728 x 90

علت تلفات بالا در تصادفاًت مرگبار جاده‌ها

تصادف خونین در محور کاشان
تصادف خونین در محور کاشان

روز ۲۷شهریور ۲تصادف سنگین در ۲نقطه از کشور اتفاق افتاد:

- در یک تصادف در محور کاشان نطنز حداقل ۲۱نفر کشته شدند.

- در جاده جوکار تویسرکان نیز یک اتوبوس واژگون شد و ۱۰توریست پاکستانی مجروح شدند.(خبرگزاری ایلنا ۲۷شهریور ۹۷)

پیش از این نیز در ۱۵شهریور ۹۷ اتوبوس توریست‌های بلغارستانی در محور دامغان واژگون شد که این حادثه ۵۸مصدوم بر جای گذاشت.(خبرگزاری ایسنا ۱۵شهریور ۹۷)

بروز این تصادفاًت سنگین و کشته و مجروح شدن تعداد زیادی از مردم در حوادث جاده‌یی بیانگر این واقعیت است که جاده‌های ایران از حداقل‌های رسیدگی و ایمن‌سازی بی‌بهره‌اند. در سالهای اخیر رتبه ایران تحت حاکمیت آخوندها در زمینه حوداث جاده‌یی در صدر جدول جهانی بوده است. در زمینه تصادفات جاده‌یی و کشتار در حوادث رانندگی بالاترین آمار کشته و مجروح را دارد. آمار کشته‌شدگان ۲برابر و آمار مصدومان تقریباً ۵برابر میانگین آمارهای جهانی است.

 

افزایش سالانه میزان تصادفات 

با این وجود باز هم سال به سال حوادث جاده‌یی و مرگ‌ومیر ناشی از آن افزایش پیدا می‌کند.

به گزارش سایت حکومتی باشگاه خبرنگاران جوان ۹اردیبهشت ۹۷ حوادث جاده‌یی در سال ۹۶ نسبت به سال قبل ۱.۷درصد افزایش یافته است.

البته وقتی حوادث جاده‌یی در استانها بررسی می‌شود، آمار این حوداث نسبت به گزارش این سایت بسیار بیشتر است.

در مقایسه تلفات تصادفات ۴ماهه سال ۹۶ با سال ۹۵ استان خراسان شمالی با ۳۸درصد رشد در تلفات، استان کرمان با ۲۷درصد و استان یزد حدود ۲۲درصد را نسبت به سال ۹۵ داشته‌اند.

خبرگزاری تسنیم ۶تیر ۹۶ از رشد ۹.۵درصدی تلفات تصادفات رانندگی در تیرماه این سال خبر داد و...

حجم تصادفات و میزان مرگ‌ومیر ناشی از آن آن‌چنان زیاد است که رسانه‌های حکومتی از آن به‌عنوان «جنگ خاموش در جاده‌های ایران» نام می‌برند.

در مقایسه با برخی از کشورهای آسیایی میزان تلفات تصادفات رانندگی در ایران ۲۵برابر ژاپن و ۲برابر ترکیه است.

 

تلفات تصادفات جاده‌یی قابل قیاس با تلفات یک زلزله بزرگ 

میزان کشته شدن مردم بیگناه در تصادفات به حدی است که تلفات آن با تلفات یک زلزله بزرگ در ایران مقایسه می‌شود.

بر اساس این واقعیتها است که بانک جهانی در بررسی و مطالعات خود وضعیت حوادث جاده‌یی ایران را بحرانی عنوان کرد.

 

علت اصلی تصادفات جاده‌ها 

علت اصلی این همه تصادف و واژگون شدن خودروها فرسودگی جاده‌ها، عرض کم و قدیمی بودن آنها است، به‌نحوی که بسیاری از جاده‌ها و از جمله اتوبانها خطرناک و حادثه‌ساز هستند.

 

وضعیت جاده‌ها 

بسیاری از جاده‌های ایران قدمت ۵۰ساله دارند و در این سالیان نیز رسیدگی آن‌چنانی برای ترمیم فرسودگی آنها نشده است.

جاده‌ها عمدتاً غیراستاندارد و باریک هستند خصوصاً جاده‌‌هایی که عرض کمی دارند و کامیون‌ها و تریلرهای بزرگ و ترانزیتی از آنها عبور می‌کنند.

جاد‌های ایران با ایرادهای بسیار جدی ساختاری مواجهند که اصلاح‌پذیر نیست و نیازمند تغییر زیرساخت‌ها است، این در شرایطی است که حاکمیت آخوندی متناسب با افزایش حجم ترددات با زیرساخت مناسب جاده احداث نمی‌کند.

جاده‌های موجود در کشور با روکش‌های غیرمناسب و غیراستاندارد باعث تصادفات زیادی می‌شوند. روکش‌هایی که در روزهای داغ تابستان به‌راحتی ذوب شده و در روزهای سرد سال نیز ترک خورده و کارآیی خود را از دست داده‌‌اند. جاده‌‌هایی که پر از چاله و پستی و بلندی و آسفالتهای کهنه‌شده و کنده‌شده‌اند.

 

وضعیت ناوگان حمل‌‌‌ونقل

وضعیت ناوگان حمل‌و‌نقل و وسایل نقلیه نیز فضاحت‌بارتر از وضعیت جاده‌ها است و اکثر خودروهای سواری بالای ۲۰سال قدمت دارند در صورتی‌که متوسط عمر یک سواری ۱۱سال بیشتر نیست.

از طرف دیگر کیفیت بسیاری از خودروهای وارداتی و کیفیت خودروهای ساخت داخل بسیار پایین و به همین دلیل امنیت آنها پایین است.

در شرایطی که ایمنی خودرو یکی از موضوعاتی است که خودروسازان در دنیا در رقابت با همتایان خود آن‌ را درنظر می‌گیرند و سطح ایمنی را بالا می‌برند، خودرو‌سازان داخلی که اکثراً نهادها یا ایادی رژیم هستند، به این موضوع توجهی ندارند.

خودروهای داخلی عمدتاً با تکنولوژی از رده خارج شده ۲۰- ۳۰سال پیش ساخته می‌شوند، به همین دلیل سطح ایمی آنها بسیار پایین و باعث ایجاد خسارات مالی و جانی بسیاری برای مردم می‌شود.

بسیاری از قطعات خودروها، تجاری و ساخت چین است که از کیفیت بسیار پایینی برخوردار است. خودروسازان برای پایین آوردن هزینه ساخت خودرو این قطعات را بکار می‌برند و این امر نیز در پایین آمدن امنیت خودرو نقش دارد.

مجموعه شرایطی از پایین بودن کیفیت خودرو و پایین بودن سطح ایمنی آن و مشکلات جاده‌ها باعث عمده تصادفات می‌شود و جان بسیاری از مردم را می‌گیرد.

تصادفات چند روز اخیر نیز که به آنها اشاره شد در زمره تصادفاتی است که علت آنها به این ۲عامل برمی‌گردد.

 

تلاش رژیم برای پرده‌پوشی واقعیتها در تصادفات جاده‌یی

اما کارگزاران نظام برای پرده‌پوشی این واقعیتها و به‌خاطر پرده‌پوشی چپاولگری در زمینه ساخت خودرو و ساخت جاده، تلاش دارند عامل انسانی در به‌وجود آمدن تصادف را عمده کنند.

عوامل رژیم که شرکتهای راه‌سازی و خورو‌سازی را در تیول خود دارند، بی‌توجه به کشته شدن انبوهی از مردم ایران در سالیان حاکمیت آخوندی، تنها به فکر سود بیشتر و چاپیدن بیشتر مردم هستند.

این چنین است که در این نظام ضدمردمی و غارتگر آن چیزی که ارزش ندارد جان انسانها و آنچه که برای آن مهم است چپاول و غارت مردم از طریق چنگ انداختن بر ثروت‌های ملی همین مردم است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/dbad7bd9-0027-4e66-895f-a650e2bbf37f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات