728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - دوشنبه ۱۸آذر۹۸

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی روز ۱۸ آذر نمایشگاه بحرانهای رژیم هستند. از هشدار و ابراز وحشت از پیامدهای قیام مردم ایران، تا ادامه مخالفتها با گرانی بنزین، ورشکستگی نمایش انتخابات و بودجه غیرواقعی دولت روحانی برای سال ۹۹، ادامه وقایع روز ۱۶ آذر و اعتراف به انزوای رژیم در آنها دیده می‌شود. به سایر بحرانهای اجتماعی هم در کنار اینها اشاره شده از گرانی ارز، تا واکنش اجتماعی به خیز رژیم برای بستن اینترنت و ناکارآمدی دولت در مهار آنفلونزا و دعواهای باندی بر سر برجام.

روزنامه حکومتی مردم‌سالاری نوشته است «نارضایتی از شرایط موجود همه گیر و شامل موارد متعدد و مختلفی شده است. ناخشنودی از تورم، گله از بیکاری، نارضایتی از بروکراسی و کاغذ بازی ادارات، ناراحتی از مؤسسه‌های پولی و مالی،... فساد و اختلاس نمونه‌یی از علل و زمینه‌های نارضایتی از وضع موجود است». این روزنامه حکومتی در ادامه نوشته است «چیزی که می‌تواند این نارضایتی‌ها را گسترده و تعمیق کند فقدان اراده برای فائق آمدن بر مشکلات و برطرف کردن آنها توسط متولیان امر است. عدم توجه به سطوح نارضایتی‌ها می‌تواند این‌گونه ناخشنودی‌ها را به سمت نارضایتی انقلابی سوق دهد».

روزنامه حکومتی ابتکار هم با اشاره به «نارضایتی متراکم مردم» نوشته است «بدون چشم‌‏انداز، افکار عمومی تنها با انواع تهدیدها از سوی برخی مسئولان مواجه می‌شوند بی‏ آنکه بدنه تصمیم‌‏ساز و مدیران هیچ‏گونه پاسخی برای این حجم از آشفتگی به مردم بدهند». و در ادامه نوشته است: «معضل اصلی این روزهای کشور همین فاصله‌‏ای است که بین تصمیم‏سازان با مطالبات عمومی رخ داده است».

روزنامه حکومتی جمهوری اسلامی هم در وحشت از قیام مردم به سرکردگان نظام هشدار داده است «هیچکس نباید به بهانه حفاظت از نظام و انقلاب آزادی مشروع مردم را سلب کند، هیچ نهادی نباید سلیقه را در تأیید صلاحیتها جایگزین قانون کند و هیچکس نباید احساس کند فوق قانون است و هر چه او بخواهد باید همان شود. این، یعنی بازگشت به دوران پهلوی و قاجار و ادوار ملوک‌الطوایفی». این روزنامه در ادامه نوشته است «این را هم حضرات مسئولان بدانند که اگر به قانون اساسی بازنگردند، تضمینی برای بقاء این نظام وجود نخواهد داشت». اعتراف به اشتباه بودن سیاست گران کردن بنزین در وحشت از پیامدهای آمدهای به بیانهای مختلف در روزنامه‌های حکومتی عمق بحران درونی رژیم را در این مورد به نمایش گذاشته است. تا جایی که آخوند انصاری راد از باند خامنه‌ای به کشتار مردم اعتراف کرده و آنرا اشتباه خوانده است».

روزنامه آرمان به‌ نقل از وی نوشته است: «مردم فقیر و جوانان بیکار که با آینده‌ای مبهم مواجه هستند هنگامی که این پرونده‌های فساد با ارقام نجومی را مشاهده می‌کنند تحت فشار قرار می‌گیرند. در نتیجه کسی که می‌خواهد قیمت بنزین را افزایش بدهد باید همه جوانب این موضوع را در نظر بگیرد. اعتراضات اخیر تنها مربوط به بنزین نبود و در نتیجه فشار زندگی به مردم در اثر سوء مدیریت‌های گذشته به‌وجود آمد». آخوند انصاری راد در ادامه گفته است: «بدون شک اگر رویکرد مسالمت‌آمیزتری با معترضان در پیش گرفته می‌شد تعداد کشته‌شدگان و خسارات وارده به اموال عمومی کاهش پیدا می‌کرد. بنده معتقدم تدبیر لازم برای برخورد با معترضان صورت نگرفت و ما شاهد برخوردی عجولانه با اعترض‌کنندگان بودیم. برخوردی که در برخی مقاطع شکل خشونت نیز به خود می‌گرفت و در آن از رأفت اسلامی خبری نبود». مخالفت غیرمستقیم با گرانی بنزین به بهانه حمله به ناکارآمدی باند روحانی در روزنامه‌های باند خامنه‌ای دیده می‌شود.

روزنامه رسالت به‌ نقل از بادامچیان سرکردهٔ باند مؤتلفه نوشته است «دولت نهایت بی‌تدبیری را در اجرای طرح افزایش قیمت بنزین داشت و وعده داد جلوی گرانی سایر کالاها را می‌گیرد،... مسئولان دولتی پاسخگوی تصمیمات آسیبآور خود نیستند و به وعده‌ها نیز عمل نمی‌کنند».

کیهان هم به‌ نقل از پاسدار ضرغامی گماشته پیشین خامنه‌ای در تلویزیون رژیم نوشته است: این چه برخوردی با مردم است که خود رئیس‌جمهور هم می‌گوید وقتی از خواب بیدار شدم دیدم بنزین را گران کرده‌اند که رفتار خوبی نبود و این قدر اعتراض به این گفته شد که مطمئن هستم خود رئیس‌جمهور هم از بیان آن حرف پشیمان است به‌خصوص با آن خنده‌ مردم را سر لج آورد چرا که در زمان سختی مردم چنین خنده‌ای آثار منفی دارد».

 

ورشکستگی نمایش انتخابات به بیانهای مختلف در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود. و هر یک به شکلی به طردشدگی رژیم از طرف مردم اذعان کرده‌اند و از امکان بروز قیام ابراز وحشت کرده‌اند

کیهان خامنه‌ای نوشته است «انتخابات یازدهمین دوره مجلس، در شرایطی در حال تدارک است که با جنگ ترکیبی (رسانه‌یی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی) دشمن رو‌به‌رو هستیم. این جنگ...، با هم‌پوشانی «مجاهدین» همراه است».

 

اعتراف به ورشکستگی نمایش انتخابات نفرت مردم از رژیم در روزنامه‌های هم‌سو با روحانی صریح‌تر دیده می‌شود:

همدلی از باند روحانی نوشته است: «در شرایط فعلی که به‌نظر می‌رسد تمایل به شرکت در انتخابات در پایین‌ترین سطح ممکن قرار دارد، به‌طور قطع ما آسیب‌پذیر هستیم».

روزنامه حکومتی ابتکار هم در مورد بی‌ریشه بودن نمایش انتخابات نوشته است: «احزاب در جامعه سیاسی ایران متأسفانه احزاب پایه‌دار و ریشه‌داری نیستند. چرا که اگر دارای احزاب واقعی و تاثیرگذار در کشور بودیم سازوکار حضور در انتخابات این‌گونه نبود». یک روزنامه هم‌سو با روحانی هم هجمه عواملی حکومتی برای رفتن به مجلس ارتجاع را این‌طور توصیف کرده است.

آفتاب یزد نوشته است «بیش از آن که دغدغه اصلاح‌طلبی و مشارکت مردمی‌ ببینم ترس از دست دادن میز و صندلی را یافتم! قدرت، کام را به‌گونه‌یی شیرین می‌نماید که دلکندن از آن جانکاه است و حتی مرام و عقیده را به یغما می‌برد. خب در چنین اتمسفری حفره‌هایی ایجاد خواهد شد و طبعاً کسانی جولان خواهند داد که جزو اساتید موج‌سواری هستند. تصور می‌شود مجلس بعدی در ید این قشر سیاسی باشد».

 

بحث بودجه سال ۹۹ بیشترین بازتاب را در روزنامه‌های حکومتی دارد.

رسالت بر چپاولهای دولتی در بودجه دست گذاشته و نوشته است: «هم‌چنان عظیم‌ترین بنگاه اقتصادی دولت یعنی شرکت ملی نفت معاف از مالیات و تقسیم سود سهام است و ۵.۱۴درصد از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز را به‌عنوان سهم خود می‌برد، بی‌هیچ توجیه، تفسیر و تغییری! قیمت نفت بالای ۱۰۰دلار باشد، سهم شرکت ملی نفت همین است! صادرات نفت بالای دو میلیون بشکه باشد، سهم شرکت ملی نفت همین است! قیمت نفت زیر ۵۰دلار و صادرات زیر یک میلیون بشکه باشد، سهم شرکت ملی نفت هم‌چنان ۵.۱۴درصد است». رسالت در ادامه نوشته است: امسال نیز گامی برای شفاف‌سازی و اصلاح ساختار بودجه و بودجه‌بندی و بودجه‌ریزی بر اساس عملکرد حوزه نفت برداشته نشد».

رسالت در مطلب دیگری به قلم مهدی محمدی برای ارگانهای جاسوسی و سرکوبگر باند خامنه‌ای تحت پوشهای فرهنگی طلبکاری کرده و از جمله نوشته است: «آنچه مبرهن است این‌که این روزها وضعیت تخصیص بودجه فرهنگی به دستگاههای مختلف فرهنگی کشور حال خوبی ندارد و بسیاری از برنامه‌های فرهنگی و هنری کشور از جمله جشنواره‌ها به‌دلیل مشکلات ناشی از تأمین بودجه ملغی شده‌اند».

رسالت در مطلب دیگری به چنگ‌اندازی دولت روحانی بر منابع صندوق توسعه انگشت گذاشته و نوشته است «استفاده از منابع صندوق توسعه، منابع باقی‌ مانده حساب ذخیره ارزی و به‌کارگیری منابع احتمالی حاصل از اموال دولتی در کنار انتشار اوراق، راه‌کارهای پیشنهادی دولت بوده».

کیهان هم به نقش چپاولگری دولت روحانی در بودجه پرداخته و نوشته است: «در شرایطی که ۷۵درصد کل بودجه کشور صرف شرکت‌های دولتی می‌شود، میزان مالیاتی که این شرکتها پرداخت می‌کنند حدود ۳.۵درصد کل درآمد مالیاتی است!».

فرهیختگان هم نوشته است: «بودجه سال آینده که امروز از سوی دولت به مجلس ارائه شد، کسری بیش از ۱۰۰هزار میلیارد تومانی را به‌صورت نهفته در دل خود دارد». و در ادامه به ۶حفره بزرگ در بودجه اشاره کرده است و نتیجه گرفته است: «عملاً اصلاح ساختار در نظام بودجه‌ریزی محقق نشد در حالی که قرار بود بودجه مبتنی‌ بر عملکرد و برنامه باشد».

 

روزنامه حکومتی وطن امروز هم به وجه دیگری از ورشکستگی نظام در سال ۹۹ پرداخته و نوشته است: «در بودجه ۹۹ هزینه‌ها کاهش نیافته و بخشی از درآمدها هم از طریق استقراض است». این روزنامه در ادامه نوشته است «به این صورت که دولت برای تأمین هزینه‌های خود اوراق بدهی منتشر کند و بانک مرکزی در پوشش عملیات بازار باز، موظف به خریداری این اوراق شود. در این صورت تمام مضرات پولی کردن کسری بودجه در اقتصاد پدیدار خواهد شد.

 

در روزنامه‌های باند روحانی هم وجوه مختلفی از سرهم‌بندی کردن اعداد در بودجهنویسی اشاره شده است. مثلا:

آرمان به‌ نقل از آل اسحاق وزیر بازرگانی رفسنجانی نوشته است: «باید اعداد و ارقام یا به عبارتی درآمدها و هزینه‌ها با هم بخوانند. درآمدهایی که مدنظر قرار گرفته، افزایش مالیات است و فروش دارایی‌های دولت و اوراق قرضه و امثالهم است. درآمد حاصل از نفت هم رقمی دیده شده که خوشبینانه است.... به‌نظر می‌رسد درآمدهای حاصل از فروش نفت را تا حدودی خوش‌بینانه دیده‌اند. عوارض حاصل از گمرکات و واردات و سایر درآمدها را هم به‌صورت خوش‌بینانه دیده‌اند. به‌نظر نمی‌رسد اینها با هم بخوانند».

 

ابتکار هم رور در روی روحانی که گفته بود این بودجه استقامتی است نوشته است: «بودجه در ایران سال‌هاست که نه مقاومتی است و نه استقامتی، بلکه یک بودجه ماراتنی است، چرا که هر چه می‌دویم به جایی می‌رسیم».

 

اخطار به رژیم در مورد قطع اینترنت جهانی موضوع چندین مقاله در روزنامه‌های حکومتی دوشنبه است.

روزنامه حکومتی ابتکار نسبت به تبعات این کار در دامن زدن به خشم مردم هشدار داده.

جهان صنعت این اقدام را زیستن در عصر حجر نامیده و همدلی هم با حمله به روحانی نوشته است او هر قولی داد عکس عمل کرد. گفته بود دستم روی دکمه فیلتر نمی‌رود ولی اینترنت را از بیخ قطع کرد. این روزنامه نوشته است: «حسن روحانی رئیس‌جمهوری با سرعت به سمتی می‌رود که جهتش معلوم نیست.

روحانی که در دو انتخابات گذشته وعده دفاع از حقوق شهروندی و جلوگیری از گسترش فیلترینگ را داده بود، حالا خودش در این زمینه پیشتاز شده است».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/4560b6e0-ba29-482b-b8fc-90e7d763f61c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات