728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - یکشنبه ۲۸مهر۹۸

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز یکشنبه ۲۸مهرماه مهم‌ترین عنوانهای صفحات اول خود را به دجالگری حکومتی در اربعین اختصاص داده‌اند. در کنار آن کشمکشهای باندی بر سر حرفهای روحانی در مورد همه‌پرسی بیشترین مطالب روزنامه‌های هر دو باند را به خود اختصاص داده است. بعد از آن اف.ای.تی.اف و برجام و تحریم‌ها موضوع مطالب روزنامه‌های باند خامنه‌ای است. و بالاخره اذعان به پاره‌یی از بحرانهای اقتصادی – اجتماعی در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود.

 

حمله به روحانی در پاسخ به اظهاراتش در مورد اختیارات بیشتر و رفراندوم موضوع مشترک روزنامه‌های باند خامنه‌ای است:

کیهان: روحانی در اظهاراتی بی‌ربط در مراسم بازگشایی دانشگاهها گفت «دعوا سر برجام نیست، مسأله بالاتری است.

مگر روحانی با غرب مذاکره نکرده و امتیازهای هنگفت نداده است؟ مذاکره با غرب، جعبه ناگشوده‌ای نیست که بتوان از نو برای مردم کادوپیچ کرد. روحانی شش سال قبل (و نیز سال ۸۲) این نسخه را به اجرا گذاشت و پاسخ آن را با توهین و عهدشکنی و دهن‌کجی اروپا و آمریکا گرفت...تعامل یکطرفه با غرب اکنون باید میوه می‌داد، نه این‌که غربی‌ها، روحانی را سنگ قلاب کنند. در بحبوحه سفر روحانی به وین، دبیر سوم سفارت ما در اتریش را در آلمان بازداشت کردند که ۱۷ماه است تحت بازداشت است. هنگام سفر روحانی به پاریس هم، دست سازمان (مجاهدین خلق) را برای برگزاری میتینگ باز گذاشتند.

آیا از این روند نامتوازن و توهین‌آمیز، ضرورت مذاکره و معامله دوباره در می‌آید؟

جوان: ایشان از عدد چهل سال یعنی کل دوران انقلاب شکایت دارد، نه ۱۰سال، ۲۰سال یا مثلاً بعد از دوم خرداد ۷۶یا بعد از رحلت (خمینی). پس معنای اول حرف ایشان این است که اصلاً چرا انقلاب کردیم، چون بحثها محصول کل عمر انقلاب اسلامی است

فرهیختگان: خوب یا بد، دولت حسن روحانی برای اداره کشور در بهترین حالت دو ایده اصلی و مرکزی داشت؛ یکی برای سیاست خارجی که اصل بود و دیگری برای مسائل داخلی که در حاشیه اولی قرار داشت. امروز و در روزهای پایانی مهرماه ۱۳۹۸، برجام به‌عنوان ایده مرکزی دولت برای اداره کشور از هر زمان دیگری ضعیف‌تر و بی‌اثر شده است

رسالت: ماجرای فرو کاهش دوگانه « مقاومت هوشمندانه و صبورانه - تسلیم و وادادگی» به دوگانه «جنگ با دنیا - تعامل سازنده» هم از این ماجرای پهلوان پنبه جدا نیست. افرادی که در سابقه خود، تجربه مکرر وادادگی، تسلیم طلبی و سستی در برابر دشمن دارند،...از پاسخگویی در برابر نقد عملکرد خود ناتوانند و جواب درخور و قانع کننده‌ای ندارند.

 

در روزنامه‌های هم‌سو با باند روحانی بر ضرورت همه‌پرسی و تعامل با جهان تأکید شده است:

همدلی: حمد شیرزاد نماینده ادوار مجلس: همه‌پرسی بن‌بست شکن است

آرمان: دلواپسان و مخالفان دولت از همه‌پرسی می‌ترسند

همدلی: حاکمیت باید پیشگام برگزاری همه‌پرسی شود

ستاره صبح: غلامرضا حیدری: نمایندگان فراکسیون‌ها اولویت اول از نگاه خود را «اجتناب از تنش، رعایت الزامات روابط دیپلماتیک و توسعه روابط بین‌الملل» عنوان کردند... پرهیز از تنش در روابط خارجی و تقابل با دنیا، به‌نظر من علت‌العلل است. بسیاری از نابسامانی‌ها و مفاسد اقتصادی در این سال‌ها، به‌دلیل تحریم‌ها بوده و تعبیر «دور زدن تحریم» گلوگاه خلق فسادها بوده است.

 

یک روزنامه حکومتی به فاصلهٔ ۹۵درصدی جامعه با نمایشهای مذهبی حکومتی اذعان کرده است:

جمهوری اسلامی: افزایش چشمگیر و جهشی پرداختن به ظواهر در سال‌های اخیر آیا توانسته میزان پای‌بندی مردم به‌ویژه نسل جدید به محتوای دین را افزایش دهد؟

اگر به بزرگان ما گزارش داده می‌شود که به‌دلیل شرکت این تعداد افراد در این مراسم و فلان دعا و فلان گردهمائی، اوضاع بسیار خوبست و همه چیز به طرف بهتر شدن به پیش می‌رود، بزرگان، به این گزارشها اعتماد نکنند و به این نکته بسیار مهم توجه نمایند که مجموع این افراد فقط به زیر ۵درصد جمعیّت کشور می‌رسند. قطعاً اعمال و رفتار و افکار ۵درصد یک جامعه را نمی‌توان به کل آن جامعه تعمیم داد.

 

برجام و گام چهارم کاهش تعهدات و رابطه با اروپا نمودی از بن‌بست نظام و ریختن بحران به درون رژیم است که در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه دیده می‌شود:

جوان: به‌رغم بی‌عملی‌های گسترده طرف‌های اروپایی در عمل به تعهدات یازده‌گانه برجامی، دل بستن به بسته‌های پوشالی و شرطی کردن جامعه به وعده‌های سرخرمنی هم‌چنان نزد جریانی در داخل هم‌چنان پررنگ و برجسته است. این خطای ۱۸ماه خطی است که در لایه‌های مختلف سیاسی و رسانه‌یی جریانی در داخل دنبال می‌شود.

جوان: صنعت هسته‌یی در تعطیلی به‌سر می‌برد و تمام تحریم‌های ضدایرانی هسته‌یی احیا شده است و کماکان وزیر امور خارجه همانند رئیس‌جمهور و بسیاری دیگر از مقامات با ادبیات مبالغه‌آمیز از این سند بین‌المللی دفاع کرده و آن را حاوی دستاورد‌های بی‌نظیر که اساساً برای افکار عمومی داخلی قابل لمس نیستند، عنوان می‌کنند... صرفاً در مصداق برجام باید اقرار کنیم که طرف ایرانی فریب غرب را خورده است.

کیهان:‌محسن رضایی: تأخیر دولت در برداشتن گام چهارم هسته‌یی خسارت محض است

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تأخیر دولت در برداشتن گام چهارم هسته‌یی با چشم‌دوختن به ارو پای بی‌اراده و ناتوان خسارت محض است.

کیهان: امیر عبداللهیان: اینس‌تکس موتور محرکه‌ای ندارد

واقعیت این است که بین آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بر سر تضعیف جمهوری اسلامی توافق و تقسیم کار واقعی صورت گرفته است.

 

برخی از سایر بحرانها در سایر مطالب روزنامه‌ها دیده می‌شود:

آرمان: ضعف اطلاعاتی در ارائه آمار بیکاری

امتیاز: احتمال افزایش نرخ بنزین برای توسعه مصرف گاز

جهان صنعت: دولت سیاست روشنی برای خروج از رکود ندارد

ستاره صبح: رکود معاملات؛ تداوم گرانی

عصراقتصاد: فرشاد مومنی: سبقت رانت سیاست‌های اقتصادی از رانت نفتی

عصر اقتصاد: در صورت عدم تصویب لوایح FATF کار دولت برای اداره کشور سخت می‌شود

کاروکارگر: زنان تحصیل کرده ۳تا ۴برابر مردان بیکار هستند

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/8a8b3763-f6f1-4230-a69c-7d7d626be3cb"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات