728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی –دوشنبه 31اردیبهشت 97

گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی تیتر اصلی و مهم‌ترین عنوانهای خود را اغلب به مذاکرات روز گذشته مجلس ارتجاع در مورد اف.ای.تی.اف، برجام و رابطه با اتحادیه اروپا اختصاص یافته است. روزنامه‌های باند روحانی با فضای مثبت به مذاکرات مجلس و رابطه با اتحادیه اروپا تیتر زده‌اند و حداکثر نگرانیهای ظریف را منعکس کرده‌اند:

آرمان: تضمین اروپا در وین

آفتاب یزد: رضایت نسبی تهران از مذاکره با اروپا – دیروز مجلس در یک نشست پر تنش ادامه برجام و لایحه FATF را بررسی کرد

اخبار صنعت: مذاکره با دفتر رهبری درباره FATF

اقتصاد ملی: نایب رئیس مجلس مطرح کرد: رضایت دولت از نشست برجامی با اروپا

ایران: روایت نمایندگان از جلسه غیرعلنی مجلس نشان داد: حمایت شمخانی از لوایح دولت

جهان صنعت: گزارش برجامی وزیر امور خارجه به نمایندگان: مذاکرات با خوش‌بینی پیش می‌رود

جمهوری اسلامی: گزارش دولت از چشم‌انداز روشن مذاکرات برجامی با اروپا به مجلس

قانون: حل FATF با کلید دفتر رهبری

 

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه و دلواپسانش با حمله به دولت روحانی نسبت به تصویب اف.ای.تی.اف و مذاکره با اروپا ابراز بد بینی کرده‌اند:

ابرار: ظریف: برجام بیماری در حال مرگ است – معلوم نیست اروپا بتواند مقابل آمریکا مقاومت کند

ابرار: یک بانک آلمانی از بیم تحریمها پرداخت ارزی خود به ایران را متوقف می‌کند

افکار: عراقچی: هیچ مذاکره غیربرجامی با اروپایی‌ها نداریم

افکار: محمد نبی حبیبی: مذاکره با اروپا برای وصله پینه کردن برجام جواب نمی‌دهد

جوان: پرجام – نمایندگان مجلس از قول ظریف که دیروز در مجلس حاضر شده بود گفتند وزیر خارجه برجام را به بیماری در حال مرگ تشبیه کرده و گفته ست امیدی به اروپا برای حفظ برجام نمی‌رود زیرا سهامداران شرکتهای اروپایی، آمریکایی‌ها هستند – عراقچی: در توانایی اروپا برای حفظ برجام تردید داریم - ظریف: تعهد اتحادیه اروپا بر اجرای برجام با اعلام انصراف احتمالی شرکتهای بزرگ اروپایی از همکاری با ایران همخوانی و تطابق ندارد

رسالت: ولایتی: اروپایی‌ها کارهای نمایشی کردند دولت باید تضمین بگیرد

رسالت: اروپا برجام را تغییر می‌دهد: تضمینهای پوشالی در ازای تعهدات قطعی

قدس: شک و شبهه‌های مجلس درباره fatf

کیهان: پشت پرده اصرار دولت برای تصویب آخرین درخواست FATF

 

رویکرد روزنامه‌های حکومتی با خبر یک روزنامه آلمانی در طرح اتحادیه اروپا در مورد موشکی رژیم متفاوت است:

کیهان: پیشنهاد توهین‌آمیز اروپا به تهران: ایران موشکهای خود را کنار بگذارد تا کمک مالی بگیرد

یک روزنامه آلمانی نوشت دیپلوماتهایی از گروه 1+4در صددند هفته آینده در «وین» درباره توافق جدیدی با ایران گفتگو کنند تا طبق آن به ایران در قبال محدود کردن برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌یی کمک مالی ارائه دهند.

اروپایی‌ها سعی دارند تا با ارائه وعده‌های توهین‌آمیز از جمله کمک مالی در ازای دست کشیدن از برنامه موشکی و قدرت منطقه‌یی و همچنین وعده‌های نسیه از جمله «مقررات بازدارنده»، به‌صورت همزمان هم خسارت محض برجام را به دیگر مولفه‌های قدرت ایران تعمیم داده و هم از منتفع شدن ایران در حوزه اقتصادی جلوگیری کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ‌اشاره به موضوع برجام با بیان این‌که برخی از اعضای اتحادیه اروپا یکی به نعل می‌زنند و یکی به میخ، گفت: تناقض‌گویی در گفتار مقامات اروپایی شک‌برانگیز است.

علی‌اکبر ولایتی عنوان کرد: متأسفانه برخی از اعضای اتحادیه اروپا یکی به نعل می‌زنند و یکی به میخ یعنی از یک طرف می‌گویند که به برجام ملزم هستند ولی از طرف دیگر در حوزه اقتصادی برخی از آنان در پی توسعه اقتصادی با ایران هستند ولی برخی از مقامات رسمی اروپایی در این رابطه تضمینی نداده و عنوان می‌کنند که قرار نیست جلوی آمریکا بایستیم.

ابرار: یک روزنامه آلمانی خبر داد: رایزنی اروپا، روسیه و چین برای کمک مالی به ایران در ازای محدودیت موشکهای تهران

رسالت: شواهد و مستندات موجود نشان می‌دهد که کشورهای اروپایی نه تنها تضمینی در خصوص اجرایی شدن توافق هسته‌یی به کشورمان نمی‌دهند، بلکه درصدد اضافه کردن بندهایی جنجالی به برجام هستند! به عبارت بهتر، تروئیکای اروپایی درصدد "تغییر برجام" می‌باشند. گزارش یک روزنامه آلمانی حاکی است دیپلوماتهای اروپایی، چین و روسیه برای نجات توافق هسته‌یی برجام در حال رایزنی بر سر طرحی جدید با هدف پیشنهاد کمکهای مالی به ایران در ازای محدود کردن برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌یی تهران هستند.

روزنامه «ولت ام سونتاگ»، چاپ برلین با استناد به مقامهای ارشد اتحادیه اروپا نوشته مقام‌ها در دیداری که هفته آینده در وین به ریاست «هلگا اشمید»، معاون «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار می‌شود به رایزنی درباره گام‌های بعدی برای برجام بعد از تصمیم «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از این توافق خواهند پرداخت.

هنوز مشخص نیست آیا ایران که قبلاً با جنجال‌سازیهای کشورهای غربی بر سر برنامه موشکی خود مخالفت کرده در این نشست شرکت خواهد کرد یا خیر... خبرگزاری رویترز به‌نقل از این روزنامه آلمانی نوشته است: «رسیدن به توافقی جدید که در حین حفظ مفاد هسته‌یی [مندرج در برجام] فعالیت‌های ایران در زمینه موشکهای بالستیک را محدود کند می‌تواند ترامپ را برای رفع تحریم‌ها علیه ایران متقاعد کند.» «ولت ام سونتاگ» همچنین به‌نقل از یک دیپلومات ارشد اتحادیه اروپا نوشته است: «لازم است ما از نام "توافق هسته‌یی وین" فاصله بگیریم و چند بند اضافی به آن اضافه کنیم. فقط این کار رئیس‌جمهور ترامپ را مجاب خواهد کرد دوباره با برداشتن تحریم‌ها موافقت کند.»... لازم به ذکر است که کشورهای اروپایی درصدد اعمال و جلب رضایت دوباره ایالات متحده آمریکا بر سر بازگشت به توافق هسته‌یی با ایران هستند. از این رو آنها در صددند با تغییر برجام، زمینه را برای تحقق این مسأله آماده کنند. در این میان،نه تنها خبری از ارائه تضمینهای قطعی به کشورمان وجود ندارد، بلکه شاهد عقب‌نشینی بیشتر اتحادیه اروپا در مقابل ایالات متحده آمریکا هستیم!

 

ابراز نگرانی در مورد سیاست‌های اتحادیه اروپا و آمریکا در قبال رژیم همراه با حمله به دولت روحانی به‌خاطر FATFمضمون مشترک روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای است. در این حملات ناامیدی و بن‌بست است که دیده می‌شود.

کیهان: پشت پرده اصرار دولت

سه لایحه دیگری درخواستی FATF یعنی لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻣﻠﻞ ﻣﺘﺤﺪ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﺟﺮﺍﺋﻢ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ‌ﻳﺎﻓﺘﻪ ﻓﺮﺍﻣﻠﻲ» (پالرمو)، لایحه «اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» و لایحه «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» در ماه‌های اخیر به تصویب مجلس رسیده بود.

تصویب تمامی لوایح مذکور با توجه به این تحلیل دولت صورت گرفت که در صورت تحقق مطالبات FATF از جمله تصویب این لوایح موانع همکاری بانکهای خارجی با ایران در شرایط پسابرجام برطرف خواهد شد. بر اساس همین تحلیل، دولت اصرار دارد که تمامی درخواست‌های FATF تا قبل از زمان برگزاری نشست ماه ژوئن (تیرماه 97) FATF که پایان مهلت ایران برای انجام اقدامات باقی مانده در «برنامه اقدام» محسوب می‌شود، محقق گردد. این اتفاق در حالی رخ داد که این تحلیل دولت، غیرواقعی و تحقق مطالبات FATF، تشدید خودتحریمی است که مخاطرات امنیتی فراوانی را به‌دنبال دارد. بدون تردید، اصرار دولت برای بررسی و تصویب سریع این لوایح چهارگانه با توجه به‌ درخواست‌های FATF از ایران مطرح شده است. مهم‌ترین دلیل اثبات این موضوع همان نکته‌یی است که سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس به آن‌ اشاره کرده است، تصویب هر چهار لایحه مذکور جزو «برنامه اقدام» قرار دارد..

اوضاع وقتی جالبتر می‌شود که بدانیم که در بیانیه آخرین نشست FATF (نشست ماه فوریه 2018) ضمن‌ اشاره به تداوم تعلیق وضعیت ایران و اعطای مهلتی 4ماهه به کشورمان برای انجام اقدامات باقی مانده در «برنامه اقدام»، اجرای 9اقدام مشخص از جمله تصویب لوایح الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم و اصلاح قوانین مبارزه با تأمین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی از کشورمان مطالبه شد و اعلام گردید که در نشست ماه ژوئن (تیرماه 97) FATF درباره وضعیت ایران تصمیم‌گیری خواهد شد. بر همین اساس، دولت پیگیریهای خود را افزایش داد و نهایتاً در هفته‌های اخیر بررسی این سه لایحه در دستور کار مجلس قرار گرفت... برخلاف تصور عموم، مهم‌ترین نکته جلسه غیرعلنی دیروز مجلس، ادعای خلاف واقع دبیر شورای عالی امنیت ملی مبنی بر عدم ارتباط لوایح درخواستی چهارگانه FATF با این نهاد بین‌المللی نبود، بلکه اظهارات عراقچی، معاون وزیر امور خارجه مبنی بر ضرورت اجرای تمامی درخواست‌های FATF از ایران به‌عنوان پیش‌شرط لازم برای موفقیت مذاکرات کشورمان با سه کشور اروپایی برای تحقق رویای برجام بدون آمریکا بود... سه کشور اروپایی اصرار دارند این پیام را به مقامات کشورمان منتقل کنند که ایران صرفاً زمانی می‌تواند از منافع بانکی اجرای برجام بدون آمریکا استفاده کند که تمامی درخواست‌های FATF از کشورمان محقق شده باشد. این موضوع به‌خوبی نشان می‌دهد خروج آمریکا از برجام و اصرار سه کشور اروپایی بر بقای برجام بدون حضور این کشور، صرفاً نقشه‌ای برای تحت فشار قرار دادن ایران برای افزایش همکاریها با FATF و تحقق سریعتر درخواست‌های این نهاد بین‌المللی از کشورمان است که کمک فراوانی به افزایش اثرگذاری تحریم‌های بانکی ثانویه آمریکا می‌کند و نهایتاً زمینه مناسب‌تری برای تحقق سریعتر خواسته‌های آمریکا از ایران در زمینه موشکی و منطقه‌یی (بخوانید برجام‌های موشکی و منطقه‌ای) را فراهم می‌کند.

رسالت: مجلس و دولت باید بدانند حرف آخر و اول استکیار جهانی به زبان ساده "اف.ای.تی.اف" آن است که انصارالله یمن، گروه‌های مبارز فلسطینی،

حزب‌الله لبنان، مسلمانان مظلوم میانمار، حشدالشعبی عراقی و سوری تروریسم هستند و نباید تأمین مالی شوند. هر قانون و ‌آیین‌نامه‌یی که در کشور تصویب شود و این منظور استکبار جهانی را در قالب واژه‌ها و کلمات دو پهلو و چند پهلو محقق سازد، معنا و مفهومی جز ورود به وادی برجام 2ندارد

کیهان: ما ماندگان که نمی‌دانیم از سفره خالی یمن شرمنده باشیم یا از سفره خونین فلسطین و افغانستان و میانمار. یا شرمنده نسلهای بعد، از اعتماد لجبازان به دشمن، که 5سال معطلمان کرد و 5سال از عمر خدمت را صرف خواب خوش باغ سیب و گلابی کردند و امروز، دوان دوان دنبال دست دادن و عکس گرفتن و خنده‌های زورکی با مزوران و عهدشکنان از این کشور به آن کشورند

گروهی که آنچه را بزرگان در خشت خام می‌بینند در آینه هم نمی‌بینند، عمر ملت را در قمار اعتماد به گرگها صرف کردند و تا توانستند منتقدان را توهین و تمسخر کردند که شما زبان دنیا را نمی‌فهمید، ما ژنرالیم و کاربلد... وقتی چندده برابر ضرر تحریم و تجارت با آمریکا و غرب، در جیب برادرها و برادرزاده‌ها و آقازاده‌های مالیات‌گریز و بدهکار بانکی است، چرا مردم را با وابسته کردن آب خوردنشان به تحریم، تحقیر کردید؟...شعار ابتدایی 15سال، اقتصاد،‌اشتغال، تولید، کالای ایرانی و... بود که به سربرگ نامه‌ها و بنرنویسی اکتفا شد. 10سال پیش که واژه «جنگ اقتصادی» متولد شد گفته شد که چه باید کرد، که نکردند. اقتصاد مقاومتی را جدی نگرفتیم. مسئولان معنی سوئیفت را نفهمیدند. خوشبینانه این است که خیال کردند شفافیت در جهان و در برابر دشمن نشانه شخصیت است و پنهان کردن فکت شیت و برجام و قرار دادهای نفتی و خرید هواپیما و متن مذاکرات و... از مردم و مجلس نشانه کاربلدی است... امروز هم اگر خواب باشیم یا بیدار، اتاق جنگ دشمن وزارت خزانه‌داری آمریکاست. باید آرایش جنگی گرفت و متناظر چید. فرصت که‌دهی زدست غصه‌ات می‌آید.

آیا صف‌آرایی امروز بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و وزارت جهاد و سازمان برنامه و بودجه و نهادهای اقتصادی ما آماده این مصاف است یا هنوز سر به آسمان خیال خود کرده‌اند و در اتاق خود، دنبال آفتاب تابان برجام و در میان به دردنخورها به‌دنبال «تقریباً هیچ» می‌گردند؟

 

یک روزنامه باند روحانی با یادآوری شرایط منطقه‌ای نظام خاطرنشان کرده است بهتر است تا فرصت باقی است از کارت منطقه ایش استفاده کند

شرق: برگ‌های برنده را نسوزانیم

عقل حکم می‌کند از همه امکانات برای تقویت اتحاد جهانی علیه قانون‌شکنی و نقض عهد آمریکا استفاده شود. باید اجماع ملی حول برجام، حمایت از تصمیمات نظام حول این توافق بین‌المللی و استفاده از ظرفیت آن برای اعمال فشار بین‌المللی علیه آمریکا شکل گیرد. امروز دو جریان مشتاق خروج ایران از برجام‌اند؛ اول رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی که از طرق مختلف درصدد تشویق جنگ‌طلبان حاکم بر کاخ سفید علیه ایران هستند و دوم، جناح مخالف دولت که با کوته‌بینی برای حذف رقیب خواسته و ناخواسته امنیت کشور را پای مصالح حزبی به مسلخ می‌برد...

اگر دریافت کشور از خلال مذاکرات دیپلوماتیک، جدیت اروپا در حمایت از برجام و همکاری با ایران (و نه چنان‌چه برخی ادعا می‌کنند ایفای نقش پلیس بد) است، تقویت موضع اروپا نیازمند عزم جدی ایران در همکاری است. همکاری جریانی دوسویه است که هر دو طرف در آن منافع دارند. لازمه تحقق این مهم درک درست از نگرانی‌های به‌حق یا غیرموجه دو طرف در موضوعات مختلف و مذاکره و حل و فصل آن در قالب منطق برد- برد است...

تحولات عراق با پیشتازی مقتدی صدر و احتمالات نه‌چندان خوش‌بینانه در کشوری که ظاهراً مهم‌ترین متحد ایران است، اظهارات اخیر پوتین پس از ملاقات با بشار اسد و تأکید بر آغاز روند سیاسی و خروج نیروهای نظامی همه کشورها از سوریه – به‌جز روسیه- و تحولات ماه‌های اخیر یمن که به زیان حوثی‌ها در حال تغییر است، نشانه‌هایی از وضعیت برگ‌های برنده ایران در تحولات منطقه به دست می‌دهد که لازم است جدی گرفته شود. باید به دیپلوماسی فرصت داده شود با حفظ منافع حداکثری از این برگ‌ها که هنوز در دست ماست، در جهت تثبیت دستاوردهای اقدامات پرهزینه نظامی و بالابردن قدرت چانه‌زنی در عرصه‌های دیگر استفاده شود. آمریکا پس از خروج از توافق هسته‌‌یی، جنگ تمام‌عیار سیاسی را علیه ایران آغاز کرده که هدف آن انزوای کامل جمهوری اسلامی در مناسبات بین‌المللی، بازگشت به دوره قبل از برجام در همه عرصه‌های سیاسی- اقتصادی از جمله بازگشت تحریم‌های فلج‌کننده و ایجاد اجماع بین‌المللی است...

تغییرات اخیر در چینش دولت ترامپ و روی‌کارآمدن چهره‌های بارز ضدایران در کنار این اقدامات، نمایانگر عزم جدی آمریکا در برخورد با ایران است که باید آن را جدی گرفت و از فرصت‌های پیش‌رو برای خنثی‌کردن آن بهره برد. نباید تردید کرد دستگاه عریض و طویل دیپلوماسی آمریکا با امکانات وسیع از هم‌اکنون در کشورهای کوچک و بزرگ جهان بسیج شده و در حال رایزنی هستند تا به‌گفته خانم هدر نائورت، سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا، «به‌طور مستند در‌باره رفتارهای بی‌ثبات‌ساز ایران به متحدانشان در اروپا و سراسر جهان» توضیح دهند.

 

تشدید جنگ باندها در رأس حاکمیت عنوانها و مطالب متنوعی را به خود اختصاص داده و از حذف علنی روحانی تا دور زدن ولی‌فقیه ارتجاع را در برگرفته است:

سیاست روز: ۵سال با اعتماد مردم چه کردید؟

آرمان:‌ هادی غفاری: «دولت پنهان» دولت روحانی را نشانه رفته است – می‌خواهند کار دولت روحانی را تمام کنند- شک ندارم که تندروها تمام دشمنان را علیه ایران متحد کرده‌اند!

آرمان:‌ فقط رئیس‌جمهور را نمی‌توان پاسخگو دانست

ابتکار: در کارنامه شکست روحانی نام دیگران هم ثبت می‌شود... گویا باور ندارند ایرانیان دیگر به این‌که کدام جریان و فردی مقصر است اعتقادی ندارند و همه انواع قدرتمندان را در یک ظرف می‌بینند.

آرمان: عرصه سیاسی باید از اصول‌گرا، اصلاح‌طلب، اعتدالگرا و... به دلسوزان وطن و منافع ملی از یک سو و شیفتگان منافع فردی، جناحی از سوی دیگر تغییر هویت دهد. تنها و تنها مسیر برون‌رفت از ناکارآمدی مدیریت کلان سیاسی، همین است. تاریخ مملو از مسیر‌های دیگری با پیامدها و نتایج نامطلوب دیگر است

 

سایر بحرانهای رژیم مضمون دیگر عنوانهای روزنامه‌های حکومتی است:

آفتاب یزد: جاه‌طلبی روس‌ها ادامه دارد؛‌ سرنوشت ارومیه در انتظار دریای مازندران؟

ابرار: میرمحمد صادقی: مجلس در امر قانونگذاری موفق نبوده است

جهان صنعت: تجارت با تنفس مصنوعی

جهان صنعت: کلاف سردرگم رفع موانع تولید

شرق: نرخ دلار رسمی به 4450تومان می‌رسد

صدای اصلاحات: مرگ 1034نفر در جاده‌های نوروز ۹۷– پزشکی قانونی اعلام کرد که مرگ و میر در جاده‌های نوروزی امسال 24درصد افزایش یافت

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/064dfddd-c0b5-48fe-b2f5-9b27baba4ff2"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات