728 x 90

محمدرضا باهنر: اگر اعتراضات آبان۹۸ را جمع‌وجور نمی‌کردیم، انقلاب می‌شد

قیام آبان ۹۸
قیام آبان ۹۸

نایب‌رئیس پیشین مجلس ارتجاع روز دوشنبه ۵آبان گفت که اگر سران حکومت نمی‌توانستند اعتراضات آبان۹۸ را «جمع‌وجور کنند»، رویدادها «به سمت انقلاب یا انقلاب مخملی حرکت می‌کرد و اصلاً قابل جمع کردن نبود».

وی در عین‌حال تأیید کرده که مطالبات ادا نشده مردم تبدیل به «یک بشکه باروت» شده و گاهی نیازمند یک جرقه است تا منفجر شود.

باهنر درباره نحوه جمع‌وجور کردن اعتراضات آبان ۹۸ توضیحی نداد در حالی‌که خبرگزاری رویترز، روز دوم دی۹۸، نوشت که علی خامنه‌ای که چند روز پس از آغاز اعتراضات آبان «بی‌قرار شده بود»، با جمع کردن مقامات ارشد امنیتی و دولتی خود، دستور داد: «هر کاری که لازم است برای متوقف کردن آن انجام دهید».

رویترز نوشت که این دستور باعث «خونین‌ترین سرکوب معترضان از زمان انقلاب اسلامی در سال۱۹۷۹» شد و «در حدود کمتر از دو هفته ناآرامی‌ها که از ۱۵نوامبر آغاز شد، حدود ۱۵۰۰نفر کشته شدند».

از سوی دیگر سازمان عفو بین‌الملل تاکنون مشخصات ۳۰۴نفر از کشته‌شدگان را اعلام کرده و تأکید کرده است که شمار کشته‌شدگان می‌تواند بسیار بیشتر از این تعداد باشد این در حالی است که مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، ۱۲خرداد امسال گفت که در جریان این اعتراضها ۲۳۰نفر کشته شدند که ۱۷۸نفر از آنها از میان معترضان بودند.

اعتراض‌های آبان‌ماه۹۸، با سرکوب نیروهای امنیتی مواجه شد و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی رژیم ایران همزمان با سرکوب‌ها، شبکه اینترنت را در کشور نیز به‌طور کامل قطع کردند.

قضاییه رژیم ایران، در طول ماه‌های گذشته اقدام به صدور حکم اعدام برای چند نفر از معترضان آبان۹۸ کرده است که مشهورترین این احکام مربوط به پرونده امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی بود که پس از اعتراضهای گسترده مردم و بازتاب جهانی این احکام، اجرای آن متوقف شد.

علاوه بر این، دهها نفر از معترضان آبان نیز احکام زندان طولانی‌مدت دریافت کرده‌اند و نگرانی درباره صدور و اجرای حکم اعدام درباره برخی معترضان نیز وجود دارد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f4942997-1ce0-40c9-a9f1-c1c4ae5872eb"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات