728 x 90

سفره‌های خالی مردم!

سفره فقرا
سفره فقرا

در شرایطی که در اثر چپاول و غارت سیستماتیک در حاکمیت آخوندی مردم روزبه‌روز فقیرتر شده و هرماه نیز عده بیشتری به زیرخط فقر کشیده می‌شوند، گرانی سرسام‌آور و بالا بودن هزینه کمرشکن زندگی سفره بسیاری از مردم را از مواد غذایی خالی کرده است.

 

۴میلیارد دلار به کام رانت‌خواران 

در توصیف گرانی سرسام‌آور مواد مورد نیاز مردم و سفره‌های خالی مردم در ماه رمضان، روز ۱۷اردیبهشت ۹۸اکبر ترکی یکی از اعضای مجلس ارتجاع در نطق خود خطاب به آخوند حسن روحانی گفت: «ریاست محترم جمهور امروز وضع معیشت مردم و مشکلات زندگی بر آنها سخت شده گرانی و تورم لجام گسیخته در بخش خودرو و مسکن و تاثیرگذاری آن در معاش مردم و مخصوصاً در کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و بالاخص در ماه مبارک رمضان می‌طلبد که یک کار اساسی انجام گیرد.

مبلغ ۴میلیارد دلار تخصیص یافته برای کالاهای اساسی به دست رانت‌خواران و واسطه‌های نورچشمی افتاده است».

 

افزایش قیمت‌های مواد سفره مردم 

اعتراف این مهره مجلس آخوندی به رانت‌خواری و واسطه گری نورچشمی‌ها اعتراف به‌عملکرد یک نظام سرا پا فاسد است که اینچنین مردم ایران را به کام فقر کشانده است.

به‌دنبال افزایش ناگهانی و حساب‌شدهٔ قیمت انواع مواد غذایی و خوراکی، قیمت ماکارانی ظرف چند ساعت از ۳۱۰۰تومان به ۵۴۵۰تومان رسید و تن ماهی که پیش از این ۹هزار و ۲۰۰تومان بود، تا ۱۵هزار و ۵۰۰تومان افزایش یافت.

گرانی روزافزون مواد غذایی بیش‌از‌پیش شرایط معیشتی اقشار کم درآمد، به‌خصوص زندگی کارگران و خانواده‌های آنان را سخت‌تر کرده است.

در شرایطی که قدرت خرید کارگران به کمتر از یک‌سوم سقوط کرده و بسیاری از آنان دو شیفته کار می‌کنند و باز هم به نان شبشان محتاج هستند، قیمت تخم‌مرغ و برنج در ایام ماه رمضان سیر صعودی را طی می‌کند.

قیمت برنج آن‌چنان افزایش پیدا کرده است که به‌گفته فروشندگان، قیمت برنج ایرانی بین ۱۹هزار تا ۲۶هزار تومان و باز هم رو به افزایش است.

به گفته یک فروشنده چای، چای دوغزال که پیش از این هر کیلو ۱۹۰۰۰تومان به فروش می‌رسید در شرایط کنونی ۵۹۰۰۰تومان معامله می‌شود.

شکر در بازار کاملا نایاب و گران شده و قیمت حبوبات ظرف چند روز تا ۴۰درصد افزایش پیدا کرده است

 

صادرات قاچاق مواد غذایی 

یکی از دلایل رشد قیمت‌ها قاچاق کالا توسط نهادها و مهره‌های حکومتی و صادرات مواد مورد نیاز سفره مردم به خارج است.

در زمینه رشد قاچاق کالا در نظام آخوندی خبرگزاری نیروی تروریستی قدس(تسنیم) به‌ نقل از رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولید کنندگان در رژیم آخوندی می‌نویسد: «در حوزه مبارزه با کالای قاچاق ۵۵درصد نسبت به سال قبل رشد داشته‌ایم»

چه کسی نمی‌داند که دست پاسداران و سردمداران حکومتی پشت مافیای قاچاق است.

این نهادها و مهره‌های قاچاقچی در این روزها که گرانی مواد غذایی تسمه از گرده مردم کشیده است، تلاش می‌کنند که بیشتر جیب مردم محروم را خالی کنند.

 

عدم نظارت بر قیمت مواد غذایی 

از آنجایی که تجار وابسته به حاکمیت، توزیع عمده مواد غذایی مردم را در چنگ خود دارند، از طرف دولت آخوند روحانی نیز هیچ نظارتی بر نحوهٔ توزیع و کنترل قیمتها صورت نمی‌گیرد.

یک فروشندهٔ ماکارونی در برابر این سؤال که آیا نظارتی بر قیمت مواد غذایی صورت می‌گیرد، می‌گوید: «اصلا کسی نمی‌آید بگوید که مثلاً چرا ماکارونی نیست. الان قیمت رسمی ماکارونی برای مصرف کننده ۲۵۰۰است ما خودمان ماکارونی را با قیمت ۳۵۰۰یا ۴تومان می‌خریم».

روزنامه سیاست روز۱۶اردیبهشت ۹۸نوشت عدم مدیریت و تنظیم درست بازار سبب گرانی نجومی پیاز شد.

دلیل عمده دیگر گرانی پیاز، صادرات آن توسط تجار غارتگر وابسته به سپاه پاسداران و وابستگان حکومت به کشورهای همجوار است.

در زمینه صادرات پیاز و افزایش قیمت آن فروشندگان خورده‌پا به طنز می‌گویند «صادرات پیاز قیمت آنرا مانند طلا افزایش داد».

حتی قیمت نان که قوت لایموت بسیاری از مردم به‌خصوص اکثریت مردم به زیر خط رفته است، افزایش پیدا کرده است.

علی یزدانی (رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران استان اصفهان) در دیماه سال ۹۷ضمن اعتراف به افزایش ۲۰درصدی قیمت نان در شهرهای بزرگ گفت: «قیمت نان در یک جا ۷۰۰تومان، اما در نقطه‌ای دیگر از شهر همان نان ۵۰۰تومان باشد».

او در ادامه گفت: «حدود ۴۰کیلو آرد دولتی حدود ۳۵هزار تومان قیمت دارد که نانوایان آزاد آن را حدود ۵۰تا ۶۰هزار تومان خریداری می‌کنند، وی تصریح کرد که همین است که در تولید نان تداخل و ناهماهنگی‌هایی به وجود می‌آید. در عین‌حال نبود نظارت قوی سبب می‌شود که راه فراری برای تخلفات کارفرمایان بخش دولتی فراهم شود».

 

منابع زباله منبع تأمین غذای مردم گرسنه 

این‌چنین است که سفره‌های مردم به‌خصوص اقشار کم‌درآمد روزبه‌روز کوچک و کوچکتر می‌شود و این در نظام آخوندی روندی همیشگی و دایمی پیدا کرده است.

به اعتراف رسانه‌های حکومتی در سالهای اخیر سفره مردم ۷۰درصد کوچکتر شده است.

طبعا کوچک شدن سفره مردم مربوط به مردمی است که قدرت خرید حداقل مواد مورد نیاز خود را دارند، نه آن مردم گرسنه‌ای که حتی قدرت خرید نان هم ندارند.

آن مردم گرسنه‌ای که علی‌اکبر سیاری معاون وزیر بهداشت رژیم در مرداد ماه سال ۹۵در مورد آنان اذعان کرد: «در حال حاضر ۳۰درصد مردم کشور گرسنه‌اند و نان خوردن ندارند که این آمار را وزارت رفاه هم تأیید می‌کند». (سایت آفتاب ۳۰مرداد ۹۵)

وقتی در سال ۹۵ -۳۰درصد مردم توان خرید نان نداشته‌اند طبعاً در شرایط کنونی وضعیت مردم بسیار فاجعه‌بارتر و هولناک‌تر است.

قشری از مردم هم هستند که مواد غذایی مورد نیاز خود را از میان منابع زباله تأمین می‌کنند.

نه تنها مردان و زنان خانواده از میان منابع زباله در جستجوی مواد غذایی هستند، بلکه کودکانشان هم به جای این‌که در سرکلاس درس حاضر شوند در میان سطل‌های زباله دنبال مواد غذایی می‌گردند تا خود و خانوده‌شان رفع گرسنگی کنند.

طبیعی است وقتی اموال مردم ایران خرج سرکوب و صدور تروریسم و جنگ‌افروزی در کشورهای منطقه شود، سهم مردم محروم چیزی جز سفره‌های خالی نیست.

مردمی که امروزه می‌دانند که راه‌حل تغییر این وضعیت، بی‌تردید تغییر در نظام فاسد و غارتگر حاکم است. خیزشها و اعتراضها همین جوهره تغییر را بارز می‌کنند

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/38b60f0c-3469-440a-99c7-f7db4ac214b4"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات