728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی –شنبه ۲۷مرداد۹۷

مروری بر رسانه‌های حکومتی –شنبه ۲۷مرداد۹۷
مروری بر رسانه‌های حکومتی –شنبه ۲۷مرداد۹۷

روزنامه‌های امروز شنبه ۲۷مرداد در پوشش واکنش به تشکیل گروه اقدام ایران توسط آمریکا، مهم‌ترین مطالب خود را به جنگ باندی حول مذاکره با آمریکا اختصاص داده‌اند. وضعیت وخیم اقتصادی موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است. و حمله به دلواپسان در روزنامه‌های همسو با روحانی به‌خاطر تجمع ضددولتی گروهی از آخوندهای حوزه قم در روزنامه‌های این باند منعکس شده.

کیهان خامنه‌ای در یادداشت روزش با عنوان «سوگواری برای گردنه باج‌گیری! » با اشاره به سخنان مذاکره جویانه روحانی از جمله نوشته: «نکته زمانی دیگر سخنان آقای روحانی است که درست یک روز قبل از اعلام این گروه در هیأت دولت مطرح شد. آقای روحانی در بخشی از سخنان خود گفت؛ «با روند خوبی داشتیم مذاکره می‌کردیم اما خودش(ترامپ) آن را تخریب کرده و پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و می‌گوید باید چگونه عبور کنم!؟ اگر می‌خواستید عبور کنید، چرا خراب کردید؟ اگر می‌خواستید همدیگر را ببینیم چرا پل را خراب کردید؟ خودشان پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و داد می‌زنند. این‌که نشد. اگر راست می‌گویید بیایید پل را دو مرتبه درست کنید. پل را که درست کردید خود به خود و به‌طور طبیعی رفت و آمد درست می‌شود!» و در ادامه افزوده است: « در حالی که آمریکایی‌ها از تشکیل «گروه اقدام ایران» با هدف تشدید فشار خبر می‌دهند، سوگواری و حسرت خوردن برای مذاکرات خوب پیشین! و دعوت آنان برای ترمیم پل مذاکرات، چه پیامی را به طرف مقابل ارسال می‌کند؟» و در ادامه نتیجه گرفته است که:« آنچه روحانی پل مذاکرات می‌خواند، در واقع گردنه باج‌گیری بود که به‌رغم آن همه امتیاز نقد داده شده، به ‌اشتهای سیری ناپذیر کدخدا پایان نداد».

« پاسخ آمریکا به پیام انفعال روحانی» اسم مطلب دیگر کیهان است که در آن نوشته« آیا این ادبیات، ادبیات یک دولتمرد مقتدر و معترض به نقض عهد است؟ دشمن از این سخنان، انزجار و اقتدار و بی‌اعتمادی و بی‌میلی به مذاکره را برداشت می‌کند و مجبور به دادن امتیاز می‌شود یا احساس می‌کند فشارش نتیجه داده و به نوعی گلایه و درخواست از موضع پایین منتهی شده و بنابراین مسیر بدعهدی و فشار کاملاًً درست است؟!».

در مقابل ردیه نویسیهای روزنامه‌های باند ولی‌فقیه، روزنامه جهان صنعت همسو با باند روحانی در مطلب خود با عنوان « میانجیگری اروپا به جای عمان و سوئیس » ابتدا اذعان کرده است« بعد از خروج آمریکا از برجام، جمهوری اسلامی نه از سر وفاداری در برجام بلکه از سر ناچاری مجبور بود در برجام بماند و علاوه بر حفظ ظاهر، حداقل‌های امتیازهای ناچیز باقیمانده از برجام را به واسطه حفظ ارتباطاتش با اروپا مستدام بدارد. ولی تقریباً آنچه واضح است، خیر چندانی به واسطه همراهی دیپلماتیک اروپایی‌ها عاید مردم ایران و حتی حکومت جمهوری اسلامی هم نخواهد شد‌». جهان صنعت در ادامه به‌رغم ممنوع اعلام شدن مذاکره با آمریکا توسط خامنه‌ای تنها چاره نظام را پذیرفتن شروط طرفهای غربی دانسته و به‌رغم بهم خوردن میز مذاکرات پنهانی اتحادیه اروپا برای مذاکره رژیم با آمریکا، نوشته است«نهایت چاره باز هم همان چانه‌زنی‌ها و سازگار کردن جمهوری اسلامی با واقعیت فعلی نظام جهانی است. نباید به جهت برخی ناملایمات و ناسازگاریهای دیپلماتیک از واقعیت موجود فرار کرده و هزینه‌های بیشتری بر مملکت تحمیل شود، و دولتمردان ایران ناچار هستند که به مناسبات فعلی تن داده و سهم‌خواهی‌هایش متناسب با واقعیت‌های اقتصادی، دموکراتیک و توان استراتژیک‌شان باشد». این روزنامه در پایان بر شکست دود و دمهای ضداستکباری تأکید کرده و با اشاره آشکار به اظهارات اخیر خامنه‌ای نوشته است« جوسازیهای تبلیغاتی و ایدئولوژیکی توان بلند‌مدتی برای ماندگاری نخواهند داشت‌».

آرمان روزنامه دیگر همسو با باند روحانی زیر عنوان« تعامل با جهان در راستای منافع ملی» با اشاره به وضعیت بهم ریخته اقتصادی و «تبعاًت ناشی از آنها» بر ضرورت رفتن پای میز مذاکره تأکید کرده و از جمله نوشته است« اکنون کشور در شرایطی قرار دارد که بی‌ثباتی اقتصادی، تورم تازنده، کاهش شدید ارزش پول ملی، تشدید بیکاری و تبعاًت ناشی از آنها همه و همه، نیازمند پاسخ جدید و راه‌حل‌های تازه برای برون‌رفت از این شرایط است. این پاسخ را برای برون‌رفت از چنین شرایطی باید جست‌وجو کرد و یکی از این پاسخ‌ها، مذاکره با بازیگران جهانی است».

اذعان به فساد نهادینه در رأس قوای نظام در جنگ باندی به کیهان خامنه‌ای هم کشیده شده. کیهان به‌نقل راغفر اقتصاد دان رژیم نوشته است« شاهد شکل‌گیری مناسبات فاسدی هستیم که در آن سفته‌بازی، دلالی و رانتی مؤلفه‌های نفوذ و تخریب اقتصاد کشور است که توسط سه نهاد دولت، مجلس و خصولتی‌ها شکل گرفته و این نگران‌کننده است که دولت در تسخیر گروه‌های رانتی است».

حمله به دلواپسان خامنه‌ای موضوع مقالات مختلف در روزنامه‌های باند روحانی است، آنها فرصت را برای زنده کردن فرضیه قتل رفسنجانی مغتنم شمرده‌اند.

روزنامه‌ جمهوری اسلامی نوشته است« روز پنجشنبه تجمعی در مدرسه فیضیه قم با هدف اعتراض به سیاستهای دولت برگزار شد که وجود یک تابلو با مضمونی تهدیدآمیز نسبت به رئیس جمهور، توجه بسیاری از کاربران فضای مجازی را جلب کرد. بر روی این تابلو نوشته شده بود: «ای آن که مذاکره شعارت - استخر فرح در انتظارت». کاربران، با دیدن این شعار گفتند این، علاوه بر آن که تهدیدی علیه رئیس‌جمهور است، نوعی اعتراف به فعال بودن دستهایی در ماجرای جان باختن آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در استخر است». این روزنامه در ادامه افزوده« نکته جالب این‌که روی دسته تابلوهای این مراسم نوشته شده بود «بعد از مراسم تابلوها را برگردانید» جمله‌ای که برنامه‌ریزی شده بودن این تجمع توسط یک جریان خاص را برملا کرد».

ایران ارگان دولت روحانی در مطلبی به قلم یک کارگزار باند موسوم به اصلاح‌طلب با یادآوری فضای انفجاری جامعه و نفرت مردمی از سیاستهای نظام به دلواپسان خامنه‌ای هشدار داده و نوشته است« دوستانی که برگزاری چنین اجتماعی را ساماندهی کرده و شعارهایی را علیه دولت و مسئولان دولتی سرداده و اقدامات چندین ساله آنان را نقد می‎کنند، اساساً درکی از شرایط ایران چه در داخل مرزهای کشور و چه بیرون از آن ندارند. گردانندگان این‌گونه اجتماعات آن‌قدر به مسائل واقعی و فشارهای بین‎المللی و از همه مهمتر خستگی مردم در داخل کشور و ضعیف شدن پشتوانه مردمی همه نهادهای نظام بی‎توجه هستند که بدون در نظر گرفتن عواقب رفتارها‌شان محکم بر طبل اختلافات می‎کوبند». این مقاله در پایان افزوده است« طلاب بازی خطرناکی را شروع کرده‎اند. بازی‌ای که قطعاً شروع آن با آقایان است اما پایان آن را ممکن است خدای نکرده دشمنان ایران رقم بزنند».

سایر بحرانهای رژیم را می‌شود در این عنوانها دید:

اخبار صنعت: دولت مقصر اتفاقات صنعت و بازار خودرو است

ابرار نوشته: شرکت راه‌آهن آلمان از قطع همکاری با ایران خبر داد

جوان از تنگ‌تر شدن حلقه تحریمها خبر داده و نوشته:« دومین اتاق جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران»

شرق هم نوشته:«۱۱۰هزار میلیارد در جیب ۱۰۸نفر»

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3c4fb02f-93be-4cda-bd4e-baf81d216dbe"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات