728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – چهارشنبه ۲مرداد۹۸

روزنامه های حکومتی
روزنامه های حکومتی

در صفحات اول روزنامه‌های حکومتی در روز چهارشنبه دوم مردادماه، واکنش‌های هیستریک به انتخاب نخست‌وزیر انگلستان دیده می‌شود. بعد از آن حملات باندی حول تقسیم قدرت در نمایش انتخابات آتی و ابراز نگرانی از ائتلاف جهانی علیه رژیم در خلیج‌فارس و بالاخره گوشه‌یی از بحرانهای اقتصادی – اجتماعی دیده می‌شود.

 

روزنامه‌های باند خامنه‌ای وحشت خود از انتخاب نخست‌وزیر جدید انگلستان را در زیر تیترها و کاریکاتورها از وی پنهان کرده‌اند:

وطن امروز: ترامپ ۲

رسالت: باشگاه «بی» ۵تایی شد

جوان: تکثیر ترامپ در لندن

کیهان: سعدالله زارعی: «از این به بعد سیاست‌های انگلیس نسبت به ایران آمریکایی‌تر خواهد شد و هماهنگی آمریکا و انگلیس نسبت به ایران در قالب همکاری ترامپ و جانسون افزایش خواهد یافت».

 

ابراز نگرانی از تحولات در انگلستان در تیتر روزنامه‌های باند روحانی صریح‌تر دیده می‌شود:

ستاره صبح: چرخش بریتانیا به سمت آمریکا؛ بوریس جانسون نخست‌وزیر شد

مردم‌سالاری: مدل انگلیسی ترامپ به قدرت رسید

آفتاب یزد: دردسرهای ترامپ اروپا

 

در روزنامه‌های هم‌سو با باند روحانی اغلب مطالب مهم و سرمقاله‌ها به انتخاب بوریس جانسون و پیامدهای آن برای رژیم پرداخته‌اند.

ابتکار: نزدیکی دیدگاههای جانسون با دونالد ترامپ که بسیار هم مورد حمایت کاخ سفید قرار دارد حامل پیام‌های ناخوشایندی برای ایران، اروپا و حتی نظام بین‌الملل است‌. او یک بار به صراحت گفته بود که توافق هسته‌یی نقاط ضعفی دارد که هر عقل سلیمی باید نسبت به برطرف کردن آن اقدام کند. جانسون همچنین یک بار هم در لابه‌لای صحبت‌های خود در پارلمان مدعی شده بود که احتمال دارد در آینده لندن در‌ خصوص ایران به سیاست تغییر رژیم متمایل شود.

همدلی: علی بیگدلی: خوشبختانه آقای بوریس جانسون در نطق پس از انتخاب خود کوچکترین اشاره‌یی به مسأله ایران و بحران نفتکش‌ها نکرد... ایران، نباید اروپا را از دست بدهد، به این دلیل که امروز، تنها روزنه ما نسبت به غرب و نسبت به جهان حتی، اتحادیه اروپاست. اگر این ضلع نیز به روی ما بسته شود، قطعاً کار برای ما مشکل‌تر نیز خواهد شد.

جهان صنعت: مهدی مطهرنیا: با توجه به این‌که لندن آمادگی خود را برای ایجاد ائتلاف پیشنهادی آمریکا برای ایجاد نظم و امنیت دریایی در خلیج‌فارس اعلام کرده و از طرفی تنش روزافزون تهران و لندن بر سر توقیف نفتکش‌های ایرانی در جبل‌الطارق توسط لندن و از سوی دیگر توقیف نفتکش لندن در خلیج‌فارس توسط تهران، اکنون روی کار آمدن بوریس جانسون می‌تواند زمینه‌ساز اقناع افکار عمومی در جهت همگرایی بیشتر دولتهای حاکم بر لندن و واشنگتن شده و به تنشهای موجود دامن زده شود.

جهان صنعت: حسن هانی زاده: قطعاً او چند گزینه را بعد از تشکیل کابینه علیه تهران اتخاذ خواهد کرد؛ یکی مسأله خروج‌ احتمالی انگلیس از برجام به بهانه‌های مختلف از جمله توقیف کشتی انگلیسی در آب‌های خلیج‌فارس است... موضوع دیگر که بعد از ورود جانسون مدنظر قرار خواهد گرفت تشدید تحریم‌ها و جریان‌سازی شدید علیه جمهوری اسلامی است. شرایط انگلیس پس از تشکیل کابینه به ریاست جانسون بسیار پیچیده‌تر خواهد شد و چهره‌های افراطی و ضدایرانی در کابینه بیشتر خواهند شد‌. انتخاب جانسون به‌عنوان نخست‌وزیر و رئیس حزب محافظه‌کار می‌تواند مشکلات ایران را در آینده به‌ویژه در ارتباط با خلیج‌فارس و اتحادیه اروپا افزایش دهد و حتی شرایطی را فراهم کند که یک ائتلاف جهانی در منطقه با شرکت انگلیس، آمریکا و چند کشور منطقه و جهانی تشکیل شود.

 

حمله به باند روحانی موضوع مشترک روزنامه‌های باند رقیب است که در جنگ قدرت در جریان نمایش انتخابات و به بهانه‌های مختلف صورت گرفته است:

رسالت: مذاکره وسیله‌ای بود تا ما را به هدف لغو تحریم‌ها برساند! عمده تذکرات ما این بود که مبادا فراموش کنند؛ مذاکره هدف نیست! جریاناتی که در این ۶سال اخیر، مکرر سیاست را صدر زندگی مردم و اقتصاد کشور نشاندند و حتی دوباره به درختی که ۴سال میوه نداد، اعتماد کردند، اینک بنا دارند در پوشش شعار "می‌خواهم زندگی کنم" وارد انتخابات مجلس شوند! جا دارد از این زندگی‌ اولی‌ها بپرسیم؛ مگر همه دغدغه‌تان در این ۶سال اخیر، مسائلی از جنس حصر و یا این‌که بی‌برو برگرد آدم خودتان باید شهردار تهران شود، نبود؟!

رسالت: موسوی لارگانی: رئیس دولت اصلاحات مطالبی را در خصوص برجام در یکی از نشریات خارجی منتشر کرده‌اند. اگر در این مطالب دقت شود مشخص می‌شود که نگاه غرب‌زدگی در این دسته از افراد موج می‌زند.

کیهان: سؤال بسیار مهم این‌که چرا ظریف بعد از اتخاذ هر گونه مواضع عزتمندانه و اقدام قدرتمندانه در دفاع از منافع و امنیت ملی کشور،سریعا به نیویورک می‌رود و بحث مذاکره را مطرح و یا اقدام به حاشیه‌سازی می‌کند؟!.

 

برخی از بحرانهای اقتصادی اجتماعی در روزنامه‌های هر دو باند دیده می‌شود:

آفتاب اقتصادی: رانت‌خواران در انتظار فصل برداشت برنج

ابرار: تحریم یک شرکت چینی از سوی آمریکا

ابرار اقتصادی:‌ تورم از ۴۰درصد گذشت

بهار: هر روز یک سلطان جدید ظهور می‌کند

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/50adde26-5e20-4cfb-97ba-e34a69166b99"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات