728 x 90

لنجداران جنوب ایران در شرایط نزدیک به مرگ!

لنجداران جنوب ایران در شرایط نزدیک به مرگ
لنجداران جنوب ایران در شرایط نزدیک به مرگ

موجهای دریای جنوب کشور هم با خود فریاد و فغانهای لنج‌داران بندرهای جنوب را به ساحل می‌آورند.

مدتهاست که لنج‌داران زحمتکش جنوب کشور در شرایط نزدیک به مرگ زندگی می‌کنند و اخیراً اجرای یک مصوبه که دولت آخوند روحانی تصویب کرده مرگ کامل را برای آنها در پی دارد.

این اعتراف خبرگزاری حکومتی ایلناست که در هفدهم خرداد ۹۷از این مرگ می‌نویسد:

«اجرای مصوبه‌ی دولت یعنی مرگ کامل مردم دریای جنوب»

ماجرا یک مشکل قدیمی است که مدتهاست لنج‌داران جنوب و مردم منطقه از آن در رنجند. بخشی از این مشکل این روزها در رسانه‌های خبری رژیم آخوندی منعکس شده است. از جمله در روز نوزدهم خردادماه، به‌اصطلاح نماینده‌ مردم بو شهر و گناوه و دیلم در مجلس ارتجاع نیز در اثر فشارهای مردم و لنج‌داران ناچار از اعتراف به این حقیقت شد که: «درآمد ۱۲۰هزار نفر به‌طور مستقیم متکی بر ته لنجیها است. خدری گفت: «معیشت ۸۰درصد مردم بنادر دیلم و گناوه وابسته به همین کالاهای ته لنجی است. و درآمد ۱۲۰هزار نفر در استان بو شهر به‌طور مستقیم متکی بر ته لنجیها است».

در گزارش دیگری در همین خبرگزاری مصوبه‌یی که به مرگ کامل مردم دریای جنوب منجر خواهد شد درج شده است:

«این مصوبه... محدودیت‌های معیشتی برای ساکنان بنادر جنوب، به‌خصوص شهرهایی چون دیلم، هندیجان و گناوه ایجاد می‌کند. از جمله موارد این مصوبه، ماده ۷ آن ست که بر اساس آن شناور‌های دریایی سنتی با ظرفیت کمتر از ۵۰۰تن (لنج تجاری) در صورت تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دادن ملوانان شاغل در آن شناور و برخوردار شدن آنان از مزایای بیمه تأمین اجتماعی از قبیل: بازنشستگی، بیمه درمان، عیدی آخر سال و سایر موارد مربوط، مجاز هستند در هر سال برای هر شناور و هر ملوان حداکثر شش نوبت و در هر نوبت به ازای هر ملوان تا سقف ۱۰۰میلیون ریال از معافیت ملوانی مندرج در تبصره (۳) ماده (۱) این آیین‌نامه استفاده کنند. چنین امتیازی در نظر اول مثبت به‌نظر می‌آید اما از نظر لنج‌داران این مبلغ آن‌چنان اندک است که در مقابل هزینه‌های گزاف رفت‌و‌آمدهای دریایی اصلاً به‌صرفه نیست».

فشارهای معیشتی به لنج‌داران و اینگونه مصوبه که رژیم آخوندی به تصویب آن اصرار دارد مدتهاست که مورد اعتراض لنج‌داران بوده و هر بار موج اعتصابها و اعتراضهای مستمر و طولانی لنج‌داران و بازاریان شهرهای بندری جنوب باعث عقب‌نشینی رژیم در برابر لنج‌داران شده است. به چند نمونه از اخبار چند ماه گذشته‌ی این اعتراضها توجه کنید:

دوم دی ۹۶در اعتراض به مصوبه ته لنجی؛ بازاریان گناوه دست به تجمع و اعتراض زدند و بازار را تعطیل کردند و هشت روز متوالی در اعتصاب به‌سر می‌بردند.

۷اسفند۹۶جمعی از لنج‌داران بندر دیر در اعتراض به تعطیلی و ممنوعیت ته لنجی؛ مقابل فرمانداری رژیم در این شهر تجمع کردند.

تجمع لنج‌داران

تجمع لنج‌داران

چهار‌شنبه۹اسفندماه۹۶صدها تن از لنجداران استان بو شهر در اعتراض به ممنوعیت ته‌لنجی در مقابل گمرک بو شهر دست به تجمع زدند.

حقیقت این است که زندگی مردم ساکن بندرهای جنوب به‌خاطر فقدان صنعت و کشاورزی، به‌شدت به ته لنجیها وابسته است و زندگی خود ملوانان و لنج‌داران هم به همین ته لنجی‌ها. بنابراین سود ناشی از ته لنجی، چشم امید مردمان این مناطق است. اما فشارهای اقتصادی دولت و مصوبات ضدمردمی آنها را دچار فقر شدیده نموده و در اثر استمرار این فشارها و اجرای مصوبه‌‌ٔ جدید مربوط به ته لنجی‌ها بسیاری از ملوانان ناچار از مهاجرت و تغییر شغل خویش شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا مورخ ۲۱خرداد ۹۷ رئیس هیأت مدیره تعاونی لنج داران و حمل‌‌ و نقل دریایی استان بو شهر با اشاره به افزایش سهمیه کالای ملوان از۱۰میلیون تومان به ۱۵میلیون تومان اعتراف کرد که: «این رقم جوابگوی نیازهای ملوانان و لنج داران نیست. حتی۳۰میلیون تومان هم رقم خوبی برای ما نیست با این حال، هر ملوان با آن نهایتاً می‌تواند ۴قلم جنس برای خود بیاورد».

 در حالی که مردم جنوب بر روی دریای نفت نشسته‌اند و سرمایه هایشان توسط آخوندها غارت شده و صرف ساخت موشک و صدور تروریسم می‌شود، زندگی مردم زحمتکش جنوب و لنج‌داران در فقر مطلق رو به نابودی است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/75988b0d-681d-43c0-a7cd-0fafb5084c28"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات