنچه در برجام در حوزه هسته‌یی آمده است، تعهدی می‌دهیم. موضوعاتی مانند مذاکرات گام‌به‌گام و تعهدات جدید هیچ جایگاهی در گفتگوی ما ندارد. (خبرگزاری حکومتی انتخاب ۹آذر)

 

به‌دنبال اظهار خوشبینی نماینده روسیه و هم‌چنین انریکه مورا معاون جوزپ بورل و علی باقر نماینده رژیم در پایان مذاکرات روز دوشنبه، خبرگزاریها گزارش دادند که مذاکرات روز سه‌شنبه ۹آبان روی گفتگوهای کارگروه تحریم‌ها تمرکز داشته است.

در پایان مذاکرات روز اول، رویترز  ۹آذر نوشت: سفیر اتحادیه اروپا در مذاکرات گفت: هیأت جدید رژیم ایران کارهایی که در شش دور گذشته انجام داده‌ایم را به‌رسمیت می‌شناسد و بر روی آنها کارمان را خواهیم چید. مورا نماینده اتحادیه اروپا می‌گوید رژیم ایران بر رفع تحریم‌ها پافشاری می‌کند، فردا در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

رویترز افزود: مقام اتحادیه اروپا که رئیس گفتگوهای اتمی ایران است روز دوشنبه گفت اولین گفتگوها در وین با مذاکره‌کنندگان جدید رژیم ایران نشان می‌دهد که آنها دنبال تعامل جدی هستند. مورا به خبرنگاران گفت رژیم ایران به خواسته خود مبنی بر لغو تمامی تحریم‌ها پایبند بوده است، اما او گفت که با وجود احساس فوریت، هیچ جدول زمانی مشخصی برای این روند وجود ندارد. (رویترز ۹آذر)

 

کارشناسان حکومتی و ناظران خارجی انعطاف رژیم در مورد تن‌دادن به شش دور مذاکرات قبلی که پیش‌تر آن را رد می‌کرد، همراه با اصرار باقری بر تقدم بحث تحریم‌ها، به بحران حاد معیشتی در ایران، گرانی روزافزون و سقوط ارزش ریال و نگرانی رژیم از پیامدهای آن مرتبط است.

درباره نتایج مذاکرت روز اول باقری کنی گفت: در نهایت قرار بر این شد که اولاً موضوع لغو تحریم‌ها به‌عنوان دستور کار اولیه به‌اصطلاح کمسیون مشترک برجام قرار بگیرد و بر همین اساس قرار شد که فردا صبح سه‌شنبه ۹آذرماه کار گروه بررسی موضوع لغو تحریم علیه ملت ایران آغاز به کار بکند و به‌نظر من این خودش یک دستاورد قابل توجه هست که همه کشورهای عضو گروه ۴+۱ به مطالبه به‌حق جمهوری اسلامی ایران تن دادند. (تلویزیون شبکه یک‌ رژیم ۸آذر)

 

روزنامه حکومتی اعتماد به‌تاریخ ۹آذر با هشدار نسبت به پیامدهای شکست مذاکرات نوشت: این همه تأکید بر لزوم دستیابی به توافق، به این علت است که شکست احتمالی مذاکرات، ایران را وارد یکی از دشوارترین مراحل تاریخ خود خواهد کرد؛ وضعیتی که شاید از زمان ظهور دولت مادها در این سرزمین فقط به‌طور انگشت‌شمار پدید آمده است...

هیات ایرانی در هیچ شرایطی نباید دست خالی میز مذاکرات وین را ترک کند، زیرا شرایط داخلی و منطقه‌یی و بین‌المللی کشور پس از شکست احتمالی مذاکرات خیلی‌خیلی متفاوت از شرایط کنونی آن خواهد شد؛ فعلاً چیزی بیش از این نمی‌توان گفت.

 

در همین حال، میخائل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بین‌المللی در وین در توئیتر خود روز ۹آذر نوشت: از سر گیری مذاکرات وین نسبتاً موفقیت‌آمیز است. در همان ابتدای دور هفتم، شرکت‌کنندگان در برجام تصمیم گرفتند بدون فوت وقت روند تدوین پیشنویس در دو کارگروه در مورد رفع تحریم‌ها و مسائل هسته‌یی را ادامه دهند. این کار بلادرنگ شروع می‌شود.

میخائیل اولیانوف افزود: آمریکا آمادگی خود برای برداشتن تحریم‌ها را مشروط به بازگشت کامل رژیم ایران

به تعهدات برجام اعلام کرده است. اما در یک دیپلوماسی چند جانبه، شیطان در جزییات است.

 

خبرگزاری روسی اسپوتنیک ۹آذر خبر داد: اولیانوف، نماینده دائم روسیه در وین گفت: تهران هنوز آماده گفتگوی مستقیم با واشنگتن در مذاکرات وین نیست. دو طرف در مذاکرات بر سر بسیاری از مسائل اختلاف بزرگی دارد و در وین هیچ‌چیز تغییر نکرده است.

 

از سوی دیگر خبرگزاری سپاه پاسداران ۹آذر گزارش داد: یک منبع ایرانی به شبکه الجزیره گفت توافق موقت در مذاکرات وین پذیرفته نخواهد شد چرا که با منافع ما در تعارض است و برنامه هسته‌یی را نیز محدود می‌کند و در صورت شکست مذاکرات، گزینه‌های دیگری در دست داریم و این موضوع را طرف‌های دیگر نیز می‌دانند.

خبرگزاری سپاه پاسداران افزود: این مقام می‌گوید: هیچ چانه‌زنی و بحثی در خصوص پرونده‌های سیاسی و امنیتی در وین صورت نمی‌گیرد و اولویت فقط رفع تحریم‌هاست. پیشرفت در مذاکرات منوط به این است که طرف‌های مقابل تضمینهای واقعی در خصوص رفع تحریم‌ها بدهند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d362d51f-c244-4222-bf4c-e3c9c0f6c887"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات