728 x 90

طرح ضداینترنت؛ تیغ دو لبه

سانسور در اینترنت
سانسور در اینترنت

طرح جدید مجلس آخوندی برای سانسور و محدود کردن اینترنت، آن‌چنان ضدمردمی و خطرناک است که رسانه‌ها و مهره‌های رژیم از هر دو باند در وحشت از بازتاب اجتماعی آن علم مخالفت بلند کرده‌اند.

البته مخالفت آنها نه از بابت حمایت از حقوق مردم از جمله کسب و کار در اینترنت برای تأمین حداقلی معیشت‌شان، بلکه به‌دلیل هراس از واکنش شدیداً منفی مردم نسبت به آن و زبانه کشیدن شعله‌های یک قیام عمومی در مخالفت با آن است.

قرارگاه سایبری عمار از باند خامنه‌ای نسبت به این طرح «واکنش تندی نشان داد»، و خطاب به اعضای مجلس ارتجاع نوشت: «آقایان! ضامن نارنجک را نکشید این متن کوتاه آخرین تلاش برای هشدار به مجلس یازدهم است، تصویب و اجرای طرح صیانت از فضای مجازی لکه سیاه پاک نشدنی در کارنامه مجلس فعلی است. طرحی که می‌تواند مانند کشیدن ضامن یک نارنجک در دستان دولت سیزدهم عمل کند. حداقل به حیثیت سیاسی خودتان رحم کنید. این تصمیم هر چند ظاهری منطقی برای بررسی بیشتر این طرح دارد اما عملاً زمینه را برای تصویب نهایی طرحی فاجعه‌بار مهیا می‌کند» (سایت جماران ۷مرداد ۱۴۰۰).

عزت الله ضرغامی رئیس اسبق صدا و سیمای رژیم و از باند خامنه‌ای نیز ضمن اشاره به تنفر عمومی تحت عنوان «حرکت گسترده مدنی علیه طرح»، آنرا به‌مثابه شکاف عمیق بین حاکمیت و مردم دانست و در توئیترش نوشت: «حرکت گستردههٔ مدنی علیه طرح ‎صیانت، بیش از این‌که به محتوای طرح مربوط باشد، به شکاف عمیق دولت و ملت و بی‌اعتمادی مردم به رفتار و نحوهٔ ‎حکمرانی است» (سایت انتخاب ۷مرداد ۱۴۰۰).

بسیار روشن است که در ایران حکمرانی با ولایت فقیه است، و این مهره وابسته به خامنه‌ای بدون این‌که به صراحت بگوید تلویحاً اعتراف می‌کند مخالفت گسترده مردم نسبت به این طرح اضافه بر این‌که مخالفت با سانسور و اختناق اینترنتی است، مخالفت با حکمروایی ولایت فقیه نیز می‌باشد.

روزنامه ابتکار وابسته به باند روحانی هم ضمن اشاره به این‌که این طرح ضدمردمی باعث بیکار شدن دو میلیون نفر می‌شود، نگرانی اصلی را بیان کرد و نوشت: «ترس از آینده مهمترین عامل آتشفشان خشم مردم است. طرح صیانت تقویت ترس از آینده و تشدید خشم به حساب می‌آید» (ابتکار۹مرداد ۱۴۰۰).

جهان صنعت دیگر رسانه وابسته به باند روحانی ضمن اشاره به مشکلات فراوان پیش روی نظام و این‌که این طرح نیز مشکل جدی‌تری برای آن به‌وجود می‌آورد، عمده‌ترین مشکل در رابطه با طرح مجلس در زمینه محدودسازی و سانسور بیشتر اینترنت را متوجه «امنیت» رژیم دانست و نوشت: «ضریب امنیتی شدن فضاهای اجتماعی را افزایش و به ناایمنی در فضاهای خصوصی منجر می‌شود تعطیلی کسب و کار کاربران در فضا‌های آنلاین دنبال خود می‌تواند منجر به ارتش ذخیره بیکاران و در نتیجه اعتصابات فزاینده و اعتراضات فرسایشی شود. ، جامعه ایران ظرفیت بحران‌سازی آن هم از جنس بحران فضا‌های مجازی و فیلترینگ را ندارد. چنین بحرانی قطعاً هزینه نظام را افزایش می‌دهد. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که تصویب چنین طرحی موجب فضاهای اعتراضی از سوی کاربران نشود» (جهان صنعت ۹مرداد ۱۴۰۰).

روزنامه حکومتی ستاره صبح نیز طرح را باعث افزوده شدن بر نارضایتی کنونی جامعه دانست و به اعضای مجلس یاد آورد شد «اینان باید بدانند که وقتی در جامعه باد بکارند درگذر زمان طوفان درو خواهند کرد» (ستارهٔ صبح ۹مرداد ۱۴۰۰).

صرف‌نظر از این واقعیت که امکان یک خیزش بزرگ مردمی وجود دارد، این واقعیت را نیز نباید از نظر دور داشت؛ به فرض این‌که طرح به تصویب و مرحله اجرا برسد، مانند سایر طرح‌های ضدمردمی در گذشته توسط مردم به شکست کشانده خواهد شد.

چنانکه نیروهای سرکوبگر در دهه‌های گذشته طرح ممنوعیت استفاده از ویدئو را اجرا کردند اما جز شکست نتیجه دیگری عایدشان نشد.

آنها به بالای پشت‌بام مردم رفتند و آنتنهای ماهواره‌یی را شکسته و صاحبان آنها را به زندان انداخته و یا جریمه کردند، اما در مقابل اراده مردم مفتضحانه عقب نشستند.

در زمینه تحمیل حجاب اجباری بر زنان نیز ۲۶ نهاد سرکوبگر وارد شدند اما طرفی نبستند

تردیدی نیست که اقدام مجلس ارتجاع برای سانسور بیشتر اینترنت، اساساً به‌دلیل هراس از نقش اطلاع‌رسانی و ارتباطی و امکان بسیار مؤثر و کارا در به‌حرکت درآوردن و متشکل ساختن مردم است.

بی‌دلیل نیست پاسدار نقدی سرکرده سابق بسیج در هراس از آن گفت: «یک مشت منافق کامنت گذار که در سالنهای هدایت جنگ روانی در فضای مجازی در ریاض و آلبانی و دبی و لس‌آنجلس نشسته‌اند».

در روزهای گذشته نیز رسانه‌های باند خامنه‌ای نگرانی خود را از فعالیت‌های مجاهدین در فضای مجازی به صراحت بیان کردندتا جایی که خبرگزاری سپاه پاسداران (فارس۵مرداد ۱۴۰۰) ضمن تازه کردن داغ دل از ضربه‌ای که خمینی ملعون در عملیات فروغ جاویدان از مجاهدین دریافت کرد، در دفاع از طرح مجلس و با سوز و گداز در مطلبی با عنوان «دیروز در «چهارزبر» امروز در فضای مجازی» در زمینه نفوذ فعالیت‌های مجاهدین در «هرخانه ایرانی» نوشت: «این بار نه در دنیای حقیقی بلکه در دنیای مجازی به‌جرأت می‌توان گفت مرصاد ها ادامه دارند و این بار نه در دشت حس آباد بلکه در خانه هر ایرانی یک تنگه چهارزبر وجود دارد که باید فتح شود».

به‌دلیل این تهدید، مجلس پیه رسوایی و خطرناک سانسور اینترنت را بن تن مالیده است.

اما کیست که نداند حکومت آخوندی قطعاً در این زمینه نیز با شکست مواجه خواهد شد. به‌خصوص که این اقدام در حکم تیغ دولبه است که درست است که یک لب آن در وحشت از نقشی است که اینترنت در سامان دادن خیزشها و ارتباط بین مقاومت پیشتاز ایران با مردم دارد، اما همان‌طور که خودی‌های نظام اعتراف کرده‌اند و خلاصه‌ای از آنها در بالا آورده شد، لب دیگر این تیغ می‌تواند در حکم ضامن نارنجک عمل کند و جرقه‌ای در جامعه آماده انفجار بشود.

حالا باید دید که خامنه‌ای روی کدام لبه تیغ خواهد نشست؟

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/978819e6-81d0-4e02-801f-739e0aeb23eb"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات