728 x 90

رفتن تیلرسون و آمدن پمپئو و نگرانیهای نظام آخوندی!

رفتن تیلرسون و آمدن پمپئو و نگرانیهای  نظام آخوندی
رفتن تیلرسون و آمدن پمپئو و نگرانیهای نظام آخوندی

اگر تا پیش از برکناری تیلرسون، هنوز این سؤال مطرح بود که آیا آمریکا در برجام می‌ماند یا نه، اکنون دیگر قطعی است که اگر رژیم به شروط آمریکا و اروپا گردن نگذارد و به‌طور کامل از موشکی و سیاست منطقه‌یی خود دست برندارد، آمریکا از برجام خارج خواهد شد و تحریمها به‌حالت قبل از برجام برخواهد گشت. این‌که حکومت آخوندی برای جلوگیری از آن وضعیت یا پس از آن چه کار باید بکند، موضوع بحث هر دو باند آن است.

عراقچی معاون ظریف ضمن این‌که احتمال خروج آمریکا  از برجام را زیاد می‌داند، ادعا می‌کند «ماهم خارج می‌شویم» و در این رابطه هشدار می‌دهد «کشورها باید همیشه آمادگی اقتصاد منهای برجام را داشته باشند. آمریکایی‌ها در خروج از برجام جدی هستند، تغییر وزارت‌خارجه این کشور هم در همین راستا صورت گرفته یا این‌که حداقل یکی از دلایلش این بوده است».

واضح است که تنها کشوری که باید آماده تحریمهای جدید و آمادگی اقتصاد منهای برجام را داشته باشد نظام آخوندی است.

معاون وزیرخارجه رژیم در زمینه اقتصاد منهای برجام کشورهای دیگر را نیز با حکومت آخوندی جمع می‌زند، شاید که  اقتصاد منهای برجام در نظام آخوندی کمتر به چشم بزند و نیروهای وارفته خامنه‌ای را کمتر متأثر کند.

علی خرم دیپلومات سابق رژیم در زمینه خطر خروج آمریکا  از برجام و قرار گرفتن اروپا در کنار آمریکا می‌گوید: «اولین مساله‌ای که ایران در سال آینده با آن رو به روست پایان 120روز مهلت ترامپ برای ماندن در برجام است. اروپا می‌خواست بین ایران و آمریکا میانجیگری کند، اما حالا به نظر می‌رسد که این میانجیگری مورد رضایت ایران قرار نگرفته است و حتی امکان دور شدن اروپا از تهران نیز وجود دارد. قرار گرفتن آمریکا و اروپا در یک موضع مشترک نسبت به ایران، خطری است که ممکن است سال آینده در برابر تهران شکل بگیرد. در این صحنه یک طرفه احتمالاً تحریم‌های مشترک اروپا و آمریکا علیه ایران وضع خواهد شد».

سایت بهار وابسته به باند روحانی 23اسفند 96 در زمینه  تبعات اقتصادی برکناری تیلرسون و خروج آمریکا از برجام می‌نویسد: «بارزترین مشکل اقتصاد کشور در سال 97 در ابعاد خارجی نحوه مواجهه و ارتباط با جهان است دولتمردان ایرانی در صحنه دیپلوماسی باید تلاش کنند این تهدیدات را به فرصت تبدیل کنند.

اگر تنشی که این روزها ترامپ گسترش می‌دهد ادامه پیدا کند باعث می‌شود در روند جذب سرمایه‌های خارجی اشکال به وجود ‌آید. این در حالی است که اقتصاد در حال گذار ما برای توسعه اقتصادی و بهبود محیط کسب و کار به سرمایه‌گذار خارجی نیاز دارد».

روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران 23اسفند در مطلبی با عنوان «برکناری تیلرسون و عواقب استراتژیک آن»، به‌طور تلویحی می‌نویسد که امکان مقابله نظامی آمریکا و حکومت آخوندی وجود دارد: «به نظر می‌رسد با برکناری تیلرسون کابینه افراطی ترامپ افراطی‌تر می‌شود و موقعیت افرادی همانند نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل که عملاً خود را به عضوی از کابینه نتانیاهو درآورده‌اند تقویت می‌شود و قدرت مانور بیشتری پیدا می‌کنند و آمریکا بیش‌از‌پیش برای ارتکاب یک خطای استراتژیک دیگر همانند دوران جرج بوش پسر مستعدتر می‌شود».

هم‌چنان که از اظهارات فوق برمی‌آید رژیم یا باید به شرایط آمریکا و سه کشور بزرگ اروپایی(فرانسه، انگلستان و آلمان) در زمینه خوردن جام‌زهر موشکی و منطقه‌یی ذلیلانه  تن بدهد، و یا باید خود را برای تحریمهای بیشتری آماده کند.

واضح است که در شرایطی که تحریمها بیشتر شود، اقتصاد درهم شکسته تاب تحمل آن را نخواهد داشت.

این وضعیت در شرایطی است که همزمان نیز مردم معترض و به جان آمده روزمره در کف خیابانها علیه سیاستهای ضدمردمی و چپاولگرانه نظام در اعتراض هستند، و رژیم با بزرگترین بحران یعنی بحران سرنگونی نیز مواجه است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/87d88872-ca0a-4465-bfe1-d1d144c7d3a9"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات