728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - پنجشنبه ۲۵مهر۹۸

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

مطالب و عنوانهای روزنامه‌های حکومتی روز پنجشبنه ۲۵مهرماه، تصویری از بن‌بست همهٔ جانبه نظام در عرصه‌های مختلف هستند. واکنش منفی به حرفهای روحانی در دانشگاه تهران، اوضاع وخامت‌بار اقتصادی و کشمکش بر سر لوایح پالرمو و CFT موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است. حمله به باند رقیب در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود. دود و دم دجالگرانه در مورد اربعین هم موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است.

 

حمله به روحانی در مورد اختیارخواهی برای تعامل با جهان و برگزاری رفراندوم موضوع مشترک روزنامه‌های باند خامنه‌ای است:

جوان: پیشنهاد رفراندوم مقابل صندلی‌های خالی!

کیهان: حسین شریعتمداری: باید از روحانی پرسید، اگر منظورتان از تعامل در سیاست خارجی، تعامل با اسراییل و آمریکا نیست، پس منظورتان چیست؟!

اگر منظورشان تعامل با آمریکا باشد -که به احتمال بسیار زیاد چنین است!- باید گفت؛

مگر طی چند سال گذشته با موضوع برنامه هسته‌یی نظام با آمریکا به گفتگو ننشستید؟ و در پاره‌ای از موارد، دل ندادید و قلوه نگرفتید؟ خب، نتیجه چه بود؟ اگر بفرمایید نتیجه«هیچ» بود! جفا کرده و از بیان واقعیت دور شده‌اید، چرا که صنعت هسته‌یی کشور را از بین بردید، دهها امتیاز نقد به حریف دادید، حتماً به جای آن که بفرمایید «برجام، کوهی بود که بر سر مخالفان داخلی خراب شد»! می‌فرمودید «برجام، کوهی بود که بر سر ملت و نظام خراب شد»!

کیهان: پیشنهاد روحانی برای به رفراندوم گذاشتن «دیوانگی»!

روحانی که ۷آبان ۹۶ مذاکره با آمریکا را دیوانگی خوانده بود، دیروز پیشنهاد کرد این موضوع به رفراندوم گذاشته شود!

فرهیختگان: باید از رئیس‌جمهور پرسید که امروز به‌دنبال برگزاری رفراندوم درباره کدام موضوعی است که تاکنون در آن اختیار کافی نداشته است؟

در این باب نیز بد نیست با توجه به نظرسنجی‌های موجود، یکی از موضوعات همه‌پرسی «ادامه دولت حسن روحانی» برای دو سال آینده و تا ۱۴۰۰ باشد.

روحانی باید پاسخ دهد که چرا بعد از ۶سال از حضور در پاستور و ۴۱سال بعد از حضور در عالی‌ترین سطوح حکومتی از نیروهای مسلح و نهادهای امنیتی گرفته تا نهاد قانونگذاری و حتی قوه مجریه، حالا به این نتیجه رسیده‌ که اختیارات رئیس دولت کافی نیست؟

فرهیختگان: طلب اختیارات بیشتر برای دولت در چنین وضعیتی شبیه این داستان است؛ به راننده‌ای که خودرویی با حداکثر سرعت ۱۲۰کیلومتر را در اتوبانی ۶بانده چپ کرده و به سرنشینان آسیب جدی زده است، خودرویی با سرعت ۲۰۰کیلومتر هدیه بدهند مگر این‌که راننده بخواهد گاردریل‌های اتوبان را هم جمع کند!

 

روزنامه‌های باند روحانی هم درخواست اختیارات وی را به سخره گرفته‌اند:

جهان صنعت: با سیاست فشل و فاقد برنامه‌یی که (روحانی) و تیمش در حوزه اقتصاد نشان داده‌اند، نه تنها نیاز به اختیارات ویژه و برگزاری رفراندوم نیست‌ بلکه دولت او بی‌تدبیر‌تر و ناکار‌آمد‌تر از آن است که این اختیارات ویژه یا برگزاری رفراندوم بخواهد به فریادش برسد.

آرمان: نکته این است که (بر فرض) شرایطی فراهم شد و مجلس هماهنگی بیشتری با دولت نشان داد، اما رئیس‌جمهور که مدعی است دانشگاه اشکالات جدی داشته و در زمینه علم، روزآمد نیستیم و از علم روز عقبیم، آیا توانسته وزیری متناسب با رفع همین اشکالات انتخاب کند تا بتواند مسائل را حل و فصل کند؟ روحانی باید به این سؤال و سؤالات دیگری از این دست پاسخ دهد... اینجا اشکال دیگری مطرح می‌شود که گاهی وقتها صحبت‌های مطرح شده با عملکردها انطباق لازم را ندارد

ابتکار: به‌نظر می‌رسد حسن روحانی در سال‌های پایانی ریاست‌جمهوری خود به فکر پاسخ دادن به انتقادات و همچنین رفع اشکالاتی که در روند برخی قوانین وجود دارد، افتاده است. به صدا و سیما طعنه می‌زند، می‌گوید انتقادات به دولت و دعواها به خطر برجام نیست بلکه بیشتر دعوای سیاسی است. اما کاش روحانی از همان روز اول این‌گونه سخن می‌گفت،... البته این اولین باری نیست که یک رئیس‌جمهوری در نظام‌ از «اختیار نداشتن» خود سخن می‌گوید و اختلاف‌نظر بین شورای نگهبان و رؤسای دولت درباره اصل ۱۱۳قانون اساسی فقط به دوره روحانی ختم نمی‌شود. از سال ۵۹تا همین دیروز، مدام این صحبت‌ها از سوی رؤسای جمهوری نظام مطرح شده است.

 

ضدو نقیض گویی در مورد لوایح پالرمو و CFT در روزنامه‌های پنجشنبه دیده می‌شود:

فرهیختگان: منطق محکم عدم تصویب پالرمو

مادامی که نظامهای بین‌المللی تحت سلطه غربی‌ها بنای عدم همکاری با ایران را داشته باشند، ایران نیز در مسیر همکاری با آنها حرکت نخواهد کرد.

ایران: محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت: رئیس‌جمهوری می‌تواند لایحه پالرمو را ابلاغ کند

آرمان: عدم تصویب لوایح چهارگانه به صلاح نیست

 

بحرانهای اقتصادی اجتماعی موضوع مشترک روزنامه‌های پنجشنبه است:

ابتکار: اقتصاد در گرداب تورم؛ چه آینده‌ای در انتظار اقتصاد ایران است؟... در حالت طبیعی کنونی پیش‌بینی‌ها مبنی بر این است که در سال ۹۸ اقتصاد ایران با رشد منفی مواجه خواهد بود.

جهان صنعت: تا زمانی که تصویر روشنی از وضعیت آینده اقتصادی برای سرمایه‌گذار تولیدی و واردکنندگان فراهم نشود و تا زمانی که روابط اقتصادی ایران با دیگر کشورها رو به بهبود نرود، شاخصهای اقتصادی وضعیت کنونی خود را حفظ خواهند کرد... دولت هنوز سیاست روشنی برای خروج از رکود و ورود به دوره رونق وضع نکرده است.بنابراین می‌توان با تأیید پیش‌بینی نهادهای بین‌المللی نسبت به منفی‌تر شدن رشد اقتصادی ایران، وضعیت و عمق رکود در اقتصاد ایران را دامنه‌دار اعلام کرد.

رسالت: احمدی‌نژاد دولت نهم را با ۹۲هزار میلیارد تومان نقدینگی تحویل گرفت. در طول دولت نهم و دهم این نقدینگی با افزایش ۴۰۰هزار میلیاردی به ۴۹۲هزار میلیارد رسید. نقدینگی در مدت زمان ریاست‌جمهوری روحانی و تاکنون به دوتریلیون تومان رسیده و بیش ازهزار و۵۰۰هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

در دولت روحانی این افزایش نقدینگی صرف چه شده است؟ آیا در صنعت رفته؟ در کشاورزی رفته و یا برای مردم مسکنی ساخته شده است؟

رسالت: عضو هیأت‌رئیسه مجلس گفت: دولت به جای اصلاح بودجه به فکر برداشت از صندوق توسعه ملی است

کیهان: بر اساس آمارهای صندوق بین‌المللی پول؛ ایران پنجمین کشور پر تورم جهان شد

کیهان: برخلاف ادعای روحانی؛ رشد اقتصادی دولت در سال جاری منفی ۹.۵درصد است!

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/5c403d68-572a-460f-a0b0-6e4bbc798843"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات