728 x 90

دعوت به صلح با چنگ و دندان!

خیاننت و خنجر  از پشت زدن
خیاننت و خنجر از پشت زدن

از تحولات مورد اصابت قرار گرفتن یک نفتکش رژیم در آبهای دریای سرخ در روز ۱۹مهر تاکنون می‌توان وجوه مختلف تناقضات نظام در سیاست‌های منطقه‌یی‌اش را دید. رژیمی که برای باجخواهی از جامعه جهانی از یک‌سو نیاز به صدور بحران مثل حمله به نفتکشها و تأسیسات نفتی عربستان دارد و از سوی دیگر در وحشت از انزوای منطقه‌یی خود را صلح‌جو معرفی می‌کند. این دوگانگی را می‌توان در ضد و نقیض گویی مقامات و رسانه‌های حکومتی در مورد حمله به کشتی نفت کشش از یک‌سو و سفر نخست‌وزیر پاکستان از سوی دیگر دید.

رژیم آخوندی علت انفجار در نفتکش خود در دریای سرخ را حمله موشکی اعلام کرد و پاسدار شمخانی نماینده خامنه‌ای و دبیر شورای عالی امنیت رژیم روز ۲۰مهر، تهدید به مقابله کرد

شمخانی بدون اسم بردن از عامل حمله گفت: «این حمله بدون پاسخ نمی‌ماند و کمیته ویژه‌یی برای بررسی این موضوع تشکیل شده و (نتیجه) به‌زودی برای اخذ تصمیم به مراجع مسئول ارائه می‌شود»

پاسدار شمخانی افزود: «با بررسی تصاویر ویدئویی موجود و شواهد اطلاعاتی جمع‌آوری شده، سرنخهای اصلی این ماجراجویی خطرناک به‌دست آمده است».

وی افزود: «اقدامات تخریبی دیگری نیز در ماههای گذشته علیه نفتکشهای هپینس و هلم در دریای سرخ صورت گرفته است». (خبرگزاری نیروی تروریستی قدس۲۰مهر۹۸)

علاءالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت مجلس آخوندی هم تهدید کرد «این اتفاق می‌تواند تهدیدکننده تمام نفتکش‌ها در دریاهای آزاد باشد». (روزنامه حکومتی رسالت – ۲۰مهر)

از سوی دیگر روزنامه حکومتی سیاست روز وابسته به باند خامنه‌ای ۲۰مهر۹۸با بیان این‌که «این احتمال اکنون به یقین رسیده و برخی پیش‌بینی‌ها، نقش عربستان سعودی و اسراییل را در این حمله موشکی بی‌ارتباط ندانسته‌اند»، افزود: «در آن منطقه از دریای سرخ نیروهای سعودی و اسراییلی با همراهی آمریکا حضور دارند و با توجه به خصومت و دشمنی با جمهوری اسلامی و شکستهایی که از انصار الله یمن خورده‌اند، نمی‌توان نقش سعودیها را در این حمله نادیده گرفت».

این روزنامه در ادامه رو در روی سیاست رسمی اعلام شده رژیم مبنی بر کاهش تنش با عربستان نوشت: «جمهوری اسلامی ایران دست روی دست نخواهد گذاشت و پاسخ مناسب را به رژیم سعودی با توجه به شرایط موجود در منطقه به آنها خواهد داد. در این‌که ایران به چنین حمله‌یی پاسخ خواهد داد شکی نیست، سعودیها از هم‌اکنون در انتظار واکنش سخت ایران پس از اثبات نقش ریاض در این حمله باشند». این روزنامه حکومتی همچنین پیشاپیش نتایج سفر عمران خان نخست‌وزیر پاکستان را تعیین‌تکلیف کرد و نوشت: «عربستان سعودی اگر در پی گفتگو با ایران برای پایان دادن به دشمنی‌ها علیه جمهوری اسلامی است و در این راه پیام می‌فرستد و از دیگر کشورها برای میانجیگری درخواست می‌کند، اگر در حمله به نفتکش ایرانی دست داشته باشد نباید به سفر عمران خان به تهران برای میانجیگری دل خوش کند».

روزنامه حکومتی رسالت هم در روز ۲۰مهر، به‌ نقل از یک آخوند حکومتی به نام محمدعلی میرزایی تحت عنوان تحلیلگر مسائل آسیای غربی، با اشاره به سفر عمران خان، این سفر را نیاز عربستان توصیف کرد و نوشت: «درخواست ریاض از پاکستان نشان‌دهنده آن است که عربستان می‌داند در درگیری با نظام زیرساخت‌هایش به خطر می‌افتد»، و در ادامه افزوده است: «فریب ریاض را نباید خورد، عربستان به‌دنبال دوستی با نظام نیست و تنها قصد دارد تا فرصتها و احتمالات گزینه‌های درگیری جمهوری اسلامی با عربستان را کاهش دهد».

حسن هانی‌زاده یک کارشناس دیگر حکومتی برای عربستان در مذاکرات صلح پیش‌شرط گذاشت و نوشت: «عربستان ابتدا باید به تجاوزات ارتش عربستان در یمن پایان دهد و از دخالت در مسائل داخلی کشورهایی مانند سوریه و عراق خودداری کند تا بتواند وارد مذاکره با نظام شود».

به‌رغم ادعای ظریف مبنی بر باز بودن درهای مذاکره با عربستان، محسن روحی صفت یک دیپلمات سابق حکومتی گفت عامل موفقیت عمران خان میزان رغبت ریاض است. وی ضمن تأکید بر تداوم سیاست‌های توسعه‌طلبانه رژیم گفت: «تغییری در مواضع ایران ایجاد نشده است و لزومی به تغییر وجود ندارد».

در محافل هم‌سو با باند روحانی هم این تناقض‌گویی در مورد کشتی نفتکش و مذاکره با عربستان دیده می‌شود.

روزنامه حکومتی جهان صنعت نیز با اشاره به واقعه کشتی نفتکش رژیم نوشته است: «آنگونه که پیداست یک‌سوی این تنش هم‌چون تنشهای پیشین، تهران قرار دارد و سوی دیگر آن، ریاض به همراه مجموعه‌های تحت آن یعنی دوحه و بحرین قرار دارند. البته ریاض و مجموعه‌های تحت ائتلاف آنها در ایجاد و بروز این تنش و تنشهای مشابه تنها نیستند و آنها خود را مستظهر به حمایت‌های یک بازیگر فرامنطقه‌یی خلیج‌فارس یعنی واشنگتن می‌دانند».

این روزنامه در ادامه نتیجه گرفته است: «به‌نظر می‌رسد که این حادثه بخشی از روند‌ها و فرآیند‌های دیپلماسی فشار است که به سرکردگی ریاض برای تعقیب منافع واشنگتن در مذاکرات محتمل دنبال می‌شود. در واقع هدف واشنگتن آن است که از رهگذر دیپلماسی فشار، زمینه را برای ترغیب تهران برای آمدن به میز مذاکره فراهم کند».

از سوی دیگر فریدون مجلس دیپلمات سابق رژیم و هم‌سو با باند روحانی با بیان این‌که «پاکستانی‌ها نگرانند که این کشمکش‌ها میان ایران و عربستان منجر به جنگ شود» از سفر عمران خان استقبال کرد و آرزو کرد شاید از این طریق طناب تحریم‌ها از گلوی نظام شل شود وی گفت: «میانجیگری و مداخله عمران‌خان از آن جهت که در آن ذی‌نفع است امری مثبت و مؤثر قلمداد می‌شود. گرچه نظام نیز با برخی مسائل و مشکلات مواجه است و همین موضوع ایجاب می‌کند از درآمدهای نفتی در راه توسعه کشور بهترین استفاده را ببرد... در حادثه اصابت موشک به نفتکش ایرانی هنوز هیچ‌کس مسئولیت آن را نپذیرفته و تحلیل مشخصی نیز در این رابطه وجود ندارد. هر چند در برخی محافل مطرح می‌کنند که این موشک از سوی عربستان شلیک شده، اما وزارت امور خارجه اعلام کرد که چنین امری صحت ندارد».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f0b2bcda-1c5e-4d5b-968a-b0d9cede8809"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات