728 x 90

لیست‌گذاری تروریستی سپاه و درهم‌ریختن برخی مرزبندیها

سرگردگان توریسیتی سپاه پاسدران ۲
سرگردگان توریسیتی سپاه پاسدران ۲

قرار گرفتن نام سپاه در لیست تروریستی برای نظام یک سرفصل مهم است. و پیامدهای این موضوع خواه و ناخواه به تمام باندهای حکومتی یک زاویه ورود جدید در برخورد با مسائل مشترک با جامعه جهانی، تحمیل کرده است. برجام و به تبع آن FATF از جمله این مسائل هستند. نکته قابل‌ توجه این است که آثار ضربه بر سپاه حتی برخی مرزبندیها بر سر مسائل کلان نظام را هم در هم ریخته است.

حشمت الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع، با سوزوگداز از دست اتحادیه اروپا گفت:« تجربه روابط با کشورهای اروپایی نشان داده است که حرف و ابراز امیدواریهای بدون عمل تحویل داده شده آنها فایده ندارد». این عضو مجلس ارتجاع راه برون‌رفت از حلقهٔ تحریم را در غیاب بی‌عملی اروپا مشخص نکرد.

اظهارات سفیر فرانسه در آمریکا، مربوط به مذاکرات بین اتحادیه اروپا و آمریکا در مورد تجدید نظر در مواد برجام و از جمله وارد کردن موشکی رژیم و دخالت‌های رژیم در کشورهای منطقه‌یی در درون رژیم واکنش زبونانه‌یی داشت. عباس موسوی سخنگوی وزارت‌خارجه رژیم فقط به بیان این نکته اکتفا کرد که این مذاکرات برای ایجاد فشار بیشتر روی نظام بوده که بین اروپا و آمریکا در جریان بوده و نظام طرف چنین مذاکره‌یی نبوده است. اما در درون رژیم کشمکش و تناقض‌گویی در خصوص برجام و تبعاًت آن یعنی پذیرش یا رد لوایح FATF به‌صورت بحران دیگری در آمده است که نگرانی از آینده نظام می‌باشد.

در حالی که محمود صادقی عضو مجلس ارتجاع هم‌سو با باند روحانی در وحشت از پیامدهای لیست‌گذاری سپاه نوشته است:«با توجه به خروج ایالات متحده از برجام و تعلل طرفهای اروپایی در ایجاد سازوکار مالی برای دور زدن تحریم‌ها، حفظ برجام چه فایده‌ای برای ما دارد؟»

عبدالرضا فرجی‌راد سفیر پیشین رژیم در نروژ به نظام توصیه می‌کند برجام را به هر شکل باید حفظ کند. وی در برابر کسانی که توصیه به خروج از برجام می‌کنند تأکید کرد« ما نباید به‌گونه‌یی اقدام کنیم که حتی مسکو و پکن هم آن‌گونه که باید در حمایت از ما کار دستشان خالی باشد. لذا اکنون برجام حلقه اتصال اتحادیه اروپا، روسیه و چین را به عربستان سعودی، اسراییل و آمریکا بریده است و می‌توان از این نگاه برجام را بسیار مفید دانست، اگر چه منافع و سود اقتصادی آن اکنون دیگر وجود ندارد. پس باید گفت که اکنون خروج از برجام صلاح نیست و تا آخرین لحظه باید پای این توافق هسته‌یی ماند».

بیان این لاعلاجی ماندن در برجام در حالی است که ابطحی عضو مجلس ارتجاع می‌گوید: «اگر برجام ضعف نداشت، آمریکا نمی‌توانست هرازگاهی به فعالیت‌های نظام ایراد بگیرد و حتی از آن خارج شود». وی با اشاره به خروج آمریکا از برجام بار دیگر سر دعوای درونی نظام را باز کرد و گفت:« اگر توافقنامه برجام یک توافقنامه محکم بود نباید این اجازه را به آنها می‌داد لذا اینها تماماً از ضعف دیپلماسی خارجی است».

به این ترتیب برجام که روحانی بزرگترین دستاورد دولتش می‌دانست بعد از لیست‌گذاری سپاه بار دیگر تبدیل به عامل کشمکش درونی نظام شده است.

البته برجام یکی از مسایل کلان نظام است که متأثر از لیست‌گذاری تروریستی سپاه به این وضعیت افتاده است. این کلان ضربه استراتژیک نظام را در همه عرصه‌ها متأثر کرده و از تعادل قبلی خارج می‌کند

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c1a308fa-9956-4f2c-b744-d52981ef45ca"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات