728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - شنبه۲۶بهمن۹۸

خلاصه مهمترین  اخبار ایران و جهان
خلاصه مهمترین اخبار ایران و جهان

روزنامه‌های حکومتی امروز آینه‌یی از بحرانهای داخلی، منطقه‌یی و بین‌المللی رژیم هستند. در بحرانهای داخلی دغدغهٔ اصلی باندها جنگ بر سر سهم قدرت و غارت و نمایش آتی انتخابات مجلس است. اما موضوع ناکارآمدی نظام آخوندی در پیشگیری از پیامدهای برف و کولاک به‌قول روزنامهٔ حکومتی همدلی ۲۱استان کشور را فراگرفته در روزنامه‌های هر دو باند حاکم مطرح است. منتهی قبل از این‌که به فکر خسارات و ضایعات که متوجه جان و مال مردم شده به دعوای باندی پرداخته و هر یک ناکارآمدی را به گردن دیگری انداخته است. در میان این دعواها به گوشه‌هایی از واقعیت فشاری که به مردم آمده را اذعان کرده‌اند. از جمله روزنامه حکومتی اعتماد در گزارشی از سیل سیستان و بلوچستان به عمق فاجعهٔ سیل و از بین بردن زندگی مردم محروم این خطه پرداخته، در سایر روزنامه‌های مربوط به هر دو باند هم در مورد وضعیت استانهایی که برف زیرساختهای تأسیسات شهری را اعم از آب و برق را از بین برده اشاره دارند و گوشه‌هایی از دروغ گویی مقامات را در دعوای باندی رو کرده‌اند.

روزنامه‌های هر باند مطالب متنوعی در مورد تشتت در باند رقیب دارند، و به باند رقیب حمله کرده‌اند. روزنامه‌های باند ولی‌فقیه با نشر گستردهٔ وصیت نامه پاسدار قاسم سلیمانی، آنرا اسباب نیش و کنایه به باند مغلوب کرده‌اند. روزنامه‌های باند مغلوب هم دست روی تشتت و جنگ قدرت در باند خامنه‌ای متمرکز هستند و پیشاپیش مجلس بعدی ارتجاع را به تمسخر گرفته‌اند. برای نمونه روزنامه همدلی نوشته است بدون شک جدال آنها بر سر کرسی ریاست با «توصیه وسفارش یک بزرگ فروکش کند، اما از بین نمی‌رود». ولی نکته مهم اعتراف روزنامه‌ها به ورشکستگی این نمایشها از نظر مردم و این‌که ممکن است این نمایش حکومتی تبدیل به تهدید امنیتی نظام شود.

جهان صنعت: به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران سیاسی نتیجه این انتخابات تا حد زیادی روشن است. بر اساس نظرسنجی‌ها مشارکت مردم حداکثری نیست.

ابتکار: یخ فضای عمومی هم‌چنان نشکسته است. ملت نسبت به صندوق رأی دچار تردید شده‫اند. مشکلات معیشتی‫ کام مردم را تلخ کرده است. حق هم دارند؛ وضع کنونی غیرقابل تحمل است... آرزوهای برباد رفته زیادی بر دل‫شان غمباد کرده است. لذا طبیعتاًًً عزم و رمقی برای مشارکت ندارند. سخت است با مردمی که زیر «فشار حداکثری» معیشت‌شان آب رفته است، سخن از انتخابات بگوییم.

ایران: باید توجه داشت که هر چند حفظ امنیت انتخابات و در نظر گرفتن ملاحظه‌های امنیتی کلانِ مربوط به این رخداد سیاسی در مراحل مختلف (اعم از ثبت‌نام و تأیید صلاحیت، مرحله تبلیغات انتخاباتی، برگزاری انتخابات و مرحله پس از اعلام نتایج) اهمیتی اساسی دارد، اما با این حال رابطه بین انتخابات و امنیت ملی صرفاً به این موارد محدود نیست. نکته مهم دیگر این‌که تبدیل کردن انتخابات به فرصت یا چالشی برای امنیت ملی، تنها به‌عملکردها و رویکردهای سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی یا نهادهای نظامی و انتظامی بستگی ندارد، بلکه مجموع عملکرد کنشگران حاکمیتی یا ملی است که در موضوع امنیت ملی بیش‌ترین تأثیرگذاری را داراست.

 

موضوع نشست وزرای دفاع کشورهای ناتو در بروکسل و نشست امنیتی مونیخ بیشترین واکنش‌ها را در روزنامه‌ها داشته که در بستری از وحشت از تشدید انزوای جهانی رژیم و تأکیدهای تلویحی و بعضاً علنی برای مذاکره با آمریکا مطرح شده‌اند.

جهان صنعت: آن‌گونه که از ظواهر امر پیداست، نقشه راه جدید نشست بروکسل و ناتو چیزی جز جلوگیری از نقش‌یابی‌های تهران در ژئوپلیتیک غرب آسیا نیست. در واقع مساهمت اصلی ناتو و واشنگتن، محدودسازی و در نهایت مهار ایران در منطقه است،

اعتماد: هر چند موضوع اصلی کنفرانس (امنیتی مونیخ)چرایی دوری کشورها از غرب است اما مسائل مختلف ژئوپلیتیکی جهان از جنس مسائل مربوط به عراق، سوریه، افغانستان، لیبی، پرونده هسته‌یی ایران، یمن و چندین موضوع دیگر به بحث گذاشته خواهد شد... مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات‌متحده آمریکا اعلام کرده برای مقابله با ایران در این کنفرانس حضور خواهد یافت.

آرمان: ساداتیان سفیر اسبق در انگلستان: اگر یک مؤلفه قدرت در نظر گرفته شده و دیگر مؤلفه‌ها کنار گذاشته شوند کشور با مخاطرات زیادی روبه‌رو خواهد شد. برای نمونه اگر تصور کنیم که صرفاً بر اساس قدرت نظامی می‌توانیم به‌عنوان کشوری قدرتمند در عرصه بین‌المللی ایفای نقش کنیم، این تصور بسیار اشتباه خواهد بود. اکنون کنفرانس امنیتی مونیخ در حال برگزاری است و این کنفرانس فرصت خوبی برای تبیین مواضع جمهوری اسلامی پیش روی نظام قرار داده است.

وطن امروز: مجلس و کمیسیون اقتصادی آن، درکی از شرایط کنونی اقتصاد ایران ندارد... کمیسیون اقتصادی واقعاً منفعل عمل کرد. یعنی یک رانت بزرگی در این کشور از سال گذشته اتفاق افتاد. در تاریخ ایران ثبت شد که این رانت به ۱۰هزار نفر داده شد... با شعار نمی‌شود کشور را اداره کرد... کشور در تحریم‌ها حدود ۶۰میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفت خام را از دست داده است.

سیاست روز:‌ بر اساس اعلام بانک مرکزی، میزان نقدینگی به بیش از ۲۲۶۰هزار میلیارد تومان صعود کرده و این عدد نسبت به ماه مشابه سال قبل رشد۲۸.۲درصدی را شاهد بوده است... تحلیلگران اقتصادی در واکاوی این حجم نقدینگی و رشد لجام‌گسیخته آن با مبنا قرار دادن آثار مخرب این شاخص بر بازارهای اقتصادی براین باورند که تا مادامی که این حجم نقدینگی هدایت نشود همواره و همواره شاهد آثار مخرب آن خواهیم بود.

جهان صنعت: یکی از مهم‌ترین متغیرهای مغفول در ایران و در نظام سیاسی- اقتصادی، متغیر سرمایه‌گذاری است. شوربختانه آمارهای پراکنده‌ای که از سوی نهادهای گوناگون منتشر می‌شود نشان‌دهنده سقوط این شاخص در سال‌های تازه سپری شده است. اقتصاد ایران در یک دهه گذشته با روند کاهشی نرخ سرمایه‌گذاری روبه‌رو بوده است... واقعیت این است که ابهام‌های بزرگ و چشم‌انداز ناروشن سیاست‌های اقتصادی که به‌دلیل تشدید تحریم‌ها بدتر شده است و نیز فقدان انسجام سیاسی در ایران، آن روند را فزاینده کرده است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d1228a2e-5fc0-4dcd-98e1-d149f0aa6e34"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات