728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - شنبه۳اسفند ۹۸

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در این روزها چند بحران در رژیم همزمان فعال شده. این بحرانها موضوع اول رسانه‌های حکومتی هستند. در این قسمت از برنامه می‌خواهیم ببینیم روزنامه‌های حکومتی چطور به این بحرانها پرداخته‌اند.

در روزنامه‌های حکومتی شنبه،سوم اسفند، بحرانهای کرونا، رفتن رژیم در لیست اف.ای.تی.اف و نمایش انتخابات رژیم بیشترین عنوانها و مطالب را به خودشون اختصاص داده‌اند.

روزنامه‌های باند خامنه‌ای و برخی از روزنامه‌های باند مغلوب تلاش کرده‌اند موضوع ویروس کرونا را بی‌اهمیت جلوه دهند. اما فضای انفجاری جامعه بر سر این موضوع، و ابعاد بحران برخی از باندها را به وحشت انداخته تا ضمن اذعان به گوشه‌یی از واقعیتهای این بحران، تلاش کنند اعتماد عمومی را جلب کنند. در این اعترافات ناگزیر، هم ادامه جنگ قدرت باندها دیده می‌شود و هم برخی از واقعیت‌ها.

کیهان: از همان روزهای نخست شیوع این بیماری در چین و برخی کشورهای جهان شایعاتی از سوی رسانه‌های معاند و ضد انقلاب و متأسفانه برخی چهره‌ها و رسانه‌های داخلی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر وجود این ویروس در ایران هم منتشر شد که گذشته از خطرها و پیامدهای روانی آن برای مردم، این خط را القا کرد که مسئولان در این زمینه پنهان‌کاری می‌کنند.

 

جهان صنعت: هیچ‌کس به دولت ایران اعتماد نمی‌کند. وزارت بهداشت از گفتن آمارهای دقیق واهمه دارد و این دروغگویی، شکاف بین دولت و ملت را افزایش می‌دهد...مسوولان هم‌چنان بر دروغ خود پافشاری می‌کنند...هیچ می‌دانید تنها ۵۰تا کیت آزمایش این ویروس را داریم؟ باید از قبل برای خرید آن اقدام می‌کردیم اما هیچ مسوولی دلش برای مردم نمی‌سوزد.

جهان صنعت: دولت هیچ‌گاه در وضعیت‌های بحران با مردم شفاف نبوده است...چرا مسئولان به‌راحتی با جان مردم بازی می‌کنند؟ چون تمام مسائل را امنیتی می‌بینند. البته هیچ‌کس حرف رسانه‌های داخلی و صدا‌و‌سیما را باور نمی‌کند.

آفتاب یزد: مهمترین دلیل ترس و وحشتی که امروز در جامعه شاهد آن هستیم بی‌اعتمادی مردم به مسئولان است... مدیریت‌های نامناسب در زمان بحران، برخی پنهان‌کاریها...مهمترین عواملی است که بر ترس و اضطراب مردم در جامعه می‌افزاید.

آرمان: این اخبار نشان‌دهنده آن است که در یک ماه گذشته اتفاقاتی در ایران رخ داده و با وجود انتشار نامه‌ها و فیلم‌ها در شبکه‌های مجازی و تکذیب مراجع ذی‌ربط، اخبار غیر‌رسمی موثق‌تر بوده است.

عدم‌اطلاع‌رسانی در بحرانهای اخیر مانند اصابت موشک به هواپیما اوکراینی و عدم‌ ارائه آمار کشته‌شدگان حوادث آبان‌ماه، اعتماد مردم تحت‌تاثیر قرار گرفته و باعث سردرگمی آنها شده است.

در مورد نمایش انتخابات، بعد از تمکین باند مغلوب به خواسته ولی‌فقیه، آیا فضای آرامش در روزنامه‌های هر دو جناح برقرار شده؟

به هیچ وجه. جنگ قدرت به‌شدت ادامه دارد. در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه، حملات به باند رقیب همراه با خط‌ و نشان برای حذف بیشتر و حسابرسی از آنها ادامه دارد. روزنامه‌های باند مغلوب هم زمزمه‌های همه‌پرسی برای تغییر قانون انتخابات و نظارت استصوابی را از سر گرفته‌اند.

کیهان: آنهایی هم که در داخل به بهانه‌های مختلف انتخابات را زیر سؤال برده و سعی کردند مردم را دلسرد کنند، در واقع تکمیل‌کننده پازل دشمن بودند و باید در پیشگاه خداوند و ملت پاسخگو باشند.

همدلی: فراموشی اعتراضات و انتقادها بر نحوه تأیید صلاحیت‌ها، فراموشی خالی بودن بسیاری از حوزه‌ها... این نقص‌ها البته که فراموش شدنی نیستند؛ شاید پس از چندی به‌نظر آید که از یاد رفته‌اند اما مثل دردهای تسکین یافته با مسکنهای قوی، به مانند آتش‌های زیر خاکستری هستند که هر لحظه امکان شعله‌ور شدن آنها وجود دارد.

رفتن رژیم در لیست هم در روزنامه‌های حکومتی به‌صورت یک بحران جدی سر باز کرده. در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ضمن ادعای بی‌اثری در لیست رفتن از نظام خواسته‌اند که از کل این پادمان خارج شود. روزنامهٔ فرهیختگان به قلم یاسر جبرائیلی از مهره‌های ولی‌فقیه روی این موضوع تأکید کرده. مشابه آنرا روزنامه وطن امروز مطرح کرده. اما در روزنامه‌های باند مغلوب اظهارات فلاحت‌پیشه عضو کمیسیون امنیت مجلس آخوندی برجسته است که تلویحا نسبت به بروز قیام هشدار داده و گفته «همه باید کمک کنند که این موضوع تبدیل به نوسان سیاسی اثرگذار بر اقتصاد کشور نشود». دو نمونه از روزنامه‌های هر دو باند ببینیم تا روشن شود که چطور ظرف یک روز این موضوع تبدیل به یک بحران عمیق در نظام شده است:

کیهان: حسین شریعتمداری: با تفنگ خالی FATF تهدید نکنید!: برخی از وادادگان و غرب‌باوران بار دیگر در پوشش دروغین «تعامل»! ساز بدصدای تسلیم را کوک نکنند که صد البته، این دفعه کم‌دانی و بی‌خبری نمی‌تواند توجیه‌کننده دعوت آنها به ذلت باشد!

آفتاب یزد: سرانجام یک بی‌تصمیمی: بعد از برداشته شدن گام‌های کاهش تعهدات ایران در برجام اروپایی‌ها نیز در هفته‌های اخیر سیگنال‌هایی فرستادند که حاکی از نزدیکی بیشتر بروکسل به واشنگتن بود. در همین رابطه آنها مکانیسم حل اختلاف در برجام را هم پیش از این فعال کردند که اگر روی آن اصرار کنند تحریم‌های سازمان ملل که ذیل قطعنامه۲۲۳۱ در برجام لغو شده بود بار دیگر باز خواهد گشت. حالا دیروز اولین پیآمد نزدیکی اروپا به آمریکا رخ نمایی کرد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/592da4c2-f49b-44ec-984e-72b8eda7c6e6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات