728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – یکشنبه ۵خرداد۹۸

گزیده روزنامه‌های  حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های رژیم در روز ۵خرداد صفحات اولشان را پر کرده‌اند از دود و دمهای سرکردگان سپاه در مورد جنگ، در کنار تیترهای متنوعی و ریز و درشتی به‌ نقل از رسانه‌ها و محافل خارجی دیده می‌شود که اطمینان می‌دهند جنگ نمی‌شود. به‌نظر می‌رسد برای اطمینان خاطر به ریزشی نظام دوز این نوع مطالب را بالا برده‌اند. اما در کنار اینها بحرانهای رأس نظام دیده می‌شود که به روزنامه کشیده شده و در زمینه‌های مختلف از جمله مذاکره با آمریکا و برجام بیش از سایر موارد دیده می‌شود.

 

بحرانهای اقتصادی اجتماعی در کنار تداوم فساد و چپاول همراه با هشدار نسبت به انفجار خشم مردم در روزنامه‌های یکشنبه پنجم خرداد هم دیده می‌شود.

آرمان: فعالیت مافیای واردات شکر؛ بدون دردسر!

جوان: دولتی‌ها هم در گرانی شکر و خرما مقصر بودند؛ رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان از پشت پرده گرانی خرما و شکر خبر داد

جوان: ‌ جزئیات جدیدی از ماجرای کشف پوز‌های بانکی در دفتر وزیر نفت

آفتاب اقتصادی: بیماران سرطانی با تنگناهای اقتصادی روبه‌رو هستند

ابرار: نماینده مجلس: کشف ۳کارت خوان با گردش مالی ده میلیاردی و مقداری طلا و دلار در دفتر وزیر نفت

ابرار اقتصادی: دبیر انجمن قطعه سازان: صنعت قطعه‌سازی تا ۲۰روز دیگر زمین‌گیر می‌شود

افکار: کنترل قیمت کالاهای اساسی با پرداخت ارز ۴۲۰۰تومانی محال است

ابتکار: خطر تجمع بخش قابل توجهی از مردمی که گرفتاری‏ها و دردهای اجتماعی و اقتصادی مشترکی دارند و رشته وصل آنها فقر، درد و زندگی در دریای تبعی و لکیت است خدای ناکرده این است که به این باور برسند:

کسی به فکر آنها نیست و فراموش شدگانند. آنگاه که انفجار اجتماعی فرا می‏رسد و بزرگترین دستاورد اجتماعی جامعه یعنی امنیت در مخاطره قرار می‏گیرد و با محاق رفتن خشونت اسراییل و عربستان، انفجار موشک‏های ناشی از تبانی و بی‏اعتنایی به فقرا خواب را از ما خواهد گرفت.

 

در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه، موضوع مذاکره با آمریکا و خبر تماس ظریف با یک سناتور آمریکایی بحران درونی رژیم را دوباره تشدید کرده است.

کیهان: آنها فقط نمی‌گویند باید مذاکره کرد. آنها عملاً مقدمات مذاکره را کلید زده‌اند، منتها به دور از چشم رسانه‌ها و در سطحی پایین‌تر. رئیس‌جمهور سوئیس، حافظ منافع آمریکا (در ایران) به دیدار مقامات آمریکایی می‌رود، ژاپن از ظریف برای سفر به این کشور رسماً دعوت می‌کند، وزیر خارجه عمان سر زده به تهران می‌آید. وجه مشترک این سه کشور وقتی به «ایران» می‌رسند چیست؟ میانجیگری! برای چه؟ مذاکره! و ناگهان خبر می‌رسد وزیر خارجه کشور مان با یکی از نمایندگان کنگره آمریکا دیدار کرده! و طرف مقابل نیز از سوی وزارت‌خارجه آمریکا مأمور دیدار با ظریف شده است!

وطن امروز: بس آقای ظریف! این روزها اما خبرهای تلخی از اقدامات مشکوک آقای ظریف منتشر می‌شود.

بخش رسانه‌یی شده این اقدامات شامل دیدار وی با داین فینشتاین، سناتور دموکرات ایالت کالیفرنیا در سفر چندی پیش وزیر امور خارجه به آمریکاست. سخنگوی دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل اخیراً با تأیید دیدار مذکور گفته است: «این جلسه در راستای روند عادی جلسات نمایندگی ایران با اعضای کنگره انجام شده است!» مسأله وقتی جالب‌تر می‌شود که بدانیم وزیر خارجه آمریکا گفته است از فینشتاین خواسته نشده بود با ظریف دیدار کند!

سیاست روز: این دیدار و گفتگو در حالی انجام شده که رهبر تأکید کرده که با آمریکایی‌ها مذاکره انجام نشود، اما چرا دیدار و گفتگو صورت گرفته، زمان آن است که ظریف در این‌باره توضیح دهد و بگوید چه روالی وجود داشته که با این سناتور دموکرات دیدار انجام شده است؟

 

روزنامه‌های باند روحانی اظهارات او را که نوعی پاسخگویی به خامنه‌ای انعکاس داده‌اند:

ایران: رئیس‌جمهوری در نشست با جمعی از اصحاب رسانه: اگر قانون اساسی اجرا شود دولت اختیارات کافی دارد

آرمان: روحانی: شرایط کشور به‌گونه‌یی است که همه باید آن را به درستی درک کنیم و اگر برداشت و تحلیل ما از شرایط کشور فاصله زیادی داشته باشد، نمی‌توانیم به درستی تصمیم‌گیری کنیم.

 

ابراز نگرانی از جنگ و توصیه غیرمستقیم به مذاکره در روزنامه‌های هم‌سو با روحانی دیده می‌شود:

ستاره صبح: علی محمد نمازی عضو پیشین مجلس: در بین رؤسای جمهور آمریکا اوباما بیش از همه از جنبه‌های حقوقی برخوردار بود و تمایل داشت مسائل بین اعراب، اسراییل و نظام بدون تنشهای نظامی حل و فصل شود. نباید این فرصت از بین می‌رفت.

جهان صنعت: به‌دلیل این‌که در هر حال در صورت وقوع جنگ، ایران بیشترین خسارت را خواهد دید و دوستان منطقه‌یی و جهانی‌اش هم‌چون دوران جنگ عراق و ایران بسیار اندک خواهند بود، بهترین راهبرد استفاده از دیپلماسی برای اجتناب از وقوع جنگ و حل بحران کنونی به‌ویژه بحران اقتصادی خواهد بود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2057f8e4-c42f-4abc-8cda-93a1dc280148"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات