728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – چهارشنبه ۲۶تیرماه۹۸

روزنامه های حکومتی
روزنامه های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز چهارشنبه ۲۶تیرماه مهم‌ترین عنوانهای خود را به تهدید کردن انگلستان توسط خامنه‌ای و دریوزگی‌های ظریف در آمریکا برای مذاکره اختصاص داده‌اند. ابراز نگرانی از دور شدن مواضع تروئیکای اروپایی از رژیم در روزنامه‌های هم‌سو با روحانی موضوع مشترک است. و برخی از بحرانهای اقتصادی اجتماعی از دیگر موضوعات روزنامه‌های روز چهارشنبه است:

 

اذعان به اوضاع در هم ریخته معیشت مردم و گسترش پیامدهای رکود و بیکاری، در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود:

رسالت:‌ با توجه به آمار و ارقامی که از «خودکشی» در کشور وجود دارد برخی روند این موضوع را در کشور رو به رشد می‌دانند. مؤلفه‌های خودکشی در کشور معمولاً به‌دلیل وضعیت اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی است... سازمان پزشکی قانونی کشور هنوز درباره آمار خودکشی در سال ۹۷هیچ موضوعی را اعلام نکرده است. بر اساس آخرین اعلام این سازمان آمار خودکشی‌ها در سال ۹۶، ۴۶۲۷نفر بوده که نسبت به سال ۹۵افزایش ۵درصدی را نشان می‌دهد. اقدام به خودکشی معمولاً در میان زنان بیشتر است.

رسالت: تعطیلی ۴۷کارخانه و بیکاری هفت هزار کارگر. دولت ۸۵میلیون دلار به یک محصول نهایی برای خوراک دام و طیور اختصاص داده (در حالی که) در ایران حدود ۴۷کارخانه و کارگاه برای تولید این محصول وجود دارد که طی یک سال گذشته تعطیل شده‌اند. چرا که تولید این محصول نیازمند وارد کردن مواد اولیه است و دولت ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه را تأمین نمی‌کند

آرمان: رشد اقتصادی منفی پیش‌بینی شده برای سال‌های ۱۳۹۷و ۱۳۹۸، کاهش شدید درآمد حقیقی و رفاه خانوار را در پی خواهد داشت. برآوردها از نرخ فقر نشان می‌دهد در حالی که در سال ۱۳۹۶، در حدود ۱۶درصد از جمعیت کشور در زیر خط فقر مطلق قرار داشته‌اند، تا پایان سال ۱۳۹۷در حدود ۲۳الی ۴۰درصد در زیر خط فقر قرار خواهند گرفت

کسب و کار: پیش‌بینی کسری بودجه ۱۵۰هزار میلیاردی

همدلی: در حالی حداقل دستمزد دهک‌های ضعیف یک میلیون و ۵۱۶هزار تومان در سال جاری تعیین شده که به‌گفته بسیاری از فعالآن کارگری هزینه سبد معیشت به ۶میلیون و ۹۰۸هزار تومان رسیده است و شکاف میان معیشت و دستمزد، به ۵میلیون و ۴۰۰هزار تومان رسیده است.

 

در صفحات اول روزنامه‌ها اظهارات ضدو نقیض خامنه‌ای و ظریف وضعیت بن‌بست و چهرهٔ دوگانهٔ نظام را رو به داخل و خارج به نمایش گذاشته است:

وطن امروز: خامنه‌ای: دزدی دریایی انگلیس بی‌جواب نمی‌ماند

مردم‌سالاری: ظریف در مصاحبه با ان.بی.سی: اگر ترامپ تحریم‌ها را بردارد درهای دیپلماسی کاملاٌ باز است

کیهان: کدام میز مذاکره؟ خسارت محض برجام کافی نیست؟

روزان: خامنه‌ای: کاهش تعهدات برجامی ادامه دارد

ثروت: معاون اول رئیس جمهور: برگشت ما به تعهدات برجام خیلی ساده است

بهار: سخنگوی وزارت‌خارجه: شرکای اروپایی برجام گامهای عملی و مسئولان بردارند

اطلاعات: ظریف: اگر آمریکا تحریم‌ها را متوقف کند، در مذاکره باز است

افکار: خرازی: مذاکره مجدد با آمریکا خیانت است

اقتصاد ملی: وزیر امور خارجه: درهای دیپلماسی کاملاٌ باز است

 

در روزنامه‌های هم‌سو با باند روحانی چراغ سبزهای نظام توسط ظریف بر سر مذاکره موشکی و تجارت با آمریکا دیده می‌شود:

جهان صنعت: ظریف در مصاحبه با شبکه خبری ان. بی‌سی: اگر آمریکا دنبال یک راه آبرومندانه برای خروج از این شرایط است، راه‌حل وجود دارد. آمریکا خودش را از بازار ایران محروم کرده است. بازار ایران به روی شرکت‌های آمریکایی باز است.

ستاره صبح: ظریف در گفتگو با ان.بی.سی: اگر می‌خواهند درباره موشکهای ایران مذاکره کنند، ابتدا باید فروش تسلیحات به منطقه را متوقف کنند... اگر آمریکا تحریم‌هایی که از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ اعمال شده‌اند را لغو کند، در مذاکره باز است.

در روزنامه‌های حکومتی از دور شدن مواضع تروئیکای اروپایی از نظام ابراز نگرانی شده و برخی در وحشت از پیامدهای آن از جمله خفگی اقتصادی، توصیه به مذاکره کرده‌اند:

همدلی: (سه کشور اروپایی) مانند آمریکا در قبال سیاست‌های منطقه‌یی ایران و برنامه موشکی آن موافقتی ندارند. معنا و مفهوم چنین نگرشی آن است که برنامه‌های موشکی و سیاست‌های منطقه‌یی در کانون‌هایی چون: دمشق، بغداد، بیروت و عدن می‌تواند عامل همسویی و نزدیکی اروپا به آمریکا در خروج از برجام شود. بدیهی است که تعدیل در برنامه‌های موشکی و همچنین تجدید نظر در سیاست‌های منطقه‌یی می‌تواند نقش کلیدی را در بقای برجام و ماندگاری آن بازی کند و عاملی برای ماندن اروپا در کنار ایران باشد... اندکی واقع‌بینی آن هم بنا‌ به شرایطی که بر اقتصاد ایران از یک طرف و شرایطی که در منطقه به زیان ایران در حال رقم خوردن است، چنین ضرورتی را دو چندان می‌کند. این ضرورت اگر چه نمی‌تواند هم‌چون عصای موسی برای اقتصاد بیمار ایران معجزه کند، اما می‌تواند نقش مسکنی مفید را برای حیات اقتصاد ایران ایفا کند.

آقتاب یزد: ما برای تدوین برنامه‌های استراتژیک در حوزه‌های مختلف از جمله صنعت نفت، نیازمند وضعیت باثبات هستیم. ما هم‌چنان نیازمند گفتگو هستیم. در فاصله تحقق برجام تا روی کار آمدن ترامپ، هر چند فرصتهایی هم از دست رفت، اما آثار مثبت و ملموس برجام را تا حدی دیدیم.

 

در روزنامه‌های باند روحانی برای حفظ برجام به باند رقیب حمله شده است:

آرمان: جلال ساداتیان، سفیر اسبق در بریتانیا: در داخل کشور رسانه‌های مهم علیه وزیر خارجه عمل می‌کند و برخی دستگاهها که امکاناتی دارند، بر علیه ظریف کار می‌کنند. این رویه غلطی است. واقعیت آن است که برجام مصوبه ملی و بین‌المللی است. بنابراین همه دستگاهها باید کمک کنند. چرا در خصوص موضوعات کلانی که با منافع و امنیت ملی سروکار دارد، صدای واحدی از داخل کشور شنیده نمی‌شود؟

آرمان: اجماع فراجناحی به وجود آمده بر سر برجام نباید در خدمت اهداف جناحی قرار گیرد. یعنی باید در همین سطح حاکمیت بماند و ادامه مسیر آن از مجرای تصمیم‌های حاکمیتی باشد، زیرا اجماعی که بر سر برجام در داخل حاکمیت به وجود آمد بی‌سابقه و در همان حال برخلاف خواست برخی اصول‌گرایان بود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/bba53ebf-030d-4e62-b5af-ee32525dee08"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات