728 x 90

شکر به کام مردم تلخ شد!

قندی که به کام مردم تلخ شد!
قندی که به کام مردم تلخ شد!
  • «شکر ۷۰درصد گران شده است». (قاسمعلی حسنی، دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی- ۱۴اسفند ۹۷)

 

  • «هیچگونه نگرانی ما در تأمین کالاهای اساسی مثل روغن، شکر، برنج و اینها واقعاً نداریم باید دقت کنیم که تاثیر برخی القائات و برخی از بعضی از موضوعاتی که به‌صورت شایعه دامن زده می‌شود واقعاً نشویم». (رحمانی فضلی- تلویزیون شبکه دو رژیم- ۱۴اسفند ۹۷)

 

  • «هر روز شاهد افزایش بی‌رویه قیمتها هستیم یکروز مرغ از سفره مردم پر می‌کشد یکروز گوشت قیمتش سرسام‌آور می‌شود و از سفره مردم خداحافظی می‌کند یکروز قند و شکر...». (پوروافرانی، نماینده مجلس ارتجاع- خبرگزاری مجلس- ۱۳اسفند ۹۷)

 

این روزها در آشفته بازار بالا رفتن قیمت‌ها، بهای یک قلم از اولیه‌ترین مایحتاج مردم، برای این‌که در مسابقه صعود قیمتها از سایر کالاها عقب نماند، نفس‌زنان و ناتوان از راه رسید و در شب عید کام مردم را تلخ کرد: «قند و شکر».

در اثر سیاست‌های ضدمردمی و چپاولگرانه رژیم غارتگر آخوندی، بعد از تشکیل صف‌های طویل گوشت یخ‌زده و مرغ و… حالا این قند و شکر است که در طولانی بودن صف مردم، به رقابت با دیگر کالاها پرداخته است:

صف شکر

صف طولانی برای شکر در گالیکش و گناوه ۱۳و ۱۴اسفند

 

گرانی سرسام‌آور قند و شکر در آستانه عید در حالی است که آخوند حسن روحانی، رئیس‌جمهور چپاولگر نظام ولایت از تولید و فراوانی شکر حرف می‌زند و می‌گوید: «در تولید شکر به مرز خودکفایی رسیده‌ایم به‌طوری‌که ۹۰درصد شکر مورد نیازمان را خودمان تولید می‌کنیم». (خبرگزاری حکومتی تسنیم - ۶اسفند ۹۷)

اما هنوز حرفش تمام نشده، یک کارگزار حکومتی این‌طور دست آخوند شیاد را رو می‌کند:

«هم اکنون سه کشتی… که موجودی آنها حدود ۲۰۰هزار تن است در حال ترخیص هستند. همچنین حدود ۶۰هزار تن نیز متعلق به بخش خصوصی در حال ترخیص است. دو محموله نیز در راه هستند که یکی امروز و یکی بیستم اسفندماه وارد کشور می‌شود. حدود دو تا سه محموله (حدود ۱۵۰هزار تن) نیز قرار است از هندوستان خریداری شده و روی آب است، از برزیل نیز خریداری شده». (دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر- روزنامه حکومتی شرق- ۱۵اسفند ۹۷)

آنچه اشاره شده به‌گفته این کارگزار رژیم فقط بخشی از شکرهای وارداتی بود و بقیه‌اش را نگفت. به این ترتیب ادعای آخوند روحانی در خودکفا شدن کشور در امر تولید شکر، مانند همیشه ادعایی پوچ و تو خالی از آب درآمد.

 

«شایعه» گرانی شکر

اما ادعای وزیر کشور دولت آخوند حسن روحانی نیز جالب است. او برای این‌که از رئیس دزدش عقب نیفتد، در یک موضع‌گیری سخیف، خبرهای مربوط به گرانی شکر و کالاهای اساسی را شایعه و تأثیر برخی القائات خواند و گفت:

«هیچگونه نگرانی ما در تأمین کالاهای اساسی مثل روغن شکر برنج و اینها واقعاً نداریم باید دقت کنیم که تاثیر برخی القائات و برخی از بعضی از موضوعاتی که به‌صورت شایعه دامن زده می‌شود واقعاً نشویم». (رحمانی فضلی- تلویزیون شبکه دو رژیم- ۱۴اسفند ۹۷)

اما در اینجا هم پته این یاوه‌گویی وزیر داخله آخوند روحانی از سوی سایر همپالگی‌هایش در جنگ درونی باندهای مافیایی نظام ولایت این‌طور به روی آب افتاد:

«شکر ۷۰درصد گران شده است و شکری که توسط شرکت بازرگانی دولتی و با نرخ مصوب توزیع می‌شود به دست همه نمی‌رسد». (قاسمعلی حسنی، دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی- ۱۴اسفند ۹۷)

«هر روز شاهد افزایش بی‌رویه قیمتها هستیم یکروز مرغ از سفره مردم پر می‌کشد یکروز گوشت قیمتش سرسام‌آور می‌شود و از سفره مردم خداحافظی می‌کند یکروز قند و شکر. هر روز یک کالا سفره مردم را ترک می‌کند». (پوروافرانی، نماینده مجلس ارتجاع- خبرگزاری مجلس- ۱۳اسفند ۹۷)

«امسال قنادیها فروش محصولات را با سود بسیار کم و در حد ۱۵درصد انجام دادند در هفته‌های گذشته با افزایش قیمتها (شکر، روغن، آرد و) حاشیه سود صنف قنادی بسیار کمتر هم شده است». (علی بهره مند، رئیس اتحادیه قنادان تهران- سایت حکومتی اعتماد آنلاین- ۱۳اسفند ۹۷)

«دادستان تهران با اشاره به افزایش سریع قیمت برخی اقلام مانند شکر، اظهار داشت: این امر نشان می‌دهد که وضعیت بازار شکننده است». (جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران- ایسنا ۱۶اسفند ۹۷)

«هر چه می‌گذرد اوضاع بدتر می‌شود‌. مردم با گرانی‌های بی‌سابقه‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند… همه از گرانی می‌گویند. هرجا سرک می‌کشی یا در مورد گوشت کیلویی ۱۲۰هزار تومان می‌شنوی یا… افزایش قیمت مواد اولیه شیرینی از جمله شکر…». (روزنامه حکومتی جهان صنعت- ۲۸بهمن ۹۷)

 

عوامل گرانی شکر! 

گرانی سرسام‌آور شکر آن‌قدر واضح و گویاست که کارگزاران و رسانه‌های همین رژیم نیز به آن معترفند. حال در این میان کارگزارانی از حکومت آخوندی هم پیدا می‌شوند که نه مثل آخوند روحانی و وزیر کشورش که از اساس منکر گرانی قند و شکر بودند، بلکه یک گام عقب کشیده و به گرانی شکر صحه می‌گذارند اما!:

«تأخیر در برداشت نیشکر خوزستان دلیل اصلی نوسانات قیمت [شکر] است». (بهمن دانایی، رئیس انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر- روزنامه حکومتی مشرق- ۱۵اسفند ۹۷)

پس علت این‌که شکر گران شده به‌زعم این کارگزار حکومتی، مقصر کشاورزانی هستند که که با تأخیر محصولات نیشکر خود را برداشت کردند. حالا چرا با تأخیر؟

«بارندگی‌های امسال در خوزستان بی‌سابقه بود و باعث تأخیر در برداشت نیشکر شد». (همان منبع)

پس بارش بی‌سابقه باران باعث شد تا قیمت شکر گران شود. اما همین کارگزار حکومتی دو قدم بعد می‌گوید: «در خرداد و تیرماه وضعیت آب در خوزستان دچار مشکلات زیادی شد. آب در این استان سهمیه‌بندی و ۴۰درصد از آبی که سهم نیشکر بود، کم شد». (همان منبع)

به این ترتیب بعد از باران متوجه می‌شویم که کم‌آبی هم باعث گرانی شکر شده است. گویی که به‌قول شاعر همه عوامل طبیعی و ابر و باد و مه و خورشید فلک در کار شدند تا قیمت شکر گران شود. انگار نه انگار که این سیاست‌های ضدمردمی و میهن برباد ده نظام پوسیده آخوندی و این چپاول سپاه پاسداران ولایت است که باعث و بانی گرانی اساسی‌ترین مایحتاج مردم شده است. انگار نه انگار که در سه دهه گذشته بیشترین سدها را شرکت‌های وابسته به سپاه غارت و چپاول پاسداران ساخته‌اند. در همین رابطه یک کارگزار حکومتی در جنگ گرگها این‌طور دست باند مقابل را رو می‌کند:

«هر بلایی بر سر حوزه محیط‌زیست آمده طی چهار دهه گذشته بوده است… بدون شک از سه دهه قبل بسیاری می‌دانستند که سیاست‌های آبی کشور نادرست است ولی اعتراضی نکردند و سکوت پیشه کردند. سکوت باعث شده است امروز کشور به ورشکستگی در بخش آب برسد. (عیسی کلانتری- رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست وقت- سایت حکومتی عصر ایران- ۲۴مهر ۱۳۹۶)

راستی کدام حرف را باید باور کرد؟ از یک‌سو رئیس‌جمهور ارتجاع می‌گوید که فراوانی شکر آن‌قدر زیاد است که به مرز خودکفایی رسیده‌ایم و از سوی دیگر سردمداران همین رژیم خبر از واردات کلان شکر از کشورهای دیگر می‌دهند.

از یک‌سو وزیر کشور آخوند روحانی می‌گوید همه حرف‌های گرانی شکر، فقط شایعه است؛ از سوی دیگر رسانه‌های همین رژیم می‌گویند که از گرانی شکر و گوشت و مرغ و… کارد به استخوان مردم رسیده و حالا هم گفته می‌شود که علت گرانی بارش فراوان باران! و کم‌آبی رودخانه‌های روان! است. تناقض‌گویی‌هایی که باید فقط در آن دنبال پرتقال فروش بود!

اما ببینیم راه‌حل گرانی شکر از دید همین رژیم چیست؟

«مردم شکر را گران‌تر از ۴هزار تومان نخرند». (بهمن دانایی، رئیس انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر- سایت حکومتی افکار نیوز- ۱۵اسفند ۹۷)

معلوم شد که راه‌حل مبارزه با گرانی شکر این است که مردم شکر را گران‌تر از ۴هزار تومان نخرند. حالا اگر در بازار هر کیلو شکر بیشتر از ۴هزار تومان بود (که هست) تکلیف مردم چیست؟ نباید قند و شکر بخورند!

به این صورت در آستانه عید نوروز، این جشن باستانی و عید ملی همه ایرانیان، شیرینی شکر به کام مردم محروم و ستمدیده میهن اسیر در چنگال آخوندها و پاسداران تلخ شد. با نزدیک شدن به شب عید، گرانی کالاهای اساسی هر روز به نسبت روز قبل بیشتر افسار پاره می‌کند و این همان طینت پلید و ضدیت شیطانی دیکتاتوری آخوندی با هر گونه جشن و شادی و عید و شادمانی است تا هر طور شده کام آنها را تلخ و تلخ‌تر کند…

اما این وضعیت، پایدار نیست و نخواهد ماند. انفجار خشم خلق که هم‌اکنون شراره‌های آن در آتش کانون‌های شورشی پدیدار است، به‌زودی طومار این رژیم ضدمردمی را برخواهد چید و بار دیگر شیرینی و لبخند و شادی بر لبان مردم رها شده از یوغ اهریمنان عمامه به‌سر چون شهدی شکرسان نمایان خواهد شد.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d4ca86ee-721b-4ad7-97bc-68a72a4ff182"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات