728 x 90

سالی‌ که گذشت

سالی که گذشت
سالی که گذشت

مرور سالی‌ که گذشت یا می‌گذرد یک رسم رسانه‌ای است.

این نوشته نگاهی است به سال ۹۷ از روزنه چشم رسانه‌های حکومتی.

نگاهی گرچه ناقص اما به هر حال شنیدن حکایت زخم خصم از زبان خودش، حتی به اختصار و کوتاهی، حکایتی دیگر است!

 

رسم است که رسانه‌ها در آخر سال بیلانی از حکومت و مملکت و آنچه که گذشت و چطور گذشت را در کوتاه‌ترین شکل به خوانندگان خود ارائه می‌دهند و اسمش را هم معمولاً می‌گذارند:

سالی که گذشت

سال گذشته در یک نگاه

نگاهی به سال ۹۷

تحلیلی از سالی که رو به پایان است

خداحافظی با سالی که تمام می‌شود

و عناوینی از این قبیل.

بر همین سیاق نگاهی به رسانه‌های حکومتی خالی از فایده نیست، چرا که به هر حال آنها علی‌القاعده خودشان بهتر از هر کس دیگری می‌دانند که در این یک‌سالی که گذشت، چه دسته‌گلی به آب داده‌اند و چه بر سر ملت آورده‌اند.

رسانه‌های حکومتی رژیم آخوندها نیز از این قاعده مستثنی نبوده و اکنون چند روزی است که با عناوین مختلف وارد همین مبحث شده‌اند.

 

تحلیل حکومتی سال ۹۷

در این میان روزنامه حکومتی «حمایت» سرمقاله سه‌شنبه ۲۸اسفند ۹۷ خود را به همین موضوع اختصاص داده و در مطلبی با عنوان «۹نکته در تحلیل سال ۹۷» نوشته است:

« سال ۱۳۹۷ در پهنه سیاسی کشور یک سال ویژه و پررویداد بود». این روزنامه سپس توضیح داده که سال ۹۷ این ویژگی را داشت که از همان ابتدا مقامات برخی کشورها رسماً وارد شده و برای رژیم خط‌ و نشان کشیدند و سناریویی تنظیم کردند که اساسش بر خروج آمریکا از برجام و اعمال شدیدترین تحریم‌ها بر رژیم استوار بود. «حمایت» سپس اضافه کرده است:

« این سناریوی دشمن در جنگ تمام‌عیار اقتصادی ضدایرانی اضلاع دیگری هم داشت:

۱- عملیات روانی و رسانه‌ای سنگینی مبنی بر به بن‌بست رسیدن جمهوری اسلامی

۲- تلاش برای ایجاد شورش و ناامنی در کشور

۳- تحمیل مذاکره به ایران به بهانه رفع مشکلات برجام برای مهار قدرت و نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی

۴- فشار حقوق‌بشری

۵- تضعیف مقاومت در منطقه

۶- بکارگیری عربستان و دوشیدن سعودی برای اقدامات ضدایرانی

۷- نقش مرموز و ضدایرانی فرانسه در کانال روابط با اروپا و...»

همان‌گونه که می‌بینید در تمامی این نوشته و سراپای این تحلیل سالانه! حتی یک اشکال پیدا نمی‌کنید که منشأء آن به داخل کشور و اشتباهات نظام برگردد! هر چه بوده ناشی از فتنه دشمنان بوده است و بس!

پاسدار نویسنده اطلاعاتی که مطالب فوق را نوشته است شاید فکر می‌کرده این‌طوری بنویسد بهتر است! و نشان می‌دهد که در ایران نه در حکومت و نظام مشکل و عیب و نقص و ایرادی هست و مردم ناراضی بلکه شورشی هستند! غافل از این‌که اولین بازتاب این نوشته در خواننده این است که: عجب نظام بی‌بته‌ای که با یک تحریک خارجی هم تار و پودش می‌گسلد و ارکان اقتصاد و جامعه‌اش به تکان درمی‌آید و هم مردمش از آن جدا می‌شوند! به هر حال نویسنده علت این‌همه مصیبت را هم به گردن باند رقیب انداخته و داستان سال ۹۷ را تمام شده تلقی می‌کند!

 

سال ۹۷، سال سلاطین حکومتی!

در روزنامه دیگری به اسم «سیاست روز» از همان باند در ستون به‌اصطلاح طنز خود در آخرین شماره سال ۹۷ خود مطلبی نوشته که گرچه ۱۸۰درجه با نوشته روزنامه همسایه‌اش متفاوت است اما در محتوا مکمل آن است. عنوان نوشته این یکی هست: ‌«هر سال می‌گیم دریغ از پارسال»! در این طنز آخوندی، نویسنده سال نو را به تمامی سلاطین نظام‌شان تبریک گفته است.

نگاهی به اسامی برخی سلاطین این نظام مقدس!؟ حقیقتاً مکمل چرندیاتی است که روزنامه حکومتی حمایت، به‌عنوان جمعبندی سال ۹۷ تلاش کرده به‌خورد خوانندگانش بدهد. نگاهی به اسامی سلاطینی که اقتصاد این نظام را در ید اختیار خود دارند گرچه با هزل و لودگی بسیاری از «اصل‌کاریها» را نادیده گرفته اما همین اندازه هم البته روشنگر واقعیت فاسد اقتصاد نظام است. این‌هم اسامی برخی سلاطین فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران از قلم یک روزنامه حکومتی‌(اسامی برخی سلاطین حذف شده‌اند):

«الف) سلطان قیر

ج) سلطان سکه

و) سلطان پتروشیمی

ح) سلطان باتری قلمی

سیاست روز آخوندها بیشتر از ۲۰محور را نوشته که در واقع از جدیت انداختن اصل قضیه است وگرنه می‌بایست از این سلاطین هم اسم می‌برد:

سلطان شکر، سلطان برنج، سلطان خودروهای اشرافی وارداتی، سلطان گوشت قرمز، سلطان موبایل و سخت‌افزارهای مورد استفاده در دنیای مجازی، سلطان آرد، سلطان فرش، سلطان زعفران، سلطان پسته و فندق و دیگر خشکبار، سلطان پارچه و قماش وارداتی و چادر کلوکه و...، سلطان شیشه و سایر مواد مخدر صنعتی و سنتی، سلطان صنایع پلاستیک و ملامین کشور، سلطان آسفالت و جاده‌کشی، سلطان برج‌سازی، سلطان نفت و پالایشگاهها، سلطان حمل‌ و نقل هوایی و زمینی و دریایی و... البته این لیست را می‌توان با افزودن اسامی سلاطین دیگری باز هم ادامه داد! اما در این میان نباید از یاد برد که تک به تک این سلاطین، آقاها و آقازاده‌های همین نظام‌اند که:

خودشان رانت اطلاعاتی دارند

خودشان اختلاس می‌کنند،

خودشان هم پرونده ماجرا را که ممکن است باند رقیب باز کرده باشد، می‌بندند و همین چرخه را تکرار می‌کنند!

 

آنچه که از آن سخن نمی‌گویند

این تقریباً بخش حکومتی داستانی است که ۴دهه در این مملکت تکرار می‌گردد.

بخش دیگری هم هست که رسانه‌های حکومتی در جمع‌بندی سال ۹۷ در برابرش سکوت کرده و از آن سخن نمی‌گویند. دانایی گفته بود «حقیقت آن چیزی نیست که رسانه‌ها درباره آن داد و قال می‌کنند بلکه آن چیزی است که رسانه‌ها درباره‌اش سکوت می‌کنند»!‌

در واقع رسانه‌های آخوندی درباره سفره خالی مردم در سالی ‌که گذشت خفقان گرفته‌اند.

درباره بیکاری که بلای جان مردم و به‌ویژه جوانان شده، سکوت کرده‌اند.

درباره سرکوب‌های اجتماعی به‌ویژه سرکوب زنان و شکنجه زندانیان زبان در کام کشیده‌اند.

درباره تعطیلی کارخانجات، انهدام صنایع و ویرانی کشاورزی مملکت خاموشی گزیده‌اند.

درباره تورم و گرانی مرگبار لب به دندان گزیده‌اند.

از آمار خودکشی و خودسوزی جوانان و زنان ابراز بی‌خبری می‌کنند. سال ۹۷ پدیده شوم جدیدی به اسم خودکشی جمعی در خبرها وارد شد:

خودکشی ۳دختر دانش‌آموز متوسطه در نقده!(تابناک ۱۶اردیبهشت ۹۷)

خودکشی یک زوج در سرآبله ایلام.(۱۷شهریور ۹۷)

از قتل کولبران کرد و سوخت‌بران بلوچ حرفی نمی‌زنند.(رسول خضری نماینده رژیم روز ۲۹فروردین ۹۷ گفت: «۷۵هزار کولبر کرد یک‌شبه بیکار شدند»!

از قیامهای کارگران و کشاورزان، بازنشستگان و معلمان و دیگر اقشار اجتماعی هیچ نمی‌گویند.

بانک مرکزی رژیم روز ۱۸مهر ۹۷ این آمار را درباره بیکاری اعلام کرد، آماری که گرچه حداقلی است اما گویای بخشی از واقعیت است:

نرخ بیکاری در شهرها: ۱۳.۶درصد

نرخ بیکاری در روستاها: ۷.۹درصد

نرخ بیکاری زنان: ۱۹.۲درصد

نرخ بیکاری مردان: ۱۰.۳درصد

نرخ بیکاری جوانان: ۲۵.۵درصد

تصفیه عملی وکلای دادگستری: از ۶۰هزار وکیل دادگستری، قضاییه رژیم تنها به ۲۰نفر در تهران اعتماد دارد که پرونده موکلشان را بخوانند! یعنی بقیه عملاً امکان دفاع از موکلشان را ندارند.

۱۵۰۰کارخانه در زمان روحانی تعطیل شدند.(رسانه‌ها ۶شهریور ۹۷)

روز اول آبان ۹۷ میرسلیم گفت ۷۰درصد کارخانه‌ها و معادن کشور تعطیل شده‌اند.

از این قبیل آمار و ارقام هم که خاص سال ۹۷ باشد می‌توان یک مثنوی تهیه کرد امری که رسانه‌های حکومتی در برابر آن سکوت کرده‌اند.

 

سال ۹۷ سال اوج‌گیری آپارتاید آخوندی

سال ۹۷ یک ویژگی دیگر نیز داشت که گرچه از چشم ناظران پنهان نماند اما آخوندها و رسانه‌های مزدورشان  عموما وارد آن نشدند. در یک مورد بدیع «شهروندیار» روز ۱۳بهمن ۹۷ نوشت: «بودجه‌ای که امسال برای زنان ‎طلبه در نظر گرفته شد ۲۵۸میلیارد تومان است که در مقایسه با "برنامه حمایت از ‎زنان سرپرست خانوار" که سهم آنها ۱۳۸ میلیارد تومان بود، بسیار تامل‌برانگیز است».

مشابه این تبعیض نجومی را می‌توان در سرانه دانش‌آموزان ایران دید که حداقل ۲۰۰بار کمتر از سرانه آموزشی طلبه‌ها است.

 

سال ۹۷، سال کانون‌های شورشی

ماجرای ظلم و تبعیضی که آخوندها در این مملکت حاکم کرده‌اند، داستان نفرت‌انگیزی است که اینک مقاومت و کانون‌های شورشی پیشاپیش مردم بپاخاسته ایران دست‌اندرکار ختم آن هستند.

کانون‌های شورشی سال ۹۷ را به نام خود به ثبت دادند و اینک اسم «کانون‌های شورشی» را عموم مردم ایران می‌دانند و الحق که چند رسانه حکومتی و برخی مقامات رژیم هم به کارکرد و بیلان آنها اشاره‌ای کردند. عامل جدید و قدرتمندی که اکنون می‌رود تا حاکمیت خود را بر عرصه شهرها و روستاهای میهن حاکم کرده و آخوندها و نمادهای نحس‌شان را از سراسر ایران‌زمین پاکسازی کنند.

به همین علت است که خامنه‌ای سال ۹۷ را مقدمه‌ای خواند برای سال ۹۸. سالی که پیشاپیش خامنه‌ای نسبت به خطر سرنگونی در آن به مزدورانش هشدار داده و در وحشت از فرارسیدن آن، «تب نوبه» گرفته است!

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/90b4cd16-1912-4a42-a0c4-c74fa255d092"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات