728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - چهارشنبه 29فروردین 97

گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی

در عنوانهای صفحات اول روزنامه‌های حکومتی، در روز چهارشنبه 29فروردین فهرستی از بحرانهای داخلی، منطقه‌یی و بین‌المللی نظام به چشم می‌خوره:

آرمان: بحران سرخوردگی را نمی‌بینید؟  - اصول‌گرایان فراموش نکنند که روزی مرتضوی قهرمان آنها بود – چرا روحانی شفاف از موانع دولت نمی‌گوید؟

آفتاب یزد: ادامه نا مهربانی بغداد با صادرکنندگان ایرانی

ابتکار:  روحانی:  حمله به سوریه بدعتی بسیار زشت در روابط بین‌الملل است

اقتصاد پویا: وزیر بهداشت در پاسخ به سؤال محجوب: دولت نه تنها بدهی تأمین اجتماعی بلکه وزارت بهداشت و مجلس را هم پرداخت نکرده است

رسالت: جوادی آملی: اصحاب رسانه خود را ارزان نفروشند – اگر نظام آسیب ببیند، لعنت ابد دامنگیر ما می‌شودـ موظف به حفظ نظام و خون شهدا هستیم

عصر ایرانیان: وال استریت ژورنال: حمایت از تحریم ایران در اتحادیه اروپا رو به افزایش است – افشای سیاست «چماق و هویج» اروپا و آمریکا در قبال برجام

وطن امروز: برجام در گوشه رینگ

وطن امروز: شکایت مجلس از روحانی، به‌خاطر تخلف رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد در اجرای قانون طراحی سامانه شفاف سازی حقوق مدیران و وزرا انجام می‌شود. دولت مکلف شده بود در سال اول اجرای قانون برنامه (سال 96) این سامانه را طراحی کند اما حالا دولت از اجرای این قانون امتناع کرده است. در واکنش به این اقدام دولت، عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس از تهیه گزارشی درباره تخلف رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از اجرای حکم برنامه ششم توسعه برای شفاف‌سازی حقوق وزرا و مدیران خبر داد و گفت نمایندگان در این رابطه از رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد به قوه ‌قضاییه شکایت می‌کنند... واکنش نمایندگان به قانون‌گریزی دولت و شائبه نبود اراده در دولت حسن روحانی برای شفاف کردن حقوق‌های مدیران و وزرا، تنها شکایت بردن به قوه ‌قضاییه نیست. گویا آنها می‌خواهند درباره همین ماجرا، طرح سؤال از روحانی را نیز کلید بزنند. اگر چه تا کنون 2طرح نمایندگان برای سؤال از حسن روحانی به دلایلی که بر کسی پوشیده نیست، بی‌سرانجام مانده اما شاید موضوع حقوق‌های نجومی که مطالبه عمومی درباره آن وجود دارد، این بار منجر به حضور حسن روحانی در مجلس و استنطاق از او شود.

 

فضا سازی برای فیلترینگ تلگرام و تبلیغ برای پیام‌رسانهای حکومتی موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است:

ابرار: یک نماینده: تلگرام در اوایل اردیبهشت بسته می‌شود

خراسان: خنثی سازی تلگرام در۷کشور، اقدامات روسیه، چین، هند،پاکستان،کره، انگلیس و اندونزی در برابر خسارات تلگرام

فرصت امروز: سایه فیلترینگ بر سر تلگرام؛ عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس از فیلترینگ تلگرام در اوایل اردیبهشت خبر داد

جوان: حمایت قانونی همراه با ضمانت اجرا از حریم خصوصی اشخاص و تأکید بر حفاظت از اطلاعات مردم در شبکه‌های اجتماعی داخلی از جمله موضوعاتی است که در هفته‌های اخیر مورد توجه جدی گرفته است تا جایی که رهبر معظم انقلاب نیز بر لزوم حفظ امنیت حریم داخلی افراد در فضای مجازی تأکید و تعرض به آن را «حرام شرعی» عنوان کردند که هرگز نباید انجام شود.

 

به‌رغم ادعاهای دولت روحانی در مورد تثبیت وضع ارز در بازار روزنامه‌های هر دو باند حاکم خبرهایشان صحنه دیگری را گزارش می‌دهد:

آفتاب یزد: نایابی دلار جهانگیری موبایل را گران کرد

جوان: اثرات روانی نوسانات ارزی بر قیمت برخی کالاها

صبح امروز: وضعیت بازار مشهد پس از نوسانات قیمت ارز؛ مردم و کسبه در بلاتکلیفی

قدس: رونق دلار زیر زمینی؛ صرافیهای غيرمجاز پس از پلمب، به بازار سیاه رو آوردند

کلید: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: دست دلالان ارزی باید از بازار کوتاه شود

هدف و اقتصاد: بازار زیر زمینی مبادلات دلار

همدلی: خوف دلار بر تن سایر بازارها

 

برجام موضوع حمله ارگان خامنه‌ای به حسن روحانی و باندهای همسو با او شده است:

کیهان: برجام فاجعه است با آمریکا یا بدون آمریکا!

رویکرد غلط دولت در خصوص «احتمال اجرای برجام بدون آمریکا» در حالی است که اکنون مسأله، «اصل برجام» است نه «برجام با آمریکا یا بدون آمریکا». برجام اکنون نعش متعفنی است که جز سرخوردگی برای یک ملت و گستاخی دشمن، هیچ عایدی دیگری برای ما نداشت... رویکرد غلط دولت در خصوص «احتمال اجرای برجام بدون آمریکا» در حالی است که اکنون مسأله، «اصل برجام» است نه «برجام با آمریکا یا بدون آمریکا». برجام اکنون نعش متعفنی است که جز سرخوردگی برای یک ملت و گستاخی دشمن، هیچ عایدی دیگری برای ما نداشت.

«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه- دوشنبه 27فروردین- در اولین نشست هفتگی خود با خبرنگاران در سال ٩٧درباره برجام بدون آمریکا گفت: «در هیأت نظارت بر برجام طرح‌های مختلف بررسی شده و احتمالات مختلفی بوده که یکی از آنها برجام بدون آمریکاست».

اظهارنظر تأمل برانگیز سخنگوی وزارت‌خارجه از چند منظر قابل بررسی است.

خسارت محض، با آمریکا یا بدون آمریکا!

«برجام بدون آمریکا» یعنی آمریکا از اجرای نیم‌بند و دست و پاشکسته تعهدات خود نیز شانه خالی می‌کند اما ایران باید بدون کوچکترین انتظاری از طرف مقابل، تحریم‌های جدید را بپذیرد و هم‌چنان یکطرفه به اجرای تعهدات خود ادامه دهد!

رویکرد غلط دولت در خصوص «احتمال اجرای برجام بدون آمریکا» در حالی است که اکنون مسأله، «اصل برجام» است نه «برجام با آمریکا یا بدون آمریکا». مقامات ارشد دولت روحانی بارها و بارها بر بی‌دستاوردی برجام اذعان کرده‌اند.

آقای قاسمی در خصوص واکنش ایران به خروج احتمالی آمریکا از برجام تصریح کرده است که:«در هیأت نظارت بر برجام طرح‌های مختلف بررسی شده و احتمالات مختلفی بوده که یکی از آنها برجام بدون آمریکاست».

متأسفانه سخنگوی وزارت‌خارجه در اقدامی تأمل برانگیز، «ضعیف‌ترین گزینه اقدام متقابل» یعنی همان «برجام بدون آمریکا»را مطرح کرده است.

پیش از این نیز مقامات ارشد دولت در اظهارنظری مشابه و البته مغایر با منافع ملی تأکید داشتند که «برجام را حتی بدون آمریکا نیز اجرا می‌کنیم»...

مطرح کردن ضعیف‌ترین گزینه برای واکنش به گستاخی آمریکا از سوی سخنگوی دستگاه دیپلوماسی در حالی است که حتی رسانه‌ها و مقامات غربی نیز اذعان کرده‌اند که خروج آمریکا از برجام به نفع ایران است...

تغییر رویکرد دولت از «پرهیز از مذاکره با اروپای آقااجازه و بستن با کدخدا» به «عبور از کدخدا و برجام بدون آمریکا» در حقیقت امید بستن به حمایت اروپا پس از ناکامی در اعتماد به آمریکا است. این امید واهی سرابی است که دولت و مدعیان اصلاحات با شتاب به‌سوی آن در حال حرکت هستند. این رفتار بیش از همه نشان‌دهنده فقدان برنامه در بدنه دولت برای رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است...

«برجام بدون آمریکا» در حقیقت ادامه رویکرد غلط و خسارت آفرین «حفظ برجام به هر قیمت» از سوی دولت است. رویکردی که در پسابرجام نه تنها به لغو تحریم‌ها منجر نشد، بلکه- با قوانینی هم‌چون آیسا و کاتسا 2017(مادر تحریم‌ها) زیرساخت تحریم‌ها را گسترده‌تر و گستاخی آمریکا را نیز افزونتر کرد و اقتصاد ایران را نیز معلق نگه داشت...

در این میان نکته قابل تأمل و البته تأسف برانگیز این است که بزک‌کنندگان کدخدا! برای این سیاست خصمانه و این سنگ‌اندازی آشکار در مسیر مناسبات اقتصادی ایران،سوت و کف و هورا می‌کشند و هربار که ترامپ،به‌صورت دست و پاشکسته، برخی از تحریم‌ها را موقتاً تعلیق می‌کند،از خود بی‌خود شده و غش و ضعف می‌روند و با توهین به شعور مردم، این اقدام را دستاورد برجام جا می‌زنند....

کارشناسان معتقدند که تهدیدهای مکرر ترامپ به خروج از برجام نوعی گران فروختن یک توافق تقریباً مفت برای ایران باشد تا در شرایطی که سودی از آن نبرده و همه ضررهای احتمالی را هم به جان خریده، اما باز هم مهم‌ترین مدافع توافقنامه خودش باشد!

حال سؤالی که در افکار عمومی ایجاد شده این است که تا چه زمانی قرار است وضعیت کشور و تصمیمات آن در حالتی انفعالی و معطل تصمیمات کاخ سفید و کنگره باشد؟ آیا رکود اقتصاد و التهاب بازار ارز ناشی از ادامه این روند در سیاست خارجی نیست که یک روز باید در فکر رسیدن یا نرسیدن به توافق بود روز دیگر در فکر حفظ یا پایان آن؟... دلخوش کردن به «برجام بدون آمریکا» و مرتبط کردن همه امور به برجام و معطل و بلاتکلیف نگه‌داشتن مدیریت و اقتصاد کشور به دیوانه‌بازیهای نمایشی ترامپ، همان خسارت بزرگی است که دشمن می‌پسندد.

 

کیهان: خط مقدم جنگ کجاست؟

دشمن در چند جبهه با ما درگیر است؛ تحریم اقتصادی و جنگ ارزی، فشار علیه برنامه موشکی، ایجاد درگیری نظامی پس از نابودی حکومت تروریست‌های اجاره‌ای در عراق و سوریه، جنگ روانی در فضای مجازی، و سرانجام، ایجاد حالت تعلیق و انتظار درباره این‌که آیا سه هفته دیگر، ترامپ پایبندی ایران به برجام را تأیید می‌کند تا اجرای کج دار و مریز آن برای 4ماه دیگر تمدید شود یا برجام را ملغی اعلام می‌کند؟

میدان جنگ، جای دیگری است. مسأله مهم این نیست که آمریکا در برجام می‌ماند یا خارج می‌شود. آمریکا کی در برجام بوده که حالا بخواهد خارج شود؟! درعین‌حال 27ماه است از مزایای یکطرفه آن بهره می‌گیرد. برجام فقط دست و پای دولت را بسته و حریف را جسور ساخته است.

- یک سؤال مهم همین است: چرا در رویارویی مستقیم با دشمن در جنگ جهانی سوم، توانسته‌ایم کمر او را بشکنیم اما در جنگ ارزی و اقتصادی، همین قدر موفق نبوده‌ایم.

اگر برنامه موشکی کشور رشد کرد و به جایی رسید که دشمن جرأت نمی‌کند نگاه چپ بکند، مدیون فداکاری پاکباختگانی مانند شهید تهرانی مقدم است که نه حقوق نجومی می‌گیرند، نه تابعیت (از) بیگانه دارند و نه زن و فرزندشان، فلان کشور متخاصم غربی را به‌عنوان «وطن» خود اختیار کرده‌اند؟ با بی‌وطن‌ها و چندوطنی‌ها نمی‌شود روی پای خود ایستاد، قدرت‌افزایی کرد و حربه تهدید و فشار را از دست دشمن درآورد؛ فقط می‌شود به نیت گدایی گردن کج کرد و سواری داد... اصلاً شلیک دشمن نمی‌خواهد، وقتی کسانی با شمایل خودی، مجال پیدا کنند بمب ویرانگر واردات و قاچاق را زیر پای تولید داخل کار بگذارند. غیرت سفیر ما در فلان کشور جنوب شرق آسیا کجا بود، وقتی به شرکتهای این کشور گفت «بازار لوازم آرایشی ایران بسیار پرسود است. شما می‌توانید صادرات را از همین بازار شروع کنید»؟!... مسأله مهم، شاهراه نفوذی است که دشمن از طریق سرپل‌های خود به برخی مراکز مهم تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز می‌زند. این اتفاق، از نفوذ جریانی حکایت می‌کند.

مثلاًً چرا باید ماجرای ترجمه‌ غلط و مغایرت لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو با متن اصلی کنوانسیون را شورای نگهبان – و نه خود نمایندگان مجلس- متوجه شود و ایراد بگیرد؟! چرا باید به گفته رئیس‌کمیسیون قضایی مجلس، متنی که به‌عنوان لایحه، ترجمه و تقدیم شده، دارای غلط‌های فراوان و فاحش باشد؟ آیا از همین منفذ، در برجام ضربه نخوردیم که هنوز هم تاوان آن را می‌پردازیم؟

برخی مدیران ما چنان از برجام و تلگرام سرخوش بودند که همه مدیریتها بر منابع کمیاب ارزی را با گشاده دستی تمام برداشتند. خیال می‌کردند با آمریکا و اروپا پسرخاله شده‌ایم. لابد اگر چند ماه دیگر به همین روال پیش می‌رفت، پول تلگرامی با سرمنشأ مدیریت خارجی، تمام بازار و اقتصاد ما را در خواب شیرین برخی مدیران تسخیر می‌کرد. اکنون اما گویا که خواب از سر برخی مدیران پریده باشد، پشت سر هم می‌گویند «دشمن مشغول جنگ ارزی است و از مبدأء دوبی و استانبول و اربیل فعالند و این تلگرام و فضای مجازی بود که بازار ارز ما را متلاطم کرد و گرنه هیچ مشکلی نبود».

در برخی موارد، نسبت روحیات برخی مدیران با این روحیه جهادی، حکایت جن و بسم الله است... چند سال بود منتقدان مطلع و دلسوز، همین‌ها را می‌گفتند که دشمن هست و جنگ واقعیت دارد و برجام تله است و تلگرام ابزار جنگ و عملیات روانی دشمن برای ایجاد بی‌ثباتی است. بعدش هم که در ماجرای تحریکات خشونت‌آمیز و تروریستی دی ماه و سپس، جنایت خیابان پاسداران بیشتر معلوم شد. چرا اکنون برخی مدیران ارشد دولت در بستن راه شبیخون دشمن تعلل می‌کنند؟ حالا هم دیر نشده؛ اگر کسی نمی‌خواهد دوباره بخوابد، صادقانه تکلیفش را با دو تله تلگرام (نظام‌مندی و نظارت‌پذیری فضای مجازی در برابر نفوذ مخرب دشمن) و برجام روشن کند.

 

هشدار نسبت به شرایط انفجاری جامعه و سوختن راه حلهای باند موسوم به اصلاح‌طلب موضوع روزنامه‌های باند روحانی است:

آرمان: روند فزاینده ناامیدی در جامعه به عوامل مختلفی بستگی دارد که تنها یکی از این عوامل را می‌توان اقتصاد دانست

از طرف دیگر شیوع رفتارهای دوگانه توسط برخی مسئولان در مواجهه با مسائل، این نگاه را در جامعه به‌وجود آورده است که برای عده‌یی از آنها منافع جناحی و رابطه‌یی بیشتر از منافع ملی اهمیت دارد.

صادق زیبا یکی از عمده‌ترین مسائل، سرخوردگی اقتصادی است. عملکرد اقتصادی دولت نتوانسته رضایتمندی جامعه را به دست بیاورد. در واقع مردم هیچ روزنه امیدی در آینده مشاهده نمی‌کنند تا به آن دلخوش باشند و در روزهای اخیر هم با به‌وجود آمدن بحران دلار و پایین آمدن ارزش پول ملی، این نارضایتی در جامعه افزایش پیدا کرد. اما متأسفانه در مقابل، رفتارها به‌گونه‌یی است که گویا عدم رضایت از عملکرد دولت مربوط به دولت کشور دیگری غيراز ایران است... آن‌چه که ما در فضای فعلی جامعه مشاهده می‌کنیم سخن از احساس پشیمانی است. البته بحث پیرامون علل و دلایل تنزل محبوبیت رئیس‌جمهور در جامعه بسیار گسترده است اما می‌توان به برخی از آنان اشاره داشت. یکی از عمده‌ترین مسائل، سرخوردگی اقتصادی است. عملکرد اقتصادی دولت نتوانسته رضایتمندی جامعه را به دست بیاورد. در واقع مردم هیچ روزنه امیدی در آینده مشاهده نمی‌کنند تا به آن دلخوش باشند و در روزهای اخیر هم با به‌وجود آمدن بحران دلار و پایین آمدن ارزش پول ملی، این نارضایتی در جامعه افزایش پیدا کرد.... بنابراین پیآمد نارضایتی از عملکرد دولت، چه بخواهیم و چه نخواهیم دامان اصلاحات را هم خواهد گرفت و این را ما در ناآرامی‌های دی ماه سال گذشته به‌خوبی مشاهده کردیم. این برای اولین بار بود که شعارهای تلخ و تندی علیه اصلاح‌طلبان داده می‌شد. متأسفانه منحنی کاهش محبوبیت اصلاح‌طلبان هم‌چنان ادامه دارد

ایران: از انتخابات ریاست جمهوری تاکنون دو تحول مهم رخ داده است که وحدت و انسجام کشور را بیش‌از‌پیش ضروری می‌نماید؛ اعتراضات دی ماه و نوسانات بازار ارز. محمد هاشمی گفت: اصولاً عامه مردم تفکیکی میان قوه مجریه و مقننه یا سایر بخش‌های نظام قائل نیستند. مردم همه قوا، بخش‌ها و ارکان نظام را در کنار هم می‌‌بینند. بنابراین وقتی عده‌یی دولت را ناکارآمد نشان می‌‌دهند و یأس از توانایی دولت را به جامعه تزریق می‌‌کنند، مردم این یأس و ناتوانی را تنها به شخص خاص یا قوه مجریه منتسب نمی‌کنند، بلکه به نام کل نظام می‌‌نویسند. منتقدان دولت باید به این مسأله توجه کنند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c5cb5faa-cb61-4a60-bc54-e73fd9e56e34"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات