728 x 90

سوگ و سیل در نوروز

سیل در استان گلستان
سیل در استان گلستان

بارش شدید باران که روز یکشنبه ۲۶اسفند در شمال کشور آغاز شد، باعث شد که شهرها و روستاهای استانهای گلستان، مازندان، خراسان شمالی و سمنان که بر اثر سیاست‌های ویرانگر آخوندی در برابر حوادث طبیعی بی‌دفاع هستند به زیر آب بروند. شماری از هموطنانمان در ایام شروع سال نو قربانی سیل شدند، دهها هزار نفر بی‌خانمان شدند و خسارات مالی فراوانی به اهالی این استانها وارد آمده است. دهها روستا به زیر آب رفته‌اند و ده‌هاهزار نفر بدون هیچ سرپناهی در شرایط بد جوی روزهای دهشتناکی را سپری می‌کنند.

ابعاد ویرانی که این سیل برجا گذاشته است در شرایطی است که ۴۰روز قبل در بهمن ۹۷ خبر خسارت سنگین سیل در شش استان و ویرانی دهها شهر و روستا در حادثه‌ای که پیش‌بینی شده بود در رسانه‌ها منعکس شد. در آن فاجعه که هواشناسی نسبت به‌وقوع آن هشدار داده بود، ۲۰استان یزد، مازندران، لرستان، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، کردستان، قزوین، فارس، سمنان، زنجان، خوزستان، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، اردبیل، البرز، ایلام، آذربایجان غربی و شرقی درگیر سیل، توفان، برف و کولاک شد. آن زمان مردم از فرط کینه‌ای که نسبت به سران و سپاهیان نظام دارند، فرمانده جنایتکار سپاه پاسداران را که برای گرفتن عکس تبلیغاتی به منطقه آمده بود، با فضاحت تمام از شهرشان بیرون راندند!

اما این بار حتی استاندارهای مناطق سیل‌زده هم پیدایش نشد و برای گرفتن عکس یادگاری و خودنمایی و ژست‌های پوشالی رسانه‌ای هم سری به مردم و استانهای سیل‌زده نزد.

 

استاندار کجاست؟ 

در حالی که سیل هزاران خانه و خانواده را متلاشی کرده و عید مردم منطقه به عزا تبدیل شد، غیبت استاندار گلستان که معمولاً در این شرایط با مشتی دروغهای حکومتی ظاهر می‌شد و خبر از امدادهای ولایتی و اختصاص اعتبارهای دولتی می‌داد توجه مردم و برخی رسانه‌ها را جلب کرد. اما یک هفته پس از سیل کاشف به‌عمل آمد که استاندار از یک ماه قبل در سفر نوروزی کشور را ترک کرده و روز شنبه سوم فروردین ۹۸ رحمانی فضلی، وزیر کشور رژیم آخوندی، گفت استاندار گلستان از یک ماه قبل از نوروز در سفر خارج کشور است و در ایران حضور ندارد.

 

اعتراف به سفر تفریحی نوروزی استاندار جنایتکار رژیم در جریان سیل و آوارگی مردم استان

اعتراف به سفر تفریحی نوروزی استاندار جنایتکار رژیم در جریان سیل و آوارگی مردم استان

 

علت و ریشه‌ها 

تعریف سیل

سیل در افزایش ارتفاع آب رودخانه و مسیل و بیرون زدن آب از آن و اشغال بخشی از دشت‌های حاشیه رودخانه است که می‌تواند با غرقاب نمودن منطقه باعث وارد آمدن خسارات جبران‌ناپذیری بر ساختمان و تأسیسات عمومی شده و تلفات انسانی و دامی به همراه داشته باشد. در برخی موارد هم سیل ناشی از افزایش سطح آب دریاچه و یا دریا است که در این موارد جریان بادهای شدید تاثیر زیادی خواهد داشت.

در هنگام بارش باران و برف، مقداری از آب جذب خاک و گیاهان می‌شود، درصدی تبخیر می‌شود و باقیمانده جاری شده و روان‌آب نامیده می‌شود. سیلاب زمانی روی می‌دهد که خاک و گیاهان نتوانند بارش را جذب نموده و در نتیجه کانال طبیعی رودخانه کشش گذردهی روان‌آب ایجاد شده را نداشته باشد.

سیلابهای رودخانه اغلب ناشی از بارشهای شدید می‌باشد که در برخی موارد با ذوب برف همراه است.

با احیاء جنگلها و احداث سیل‌بند، سد، مخازن و کانالهای سیلاب و لایروبی دائمی آنها به‌راحتی می‌توان در برابر این بلای خانمان‌سوز ایستاد و مقابله کرد.

 

افزایش بودجه سرکوب 

در بررسی علل چنین ابعاد ویرانگری که یک بارش در منطقه وسیعی از شمال کشور بر جا گذاشته است به اولین عاملی که برمی‌خوریم غارت و چپاول سرمایه‌های مردم ما توسط حکومت آخوندی و به یغما رفتن ثروتی است که از جمله می‌بایست برای دفاع از شهرها و مردم سرزمینمان در برابر حوادثی چون زلزله و سیل هزینه می‌شد.

با نگاهی به وضعیت بودجه ۹۸ آخوند حسن روحانی می‌بینیم که پولی که از جیب مردم تحت عنوان مالیات و عوارض و... به‌غارت و سرقت رفته و می‌رود، مستقیم خرج ارگانهای سپاه و اطلاعات و هزینه سرکوب همین مردمی می‌شود که بر اثر یک بارندگی جان و مال و هستی‌شان به فنا می‌رود.

رسانه حکومتی انتخاب در چهارم دی می‌نویسد:

«سهم ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از بودجه امسال ۲۰هزار و ۲۳۶میلیارد و ۱۹۷میلیون تومان بود که برای سال آینده [۹۸] به رقم ۲۵هزار و ۴۷۱میلیارد و ۸۶۴میلیون تومان رسیده است. بودجه سازمان بسیج هم برای سال آینده بیشتر شده است... وضعیت بودجه نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه نیز در لایحه پیشنهادی سال آینده بهتر شده است. این نهاد برای سال ۹۷، ۱۰۲میلیارد و ۱۹۸میلیون و ۵۰۰هزار تومان بودجه گرفت که برای سال آینده به ۱۱۴میلیارد و ۱۳۹میلیون تومان رسیده است. ستاد مرکزی راهیان نور هم که امسال ۲۲میلیارد و ۳۳۰میلیون تومان بودجه داشته، برای سال آینده ۲۵میلیارد تومان بودجه خواهد گرفت... برای قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیا هم در لایحه بودجه سال آینده ۳۳۵میلیارد و ۸۰۰میلیون بودجه پیش‌بینی شده است. در حالی که این رقم در بودجه امسال [۹۷] ۲۵۹میلیارد تومان بود».

همچنین در بخش فضای مجازی به‌منظور ایجاد انحراف، جعل، خبرسازی و مقابله با جوانان با افزایش حیرت‌آور ۲۱میلیاردی روبه‌برو هستیم. همین رسانه حکومتی در منتهای بی‌شرمی اضافه می‌کند:

«مرکز ملی فضای مجازی که در سال ۹۰ و با حکم رهبر انقلاب اسلامی تأسیس شد، امسال ۲۴میلیارد و ۶میلیون تومان بودجه داشت، اما این بودجه در لایحه بودجه سال ۹۸ به ۴۵میلیارد و ۳۵۱میلیون تومان افزایش یافته است».

اگر بخشی یا درصدی از این پولها که مستقیم از جیب مردم علیه مردم استفاده می‌شود خرج احداث سیل‌بند، سد، مخازن و کانالهای سیلاب می‌شد نتیجه این نبود که امروز می‌بینیم.

 

انعکاس سیل و آوارگی مردم در فضای مجازی 

در حالی که روحانی و استاندار و مسئولان حکومتی در سفرهای نوروزی و جزایر کیش و... مشغول خوش‌گذرانی و عیددیدنی هستند مردم سیل‌زده شهرهای شمالی در سیلاب به‌سختی نفس می‌کشند.

در یکی از رسانه‌های فضای مجازی زیر تصویری که همه اعضای یک خانواده با وسایل‌شان در بیل لودر جمع شده‌اند نوشته است:

تمام خانواده‌ام. آقایان مسئول بفرمایید منزل ما برای عید دیدنی!

 

سهم مردم گنبد از عید و بودجه ۱۳۹۸

سهم مردم گنبد از عید و بودجه ۱۳۹۸

 

در زیر تصویر دیگری که قایقی را در آب با مقداری نان بربری نشان می‌دهد نوشته است:

مازندران، گلستان در زیر آب؛

مفت خوران حکومتی که فقط سرکوب و شکنجه و اعدام را به‌رسمیت می‌شناسند به اسم مسئولان،‌ هم‌چنان در خواب.

 

انتقال نان برای نجات سیل‌زدگان توسط مردم

انتقال نان برای نجات سیل‌زدگان توسط مردم

 

در یکی دیگر از رسانه‌های مجازی نوشته است:

«هی میگن استاندار کجاست!

در کشوری که رئیس جمهورش کفش ۸میلیون تومانی برند می‌پوشه و توی کاخ ۵۰میلیاردی می‌نشینه

چرا باید استاندارش در وقت سیل آمدن استانش تو کانادا نباشه؟ استانداری که قراره بعد از بازگشت از کانادا بشه رئیس مالیات کشور با آن حجم بیزینسی که داره اصلن بایست نفت بریزه روی مردم آتش‌شان بزنه عجب انتظاری دارید شما از این دولت... اون بابا در معامله قاچاق ۱۰۰خودرو حداقل ۲۰۰هزار میلیارد تومان به جیب زده، آنوقت من و شما فریاد می‌زنیم چرا به داد مردم سیل‌زده نمی‌رسید»؟

 

سهم محیط‌زیست کجاست؟ 

در سال ۹۵ با اندکی بارندگی شاهد وقوع سیل در ۳استان سیستان و بلوچستان و فارس و کرمان بودیم در جریان این سیل ۵شهرستان شیراز، داراب، ساردوائیه، سیب‌سوران و ایرانشهر دچار خسارت و سیل گرفتگی شدند.

همچنین سالهای قبل و بعد از آن شاهد انواع سیل و خسارتهای کلان جانی و مالی بودیم که با اندکی توجه و برنامه‌ریزی قابل کنترل و مهار بودند و این در حالی است که یکی از مهم‌ترین معضلات مردم در شرایط کنونی کمبود آب و مشکل خشکسالی است و با کم‌ترین برنامه و توجه به مشکلات محیط‌زیست مشکل قابل کنترل است و بخش عمده‌ای از درد زیست‌محیطی درمان می‌شود. اما سؤال این است که پس سهم محیط‌زیست کجاست که امروز خانواده ۶ و ۸نفره باید نوروز را روی آب و در بیل لودر بگذرانند؟

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا در ۴دی ۱۳۹۷: «برآورد بودجه‌ شورای عالی حوزه‌های علمیه مجموعاً ۳،۰۶۳،۰۰۰میلیون ریال تعیین شده است.

برآوردِ بودجه‌ مرکز خدمات حوزه علمیه از لایحه بودجه پیشنهادی سال ۹۸ نیز ۱۰،۴۱۷،۰۰۰میلیون ریال برآورد شده است که از این بین سهم مرکز خدمات حوزه علمیه (۶،۹۶۱،۰۰۰میلیون ریال)، مرکز خدمات حوزه‌های علمیه؛ حق بیمه طلاب و روحانیان غیرشاغل(۳،۴۵۶،۰۰۰میلیون ریال)، کتابخانه آیت‌الله مرعشی نجفی(۶۰،۴۵۰میلیون ریال) در نظر گرفته شده است.

برآوردِ بودجه‌ جامعه المصطفی برای سال آینده ۲،۰۱۷،۰۰۰میلیون ریال و دانشگاه امام صادق ۸۰،۰۰۰میلیون ریال پیشنهاد شده است.

برآوردِ بودجه‌ شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران ۱،۶۹۷،۰۰۰میلیون ریال در بودجه سال ۹۸ برآورد شده است...».

۵سال قبل مدیرکل آب گنبد کاووس طی مصاحبه‌ای با ژست تلاش برای حل مشکلات سیل و... گفت: «برای اجرای عملیات لایروبی این رودخانه‌ها ۵۳۰میلیون ریال پیش‌بینی شده است.(خبرگزاری حکومتی ایسنا ۱۴مرداد ۹۳)

اگر ۵۳۰میلیون ریال اعتباری که برای لایروبی اختصاص داده شد ـ که همان هم به جیب و کیف مزدوران سرازیر گردید ـ را با عدد ۳،۴۵۶،۰۰۰میلیون ریال حق بیمه طلاب و روحانیان غیرشاغل مقایسه کنیم همه چیز روشن می‌شود.

به گزارش سایت درگاه آمار ـ مرکز آمار ایران ـ در سال ۹۶ استان گلستان با جمعیتی بالغ بر ۱۸۶۸۸۱۹ نفر ۵۵۰۲۴۹خانوار را شامل می‌شود. اگر این عدد[۳،۴۵۶،۰۰۰میلیون ریال] را که رسماً و قانوناً فقط خرج بیمه و رسیدگی به آخوندهای بیکار می‌شود را در تعداد خانوارهای استان گلستان تقسیم کنیم به هر خانوار ۶۲۸۰۷۹۲ریال می‌رسد. در این محاسبه فرضی که با اعداد و ارقام رسانه‌های رسمی حکومتی محاسبه شده است سهم هر فرد در سراسر استان نزدیک به ۲میلیون ریال می‌شود.

به بیان دیگر با میزان اعتباری که برای فسیل‌های حکومتی در نظر گرفته شده ۷بار منطقه مورد ادعای مدیرکل آب گنبد کاووس لایروبی می‌شد.

 

سهم محیط‌زیست نسبت به بودجه نهادهای تبلیغی و مذهبی 

جمع بودجه نهادهای مذهبی شامل(مرکز خدمات حوزه‌های علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای عالی حوزه‌های علمیه، جامعه‌المصطفی، شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه، پژوهشکده خمینی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی خمینی، ستاد احیاء امر به معروف، مؤسسه نشر آثار خمینی...) ۳۳۵۱میلیارد تومان است در حالی که کل بودجه محیط‌زیست در سراسر کشور که قرار است همه مشکلات زیستی کشور مانند خشکسالی، آلودگی هوا، سیل، جنگلها، مردابها، خشکی تالابها، دریاچه‌ها و... را حل کند ۴۰۳میلیارد تومان برآورد شده است. یعنی بودجه نهادهای خاص تبلیغی نظام که هیچ ربطی به مردم ندارد هشت و نیم برابر کل بودجه محیط‌زیست است که البته آن هم خرج افراد و مؤسسات خاص حکومتی می‌شود.

سیل ویرانگر شمال کشور در شرایطی بود که روز ۲فروردین روز جهانی آب است و جهان متوجه وضعیت محیط‌زیست در سراسر کره خاک است. در همین رابطه معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست رژیم گوشه‌ای از تخریب محیط‌زیست ایران را در بیان یک نمونه تکان‌دهنده برملا کرد و به رسانه‌های خبری گفت ایران سالانه ۱۶میلیون تن فرسایش خاک دارد که ۶ تا ۸میلیون تن بالاتر از متوسط جهانی است.

وزارت‌خارجه آمریکا در توئیتی به‌ مناسبت روز جهانی آب نوشت: «رژیم ایران به‌شدت منابع آب کشور را طی ۴۰سال گذشته، سوءمدیریت کرده است و ما امروز شاهد آثار فاجعه‌بار آن هستیم».

 

برآورد تقریبی خسارت سیل 

طبق آخرین برآورد که البته هنوز بسیار ناقص و بخشی از ضایعه را بازتاب می‌دهد، فاجعه سیل در استانهای گلستان و خراسان شمالی و مازندران و سمنان، با خسارات گسترده و زیر آب رفتن روستاها و قطع راههای ارتباطی و جان باختن هموطنان به‌ویژه در استان گلستان، مردم دردمند این مناطق را در عید نوروز به سوک عزیزان نشاند. در جریان این فاجعه بر اساس اخبار منتشر شده حکومتی تا این لحظه لااقل ۹تن از هموطنانمان جان باختند.سیل در استان مازندران موجب کشته شدن ۵نفر و ناپدید شدن یک نفر دیگر شده است. ۲نفر در استان خراسان شمالی و ۲نفر دیگر در استان گلستان جان‌ باخته‌اند.

منابع حکومتی خبرهای مربوط به ابعاد خسارات و تلفات را به درستی اعلام نمی‌کنند. با این همه یک کارگزار حکومتی در استان گلستان اذعان کرد که ۷۰درصد از شهرستان آق قلا در محاصره سیل قرار گرفته و ۱۲روستای آن به زیر آب رفته است و امکان امدادرسانی به آنها وجود ندارد.

در این استان همچنین راه ارتباطی بیش از ۷۰روستا و برق حدود ۵۰روستا قطع است. به گزارش رسانه‌های حکومتی، ۷۹۰۰خانه مسکونی در استان گلستان دچار آبگرفتگی شده و خسارت دیدند. و ۲۳هزار نفر از عشایر شرق استان گلستان در سیلاب گرفتار شدند. در شهرستانهای نکاء و بهشهر نیز بر اثر رانش جاده و برف و کولاک شدید راه ارتباطی حدود ۷۰روستا در مناطق هزار جریب این شهرستانها قطع است.

 

راه‌کار اساسی 

در نگاهی به مرارت و رنج جانکاه مردم سیل‌زده در ایام نوروز دیدیم که علت اصلی فساد و غارت و چپاول سیستماتیک و حکومتی است که با اختصاص درآمد ناچیز مردم برای سرکوب و سانسور و تبلیغ حوزه و روضه و سپاه و سالوس، مردم و طبیعت زیبای ایران را به مرز نابودی و تلاشی رسانده است. همچنین می‌بینیم که نظام ولایت غیر از حل مسأله سرکوب توان و اراده حل هیچ‌یک از معضلات و مشکلات زیستی و زندگی مردم را ندارد و دست روی هر معضل و مصیبت و آسیب‌های اجتماعی و زیست‌محیطی که گذاشته می‌شود، علت آن به‌طور مستقیم راه به حاکمیت فاشیسم دینی می‌برد که عزم آن داشته و دارد تا حرث و نسل ایران‌زمین را به‌پای حفظ قدرت و سیطره‌ اهریمنی‌اش قربانی کند.

تجربه سال گذشته هم به‌روشنی نشان داده است که راه‌کار اساسی برای حل تمام بحرانهای زیست‌محیطی، اجتماعی و سیاسی در این دیار، همانا خلع قدرت و حاکمیت هیولای غارتگر فقیه است تا با استقرار حاکمیت مردم و دموکراسی و آزادی، جلوه‌های زیبای جغرافیای مرز پرگهر به فلات پهناور ایران و به مردم ایران بازگردد.

 

اکنون با قیامهای مستمر اقشار مردم ایران و خروش کانون‌های شورشی علیه تخریب حیات طبیعی و انسانی ایران، کارنامه حاکمیت ولایت فقیه در کف خیابانهای ایران مورد حسابرسی و تهاجم قرار گرفته و دیر نیست که در تمامیتش تعیین‌تکلیف نهایی گردد...

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/045deae3-e5ea-4a93-ba9c-97c5d752f14e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات