728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – پنجشنبه ۱۲اردیبهشت ۹۸

مروری بر رسانه‌های حکومتی – پنجشنبه ۱۲اردیبهشت ۹۸
مروری بر رسانه‌های حکومتی – پنجشنبه ۱۲اردیبهشت ۹۸

روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه دوازدهم اردیبهشت اغلب عنوانهای مهم خود را به ابراز وحشت‌های خامنه‌ای و سند۲۰۳۰اختصاص داده‌اند یا به لافهای اقتصادی روحانی. در کنار اینها تناقض گویی‌هایی حکومتی در مورد گرانی نرخ بنزین دیده می‌شود. FATF و اعتراف به انزوای رژیم در کنار کشمکش‌ها بر سر برجام از دیگر موضوعات روزنامه‌های حکومتی است.

تناقض‌گویی در مورد گرانی بنزین موضوع مشترک روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه است:
کیهان: تأیید و تکذیبهای متعدد دولتی‌ها درباره سهمیه بنزین ادامه دارد

ابرار: عضو کمیسیون انرژی بیان کرد:‌ سهمیه‌بندی بنزین تصمیم شورای اقتصادی سران سه قوه

تجارت: هجوم ناگهانی به جایگاههای سوخت

رسالت: صف بی‌تدبیری قبل از گرانی بنزین

همدلی: صف دلهره

وطن امروز: کارت سوخت آری گرانی سوخت نه!

ابتکار: خبری مبنی بر افزایش قیمت بنزین، سهمیه‌بندی و دونرخی شدن آن در برخی رسانه‌های رسمی و فضای مجازی منتشر شد. خبر کوتاه بود و نگران کننده: «افزایش قیمت بنزین از روز پنجشنبه و سهمیه‌بندی آن تا ۶۰لیتر در ماه به نرخ ۱۰۰۰تومان و بیش از آن با نرخ لیتری ۲۵۰۰تومان».

جهان صنعت: ممکن است در آینده نزدیک شاهد حضور سلطان بنزین باشیم؛ خدا را شکر در هر چه موفق نبوده‌ایم در ایجاد سلاطین سکه، ارز، نهاده‌های دامی، بنزین و‌… بسیار موفق بوده‌ایم!

 

سایر بحرانهای اقتصادی – اجتماعی رژیم در روزنامه‌های هر دو باند دیده می‌شود:

اسکناس: مکارم شیرازی: داد مردم از تورم و گرانی بلند است

رسالت: بار سنگین گرانی بر دوش مردم

کیهان: جنتی: مسئولان برای مشکلات فضای مجازی چاره‌جویی کنند

جمهوری اسلامی: رئیس فراکسیون کارگری مجلس: در هفته کارگر باید جشن می‌گرفتیم ولی کارگران با مشکلات زیادی مواجه هستند،حداقل دستمزد کارگران کمتر از نصف حداقل نیاز آنهاست، هم دولت و هم کارفرمایان این حرف را قبول دارند.

 

روزنامه‌های حکومتی با پرداختن به برجام، لوایح FATF و مذاکره با آمریکا بن‌بست نظام و اوجگیری مخاصمات ناشی از آنرا به نمایش گذاشته‌اند:

رسالت: نوری همدانی: زمانی همه دلسوزان فریاد زدند که به آمریکا اعتماد نکنید الآن هم می‌گویند به اروپا اعتماد نکنید اما باز زمزمه‌هایی به گوش می‌رسد. خوش‌بینی به آمریکا یا جهل و ساده‌لوحی است یا این‌که خیانتی در کار است

کیهان: حسین شریعتمداری: آخوندی به‌عنوان دلیلی بر حضور دولت پنهان گفته‌ است: «دولت نتوانست برجام، اف‌.ای‌.تی‌اف و... را به سرانجام برساند»! مگر قرار بود چه بکنید که نگذاشتند؟! چرا از پله دوم حرکت می‌کنید؟! با اختیار کامل وارد مذاکره شدید و به هیچیک از نقد‌ها و توصیه‌های علمی و کارشناسانه منتقدان نه فقط توجهی نکردید بلکه آنها را به تهمت و افتراء نیز نواختید و نهایتاً فقط فاجعه آفریدید

کیهان: برجام متکایی شد زیر سر خواب غفلت و رویای گشایش پسابرجامی... دیگر جای سهل‌اندیشی و مماشات نیست

 

در روزنامه‌های هم‌سو با باند روحانی اذعان به لاعلاجی نظام و ضرورت باز بینی سیاست‌های رژیم در چنبرهٔ تحریم‌ها دیده می‌شود:

آرمان: نصرت الله تاجیک: نظام می‌تواند در این صحنه با استفاده از دیپلماسی فعال، بهبود اوضاع منطقه‌یی و بهبود اوضاع داخلی مدیریت مسائل اقتصادی، بازگشت اعتماد به مردم و تحقق خصوصی‌سازی واقعی و همچنین رشد بخش خصوصی، هنرمندانه بازی کرده و زمینه‌های اقدامات خصمانه ترامپ را کاهش و از بین ببرد.

جمهوری اسلامی: هیچ کشوری را عزم و اراده و شاید یارای مقابله با این تصمیم(آمریکا) و حمایت از نظام نیست. در عمل هیچ اقدامی در برابر این کشور انجام نمی‌شود؛ کشورهای اروپایی و چین به ابراز تأسف بسنده کرده‌اند و روسیه هم به ایران که می‌رسد دلیلی برای نشان‌دادن جدیتش به آمریکا نمی‌بیند. در چنین شرایطی به‌نظر می‌رسد لازم است جمهوری اسلامی ایران به بازتعریف و بازنگری در برخی از استراتژیها و سیاست‌های خود بپردازد

 

یک روزنامه باند روحانی، وحشت نظام حتی از خبررسانی رسانه‌های حکومتی را برملا کرده است:

ابتکار: وزیر کشور طی روزهای گذشته به رسانه‌هایی که «در جهت ناامید کردن مردم و سیاه‌نمایی عمل می‌کنند»، هشدار داد. دولت در شرایط فعلی بهتر است به جای درخواست برای امید‌بخشی مصنوعی، خود به‌عنوان یک مرجع مهم و با بهره‌گیری از اساتید علوم ارتباطات، در کاهش التهابات روانی اقتصادی در کشور اقدامات لازم را انجام دهد. ناامیدی مردم از آنجایی ناشی می‌شود که خودرو تنها ظرف چند روز قیمت‌های نجومی به خود می‌گیرد و هیچ مسئولی در این‌باره پاسخ مناسبی برای حل مسأله‌ای که هشدار آن را از ماه‌ها قبل کارشناسان داده بودند، ندارند.

 

اذعان به ورشکستگی نمایش انتخابات در رژیم در روزنامه‌های هر دو باند دیده می‌شود

کیهان: مدعیان اصلاحات که روزگاری سینه‌چاک دولت اعتدالی روحانی بودند، وقتی دامنه گسترده اعتراضات مردمی نسبت به‌عملکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم به‌ویژه در حوزه اقتصادی را دیدند و شاکله هر دو گفتمان «اعتدال» و «اصلاحات» را «ویرانه» و «مُرده» پنداشتند، اکنون و در سال انتخابات مجلس یازدهم، دست به خودزنی سیاسی زده و هر ازگاهی از «قهر سیاسی»، «تحریم انتخابات» و «انتخابات مشروط» سخن می‌گویند

ایران: بحث ریزش آرای مردم در انتخابات پیش ‎رو، به‌نظر می‎رسد که به یک گزینه قوی و روشن قابل تحقق بدل شده است. با توجه به تلاش‎هایی که از جانب برخی در حوزه‎های مختلف انجام شده و از سوی دیگر کم کاری‎‎هایی هم که از سوی برخی مسئولان صورت گرفته، عملاً این گزاره به یک امر کاملاً قابل پیش‎بینی تبدیل شده است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/43abf58b-3d67-4411-a934-af77984e2ee8"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات