728 x 90

سپاه پاسداران، بحران آب خوزستان و خیزش مردم

بحران بی‌آبی در خوزستان
بحران بی‌آبی در خوزستان

برای مردم ایران سالهاست کاملاً روشن شده است که رژیم آخوندی یا مردم را زیر فشار گرانی و تورم و فقر له کرده یا در خیابان‌ها هم‌چون قیامهای سال۸۸و ۹۶و ۹۸ سرکوب و کشتار نموده و یا در قتلگاه کرونا با بیش از ۳۳۰هزار نفر فوتی رها کرده و یا در بی‌آبی و بی‌برقی میلیونها نفر را زجرکش کرده است. به عبارت دیگر این نظام نه می‌خواهد و نه می‌تواند کمترین اقدامی برای حل مشکلات و بحرانهای موجود انجام دهد. این رژیم تنها به فکر حفظ حاکمیت خودش به هر قیمت است و از آنجا که خودش عامل همه این بدبختی هاست با بحران بی‌راه‌حلی و بن‌بست مواجه است. خیزش مردم خوزستان در شبهای متمادی بازتاب این وضعیت بحرانی است.

خروش خوزستان، «انا عطشان»

روزنامه حکومتی اعتماد ۲۹تیر ۱۴۰۰، با اشاره به مشکلات مردم خوزستان در مطلبی تحت عنوان هشتک «انا عطشان» نوشت: « «انا عطشان» هشتگی درباره تشنگی مردم در خوزستان است و مردمی که به خیابان آمده‌اند تا بگویند در این گرمای خوزستان آب ندارند، برق ندارند، هوا ندارند، زندگی ندارند و زیر زمین‌شان نفت جاری است و سهم‌شان از این ثروت همین چهار گزینه است. گاومیش‌های خوزستان در حال تلف شدن هستند، زمینهای کشاورزی‌شان خشک شده، ... و چرا انتظار داشته باشیم خشمگین نشوند!».

خبرگزاری ایرانا رژیم ۳۰تیر۱۴۰۰ علاوه بر بی‌آبی از آخرین وضعیت کرونایی در خوزستان نوشت: «شهرستانهای ماهشهر، بهبهان و اندیمشک به وضعیت قرمز تبدیل شدند. شهرستانهای ایذه، دزفول، شوشتر، دشت آزادگان، اهواز، خرمشهر، آبادان، امیدیه، شادگان و رامهرمز نیز در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند و از جمعیت بیش از ۵میلیون نفری استان فقط ۳۰۰هزار نفر واکسینه شدند»... .

نگاهی کوتاه به ریشه‌های بحران آب و برق

طی ۴۳سال گذشته سپاه پاسداران برای درآمدزایی با غارتگری منابع ملی با سدسازیهای غیرکارشناسی آن هم به‌بهای نابودی حوضه‌های آبی مهم کشور، مانند دریاچه ارومیه و تالابهای گاوخونی، پریشان، بختگان و خشک کردن کارون، زاینده رود و... .؛ عامل اصلی بی‌آبی و سایر مشکلات مردم شده است.

تایمز لندن ۱۴تیر ۱۳۹۷، در بررسی عامل موجب بحران آب در عراق و ایران نوشته بود: «. . در ایران در روزهای اخیر شاهد دور دیگری از اعتراضات شهری ساکنان خرمشهر و آبادان و تیراندازی و خشونت بودیم. کمبود آب و آلودگی مانند دیگر اعتراضات از دلایل ناآرامی‌ها بوده است... . یک روزنامه‌نگار-زمین شناس با مقالات متعددی درباره جنون حکومتی در ساخت بیش از ۶۰۰ سد در ایران نوشت: "سدها قراردادهای سودآوری را برای پیمانکارها و فرصتهای تبلیغاتی را برای سیاسیون به همراه می‌آورد که عمدتاً به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارتباط پیدا کرده است"».

سپاه پاسدران و سرقت منابع ملی

سایت رادیو فرانسه (فارسی) ۱۹تیر ۹۷ در مطلبی با عنوان"ریشه بحران آب و برق ایران" نوشته بود: «اسحاق جهانگیری در بازدید از اصفهان گفت که بحران آب مختص اصفهان نیست و به مسأله‌ٔ سراسری در کل ایران تبدیل شده است. حدود ۶۰درصد برق مورد نیاز کشور را شرکت‌های وابسته به سپاه پاسداران، بنیادها و سازمان تأمین اجتماعی تولید می‌کنند که دولت از آنها به‌عنوان بخش خصوصی یاد می‌کند. در بحبوحه این بحران، دولت عراق فاش کرد که ایران مخفیانه آبهای شیرین مناطق جنوبی کشور را به بصره[برای فروش] منتقل می‌کرده است».

روزنامه اعتماد (رژیم) ۲۹تیر۱۴۰۰ با مروری بر طرح‌های انتقال آب کارون و خوزستان نوشت: «توجیه اجرای این طرح‌ها آب شرب بود که بخشی از آنها عبارتند از:

  • سال۱۳۶۶ پروژه سد و تونل کوهرنگ دو با ۲۵۵میلیون متر‌مکعب آب به مقصد اصفهان
  • پروژه سد و تونل کوهرنگ سه با همین ظرفیت به همین مقصد در حال تکمیل است
  • پروژه تونل بهشت‌آباد که قرار است ۷۷۰میلیون متر‌مکعب را به سه مقصد کرمان، یزد و اصفهان منتقل کند
  • سال ۱۳۸۴، طرح تونل چشمه لنگان که ۱۹۵میلیون متر‌مکعب است و تونل خدنگستان هم ۶۵میلیون متر‌مکعب را منتقل کرد
  • سد ونک- سولگان هم قرار شد بین ۲۰۰ تا ۲۵۰میلیون متر‌مکعب آب را به مقصد رفسنجان و کرمان برساند

از سال۱۳۹۰ پروژه سد کمال صالح با ظرفیت ۱۰۰میلیون متر‌مکعب انتقال آب به قم.

  • پروژه کوهرنگ سه یا بهشت‌آباد پروژه‌هایی با نزدیک به یک میلیارد متر‌مکعب هستند که هنوز اجرایی نشده است. و. ».

دزدی وام اهدایی بانک جهانی به پروژه آب و فاضلاب اهواز

پاسدار شریعتی استاندار سابق رژیم در خوزستان در ۵مرداد ۹۹ به خبرگزاری مهر رژیم گفته بود: «کاستی و نقصان در شبکه آب و فاضلاب استان و به‌ویژه در اهواز بسیار است و کسی این واقعیت را تکذیب نمی‌کند. کارشناسان نظرشان بر این است که با هزینه ۱۴۰میلیون یورو و مدیریت مناسب تا حدود ۷۰درصد مشکلات آب و فاضلاب اهواز حل خواهد شد».

در حالی استاندار دزد خوزستان برای حل مشکلات آب و فاضلاب اهواز بودجه ۱۴۰میلیون یورویی درخواست می‌دهد که در آذر۱۳۸۸ واحد خاورمیانه «بانک جهانی» مبلغ آمریکا ۲۱۳، ۴۴میلیون دلار در پروژه آب و فاضلاب اهواز سرمایه‌گذاری کرده بود (اعتماد، رژیم ـ۲۰مرداد۹۹).

روزنامه حکومتی اعتماد در۲۸ مرداد ۹۹ از نحوه تخصیص وام از بانک جهانی برای آب و فاضلاب اهواز در گزارشی نوشت: «واحد خاورمیانه «بانک جهانی» اعلام کرد که این پروژه در زمان مقرر خود، یعنی دسامبر سال۲۰۰۹ (آذر ۱۳۸۸) بسته شده است و از کل مبلغ ۲۷۹.۵ میلیون دلار ۲۱۳، ۴۴میلیون دلار در این پروژه سرمایه‌گذاری شده است. حالا ۱۶سال از زمان تخصیص وام ۲۱۳میلیون دلاری می‌گذرد، اما حتی یک برگه گزارش از نحوه تخصیص آن در اهواز منتشر نشده است».

علی ساری» نماینده اهواز در مجلس ارتجاع از «دست‌درازی به این وام» گفته بود: «بخشی از پول برداشته شده است، عدد و رقم را نمی‌دانم، اما می‌دانم که بخش اعظم آن را برداشته‌اند. حتی برای این پول پرونده‌های بازداشت تعیین شده است» (اعتمادـ ۲۹تیر۱۴۰۰). .

محمد طهماسبی مدیرکل مقابله با پدیده گرد و غبار در سال۹۷ در گفتگو با رسانه‌ها اعلام کرده بود که در سه سال گذشته از محل صندوق توسعه در سال۹۶ و ۹۷، ۲۵۰میلیون دلار و در سال۹۸، ۱۰۰میلیون یورو اعتبار برای مقابله با پدیده گرد و غبار در اختیار دستگاهها قرار گرفته است (همان منبع).

اشک تمساح آخوند روحانی از بحران فراگیر

آخوند روحانی ۲۸تیر۱۴۰۰ با شیادی و اپوزیسیون‌نمایی برای مردم خوزستان اشک تمساح ریخت و مشکل آب و برق کشور را به گردن خشکسالی انداخت و گفت: «متأسفانه امسال ما شرایط بسیار سختی را می‌گذرانیم یعنی شرایط ما از لحاظ خشکسالی شرایط خاصی هست در ۵۰سال گذشته تقریباً کم نظیر هست یک هم‌چنین خشکسالی نسبت به پارسال بیش از ۵۲درصد ما کاهش بارندگی امسال داریم. . مردم هر چه ناراحت باشند حق دارند چون تا آدم دامپروری نکرده باشد تا آدم کشاورزی نکرده باشد نمی‌داند یعنی چی. ». (شبکه خبر۲۸تیر). .

اما واقعیت این است که مشکل روحانی و خامنه‌ای نه مسأله خشکسالی و بی‌آبی خوزستان و کشاورزان اصفهان بلکه یک‌کلام حفظ حاکمیت آخوندی با «چنگ و دندان» است.

قیام تشنگان بر روی دریای نفت

در برابر بی‌عدالتی رژیم در سال‌های اخیر اعتراضات گسترده‌یی در این خطه زرخیز صورت گرفته است که عموماً با محوریت آب، محیط‌زیست، بیکاری و فقر آغاز شده و تماماً بدون پاسخ مانده است.

در خرداد۹۹ مردم غیزانیه یکی از بزرگ‌ترین بخش شهرستان اهواز، در اعتراض به نداشتن آب آشامیدنی دست به شورش زدند و در برابر هجوم نیروی انتظامی جنایتکار ایستادند. سایت خانه ملت رژیم ۶خرداد ۹۹ نوشت: «کمبود آب شرب و مشکلات فاضلاب، سبب نارضایتی مردم استان خوزستان شده است».

ازپنجشنبه‌شب ۲۴تیر۱۴۰۰، خیزش و تظاهرات شبانه گسترده مردم در اعتراض به بی‌آبی در شهرهای مختلف

خوزستان از جمله اهواز، خرمشهر، حمیدیه، شادگان، هویزه، سوسنگرد و ماهشهر شروع شد.

«به‌رغم بسیج تمام‌عیار نیروهای سرکوبگر، مردم به‌جان آمده در هویزه، سوسنگرد، ابوحمیضه، شادگان، و کوی عین‌دو اهواز به خیابان‌ها ریخته و با سردادن شعار «هیهات منالذله» در مقابل نیروهای انتظامی و بسیجیان ایستادگی کردند. تظاهر کنندگان شعار می‌دادند: «هرگز تسلیم نمی‌شویم، ما آب می‌خواهیم». مردم معترض هم‌چنین با آتش زدن لاستیک جاده اهواز – شوش، اهواز- اندیمشک، منطقه عبدالخان، منطقه سید عباس، کوی صیاحی اهواز و ورودی شهر شادگان و جاده اصلی کوت عبدالله را مسدود کردند» (اطلاعیه شورای ملی مقاومت، خیزش بی‌آبی ـ ۲۴تیر۱۴۰۰).

گلوله پاسخ مردم تشنه

سایت جماران (رژیم) ۲۹تیر۱۴۰۰ در گزارشی از «جزییات ناآرامی‌ها در سوسنگرد» نوشت: «چند روزی است که نام خوزستان، اهواز و آبادان، خرمشهر، سوسنگرد و ماهشهر که در ۴۰سال گذشته هر بار با واقعه‌یی جمعی در خاطره ملی پیوند خورده‌اند حالا در میان خبرهای اعتراض به بی‌آبی و وعده‌های به جا مانده از دولتهای مختلف تکرار می‌شوند».

خبرگزاری رویترز ۲۱ژوئیه از ششمین روز تظاهرات گزارش کرد: «در اعتراضات دست کم ۲جوان به ضرب گلوله کشته شده‌اند. مقامات رسمی معترضان مسلح را مقصر دانستند، اما فعالان در شبکه‌های اجتماعی گفتند که آنها توسط نیروهای امنیتی کشته شدند».

گسترش خیزش خوزستان به سایر استانها

از پنجشنبه۲۴تیر طی شش روز گذشته مردم با الگو قرار دادن قیام آبان ۹۸ در شهرهای شوش، بهبهان، کرج، تهران، یزدانشهر، کوت عبدالله، دارخوین، خرم‌آباد، مشهد و... . . در حمایت از مردم خوزستان با شعار مرگ بر خامنه‌ای ـ مرگ بر دیکتاتور دست به تظاهرات زدند.

روزنامه الریاض (عربستان) ۳۰تیر۱۴۰۰ در پاسخ به این سؤال که، «چرا تظاهرات مردم در خوزستان به سایر شهرهای ایران گسترش یافته و شعله‌ور می‌شود و نتایج آن چیست؟ نوشت:

۱ـ این نوع خیزشهای اجتماعی؛ از ویژگیهای این دوران بوده و مستمراً در همه نقاط کشور تکرار و بازتکرار خواهد شد.

۲ـ رژیم هرگز توان مهار این نوع خیزشهای اجتماعی را ندارد چرا که توان حل ساده‌ترین بحرانهای زیرساختی کشور را نداشته و نخواهد داشت.

۳ـ این بحران مانند ابرهای باران خیز حامل جرقه و شورش و قیام هستند به همین علت رئیسی آمده است تا مانع جرقه شده و در گام بعدی شورش به قیام و سرنگونی این رژیم ختم شود به همین علت این خیزش‌ها همراه با سرکوب رژیم خواهد بود.

۴ـ این خیزش‌ها سرکوب پذیر و خاموشی پذیر نیستند؛ تکرار و بازتکرار می‌شوند و در نهایت از تجمع آنها جرقه و شورش و قیام برمی‌خیزد و در پیوند خود با کانون‌های شورشی مجاهدین خلق و مقاومت سازمان‌یافته سرنگونی رژیم را محقق می‌سازد».

قیام تا سرنگونی

سایت المشهد العربی (یمن) ۲۸ تیر۱۴۰۰ با عنوان، «مریم رجوی، رژیم آخوندها باید سرنگون شود»، نوشت: «مریم رجوی رهبر اپوزیسیون ایران گفت: ”می‌خواهم به نسل شورشگر ایران به دختران و پسرانم در سراسر میهن، صدای من برسد، مبادا قلب‌تان از درد و اندوه مردم محروم‌تان خالی شود. مسئولیت نجات و آزادی آنها برعهده شماست، باید بگویم که راه‌حل و تنها راه‌حل، سرنگونی رژیم تبهکار آخوندهاست“ .

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/135f8da7-6f4f-4faa-9729-0476c0dee565"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات