728 x 90

سانسور اینترنت جدیدترین تلاش‌های روحانی و آذری جهرمی

سانسور اینترنت - موتور جستجوگر داخلی
سانسور اینترنت - موتور جستجوگر داخلی

روز سه‌شنبه ۲۵اردیبهشت ۱۳۹۷، خبر از طرح جدید رژیم برای سانسور اینترنت دادند. یک سایت حکومتی اعلام کرد: معاون وزیر ارتباطات روحانی (رسول سراییان) گفت: در حال تهیه دستورالعملی هستیم که در صورت تصویب هیأت وزیران، استفاده از موتور جستجوی بومی برای دستگاه‌های دولتی الزامی‌ شود.

الزامی کردن استفاده از موتور جستجوی داخلی گامی دیگر در سانسور اینترنت

رئیس سازمان فناوری اطلاعات آخوندها خاطرنشان کرد: در حال تدوین دستورالعملی هستیم تا استفاده از موتورهای جستجوی بومی در دستگاه‌های اجرایی الزامی‌ شود و همچنین مردم و کاربران نیز ترغیب به استفاده از این پروژه شوند.

معاون جهرمی در توضیح بیشتر این طرح و سانسور بیش‌از‌پیش اینترنت گفت: پیش‌بینی می‌کنیم تا حدود ۳ماه آینده اتفاقات خوبی در حوزه کاربردی کردن موتور جستجوی بومی در کشور اتفاق بیفتد و بتوانیم قابلیتهای این پروژه را توسعه داده و آن را به مردم معرفی کنیم.

یادآوری این نکته درباره کارکرد و ویژگی موتورهای جستجوگر بومی ضروری است که:

محمدجواد آذری‌ جهرمی وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در روز ۲۸بهمن ۱۳۹۶ با شرکت در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» که از شبکه اول صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می‌شد، تأیید کرده بود نتیجه جستجو‌ها در موتورهای جستجوی داخلی «قابل مدیریت» است.

«قابل مدیریت» بودن نتیجه جستجو توسط این موتورها یعنی اعمال سیستماتیک و سراسری سانسور حکومتی!

 

طرح رژیم برای سانسور اینترنت از طریق اجباری کردن استفاده از موتور جستجوی داخلی تلاشی است برای فیلتر گوگل. رژیم آخوندی این‌چنین می‌پندارد حال که در فیلتر تلگرام شکست خورده است،‌ حال که فیلتر کردن تمامی فیلترشکن‌ها برایش مقدور نیست،‌ پس راه چاره در فیلتر کردن گوگل و سایر موتورهای جستجوی اینترنتی است.

به این ترتیب،‌ چنان‌چه جستجو در اینتر نت در ایران منحصر به کار با موتورهای جستجو گر داخلی گردد، ارتباط اینترنتی مردم ایران با جهان خارج قطع می‌شود.

هموطنان می‌توانند برای درک کارکرد موتورهای جستجوگر داخلی، برای نمونه، چند کلیدواژه شناخته شده را با این موتورها جستجو کنند تا دریابند این موتورها، یکسویه فقط منابع قابل تأیید حکومت را به کاربر معرفی می‌کنند و کاربرران را از دستیابی به اخبار و اطلاعات عام و آزاد محروم می‌کنند.

کما این‌که هموطنانی که کار با سرورهای این موتورها را تجربه کرده‌اند، توسط برخی شرکتهای سرویس‌دهنده در مورد کارکرد منفی این سیستم، متوجه عمق سانسور حاکم بر این دستگاه شده‌اند. نمونه زیر مبین همین نکته است که در وب‌گاه کمپین حقوق‌بشر منتشر شده و یک شرکت سرویس‌دهنده به مشترکینش هشدار داده که استفاده از این سرویس، ارتباط کاربرانش را با وب‌سایت‌های خارجی و اینترنت قطع می‌کند.

در یک خبر دیگر در همین راستا روز ۲۵اردیبهشت ۹۷ سایت یورونیوز خبر داد:

«محمدجواد آذری جهرمی روز سه‌شنبه گفت به‌دلیل مشکلات امنیتی ایجاد شده توسط فیلترشکن‌ها، یکی از شرکتهای زیرمجموعه وزارت ارتباطات مسئول جلوگیری از فیلترشکن‌ها شده است».

خبری که حاکی از شدت گرفتن فعالیت‌های رژیم خامنه‌ای برای محدود کردن ارتباط آزاد مردم ایران با یکدیگر و با جهان خارج است.

اصحاب رسانه معتقدند پا‌به‌پای این تلاش‌های حکومتی، ضروری است مردم نیز با مطلع کردن نهادهای بین‌المللی‌ ذیربط، ضرورت برقراری امکان اینترنت آزاد برای مردم ایران را به یک خواسته ملی تبدیل کنند.

 

افشاگری مقاومت ایران در مورد سانسور اینترنت توسط سپاه پاسداران

تلاش رژیم برای وارد کردن موتور جستجوی داخلی و وادار کردن کاربران به استفاده از آن اهداف سرکوبگرانه دارد. رژیم با استفاده از این موتور جستجوی دست‌ساز آخوندی امکان جاسوسی و شناسایی کاربران بر اساس جستجوهایی که می‌کنند را به دست می‌آورد. این مسأله می‌تواند امکان ردیابی و دستگیری کاربران را به همراه داشته باشد.

اقدامات رژیم برای سانسور اینترنت در زمینه‌های مختلف از فیلتر تلگرام گرفته تا تحمیل «بدافزارها»ی حکومتی به کاربران، فیلترینگ فیلترشکن‌ها و فیلتر موتورهای جستجو،‌ در راستای وحشت حکومت آخوندی از استمرار قیام مردم ایران صورت می‌گیرد.

در بهمن‌ماه گذشته دفتر نمایندگی شورای ملی مقاومت در واشینگتن با برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی اقدامات رژیم آخوندی برای سرکوب و مقابله با قیام مردم ایران از طریق اقدامات سایبری را افشا کرد. انتشار این افشاگری به شکل کتابی با عنوان «ایران،‌ سرکوب سایبری، چگونه سپاه پاسداران جنگ سایبری را برای حفظ استبداد مذهبی بکار می‌گیرد» مورد توجه رسانه‌های خبری بین‌المللی قرار گرفت.

در این کتاب ضمن تشریح تحولات قیام مردم ایران بر نقش عمده دستگاههای تلفن همراه و سیستمهای پیام‌رسانی اجتماعی در سازماندهی قیام‌کنندگان و تبادل اطلاعات بین مکانهای مختلف در داخل ایران تأکید شده و آمده است: استفاده قیام‌کنندگان از تکنولوژی سایبری،‌ پاشنه آشیل رژیم است چرا که به‌رغم ورود رژیم با تمام قوا و نیرویش به صحنه، نتوانست جلو گسترش آن را بگیرد.

کتاب ایران سرکوب سایبری

در این کتاب مقاومت ایران اقدامات مختلف سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات رژیم آخوندی برای کنترل مردم به‌ویژه جوانان از طریق تولید برنامه‌های تلفن همراه برای جاسوسی و کنترل کاربران، تأسیس مرکز فروش برنامه‌های دارای قابلیت جاسوسی را تشریح کرد و افزود: حملات دنیای مجازی که رژیم ایران مرتکب می‌شود را نبایستی جدا از سرکوب و اختناق شدید داخلی، صدور تروریسم و برنامه گسترش اتمیش در نظر گرفت. علت این‌که رژیم ایران می‌تواند این اقدامات سرکوبگرانه را ادامه و گسترش دهد بی‌عملی جامعه بین‌المللی است. این موضوع به خودی خود اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا را موظف به اقدام می‌کند.

مقاومت ایران خواستار اتخاذ سیاست قاطع در قبال سرکوب رژیم آخوندی، تحریم تمامی اشخاص و مؤسسات درگیر در جنگ سایبری علیه مردم ایران و تحریم ماشین عظیم تبلیغاتی رژیم به‌ویژه رادیو تلویزیون آخوندی شد که کارشان پخش اطلاعات دروغ و گمراه‌کننده است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e016af6d-a15c-466a-a919-fa7649b161d3"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات