728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - چهارشنبه۲۳بهمن۹۸

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روز گذشته جنگ گرگها در جریان نمایش سالروز ربودن انقلاب ضدسلطنتی توسط خمینی، هم ادامه داشت. باندهای حاکم به‌رغم روضه‌های وحدت ولی‌فقیه دعوایشان بر سر سهم قدرت و غارت در نمایش انتخاباتی که روز دوم اسفند قرار است برپا شود را به صحنه نمایش ۲۲بهمن هم کشانده بودند...

روزنامه‌های حکومتی امروز در مجموع صحنه بروز آن چیزی است که شما به آن جنگ گرگها گفتید. از انعکاس نمایش ۲۲بهمن با هم در تقابل و رویارویی هستند تا کشمکش بر سر سهم قدرت و غارت در مجلس بعدی ارتجاع. روزنامه‌های باند ولی‌فقیه از عزم جزم ولی‌فقیه برای جاروی این باند از مجلس خبر می‌دهند. و تمرکزشان را روی اظهارات کدخدایی در مورد حذف مهره‌های باند مغلوب و هم‌چنین روی حرفهای سخنرانان نمایش روز گذشته که علیه باند مغلوب بود گذاشته‌اند، مثل اظهارات رئیسی و منتظری دادستان کل رژیم.

در روزنامه‌های باند مغلوب ضمن تأکید بر تمکین به ولی‌فقیه و شرکت حداکثری در انتخاباتی که مهره‌هایشان از حذف شده‌اند، به فضای انفجاری جامعه علیه نظام و بازیهای نمایشی آن و اوجگیری دعواهای باندی درون نظام اذعان کرده‌اند.

ستاره صبح: روز گذشته در برخی راهپیمایی‌ها دیدیم که تابلوی نه به انتخابات بالا رفت که این خطرناک است... اتفاقی که رئیس‌جمهور آن را برای آینده کشور خطرناک می‌داند و می‌گوید در رژیم سابق چون انتخابات به‌معنای حق آزاد مردم وجود نداشت شکافی بین حاکمیت و مردم رخ داد که منجر به انقلاب شد.

مستقل: اعتراض‌های آبان ۹۸و هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری اوکراین و واکنش‌های نابخردانه پس از آن باعث شد تا بسیاری از مردم نا‌ امیدتر از گذشته شوند و به این باور برسد که احتمال تغییر توسط صندوق رأی، احتمالی بسیار دور از دسترس است.

حالا و در آستانه ورود به چهل و دومین سالروز انقلاب، شمار زیادی از مردم و آن‌هایی که همه این سال‌ها را تجربه کرده‌اند به مأیوس‌ترین نقطه ممکن از انقلاب رسیده‌اند... کاش می‌شد تاریخ را به ۴۱سال پیش برگرداند تا با همین تجارب امکان انداختن قطار انقلاب بر روی ریل اصلی آن، وجود داشت.

ایران: همه این اتفاقات اعم از انقلاب، فروپاشی یا جنگ داخلی، علل و عوامل گوناگونی دارند ولی در نهایت همه این علل و عوامل هنگامی منجر به این رویدادها می‌شوند که شکافی جدی میان حکومت و مردم شکل بگیرد.

نقطهٔ ‌مشترک روزنامه‌های باندهای حاکم، فقط آه و ناله از به هلاکت رسیدن پاسدار قاسم سلیمانی است. در سایر مسائل موضوع مشترک دیده می‌شود ولی نقطهٔ وحدت خیر. چون جنگ بر سر منافع باندی است. برای نمونه در روزنامه‌های هر دو باند به درستی روی تشتت درون باند رقیب دست گذاشته‌اند. روزنامه‌های باند مغلوب، فیگور وحدت روزهای اول باند خامنه‌ای در انتخابات را تقریباً به‌صورت مشترک مسخره کرده و اشاره کردند که آن وحدت فعلاً به انشقاق سه لیست رسیده که درون هر لیست هم کشمکش‌ها ادامه دارد. روزنامه‌های باند ولی‌فقیه هم روی ضد و نقیض گویی‌های باند مغلوب دست گذاشته‌اند که یک باند می‌گوید لیست می‌دهیم و یک باند می‌گوید نمی‌دهیم. برخی می‌گویند حداکثری شرکت می‌کنیم و بعضی می‌گویند شرکت می‌کنیم اما مردم نمی‌آیند.

در روزنامه‌های باند مغلوب اذعان به نفرت مردم از تمامیت نظام و بازیهای نمایش انتخاباتش به بیانهای مختلف دیده می‌شود.

اعتماد: عباس عبدی: رواج ادبیات مستهجن و رکیک ناشی از این است که دیگر امکانی یا حرفی برای گفتن باقی نمانده است. در اعتراضات ماه‌های اخیر نیز مواردی از فحاشی دیده می‌شود که باعث تأسف است و البته نشانه خطرناکی از کمیت و کیفیت عصبانیت و استیصال مردم است. حتی در متون منتشره در فضای مجازی نیز می‌توان بازتابی از این فرهنگ فحاشی را مشاهده کرد.

جهان صنعت:‌ردصلاحیت‌های گسترده در راستای منافع ملی و امنیت ملی کشور ارزیابی نمی‌شود. با اتفاقی که افتاده است احتمال این‌که مشارکت مردم کاهش پیدا کند زیاد است.

ابتکار: در حالی جشن گرفته می‫شود که کشور در شرایط ویژه‌ای قرار گرفته است. افزایش سطح تنشهای بین‫المللی، انتخابات مجلس و البته تغییر در پارادایم‌های گفتمانی اجتماعی، لزوم تغییر در امر سیاست‌گذاری را بیش از گذشته نشان می‌دهد. چنانکه بر کسی پوشیده نیست که وضعیت اقتصادی مردم نیز به انواع دلایل در وضعیت مطلوبی قرار ندارد... فضای اجتماعی این روزها بیش از گذشته لحنی از عصبانیت به خود گرفته است...

آرمان:‌ نگاه یک بعدی به مسأله‌ای حساس نظیر سیاست خارجی که در شرایط کنونی نسبت مستقیمی با اقتصاد، فرهنگ و سیاست داخلی دارد آسیب‌زاست و می‌تواند یک نظام سیاسی را با مشکلاتی جدی مواجه کند...یک نظام سیاسی نمی‌تواند در انزوای بین‌المللی به اداره کشور بپردازد و به همین منظور نیازمند است که سیاستمداران از ایجاد دوگانه ساختگی « مقاومت - دیپلماسی» پرهیز کنند و تنها به رویکرد دقیق‌تر که تأمین کننده بیشتر منافع ملی است، بیندیشند.

جهان صنعت: در مجموع آمارهای اعلامی از سوی مقامات دولتی از جمله رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و وزیر صمت مبهم است و حتی رسانه‌های معتبر خارجی هم‌چون بلومبرگ و cnbc نیز بر این آمارها مهر تأیید نزده‌اند.

بنابراین حتی اگر تحریم‌ها را نیز بردارند و قادر به فروش ۵میلیون بشکه نفت در روز باشیم، با وجود کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی اداره امور کشور امکان‌پذیر نخواهد بود.

وطن امروز: عبدالناصر همتی در حاشیه راهپیمایی ۲۲بهمن گفت: نظر ما درباره تصویب شدن FATF مثبت است اما واقعیت این است که امروز ما بسیاری از مبادلات خارجی، پولی و مالی خود را با روش‌های غیرتحریمی انجام می‌دهیم. بانک‌های مهم دنیا اصلاً با ما کار نمی‌کنند. از این نظر، بودن و نبودن FATF خیلی تاثیری در اقتصاد ما ندارد و اگر همه تمرکز خود را روی FATF بگذاریم شاید خیلی چیزها را از دست بدهیم.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1337de39-c403-472e-aed1-0d8d54603039"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات