728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – یکشنبه ۲۶ اسفند ۹۷

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز یکشنبه ۲۶اسفند عرصه رودررویی باند‌های حاکم در زمینه‌های مختلف است. به‌رغم این‌که خامنه‌ای در روز۲۳اسفند به کارگزارانش توصیه کرد به جان هم نیفتید، کیهان خامنه‌ای پیشتاز لگدکوب کردن توصیه‌های ولی‌فقیه شده است. بحرانهای اقتصادی اجتماعی و شکاف در باندهای حاکم در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود.

با برخی از حملات کیهان خامنه‌ای به دولت روحانی را مرور می‌کنیم:

کیهان: یادداشت روز: «در همان روزها که دیپلمات‌های ما در مذاکرات برجام شش دانگ حواسشان به این بود که دکمه‌های لباسشان را از بالا ببندند یا از پایین تا قواعد دیپلماتیک به هم نخورد و سرگرم نوشیدن قهوه در هتل کوبورگ و هتل اینترکنتیننتال و کجا و کجا بودند حاج قاسم در تنور داغ حلب و موصل... بود».

کیهان: اجرای برنامه‌ FATF برای ایران که در شرایط به‌شدت غیرعادی است، هیچگاه موضوعیت نخواهد داشت و اصرار مسئولان دولت برای تصویب خواسته‌های این برنامه بی‌معنی و به دور از فضای کارشناسی واقع‌بینانه است.

کیهان رو در روی ادعاهای دولت روحانی برای توزیع کالاهای ارزان نوشته است: «قیمت‌های ارائه شده اگر‌ چه در مقایسه با قیمت همان کالاها در بازار، کاهش یافته ولی کماکان قیمت‌های گران و غیرقابل توجیه است».

جوان هم در مقابل ادعاهای اقتصادی باند روحانی نوشته است« آن مسئولی که خود را سرباز نظام در جنگ اقتصادی و نوکر مردم می‌داند، آن وقت خرید‌های شخصی‌اش را نوکرهایش برایش انجام می‌دهند، هیچ‌گاه از «فقر نظارت»، «انحصار»، «دلالی» و «گرانفروشی لحظه به لحظه» درک درستی ندارد و تصمیم درستی هم نخواهد گرفت». جوان افزوده است:‌« هر چه هست نوعی ساخت و پاخت پشت صحنه برای تقسیم سود‌های یک‌شبه رانت و انحصار است... وصف حقیقت بازار این روز‌های کشور دشوار است. بازاری که گویی به عمد به‌حال خود رها گشته، آن هم در جنگی اقتصادی که سنگرهایش رو به دشمن حفر شده است!».

 

روزنامه‌های باند روحانی هم به جان هم افتاده‌اند و در وحشت از قیام به یکدیگر هشدار داده‌اند:

جهان صنعت:‌ «دشواری معیشت، گرانی، بیکاری، فساده‌ای کلان، کاهش شدید ارزش پول ملی، تضعیف بخش خصوصی و همچنین فضای کسب‌وکار و همه آن حوادثی که سبب می‌شوند هرازگاهی اعتصاب و تجمعی مقابل سازمانی و نهادی برپا شود، بحث ناخوشایندی در اجتماع و فضاهای عمومی شکل بگیرد یا کمپین و امواجی با هشتگ در شبکه‌های اجتماعی راه بیفتد، نشانه‌هایی از همین زخم عمیق دارد، زخمی که انتظار می‌رفت دولت تدبیر و امید پس از اعتراضات دیماه گذشته نگران وخامتش شود و درصدد درمان و اصلاح آن برآید اما برعکس یا نمک بر آن پاشید یا به‌حال خود رهایش کرد».

آرمان هم نوشته است:« گرانی‌های افسارگسیخته، کاهش جمعیت خانوارهای متوسط و افزوده شدن به درصد خانوارهای ضعیف و زیرخط فقر و در نتیجه رشد نارضایتی مردم. به‌گفته اقتصاددانان و متخصصان علوم اجتماعی منشأ نارضایتی و اعتراضات مردمی ریشه‌ٔ به ترتیب اقتصادی، اجتماعی و سپس سیاسی دارد. اگر این رشد نابسامانی اقتصادی در سه ماهه اول سال ۱۳۹۸بخواهد ادامه داشته باشد، حتماً به میزان اعتراضها افزوده و کنترل مشکل خواهد شد».

 

روزنامه‌های هر دو باند شکاف در باند رقیب را برجسته کرده‌اند:

وطن امروز: کنایه رئیس دفتر روحانی به وزیر خارجه:‌ واعظی در پاسخ به این سؤال که اگر اتفاقی که برای وزیر امور خارجه در جریان سفر اسد افتاد، برای شما می‌افتاد، چه واکنشی نشان می‌دادید؟ گفت:‌ «نخستین ‌اقدامی که انجام می‌دادم، اجازه می‌دادم صبح شود، قطعاً خدمت رئیس‌جمهور می‌آمدم، صحبت می‌کردم و هر حرفی که داشتم در آنجا مطرح می‌کردم و به توافق می‌رسیدم که با هم چه کار کنیم.

آرمان:‌... هاشم هاشم‌زاده هریسی عضو مجلس خبرگان: درباره وظیفه نظارتی خبرگان بر رهبر گفت:‌ «نظر اکثریت اعضا بر این است که خبرگان بر ریل خود حرکت می‌کند و قانون اجرا می‌شود. البته برخی هم هستند که به نظارت اعتقاد ندارند. نظارت خبرگان بر رهبری تفاوت دارد».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/b385785b-1e6b-4171-a8c3-6858fcea6bf7"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات