728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی –پنجشنبه ۳۱خرداد ۹۷

گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی روز پنجشنبه ۳۱خرداد، حرفهای خامنه‌ای با اعضای مجلس ارتجاع و انداختن توپ تأیید یا رد قانون اف.ای.تی.اف در زمین مجلس عنوان مشترک روزنامه‌های حکومتی است. عنوان مشترک دیگرشان تلاش برای کوچک‌نمایی شکست تیم فوتبال در مقابل اسپانیا است. « مجلس در مواردی مثل مبارزه با تروریسم و پولشویی مستقلا قانون بگذارد» و « هیچ لزومی ندارد معاهداتی را که نمی‌دانیم به کجا ختم می‌شود قبول کنیم» تیتر مشترک اغلب روزنامه‌های دو باند حاکم از حرفهای خامنه‌ای است. برخی از روزنامه‌های باند دلواپسان هم تفسیر خودشان را انعکاس داده‌اند:

افکار: جواد ساداتی نژادنماینده مجلس: بیانات رهبر معظم انقلاب درباره کنوانسیون ها حجت را بر مجلس تمام کرد

خراسان: فصل‌الخطاب برای بهارستان؛ مجلس مستقلا برای مبارزه با تروریسم و پولشویی قانون تصویب کند

قدس: در پی دستور صریح رهبری مبنی بر کنار گذاشته شدن معاهده‌های خارجی از دستور کار فعلی مجلس؛ طرح تحمیل پالرمو و FATF شکست خورد

 

بحرانهای اقتصاد و بی‌راه‌حلی موضوع اغلب روزنامه‌های حکومتی است که در روزنامه‌های باند خامنه‌ای و دلواپسانش به حمله به باند روحانی هم بالغ شده است:

آرمان:‌ کمپانیها از دولتها قوی‌ترند

اخبار صنعت: نظام بانکی؛ اصلی‌ترین چالش اقتصاد

اقتصاد پویا: همه گرانیها را به ترامپ ربط ندهید

جهان صنعت:حال و روز اقتصاد ایران به روایت مشاور رئیس جمهور:‌‌دشمن،عامل بی‌ثباتی بازار ارز

جهان صنعت: گرفتاری اقتصاد ایران؛ آسیبهای جهانی، سوء مدیریت داخلی

صدای اصلاحات: در چند دقیقه ۳نفر ۶۵هزار سکه طلا خریدند

ابرار: استیضاح تیم اقتصادی دولت کلید خورد

ابراراقتصادی: دولت برنامه‌یی برای تغییر سیاست تجاری کشور ندارد

افکار: محمود واعظی: اولویت اول رئیس جمهور ساماندهی اقتصاد است

 

در صفحات داخلی روزنامه‌های باند روحانی و همسو با او ابعاد دیگری از بحران اقتصادی و چپاولهای نهادینه نظام و ورشکستگی نهادهای دولتی در عرصه‌های مختلف ارائه شده است که در خلال آن بر ضرورت مذاکره با جامعه جهانی تأکید شده است:

آرمان:‌ فرشاد مومنی:مناسبات رانتی و ربامحور نیروی کار را در بدترین شرایط قرار داده/مفت‌خورها تولید را به محملی برای توزیع رانت تبدیل کرده‌اند/این‌که ۹۰درصد آب در اختیار بخش کشاورزی‌ست، دروغی بود که به باور همگانی تبدیل شد

مومنی با طرح این سؤال که چرا تشکل‌های کارگری و نهادهای نظارتی این پدیده را رمزگشایی نکردند که برای پاسخ به غیرمجازها، سران قوا در یک فاصله کمتر از دو ماه، سه‌بار جلسه اضطراری تشکیل دادند و در مجموع بیست‌هزار میلیارد تومان به سپرده‌گذاران در مؤسسات غیرمجاز پول پرداخت کردند، می‌گوید: هیچ‌کس سؤال نکرد اگر ساختار قدرت در یک مدت کوتاهی می‌تواند چنین حجم بالایی از منابع را آزاد سازد پس چرا با کارگران مظلوم با داغ و درفش برخورد کردند. آنها که حق خودشان را می‌خواستند... در ایران فضایی به‌وجود آمده که در آن مسائل بنیادی و سرنوشت‌ساز کشور بیش از آن که تابع ملاحظات مربوط به علم و دانایی قرار بگیرد تابع مسائل دیگر است. در هیچ حکومت و جامعه‌ای، مسأله‌یی به اندازه اشتغال مولد و پایدار سرنوشت‌ساز نیست. اما به دلایل گوناگون ما شاهد این هستیم که سیاست‌ زده‌ترین، تو خالی‌ترین و فرافکنانه‌ترین شعارها معطوف به اشتغال است... در دولت آقای احمدی‌نژاد در بحرانی‌ترین شرایط اقتصادی- اجتماعی حتی تا مرز ادعای خلق دو میلیون فرصت شغلی در یک سال هم رفته شد. در دولت آقای روحانی هم، مقامات مسئول همان رویه را البته با شیب کمتر دنبال می‌کنند یعنی این‌ها مدعیاتشان هنوز از مرز یک میلیون فراتر نرفته است. اما استانداردهای کنترلی خلق فرصت شغلی مولد، هیچ‌یک از ادعاهای مقامات کشور درباره تعداد فرصت‌های شغلی خلق شده را تأیید نمی‌کند. ما با یک رویه نامتعارف دست‌کاری واقعیات روبه‌رو هستیم... رسانه‌های ما، نیروهای مستقل چه در حیطه دانشگاهها و چه در حیطه تشکل‌های کارگری، باید برخورد فعال‌تر، شرافتمندانه‌تر و مسئولانه‌تری نسبت به این مسأله داشته باشند... مناسبات رانت‌محور، ربامحور و سوداگرپرور باعث شده نیروی کار مولد ایران از نظر قدرت چانه‌زنی در بدترین شرایط تاریخی خودش قرار بگیرد. برای مثال، قراردادهای موقت از جمله بزرگترین ظلم‌هایی بود که در سایه تعدیل ساختاری برخی مدعیان حمایت از کارگران به آن رسمیت بخشیدند و الآن هم دارند با فرافکنی ژستهایی می‌گیرند و بحثهایی را مطرح می‌کنند که به‌خاطر بی‌سر و صاحب‌بودن مناسبات کار در ایران، برملا نمی‌شود... وقتی این فریادها بر سر کشاورزان زده می‌شود به‌واسطه ویژگی‌های خاص بخش کشاورزی در یک اقتصاد رانتی یعنی غیرمتشکل و پراکنده بودن کشاورزان و نداشتن صدا در مراکز توزیع رانت، هر اتهامی به آنها زده شود کسی واکنشی نشان نمی‌دهد و در اثر این سکوت گویی تکلیف مسأله را روشن کردند و از طرف دیگر مافیای سدسازی تطهیر می‌شود. آن مافیاهایی که از تولید صنعتی مدرن به‌عنوان محملی برای توزیع رانت استفاده می‌کنند و این‌ها شامل فعالیت‌های صنعتی‌ای می‌شود که از یک طرف آلوده‌کننده‌ترین، انرژی‌بر‌ترین و آب‌برترین رشته فعالیت‌های صنعتی هستند و از سوی دیگر کم‌اشتغال‌زا‌ترین فعالیت‌های صنعتی هستند و از نظر توزیع جغرافیایی بخش اعظم این رشته فعالیتها در مناطق بحران‌زده آبی کشور مستقر شده‌اند چون از آن طریق بهتر می‌توانند مطامع رانتی خود را دنبال کنند.

 

جهان صنعت:اقتصاد کشور در دو راهی آسیب‌های بین‌المللی و عدم مدیریت داخلی گیر افتاده است و به این سؤال که کدام علت را در مرحله نخست باید مورد بررسی قرار دهیم تا به امروز پاسخ داده نشده است. بی‌شک بخشی از مشکلات اقتصادی حاصل عکس‌العمل‌های بین‌المللی مانند اختلال در برجام و تحریم‌های بین‌المللی است و بخش دیگری حاصل بوروکراسی و ناکارآمدی مدیریت داخلی.

از جمله مشکلات اقتصاد داخلی کشور عدم مدیریت بازار ارز را می‌توان مثال زد. متأسفانه بی‌ثباتی شرایط داخلی اقتصاد کشور منجر به آن شده که مردم تلاش کنند داشته‌های خود را به ارز تبدیل و در تلاطم‌های اقتصادی کمترین مشکل و ضربه را تجربه کنند.

اما اگر رفتار اقتصادی مردم را به‌صورت ماهوی بررسی کنیم دلیلی ندارد مگر بی‌اعتمادی آنها به مدیریت دولت. نمی‌توان انزوای بین‌المللی و عدم مذاکره با جامعه بین‌الملل را نیز بی‌اهمیت جلوه داد. این اما در حالی است که اظهارنظر کارشناسان اقتصادی مبنی بر مذاکرات بین‌المللی در نهایت هیچ قدرت اجرایی ندارد و این موضوع بنا بر تصمیم مجریان روابط بین‌الملل مورد بررسی قرار می‌گیرد.

حادثه اقتصادی بزرگی در انتظار است که اگر کشور با آن مواجه شود گرانی، جامعه را به‌شدت دچار آسیب خواهد کرد

 جهان صنعت: ۷۷درصد مستمری‌بگیران زیر خط فقر

مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که ۲۰درصد از مستمری‌بگیران کمتر از حداقل دستمزد مصوب مستمری می‌گیرند، گفت: ۷۷درصد مستمری‌بگیران زیر خط فقر هستند.

وی افزود: طی سال‌های ۴۸تا ۵۷دستمزد اسمی ۱/۱۶درصد رشد داشته‌ اما از سال ۹۰تا ۹۵به‌طور متوسط شاهد رشد ۲۳درصدی بودیم. البته رشد حداقل مزد واقعی عمدتاً غیراز سال‌های ۶۸تا ۸۹که ۶درصد بوده در بقیه دوره‌ها رشد منفی را تجربه کرده است‌ بنابراین می‌توان گفت قدرت واقعی خرید مردم کاهش یافته است.

میانگین برقراری مستمری هم به قیمت ثابت از سال ۹۲به‌دلیل کنترل تورم در کشور رشد بیشتر از تورم داشته اما اخیراً با نوسانات شدید در بازار، قطعاً دوباره با کاهش قدرت خرید مستمری‌بگیران مواجه خواهیم شد.

گرجی‌پور گفت: ۷۷درصد مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی با فرض این‌که مسکن نداشته باشند زیر خط فقر هستند و ۳۵درصد مستمری‌بگیران بازنشستگی زیر خط فقر هستند. وی در ادامه گفت: حدود ۲۰درصد از مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی کمتر از حداقل دستمزد مستمری می‌گیرند و ۶۲درصد بین حداقل تا دو برابر حداقل مستمری دریافت می‌کنند.

منابع و مصارف سازمان تأمین اجتماعی نشان می‌دهد که در حال حاضر بخش منابع نقدی این سازمان به مصارفش دچار کسری قابل توجهی است که یکی از دلایل آن به عدم پرداخت تعهدات دولت به سازمان تأمین اجتماعی برمی‌گردد.

مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در سال ۹۰دولت ۱۰درصد درآمد عمومی را صرف تأمین کسریهای این سازمان کرده بود که با این روند در سال ۱۴۰۰، ۴۰درصد درآمد عمومی صرف جبران کسری صندوق‌های بازنشستگی خواهد شد. اگر این روند ادامه پیدا کند پس از ۳۰سال ۸۳درصد منابع عمومی قطعاً باید صرف جبران کسریهای صندوق‌های بازنشستگی شود. وی در پایان خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود از سال ۲۰۲۸تمام ذخایر آن به اتمام برسد و برای تأمین نقدینگی قطعاً نیازمند یارانه دولت است.

 

برجام و دست خالی نظام در مذاکره با اروپا موضوع مشترک روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه است:

اطلاعات: ظریف: آمریکا باید «دکترین تهدید» را کنار بگذارد

جوان: صالحی: بسته اروپا برای حفظ برجام کافی نیست

سیاست روز: اروپا موضع واحد خود برای حفظ برجام را عملی کند

کیهان: تسلیم فرانسه مقابل آمریکا نمی‌توانیم با ایران همکاری کنیم

وطن امروز: لزوم اصلاح پیش فرضها در دستگاه دیپلماسی

وطن امروز: ناامیدی علی‌اکبر صالحی از تضمین‌های اروپا برای حفظ برجام؛ پیشنهادهای اروپا کافی نیست

 

ابراز نگرانی از انزوای رژیم در اوپک در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود

ابرار اقتصادی: وزیر نفت: در نشست اوپک توافقی در کار نخواهد بود

ابتکار: شرط بندی عربستان و روسیه بر اسب مرده! پیش‌بینیها حاکی از عدم اجماع اوپکیها برای افزایش سطح تولید نفت است

اعتماد: واکنش شدید زنگنه به تبانی روسیه و عربستان، اوپک زیر سایه سیاست

اعتماد:‌ایران و توطئه‌های نفتی

حمایت: فشار سیاسی آمریکا به اوپک

 

دعواهای باند در میان روضه‌های وحدت و همدلی در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود:

ایران: همین دیروز گزارشهایی منتشر شد درباره انتشار کتابی با عنوان «حسن روحانی در یک نگاه» که در آن رئیس جمهوری قبل از انقلاب عامل موساد و اکنون عامل پیشبرد اهداف آمریکا در ایران توصیف شده است، بی‌آن که نویسنده کوچکترین نگرانی از برخورد بابت این بیان خود داشته باشد.

آرمان: خباز: سکوت بزرگان در برابر هتک حرمت دولتمردان به‌معنای رضایت است/ عده‌یی چه برجام باشد و چه نباشد با دولت مخالف هستند. آنان باید بدانند با این سکوت کردن در این گناهان شریک می‌شوند و به‌خاطر داشته باشند که روزی همین شتر در منزل آن هم خواهد خوابید.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/163ec4c5-92a3-4233-a838-d6f1b1b66faf"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات