728 x 90

ظریف در سفر به بروکسل چه دستاوردی داشت؟!

وضعیت تیم مذاکره‌کننده ظریف در اروپا
وضعیت تیم مذاکره‌کننده ظریف در اروپا

پس از توافق برجام بسیاری از رسانه‌ها و مهر‌ه‌های نظام آخوندی دستاورد برجام برای آن را به نسبت آنچه که به کشورهای ۱+۵ و مشخصاً به آمریکا داد «تقریبا هیچ» دانستند.

با این وصف پس از خروج آمریکا از برجامی که دست‌آورد آن « تقریباً هیچ»‌و به عبارتی به‌مثابه نوشیدن جام‌زهر بود، باز هم آخوند حسن روحانی بر حفظ این دست‌آورد تأکید کرد.

روحانی در اولین واکنش خود نسبت به سخنرانی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا که خروج این کشور را از برجام اعلام کرد، گفت برای حفظ برجام دست به‌دامان اروپا می‌شود و با آنها وارد گفتگو می‌شود.

علی لاریجانی رئیس مجلس هم با صراحت این موضع‌گیری روحانی را تأیید کرد و علی خامنه‌ای هم بر اساس شیوه دودوزه‌بازی همیشگی‌اش و بر اساس سیاست زدن یکی به میخ و یکی به نعل، دست آخر با شرط‌وشروط تأیید کرد که دولت روحانی دست به‌دامن اروپا بشود و برای نجات برجام وارد مذاکره شود.

بر این اساس محمدجواد ظریف وزیرخارجه برای گفتگو با وزرای خارجه فرانسه، آلمان، انگلستان و فدریکا موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا راهی بروکسل شد.

هدف ظریف از سفر به روسیه و چین و سفر به بروکسل، ترغیب ۲کشور روسیه و چین و کشورهای اروپایی برای باقی‌ماندن در برجام و جلوگیری از تاثیرات تحریمهای بیشتر آمریکا بر اقتصاد درهم‌شکسته نظام بود.

به عبارت دیگر ظریف می‌خواست که در این سفرها از این کشورها تضمین بگیرد که در مقابل تحریم‌های آینده آمریکا به نفع حاکمیت آخوندی مقاومت کنند، اما موفق به تضمین آن‌چنانی از آنها نشد.

در جریان سفر ظریف به چین سعید خوشرو، مدیر روابط بین‌الملل شرکت نفت، همراه با او به چین رفت تا از پالایشگاههای این کشور برای ادامه واردات نفت تضمین بگیرد، اما چین از تضمین خرید نفت رژیم خودداری کرد.

وزیر خارجه آلمان هم محافظت از شرکتهای آلمانی در قبال تحریم‌های آمریکا را دشوار دانسته است، چرا که از نظر او راه‌حل ساده‌‌یی برای حفاظت از شرکتها در قبال خطر تحریم‌های آمریکا متصور نیست. این گفته وزیر خارجه آلمان نیز به‌مثابه عدم‌تضمین این کشور به رژیم است.

در زمینه نتیجه مذاکرات جواد ظریف با رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا سایت رادیو آلمان نوشت: «موگرینی به ظریف گفت نجات برجام محتمل است، اما ضمانتی در کار نیست».

این گزارش می‌افزاید: «مسئول سیاست خارجی اتحاد اروپا و محمدجواد ظریف، پس از مذاکرات روز سه‌شنبه در بروکسل نسبت به امکان حفظ برجام ابراز خوش‌بینی کردند. با این حال فدریکا موگرینی گفته است که اتحادیه اروپا به‌رغم تلاش و خواست جدی برای حفظ برجام، نمی‌تواند ضمانتهای حقوقی و اقتصادی در این زمینه بدهد».

در رابطه با ملاقات ظریف با ۳کشور اروپایی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خبرگزاری حکومتی ایسنا هم نوشت: «فضای حاکم بر هیأت‌های مذاکره‌کننده در هنگام ورود به محل نشست چندان صمیمی نبود بلکه هر یک از وزیران خارجه همزمان بر مواضع ملی و منطقه‌یی خود و حتی بین‌المللی تأکید داشتند. قرار بود این نشست در چارچوب شام کاری برگزار شود که در نهایت به یک نشست کاری تبدیل شد. به‌نظر می‌آید هیاتها نتایج این مذاکرات را به پایتخت‌هایشان خواهند برد و برای ادامه مذاکرات در هفته‌های آینده تصمیم‌گیری خواهند کرد.

این خبرگزاری در ادامه گزارش خود نوشت: «نشست برجامی ایران و کشورهای اروپایی در حالی برگزار می‌شود که صداهای ضد و نقیض، مبهم و سوال‌برانگیزی از سوی چین و روسیه نیز شنیده می‌شود».(خبرگزاری ایسنا ۲۷اردیبهشت ۹۷)

ملاحظه می‌شود که جواد ظریف پس از ملاقات با ۳کشور اروپایی و رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تقریباً با دست خالی برگشت.

این بار اگر رژیم بخواهد از بحران خروج از آمریکا از برجام بیرون بیاید، راهی ندارد جز این‌که به خواست آمریکا و کشورهای اروپایی در زمینه عقب‌نشینی از برنامه موشکی و سیاست مداخله‌جویانه‌اش در منطقه دست بکشد، این همان چیزی است که آنگلا مرکل صدراعظم آلمان اخیراً از حکومت آخوندی خواست.

صدراعظم آلمان ضمن این‌که بر ضرورت حفظ برجام تأکید کرد، برجام را دارای ایراداتی دانست و مطرح کرد اگر قرار است برجام حفظ شود ایران باید امتیازهایی بدهد.

پذیرش این امر توسط رژیم به‌مثابه عقب‌نشینی‌های بی‌انتهایی است که علی خامنه‌ای از آن به‌عنوان تنزل بی‌پایان نام برد، که نتیجه آن درگیر شدن تمام‌عیار آن در جنگ با مردم و جوانان قیام‌آفرین در داخل شهرهای ایران است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c2e934a0-2c33-4b20-9edf-e43533e17cf9"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات