728 x 90

دوراهی FATF و بلاتکلیفی نظام

دوراهی FATF و بلاتکلیفی نظام
دوراهی FATF و بلاتکلیفی نظام

روز ۹مهر سررسید ضرب‌الاجل FATF برای رژیم آخوندی است؛ اما تعیین‌تکلیف لوایح ۴گانه توسط آن تبدیل به بحرانی در رأس آن شده است. خامنه‌ای ۳۰خرداد ۹۷ در دیدار با نمایندگان مجلس ارتجاع توپ را به زمین مجلس و جلسه سران سه‌قوه انداخت.

اما تا امروز این کشمش نه تنها سمت و سوی مشخصی پیدا نکرده است، بلکه دامنه جنگ باندی را گسترده‌‌تر کرده است. دعوای اصلی هم بر سر این است که آیا پذیرفتن FATF مشکلی از نظام حل خواهد کرد؟

سایت حکومتی دانشجو باند خامنه‌ای نوشت: «تصویب CFT(یا لایحه مقابله با تأمین مالی تروریسم) لکه ننگی است که بر دامن مجلس می‌ماند/ FATF در ظاهر بشردوستانه و در باطن خطرناک و مغرضانه است».(سایت دانشجو ۳۱شهریور ۹۷)

خبرگزاری مهر آخوندی با عنوان «آدرس غلط ندهیم» نوشت: «موافقان FATF در حالی بر طبل تصویب لوایح مرتبط با آن می‌کوبند که درباره این موضوع که تصویب این لوایح چگونه در دوران بازگشت تحریم‌ها، قرار است روابط بانکی کشور را بهبود بخشد، هیچ توضیحی نمی‌دهند».(خبرگزاری مهر ۳۱شهریور ۹۷)

در تهران بعد از نمایش جمعه این هفته بساط طومار علیه FATF پهن کردند و به مجلس ارتجاع در مورد تصویب این لوایح هشدار دادند.

دلواپسان در این طومارها نوشتند «شفاف کردن چرخه مالی و بانکی کشور راه را برای دخالت و تحریم‌های بیشتر هموار می‌کند و عملاً امکان دورزدن تحریم‌های پیش رو را از ما می‌گیرد» و با تأکید بر این‌که «این لوایح نه تنها راه‌حل وضع موجود نیستند بلکه خود بخش مهمی از مشکل اقتصادی موجود هستند و به آن شدت می‌بخشند». طومارنویسان امضاکنندگان لایحه FATF را «خیانتکار» نامیدند.(خبرگزاری فارس ۳۱شهریور ۹۷)

اما آخوند دژکام در نمایش جمعه شیراز به صحنه آمد و لاعلاجی و بی‌تصمیمی حاکمیت را با ضدونقیض‌گویی خود به نمایش گذاشت: «رهبر معظم فرمودند نکات خوبی که در این، چون اینها را بیگانگان خواسته‌اند، هر ۴لایحه را این مجموعه بین‌المللی گفته اینها را مصوب کنید تا ما براتون چارتا کار انجام بدیم و همیشه هم دیدید وقتی ما مصوب می‌کنیم امضا می‌کنیم و پاش می‌ایستیم اونا پاش وای نمیستن نامردند. فریب نخورید ما نمی‌گوییم از مزایای یه کاری که می‌تونند بهره‌مند بشن ملت محروم بشن».تلویزیون رژیم ۳۱شهریور ۹۷)

این دوگانه‌گویی در اظهارات جعفرزاده‌ ایمن‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارتجاع نیز دیده می‌شود آنجا که می‌گوید: «بخشی از FATF مشکل را حل می‌کند و بخشی از آن مشکل‌زاست».(سایت اقتصاد نیوز ۳۱شهریور ۹۷)

مهدی مطهرنیا، از کارشناسان باند روحانی، پیوستن به FATF را آخرین ریسمان نجات برای کاهش فشارهای ناشی از تحریم‌ها توصیف کرده بود که النهایه زیر فشار تحریم‌های جهانی تنها راه را برای شرکتهای کوچک اروپایی باز خواهد کرد.

ظریف، وزیر خارجه، هم که روز ۲۷شهریور گفته بود FATF همه مشکلات را حل نمی‌کند، اما باعث تقویت منافع کشور است.

این مواضع متضاد و متناقض بر سر پیوستن یا نپیوستن به FATF، ناشی از بی‌تصمیمی و سردرگمی نظام است که چه باید بکند و چه نباید بکند.

نقطه‌نظر هر یک از دو باند نیز که پیوستن و نپیوستن به FATF را به‌عنوان تهدیدی برای آن مطرح می‌کنند واقعی است و بیراهه نمی‌روند.

آنهایی که حاکمیت را از پیوستن به FATF نهی می‌کنند و آن‌را به‌مثابه جام‌زهر دیگری برای آن می‌دانند، حرفشان واقعی است. زیرا به‌محض پیوستن رژیم به این کنوانسیون، الزاماتی را برای آن به‌بار می‌آورد و باید و نبایدهایی را برای آن به‌دنبال دارد که ماحصل آنها این است که باید از اهرم‌های پیش‌برد سیاستش در منطقه یعنی حمایت از تروریسم و کمک به تروریستها و دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر در منطقه دست بردارد.

آنهایی هم که توصیه می‌کنند باید به FATF  بپوندد بیراهه نمی‌روند و حرفشان درست است. زیرا اگر حکومت آخوندی به شرایط این کنوانسیون تن ندهد مشکلات زیادی در زمینه مراودات مالی و بانکی برای آن پیش می‌آید.

این مشکلات و همچنین ضرورت رابطه با اقتصاد جهانی است که باعث می‌شود نتواند ملاحظات این کنوانسیون را نادیده بگیرد و بی‌اعتنا به آن به سیاست کنونی‌اش در زمینه کمک به تروریسم بین‌المللی ادامه بدهد.

بر این اساس است که در دوراهی بلاتکلیفی و در واقع در دو‌راهی بن‌بست قرار گرفته است و هیچ‌یک از راهها نه تنها برای آن گره‌گشا نیست، بلکه گره کار آن را هم محکم‌تر خواهد کرد.

این بلاتکیفی ناشی از بلاتکلیفی علی خامنه‌ای به‌عنوان ولی‌فقیه ارتجاع نیز می‌باشد که نتوانسته است خودش در این زمینه تعیین‌تکلیف کند و رندانه تضاد را روی میز سران قوا گذاشته است تا خودش از عواقب مصیبت بار هر دو راه پیش روی نظام مصون بماند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/01b2712c-e90d-4069-8c1f-65f17699ba7e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات