728 x 90

دود استتار رسانه‌یی برای تسلیم - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی شنبه ۱۶اسفند برجسته‌ترین موضوعات به انزوای جهانی و منطقه‌یی نظام پرداخته‌اند. در کنار آن بحرانهای اقتصادی اجتماعی با تیترهایی مربوط به حقوق ناچیز کارگران در سال آتی، کوچک‌تر شدن کیک اقتصاد در نیمه دوم سال۹۹ و گزارشهایی از بی‌پولی مردم در شب عید برای تأمین مایحتاجشان. جنگ باندهای حاکم بر سر کرسی ریاست‌جمهوری موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند است. وحشت از انزوای فزایندهٔ رژیم در مطالب مربوط به رابطه رژیم با آژانس و پس گرفتن قطعنامه ضد رژیم توسط اروپا دیده می‌شود. در حالی که کیهان خامنه‌ای مدعی پیروزی نظام و عقب‌نشینی اروپا و آمریکا از مقابل رژیم شده است، سایر روزنامه حرف دیگری دارند.

دود استتار رسانه‌یی برای تسلیم

جهان صنعت در مطلبی با عنوان «رسالتی سنگین روی دوش آژانس انرژی اتمی و دولت» به سازش پشت پردهٔ رژیم اشاره کرده و نوشته است: «نشانه استدلالی این موضوع هم صحبت‌های نماینده فرانسه در آژانس بین‌المللی است که تأکید کرد ما امتیازاتی از ایران کسب کردیم که به واسطه کسب آن امتیازات پذیرفتیم قطعنامه تنبیهی علیه ایران را فعلاً نگهداریم». در ادامه هم از عقب‌نشینی گسترده رژیم خبر داده و نوشته است: «این سخنان نشان می‌دهد تهران در عین‌حال که در باب خروج از پروتکل‌های الحاقی سخن می‌گوید، در سازوکارهای معین دیگر در سازمان انرژی اتمی از نظر فنی وعده همکاریهای گسترده‌یی را داده است».

این روزنامه در مطلب دیگری با اشاره به اظهارات مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قبل و بعد از سفر به تهران نوشته است: «گروسی در مأموریت به تهران پیام واشنگتن و آمادگی برای احیای برجام را به‌خوبی به مقامات تهران مخابره کرده و مقامات تهران نیز پیام همکاری‌گرایی واشنگتن را بر اساس مقتضیات شرایط به‌خوبی دریافت کرده‌اند و به همین جهت بود که ما در کنار عقب‌نشینی اروپا، شاهد عقب‌نشینی تهران در برخی مواضع اعلامی بوده‌ایم».

آنچه را که این روزنامه عقب‌نشینی اروپا نامیده روزنامه فرهیختگان به‌نقل از یاسر جبراییلی مشاور دبیر اول مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشته است: «می‌خواهند توقف یک اقدام غیرقانونی را به‌عنوان «امتیاز» به ما بفروشند». این کارشناس حکومتی با اشاره به برباد رفتن هسته‌یی نظام در برجام ابراز نگرانی کرده: «دوباره می‌خواهند بازی دیگری راه بیندازند و مؤلفه‌های دیگر قدرت (نظام) را مثل صنعت هسته‌یی از بین ببرند».

حمایت وابسته به قضاییه آخوندها هم ضمن اشاره به پیگیر بودن نظام برای مذاکره هشدار داده: «ساده‌انگاری محض است که جریانی سیاسی بپندارد که با مذاکره می‌تواند تحریم‌ها را لغو نماید اگر این صحنه و اعماق آن را نمی‌بینند چگونه مدعی فهم دیپلماسی و پیچیدگیهای عرصه سیاست خارجی هستند؟!».

روزنامهٔ آرمان از باند مغلوب هم اعماق صحنه را این‌طور توصیف کرده: «در انتهای راه، نوعی سازش فراگیر و تاریخی یا گونه‌یی رویارویی تمام‌عیار در انتظار نشسته است!».

باور نمی‌کنید؟ از مردم بپرسید

نمونه‌های نفرت مردمی از نظام و انزوای منطقه‌یی آن مضمون بسیاری از مطالب روزنامه‌های امروز است. روزنامه آرمان با اشاره به سفر پاپ به عراق نوشته است: «آثار و تبعات این سفر برای جمهوری اسلامی می‌تواند به کاهش نقش و نفوذ در میان گروه‌های عراق بیانجامد».

مستقل در مطلبی پیرامون سیاست‌های منطقه‌یی آمریکا به ضرورت تسلیم و تمکین رژیم اشاره کرده و نوشته است: «منطقی آن است که نظام با درک شرایط نگاهی فرصت جویانه» برای آینده‌اش داشته باشد» و تأکید کرده «وگرنه فردا خیلی دیر است».

روزنامه ستاره صبح هم ضمن هشدار به نظام در مورد وضعیت اقتصادی و انفجاری جامعه به نظام توصیه به عقب‌نشینی از برابر مردم و جامعه جهانی کرده و تأکید کرده است باید در سیاست‌ها تجدید نظرکنید. این روزنامه هم در انتها نوشته «آن‌هایی که به‌دنبال سیاست تهاجمی در روابط خارجی هستند باید بدانند مردم بیشتر به‌دنبال معیشت خود هستند نه روابط خارجی و منطقه‌ای. اگر تندروها این واقعیت را باور ندارند همه‌پرسی انجام دهند تا نظر مردم و واقعیتها بر آنها آشکار شود».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/24b3d117-6830-49d1-90d6-f1e12ff3cc64"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات