728 x 90

رژیم در چنبره برجامها

با توجه به‌فشارهای جامعه جهانی بر رژیم آخوندی در زمینه برنامه موشکی و منطقه‌یی؛ و با توجه به این‌که ضرب‌الاجل آمریکا برای تصحیح برجام  نیز نزدیک است؛ جدال بر سر برجامهای در درون رژیم هم‌چنان ادامه دارد.

در این رابطه دولت روحانی  به‌هر دری می‌زند تا بلکه راه و چاره‌یی برای حل بحران برجام پیدا کند.

او  و باندش اصرار دارند در زمینه مسائل مورد اختلاف با آمریکا و اروپا مانند قضیه اتمی، رژیم پای مذاکره بیاید.

روحانی در دیدار  با هیأتهای هلندی و اسپانیایی تأکید کرد: «ایران آماده گفت‌ وگو با اروپا برای تقویت امنیت و ثبات منطقه است. رئیس جمهوری، انتقال موشک از ایران به یمن را  اتهامی کاملاً نادرست و بی‌اساس دانست و با بیان این‌که طرح این اتهامات بی‌اساس نمی‌تواند به حل مشکلات کمک کند تصریح کرد: «ایران اسلامی از هر تلاشی در این راستا حمایت و پشتیبانی خواهد کرد و آماده گفتگو با دوستان خود در اتحادیه اروپا برای تقویت امنیت و ثبات در منطقه و همچنین ادامه مبارزه با تروریسم است.» (روزنامه حکومتی ایران 3اسفند)

غلامعلی خوشرو نماینده رژیم در سازمان ملل برجام را به‌عنوان نمونه موفق مذاکرات معرفی کرد و اضافه کرد برجام نمونه‌ای از دیپلوماسی صبورانه بود که می‌تواند الگویی برای مذاکره موفق به‌شمار رود.

وی شرایط و الزامات منجر به توافق را احترام متقابل، موضع مذاکراتی برابر، تمایل طرفین برای نیل به نتیجه‌یی بر اساس منافع مشترک، کنار گذاشتن اختلافات و تمرکز برای یافتن راهکارهای مورد توافق معرفی کرد. (خبرگزاری حکومتی ایسنا 2اسفند96)

 از طرف دیگر باند خامنه‌ای هنوز در زمینه برنامه موشکی و سیاست  منطقه‌یی دود و دم می‌کنند و در اظهاراتشان روحانی را تحقیر می‌کنند.

فؤاد ایزدی یکی از  عناصر باند خامنه‌ای رفتار دولت روحانی را عاملی می‌داند که خیال آمریکا را از بابت نقض برجام راحت کرده است: «این که آنها به این نتیجه رسیدند که از نقض برجام اتفاق خاصی نمی‌افتد قطعاً بر اساس عملکرد ما بوده است. رویکرد دولت در بحث برجام باید مشخص شود، چون با این شرایط این نوع اظهارنظر‌ها شبیه آنچه مک مستر اظهار داشت و بدتر از آن هر روز بیشتر خواهد شد». (خبرگزاری حکومتی دانشجو2اسفند 96)

خبرگزاری سپاه  پاسداران (فارس) 3اسفند 96 نیز می‌نویسد: «حدود سه ماه دیگر تا اتمام مهلت 120روزه ترامپ زمان باقی مانده است ادامه لفاظی‌های رئیس‌جمهور آمریکا و دیگر مقامات این کشور در تضاد با مفاد برجام که یک توافق چندجانبه است، می‌تواند نشانه‌ای از تلاش واشینگتن برای تحت فشار قرار دادن ایران برای عقب‌نشینی از برجام و فرار ترامپ از اتهاماتی باشد که با خروج از برجام احتمالاً علیه وی مطرح خواهد شد«.

واقعیت این است که برجام و تبعات آن برای نظام آخوندی هنوز هم به‌مثابه طناب دار عمل می‌کند؛ این در شرایطی است که بنا بر اظهارات و آرزوهای آخوند حسن روحانی و مقامات دولتش؛ قرار بود برجام به مثابه  طناب نجات رژیم باشد.

فشارهای کنونی جامعه جهانی بر رژیم به‌دلیل سیاستهای مداخله‌جویانه منطقه‌یی و موشکی، رژیم را در انزوای شدیدتری قرار داده است.

  زیگما گابریل وزیر امور خارجه آلمان  در جریان سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ  تأکید کرد که آلمان و متحدان این کشور می‌بایست با بهره گرفتن از سیاستهایی مشترک جلوی نفوذ و نقش بی‌ثبات کننده ایران در منطقه را بگیرند.

ترزامی‌ نخست‌وزیر انگلستان نیز در کنفرانس خبری با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان تأکید کرد در نگرانی دولت ترامپ درباره اقدامات بی‌ثبات کننده ایران سهیم هستند.

او گفت همزمان ما خود را در نگرانی آمریکا نسبت به اقدامات بی‌ثبات کننده ایران در خاورمیانه شریک می‌دانیم. ما حاضریم اقدامات مناسبی در این خصوص اتخاذ کنیم و...

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/aa761f0d-cb00-4d86-a45d-73f3232dfa50"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات