728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – پنجشنبه ۷شهریور۹۸

گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه هفتم شهریور، به‌رغم تیترهای پر دود و دم اقتصادی، تصویر روشنی از بی‌راه‌حلی و بن‌بست نظام حول مطالب مربوط به «مذاکره»، «برجام» و اظهارات ضدو نقیض روحانی، دیده می‌شود. در کنار این مطالب پاره‌یی از بحرانهای اجتماعی، اقتصادی قرار گرفته است. موضوع مشترک روزنامه‌های دو باند حاکم اقدام مضحک درج عکس آخوند یزدی و آملی لاریجانی، در حال خوش و بش، و ادعای هم آمدن شکاف درون نظام است.

 

در روزنامه‌های باند خامنه‌ای حمله به مذاکره جویی دولت، اظهارات ضدو نقیض روحانی، قبل از وجه دعوای باندی، موضع سردرگم و بن‌بست نظام را برجسته کرده است:

رسالت: چه دشمن فرض کرده دیپلمات‌های ما را؟! و چه فرض کرده‌اند این دیپلمات‌ها، ما را که رئیس‌شان روزی از عکس سخن می‌گوید و دگر روز برعکس! ۲۴ساعت نگذشت که روحانی از بی‌نیازی به عکس، سخن گفت و حتی پای ابراهیم بت‌شکن را نیز وسط کشید! با عکس اگر مشکلی حل می‌شد، کم در یک قاب نرفتند ظریف و کری! حرفم ولی اینها نیست! آقای روحانی! این همه تغییر موضع، چرا؟! روزی علیه موشکی تندتر از تند و روزی سخن از دست بوسی سپاه، چرا؟! و با وجود این همه تغییر، اعتبار به کدام سخن شما هست؟! ناسلامتی اسم دولت‌تان اعتدال است! و اعتدال هر تعریفی داشته باشد، قدرمسلم جمع افراط و تفریط نیست!

جوان:‌ رئیس‌جمهور روزی به تلویح پیغام مذاکره به ترامپ می‌دهد و روزی دیگر به تصریح از سخنان خود باز می‌گردد و شرط می‌گذارد. روزی مذاکره با رئیس‌جمهور آمریکا را «دیوانگی» توصیف می‌کند و روز دیگر آبادانی کشور را به مذاکره با او پیوند می‌دهد. روزی که آمریکا از برجام خارج شد، اقدام این کشور را کم شدن یک «موجود مزاحم» نامید و روزی دیگر معتقد بود برای پیش بردن کار‌ها باید «دم کدخدا» را دید! روزی از کافی نبودن اختیارات رئیس‌جمهوری می‌گوید و اختیارات دولت دوران جنگ‌طلب می‌کند و روز دیگر... و این رشته هم‌چنان سر دراز دارد.

کیهان: چشم اسفندیار نماد و نشانه‌ای از ندیدن حقیقت است. دولت نیز اگر چه پس از فرو رفتن در رودخانه توافق خود را رویین‌تن می‌دید؛ اما چشم خود را به روی یک واقعیت مهم اساسی بسته بود و آن، این‌که تحریم تنها سلاح دشمن است و آن را هرگز با مذاکره و امتیاز دادن کنار نخواهد گذاشت...

 

یک روزنامهٔ باند خامنه‌ای نسبت به انزوای اجتماعی رژیم و بی‌آیندگی نظام هشدار داده است:

فرهیختگان: امیر محبیان: ناکارآمدی کار را به جایی رسانده که مردم به جای خواسته‌های منزلتی درگیر نیازهای بیولوژیک خود شده‌اند و از همین‌رو هم دیگر قداستی برای جریانهای سیاسی حاضر در قوای سه‌گانه قائل نیستند... مردم متوجه شدند چترهای این گروهها چقدر کوچک است و ثانیا این‌که فهمیدند این چترها اثری در دور کردن مضرات و ایرادات از زندگی آنها ندارد و تنها منافع را از آنها دور می‌کند... آرزوی من این است که فعالآن سیاسی در این گروهها واقعاً به این نتیجه برسند که با دست‌فرمان کنونی، چهار قدم جلوتر پرتگاه است.

 

یک روزنامه باند روحانی نیز نسبت به انزوای استراتژیک نظام آخوندی، در معادلات جهانی هشدار داده است.

آرمان: مهدی مطهرنیا: حل مسأله ایران و آمریکا یا رودررویی ایران و آمریکا با یکدیگر به نفع اروپا و رقیب دیگر ایالت متحده آمریکا در نظم و آینده جهانی یعنی چین نیست و لذا حفظ وضع موجود به‌گونه‌یی که به رودررویی تمام‌عیار و پایان پرونده ایران و آمریکا منتهی نشود، در دستور کار این کشورها است. تحریم‌های کمرشکن اقتصادی، اصطکاک‌های نظامی در منطقه شرایط ناپایداری را برای (نظام) پدید آورده است. فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم‌های آمریکا به لایه‌های جامعه ملی در وضعیتی که به نوعی لغزش‌های موجود در لایه‌های گوناگون اجتماعی ناشی از فشار اقتصادی و سیاسی موجود در ایران موجب شده است که دولت حسن روحانی از سخن‌درمانی در حوزه اقتصاد برای خرید زمان به سمت و سوی دیپلماسی‌درمانی روی بیاورد... وضعیت کنونی امکان ملاقات اگر چه ممکن است اما بعید به‌نظر می‌رسد مگر آن که یک شگفتی روی بدهد.

البته این شگفتی ناشی از تاثیر تحریم‌های کمرشکن آمریکا دانسته خواهد شد و این می‌تواند نرمش قهرمانانه را به یک عقب‌نشینی آشکار و چرخشی در ارتباط با مواضع جمهوری اسلامی ایران در جهان تبدیل کند و این در واقع تزلزل‌بخش حرکت ایران در آینده خواهد بود.

 

در روزنامه‌های باند روحانی به مخالفان مذاکره جویی روحانی حمله شده و برخی هم مذاکرات را به اذن خامنه‌ای دانسته اند:

ایران: وقتی مذاکره احتمالی با هدف تأمین منافع مردم به سمت تحقق حرکت کرده و وقتی دیپلماسی زورش چربیده و زبان گفتگو زبان سخن شده برخی تلاش کرده‌اند به شکلی بازی را برهم بزنند. این‌بار باید مراقب بود تا بازی ناخواسته و بدون اطلاع دولت برهم نخورد.

آرمان: مگر سفر ظریف به فرانسه تصمیم فردی بوده است؟... معصومه ابتکار معاون روحانی: در موقعیتی قرار داریم که با حجم زیادی از تحریم‌ها که کاملاً با منافع ملی ایران در تضاد است روبه‌رو هستیم، این ضدیتها و رویکردهای متناقض باید تغییر پیدا کند تا زمینه‌ای برای حل و فصل مسائل ایجاد شود. سفر ظریف به فرانسه تصمیم فردی نبوده بلکه با هماهنگی لازم انجام شد...

 

برخی از بحرانهای دیگر رژیم در عناوین صفحات اول روزنامه‌ها دیده می‌شود

ابرار: وزیر خارجه ژاپن: از ایران خواستیم به توافق هسته‌یی پایبند باشد

اسکناس: اقتصاد ایران در دالآن رکود

اسکناس: رشد افسارگسیخته مسکن در تهران

کیهان: سعید جلیلی: ضعف یکانهای اقتصادی کشور دشمن را به جنگ اقتصادی متقاعد کرده است

مردم‌سالاری: زنگ خطر برای تأمین نان کشور

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/6128f9a8-7d97-465c-afeb-3aae19187d7f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات