728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – شنبه اول دیماه ۹۷

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز شنبه اول دیماه با عنوانها و مطالب خودشون وضعیت فوق متناقض نظام آخوندی را در عرصه‌های بودجه ۹۸، وضعیت رژیم در سوریه، بسته اروپا، و ابراز نگرانی از قیام مردم در عین دود و دم و پیروزی انعکاس داده‌اند. روزنامه‌های حکومتی بجز یک مورد همه در مورد اخراج دیپلمات تروریستهای رژیم از آلبانی سکوت کرده‌اند. فقط سیاست روز تیتر زده: «حقوق دیپلمات اخراج شده از آلبانی را پیگیری کنید».

در مورد بودجه در حالی که برای حفظ قدرت خرید مردم وعده داده‌اند رسالت در مطلبی با عنوان «خوش‌بینها بودجه نوشتند» آورده است« صاحبان فکر و اندیشه در عرصه اقتصاد معتقدند، به احتمال زیاد بودجه سال آینده برحسب ظاهر مطابق روال همیشه است. یعنی سند بودجه سنواتی ما غیرعملیاتی خواهد بود. حال آن که در شرایط فعلی با جنگ تمام‌عیار اقتصادی روبه‌رو هستیم و آنقدرها قدرت مانور و تکرار اشتباهات گذشته را نداریم!».

 

تیترهای اغلب روزنامه‌های هر دو باند حاکم خروج آمریکا از سوریه را پیروزی نظام معرفی کرده‌اند:

جوان نوشته است« گام اول اخراج آمریکا از منطقه»

جمهوری اسلامی به‌نقل از معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان نوشته است« آمریکا به‌دلیل شکست از سوریه خارج می‌شود».

حمایت هم نوشته« شکست کدخدا در سوریه»

 

اما در برخی روزنامه‌های هر دو باند حاکم نسبت به این اقدام آمریکا ابراز دلواپسی شده است.

آفتاب یزد با تیتر «بازی پیچیده‌ترامپ» به‌نقل از دیپلمات سابق رژیم قاسم محبعلی نوشته است«ترامپ درصدد ایجاد مشکل در همکاری میان ترکیه،روسیه و ایران است».

وطن امروز به قلم مهدی محمدی در میان دود و دمهای ادعای پیروزی رژیم و شکست آمریکا نوشته است« ما هنوز نمی‌دانیم در عمل چه روی خواهد داد. آمریکایی‌ها در ۸مقر در سوریه مستقر هستند که هنوز هیچ اطلاعات موثقی از خروج واقعی آنها از این مقرها در دست نیست. حتی اگر همه این مقرها تخلیه شود، نمی‌توان گفت پایان حضور نظامیان آمریکایی در سوریه به‌معنای پایان عملیات آمریکا در این کشور هم خواهد بود».

و جهان صنعت به‌نقل افشار سلیمانی دیپلمات سابق رژیم در مورد خروج آمریکا از سوریه نوشته است: «خروج نظامی آمریکا از سوریه به نمایش قله‌ای یخی می‌ماند که بخش عمده آن زیر آب مانده است».و سپس افزوده است: « قبل از هر مسأله‌یی به‌نظر می‌آید که آمریکای ترامپ، سوریه را به هر بازیگری واگذار کند، تحویل ایران نمی‌دهد»این روزنامه در پایان افزوده است: «وقوع این تحولات می‌تواند برای ایران که تحت فشار آمریکا و متحدانش قرار دارد و هیچ رابطه و تماس دیپلماتیک با این کشور ندارد، آن هم در شرایطی که دیگر بازیگران حتی با وجود اختلاف با آمریکا، با این کشور رابطه دارند و در نمایش پیوسته هستند، زیانبار و غیرقابل جبران باشد».

 

برخی روزنامه‌های حکومتی استعفای وزیر دفاع آمریکا را تلویحا شکست آمریکا توصیف کرده‌اند.

حمایت تیتر زده: وزیر دفاع آمریکا در پی دستور ترامپ برای خروج از سوریه استعفا کرد، زمستان سخت کاخ سفید»

و آرمان به‌نقل از علی خرم دیپلمات سابق رژیم نوشته است« خروج جیمز ماتیس از هیات دولت آمریکا و آنهم پست بسیار مهم وزات دفاع، می‌تواند آثار ناگواری بر کل حوادث جهان و از همه مهم‌تر بر ایران داشته باشد».

سیاست روز ابراز وحشت حسن عباسی از تداوم قیام مردم را انعکاس داده و از جمله نوشته است: «‌سال۹۸هم پیش‌بینی می‌شود یک فتنه جدید رقم بخورد و از همین الآن هم شروع کرده‌اند در روزهای باقیمانده تا ۲۲بهمن و در سالگرد آشوب‌های پارسال تلاش دارند یک آشوب سراسری در ایران راه بیفتد ولی از ۱۵دی که بگذرد و بعد از ۲۲بهمن... این‌ها پروژه خود را بعد از خرداد سال آینده شروع خواهند کرد».

 

تک و پاتک‌های باندی برای افتضاح نماینده هتاک مجلس ارتجاع در روزنامه‌های هر دو باند دیده می‌شود.

کیهان خامنه‌ای نوشته است: « جمعی از دانشجویان و مردم تهران ظهر دیروز بعد از نماز جمعه در اعتراض به برخورد حاشیه ساز نماینده سراوان با کارمند گمرک، تجمع کردند.

دانشجویان در این تجمع دست نوشته‌هایی را با خود همراه داشتند که روی آن شعارهایی هم‌چون « من هم کارمند گمرک هستم»؛ نوشته شده بود. تجمع‌کنندگان در این تجمع ضمن اعلام حمایت از کارمند گمرک، حمایت ۴۰نماینده مجلس از برخورد حاشیه ساز درازهی را هم محکوم کردند».

آرمان هم به وجود آمدن پدیده‌هایی مثل نماینده هتاک را زاییده قوانین نظام دانسته و شورای نگهبان ارتجاع را مورد حمله قرار داده و از جمله نوشته است: « حکایت تندخویی و بدزبانی «محمدباسط درازهی» نماینده سراوان در اداره گمرک، رخدادی از جنس کوه یخ است، بخش اعظم‌اش زیر آب و قله آن بیرون از آب است». این روزنامه در ادامه نوشته است« از این جهت آن‌را «درازگیت» (رسوایی درازهی) می‌خوانم، شاید بهتر در اذهان بماند، اما چرا چنین شده است؟ درازگیت محصول چندین ویژگی ساختاری سیاست ایران امروز است. اول، فقدان ساختار حزبی سبب می‌شود اصحاب سیاست فاقد هویت جمعی سیاسی و احساس نظارت گروه سیاسی بر خود باشند... سازو کار گزینش و نظارت بر نامزدهای انتخابات مجلس به‌غایت ناکارآمدی خود را نشان داده است. این‌گونه رخدادها در اشکال مختلف بارها تکرار شده‌اند و داستان کردارهای خارج از عرف برگزیدگان نظام نظارت فعلی تازه نیست. این نظارتی که «نورسیده‌ها» و «نرسیده‌های» سیاسی را برمی‌کشد و راه را بر دیگران می‌بندد. سوم، میزان دخالت نمایندگان مجلس در نظام اجرایی کشور از حد گذشته و شاید اصل تفکیک قوا از اساس بی‌معنا شده است».

 

برخی از سایر بحران رژیم در عنوانهای دیگر دیده می‌شوند:

اخبار صنعت: لاریجانی: الآن زمان حذف یارانه نیست،‌باید قبول کنیم که کشور شرایط عادی ندارد

ابرار اقتصادی: تشدید رکود تورمی در انتظار اقتصاد ایران

عصر ایرانیان:‌ سعید جلیلی: نباید نسبت به آینده کشور منفعل باشیم

عصراقتصاد: مانع‌تراشی با ابزار سوئیسی برای SPV

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/03775e0b-7409-4616-a347-5ddc1142c32f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات