728 x 90

فرانس ۲۴: دولت بایدن برای پیوستن به توافق اتمی در موقعیت دشواری قرار گرفته است

جو بایدن در کنگره آمریکا
جو بایدن در کنگره آمریکا

فرانس ۲۴ روز ۱۸ اردیبهشت نوشت: دولت بایدن در تلاش برای پیوستن مجدد به توافق اتمی رژیم ایران در موقعیت دشواری قرار گرفته است.
این خبرگزاری افزود: رئیس‌جمهور آمریکا جو بایدن قول داد برای پیوستن دوباره به توافق هسته‌یی سال۲۰۱۵ با رژیم ایران به‌سرعت پیش خواهد رفت. اما سه سال پس از خروج دونالد ترامپ رئیس‌جمهور پیشین آمریکا از توافق، اثبات می‌شود که گفتن این تعهد از عمل به آن آسان‌تر است.
فرانس ۲۴ نوشت رژیم آخوندی خواهان این است که همه خواسته‌هایش، قبل از بازگشت به مطابقت با توافق، برآورده شود، در حالی که دولت بایدن در داخل کشور تحت فشار است تا تحریمها را لغو نکند.


جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در گفتگو با فرانس ۲۴، اظهار داشت: "اکنون ایالات متحده اهرمهای باور نکردنی بر سر رژیم ایران دارد. اگر بایدن آن را واگذار کند، وی عملاً تضمین می‌کند که این تحریم‌ها فروخواهد پاشید و در نهایت رژیم ایران به سلاح هسته‌یی و موشکهای بالستیک دست خواهد یافت تا آنها را در اروپا و ایالات متحده فرود بیاورد."

دولت بایدن استدلال می‌کند که خروج از توافق و اعمال تحریم‌های بیشتر، ایران را مجبور به توسعه برنامه هسته‌یی خود کرده است، اما بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) را یک توافق قوی‌تر می‌داند.
اما سوبریر دانشمند بازدید کننده در مؤسسه کشورهای عربی خلیج‌فارس گفت: دولت "در موقعیت دشواری قرار دارد". با اثبات این‌که با بازگشت به توافق هسته‌یی، می‌خواهد نشان دهد که دولت ترامپ نیست، و هم‌چنین می‌خواهد نشان دهد که دولت بایدن توازن قدرت و منافع مختلف در منطقه را بهتر درک می‌کند.

چاک شومر رهبر دمکراتها در سنای آمریکا خواستار گسترش دامنه توافق با آخوندی شد. او بر این باور است که توافق احتمالی با رژیم ایران باید مسائل مربوط به حقوق‌بشر، برنامه موشکی و تروریسم و گروگانگیری را نیز شامل شود.

چاک شومر خواستار گسترش محورهای مورد مذاکره با رژیم ایران شده است. به باور او، توافق با ایران نمی‌تواند محدود به توافق هسته‌یی باشد و باید دیگر مسائل را نیز در بر گیرد.

اظهارات چاک شومر در شرایطی طرح می‌شود که شماری از سناتورهای جمهوریخواه نیز با رفع تحریم‌ها و رفع انسداد از دارایی‌های بلوکه شده ایران مخالفت ورزیده‌اند.

رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنا گفته است که «اگر قرار بر نشستن پشت میز مذاکره باشد، آنگاه باید بدانیم که مسائل متعددی برای گفتگو در دستور کار قرار دارد».

او امضای توافق هسته‌یی سال۲۰۱۵ با رژیم ایران از سوی دولت اوباما را یک خطای سیاسی می‌داند و در عین‌حال بر این باور است که خروج دولت ترامپ از برجام نیز یک خطای سیاسی دیگر بوده است.

روز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۲۲۵تن از نمایندگان کنگره آمریکا از هر دو حزب قطعنامه۱۱۸ را در حمایت از خواسته مردم ایران برای برقراری یک ایران دموکراتیک، سکولار، و غیرهسته‌ای امضا کردند.

در این قطعنامه آمده است:

به‌رسمیت شناختن حق مردم ایران برای برقراری یک جمهوری دمکراتیک بر اساس جدایی دین از دولت و غیراتمی.

محکوم کردن نقض حقوق‌بشر و تروریسم دولتی توسط حکومت ایران و عملیات تروریستی در گردهمایی دهها‌ هزار نفری در ۳۰ژوئن ۲۰۱۸ در پاریس برای حمایت از یک ایران آزاد و طرح ۱۰ماده‌یی پرزیدنت مقاومت ایران خانم مریم رجوی

۱۹تن از رؤسای دمکرات و جمهوریخواه کمیته‌ها، ۱۰۴تن از رؤسای دمکرات و جمهوریخواه زیرکمیته‌ها، بیش از نیمی از اعضای کمیتهٴ اطلاعات و اکثریت اعضای کمیتهٴ خارجی کنگره شامل ۲۷نماینده، امضا کنندگان قطعنامه هستند.

رؤسای گروه‌های پارلمانی حقوق‌بشر و دموکراسی ایران (دمکرات چپ)، سیاه‌پوستان (دمکرات چپ)، اسپانیولی زبانها (دمکرات چپ)، کمیته بودجه (دمکرات چپ) و رئیس زیرکمیته قانون اساسی و حقوق مدنی (دمکرات چپ) از امضا کنندگان قطعنامه هستند.

قطعنامه ۱۱۸ با امضای اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا: مردم ایران از حقوق اولیه و آزادی محروم بوده و به همین دلیل دیکتاتوری سلطنتی را رد کرده و مخالف دیکتاتوری مذهبی هستند.(جزئیات بیشتر)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d0a599f6-4a72-4e51-a0e7-5434519d7fd9"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات