728 x 90

شقه درونی و وحشت از مقاومت بیرونی - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی دوشنبه ۲۳فروردین ابراز نگرانی از پیآمد مذاکرات برجامی مضمون مشترک روزنامه‌های هر دو باند است. در کنار آن بحرانهای اقتصادی اجتماعی دیده می‌شود که خبرهای مربوط به کرونا و سقوط بورس دیده می‌شود که روزنامه‌های باند غالب و باند مغلوب همه کاسه کوزه‌ها را بر سر باند روحانی شکسته‌اند.

 

زخم سوء‌مدیریت کرونایی نظام

«زخم‌های سوء‌مدیریت کرونایی دولت بر اقتصاد کشور» عنوان مطلب سیاست روز از باند خامنه‌ای است که تمام فشارهای معیشتی ناشی از کرونا بر اقشار محروم را به پای دولت روحانی نوشته تا ولی‌فقیه را در ببرد. در میان این دعوا به برخی از واقعیتها هم اعتراف کرده است: «عدم مدیریت دولت و ستاد کرونا در مقابله با شیوع ویروس کرونا، بار دیگر کارگران را در فشار مضاعف زندگی و جنگیدن بین سلامتی و کسب نان قرار داد. کم نیستند افرادی که برای سیر کردن شکم خانواده‌شان مجبور هستند خطر را به جان بخرند و به کار بروند و اعتقاد دارند که اگر از کرونا جانشان را از دست ندهند، قطعاً از گرسنگی جان خود را از دست می‌دهند، این روزها بازار کار کارگران ناکوک است».

«هر واکسنی آمد بزنید» عنوان مطلب روزنامه آرمان است که در آن به‌نقل پیام طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، در مورد چشم‌انداز تلفات کرونا در بی‌عملی نظام برای تأمین واکسن نوشته است: «با این موجی که شروع شده، آمار جان‌باختگان صددرصد به روزانه ۵۰۰تا۶۰۰ نفر می‌رسد، این موضوع غیرقابل اجتناب است. در حال حاضر تنها کاری که باید انجام دهیم این است یک سری محدودیت ایجاد کنیم تا سرعت این موج کم بشود، تا مرگ‌ومیر خدایی نکرده چهار رقمی نشود».

جالب این جاست که روزنامهٔ ایران ارگان دولت روحانی هم اذعان کرده: «واکسن به یک مطالبه ملی تبدیل شد». در ادامه هم به بهانه‌های نظام برای ندادن هزینهٔ قرنطینه کردن اقشار محروم و رها کردن آنها در میدان مین کرونا اشاره کرده و نوشته است: «در ایران پیشبرد برنامه‌های پیشگیرانه دولتی همراه با این ملاحظه بوده است که در شرایط نابسامان اقتصادی، تعطیلی کسب و کارها موجب بروز نارضایتی و عصیانهای جدید نشود، از این رو هیچ‌گاه در تعطیلی کسب و کارها اجباری مشاهده نشده و همین عاملی در کنترل نشدن اپیدمی بوده است».

 

شقه درونی و وحشت از مقاومت بیرونی

انفجار در سایت هسته‌یی نطنز موضوع مشترک در روزنامه‌های باند مغلوب است که هر یک به نوعی به سوختن کارت چانه‌زنی نظام در مذاکرات برجامی اذعان کرده‌اند. همین مذاکرات هم موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند است اما با دو رویکرد مختلف. در روزنامه‌های باند خامنه‌ای، دولت روحانی را مورد حمله قرار داده‌اند که مرز سرخهای خامنه‌ای را برای کسب امتیاز از غرب نقض کرده است. و روزنامه‌های باند مغلوب هم بر ضرورت عقب‌نشینی به‌منظور رفع تحریم‌ها و بازگشت نظام به مراودات عادی تأکید کرده‌اند. مضمون مشترک این توصیه‌های باند مغلوب وحشت از مجاهدین و به انزوا کشاندن نظام در داخل و خارج کشور است.

جوان وابسته به سپاه پاسداران با اشاره به عجله باند روحانی برای قرار داد با آمریکا نوشته است: « پیگیری چنین تعجیلی که فاقد توجیه در سیاست خارجی است، این ذهنیت را در داخل پدید می‌آورد که آقایان به‌دنبال بهره‌برداری از مذاکره برای اهداف انتخاباتی بوده و لذا در نیل به آن حاضرند از الزامات دیپلماسی سیاست قطعی نظام نیز عبور کنند».

«بایدن، اوباما نیست؛ ما باید شهامت به خرج دهیم» تیتر درشت صفحه اول آرمان است که به‌نقل از مذاکره‌کننده سابق هسته‌یی نظام به ضرورت رسیدن به توافق با آمریکا تأکید کرده و با اشاره به مقاومت ایران به نظام گوشزد کرده است: «در دورهٔ ترامپ سیاست‌های ضد نظام در واشنگتن را ضد انقلاب به‌ویژه مجاهدین فرماندهی می‌کردند».

« استقبال مشروط از گام نخست در وین» عنوان مطلب دیگری است در آرمان از یک کادر سابق وزارت‌خارجه رژیم که به نظام گوشزد کرده است اگر می‌خواهد در برابر مذاکره‌کنندگان خارجی مقاومت کند قبلش باید در برابر خواسته‌های مردم ایران عقب‌نشینی کند. علی خرم سفیر سابق رژیم در مقر اروپایی ملل متحد به نظام خاطرنشان کرده: «بایستی قویاً مواظب دل ملت بود که نشکند که در آن صورت متمایل به خارج‌نشین‌ها می‌شوند».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2284fc01-5074-498d-8743-c22690e1cba2"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات