728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – چهارشنبه ۴مهر ۹۷

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز چهارشنبه چهارم مهرماه مهم‌ترین عنوانهای خود را به سخنرانیهای رئیس‌جمهور آمریکا و روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل اختصاص داده‌اند. در کنار آن اف.ای.تی.اف و بحرانهای اقتصادی – اجتماعی در سایر عنوانها دیده می‌شود.

چشمک‌های التماس آمیز روحانی برای مذاکره تیتر یک اغلب روزنامه‌های همسو با او شده است.

آرمان نوشته: مذاکره از نقطه اکنون

آفتاب یزد تیتر زده: برای گفتگو نیاز به عکس دو نفره نیست

اقتصاد ملی نوشته: نه جنگ نه تحریم

مردم‌سالاری هم به‌نقل از روحانی نوشته: آمریکا به میز مذاکره‌یی که برهم زده باز گردد

و ایران ارگان دولت روحانی تمام صفحه اولش را با عبارت «من گفتگو را از همین جا آغاز می‌کنم» پر کرده است.

 

واکنش روزنامه‌های همسو با روحانی به سخنان ترامپ و نتیجه سخنان روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل با ابراز وحشت و دلسردی توأم است.

آرمان در مطلب خود به قلم علی خرم نماینده پیشین رژیم در مقر اروپایی ملل ‌متحد نوشته است« گرچه این اولین بار نیست که دونالد ترامپ و دولتمردانش این الفاظ را در مورد ایران به کار می‌برند، ولیکن مرزبندی بین ایران و آمریکا با این سخنرانی، پررنگ‌تر شد و عاقبت آن نگران‌کننده است». خرم در ادامه افزوده است« مجموعه سخنرانی دونالد ترامپ حاکی از این بود که به‌گفته خودش هرکس با ما نباشد، یعنی علیه ماست و ما او را هدف قرار می‌دهیم».

اعتماد سرمقاله‌اش را به نصرت الله تاجیک رایزن فرهنگی پیشین رژیم در لندن سپرده است. وی از مجموعه سخنان رئیس جمهور و دولتمردان آمریکا نتیجه گرفته « آنچه امروز اهمیت دارد واکنش و استراتژی جمهوری اسلامی ایران برای رویارویی با فشارهایی است که ایالات متحده آمریکا تلاش دارد برای ایجاد شکاف و آسیب در ایران به کار بگیرد». این مهره سابق وزارت‌خارجه رژیم راه برون‌رفت را در برخی عقب‌نشینیها فرموله کرده و از جمله نوشته است« باید نگاه کنیم که چرا در شرایطی قرار گرفته‌ایم که در برابر چنین اتهامات و فشارهایی آسیب‌پذیر شده‌ایم... فقدان رسیدگی به برخی مشکلات مزمن سیاست و اقتصاد ایران باعث شده است که کشورهای خارجی از جمله ایالات متحده آمریکا این فرصت را پیدا کنند تا با ساده‌ترین حمله‌ها از ضعفهای بارز و پاشنه آشیل‌های شناخته‌شده ما استفاده کنند... ایران باید الگوی خود برای امنیت منطقه‌یی را به شکلی عرضه کند که خریدار بیشتری پیدا کند».

ابتکار هم نوشته است« در واقع حضور دو رئیس‌جمهوری برای آماده‌سازی جامعه جهانی برای اوضاعی خواهد بود که به‌ویژه پس از چهارم نوامبر (۱۳آبان ۹۷) رخ می‌دهد. ترامپ می‌‌کوشد با استدلال‌های خود درباره خروج از برجام و چرایی بازگشت به نقطه صفر در روابط خصمانه با ایران، جامعه جهانی را هم‌سو با سیاست‌های خود کند».

 

روزنامه‌های باند روحانی از تصویب لایحه پالرمو در مجلس ارتجاع استقبال کرده و آن‌را راهگشای تصویب لوایح بعدی توصیف کرده‌اند:

اعتماد به‌نقل رحیمی عضو هیأت‌رئیسه مجلس ارتجاع نوشته: رأی بالای لایحه پالرمو، راهگشای تصویب CFT

ایران ارگان دولت روحانی هم نوشته است«به نظر می‌رسد فضای مجلس در قبال FATF هفته آینده داغ‌تر از این شود. چرا که آنجا موضوع اصلی محل بحث یعنی لایحه CFT وارد دستور کار مجلس خواهد شد. همان لایحه‌یی که روز بیستم خرداد مخالفان دولت را بر آن داشت تا با حداکثر تلاش آن را برای مدت ۲ماه در مجلس مسکوت بگذارند. با این حال به شکل کاملاً واضحی فضای قبل از بررسی این لایحه با روزهای منتهی به بیستم خردادماه تفاوت دارد؛ به جز تهدیدهای برخی از نمایندگان نه خبری از هجوم پیامکی به نمایندگان است و نه اظهارنظرهایی نظیر تسلط کشورهای بیگانه بر سپاه و تحویل دادن چهره‌های نظامی زیر سایه تصویب این لایحه». این روزنامه در ادامه افزوده است:« لایحه CFT بدون تصمیم‌گیری در کمیسیون امنیت ملی به صحن علنی مجلس برای تصمیم‌گیری ارجاع شد. حشمت‌الله فلاحت‌پیشه دیروز اعلام کرده بود، این لایحه هفته آینده در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت».

آرمان هم نوشته است« پیوستن به FATF و پایبندی به مفاد کنوانسیون‎های آن یکی از شروط اروپایی‎هاست. در مقیاس بین‎المللی، اروپایی‎ها و حتی چینی‎ها و روس‎ها از ایران خواسته‎اند که به این کنوانسیون بپیوندد تا حداقل مانع بهانه‎جویی‌ها شود. در هر صورت این پیوستن، اقدامی است که به‌نظر می‎رسد گریزی از آن نباشد، جز این‌که محدودیت‎هایی علیه ایران اعمال خواهد شد».

 

فساد و ادامه بحران ارز موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است.

کیهان به قلم پاسدار حسین شریعتمداری تمام تقصیرات را متوجه باند رقیب کرده و نوشته است« چرا بی‌آن که در عرصه اقتصادی کشور اتفاق خاصی افتاده باشد، قیمت دلار افزایش می‌یابد؟! اگر افزایش جهشی نرخ ارز طبیعی است چرا هیچیک از مسئولان درباره آن توضیح قابل قبولی نمی‌دهند و اگر طبیعی نیست -که نیست- این پدیده پلشت و فاجعه‌بار، کار کیست؟! و کدام دست نامریی در میان است که دستگاههای عریض و طویل نظارتی و اطلاعاتی کشور مان قادر به شناسایی آن نیستند؟! و اگر این دست‌های ویرانگر را می‌شناسند چه ملاحظاتی در میان است که با آن برخورد نمی‌کنند؟! و ملت را در چنگ حرامیان رها کرده‌اند؟!».

جهان صنعت همسو با باند روحانی نیز با اشاره به جهشهای اخیر قیمت دلار و بی‌عملی دولت نوشته است« یک موضوع مبهم است؛ دلیل سکوت دولت چیست؟ اگر نگاهی به‌عملکرد سیاست‌گذاری ارزی دولت در طول ماه‌های گذشته بیاندازیم، با حجم عظیمی از بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های ارزی مواجه می‌شویم که به جای حل هیجانات قیمتی بازار و به تعادل رساندن آن، به بی‌ثباتی‌های بیشتری دامن زده است‌.

بر این اساس اگر روند تغییرات قیمتی در بازار ارز را از زمان تکیه دادن همتی بر صندلی ریاست بانک مرکزی تا به امروز مورد بررسی قرار دهیم، با افزایش ۷۵درصدی در قیمت‌های بازار مواجه می‌شویم‌...«.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e2337a30-780e-4c85-bfee-0e46e06349bf"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات