728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – یکشنبه۲۶خرداد۹۸

گزیده روزنامه‌های  حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز یکشنبه بیست و ششم خرداد مهم‌ترین عنوانهای خود را به تکذیب سراسیمهٔ انفجار کشی‌های نفتکش در دریای عمان توسط رژیم اختصاص داده‌اند و به شکل ضدو نقیض این و آن را متهم کرده‌اند. التماس روحانی در شانگهای برای حفظ برجام تیتر مشترک دیگر اغلب روزنامه‌هاست. در روزنامه‌های یکشنبه می‌توان شکاف در نظام بر سر موضوع مذاکره کردن یا نکردن با آمریکا را در روزنامه‌های مختلف دید.

 

موضوعات اقتصادی و بحرانهای اجتماعی هم در عنوانهای صفحات اول روزنامه‌ها دیده می‌شود:

آفتاب اقتصادی: صادرات ریالی، حراج منابع کشور است

آفتاب یزد: رکود تورمی دامن اقتصاد را گرفته است؟

شرق: چالش کسری ۳۵هزار میلیارد تومانی بودجه در تأمین اجتماعی

صدای اصلاحات: یارانه دیگر مطابقتی با تورم و معیشت ندارد

صدای اصلاحات: مقاومت در شفاف سازی مالی هم‌چنان ادامه دارد: مسئولان، غایب بزرگ«شفافیت»

کسب و کار: بحران در کمین منابع ارزی

کیهان: افزایش ۳درصدی شکاف طبقاتی در سال ۹۷

جهان صنعت: جهنم رکود!

 

روزنامه‌های هر دو باند حاکم برای پر کردن حفرهٔ تکذیب زبونانهٔ انفجار نفت کش‌ها‌، به تهدید کشورهای منطقه توسط نیروهای نیابتی روی آورده‌اند:

جوان: یمن: آماده آزادسازی عربستان می‌شویم – مقام یمنی: آماده جنگ بزرگ در خاک عربستان هستیم اشغالگر نیستیم بلکه آزادیبخش هستیم

جمهوری اسلامی: ارتش یمن: موشکهای ما تا سرزمینهای اشغالی هم می‌رسد؛ جنگ به‌زودی تمام می‌شود

مستقل: رفیق دوست با اشاره به احتمال وقوع جنگ نظامی گفت: اسراییل گروگان ماست

وطن امروز: عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن: جنگ بزرگ در عربستان نزدیک است

 

در برخی از عنوانهای صفحات اول روزنامه‌ها آثار انزوای جهانی و منطقه‌یی نظام دیده می‌شود:

آفتاب اقتصادی: عقب‌ماندگی خودروسازی ایران به‌دلیل عدم ارتباط با غول‌های بزرگ صنعت

ابرار: اتهام زنی پمپئو به ایران در گفتگو با نخست‌وزیر عراق

ابرار: اتهامات دبیرکل اتحادیه عرب علیه ایران

صبح اقتصاد: آمریکا، برنده حمله به نفتکش‌ها

 

اذعان به قوانین سرکوبگرانه در روزنامه‌های حکومتی وجهی از سیاست تشدید سرکوب رژیم است:

آفتاب یزد: ممنوعیت درج عکس روی مزار زنان؛ قانونی که هیچ‌کس از آن اطلاع ندارد!

ایران: در روزهای اخیر چند خبر نگران‌کننده در رسانه‌ها و فضای مجازی کشور منتشر شد: ««اهانت به جامعه اهل ‌حق ایران»؛ «پایین کشیدن صلیبی از فراز کلیسا»؛ «اهانت به مقدسات برادران اهل‌ سنت» و در نهایت «بخشنامه‌ای توهین‌آمیز و عجیب از سازمان بهزیستی کشور مبنی بر ممنوعیت به‌کارگیری پرسنل اقلیت‌های دینی در مهد کودک‌های سراسر کشور!»

 

روزنامه‌های باند خامنه‌ای بر سر موضوع مذاکره با آمریکا به باند رقیب حمله کرده‌اند.

کیهان: در ششمین سالگرد انتخابات ۹۲قرار داریم که وعده داده شد از طریق تعامل با آمریکا و اروپا، چرخ سانتریفیوژها و اقتصاد با هم بچرخد و مردم از پول یارانه بی‌نیاز شوند... اگر کسانی نسخه مذاکره و «تسلیم در مقابل تحمیل» را می‌پیچند، از صلاحیت ساقطند و حق ندارند از حقوق‌بشر و آزادی و کرامت انسان و از این قبیل دم بزنند. آنها رفیق قافله‌ای هستند که به نام راه بلدی، کاروان را به بیراهه و وسط کمین دزدهای سرگردنه می‌کشانند.

وطن امروز: هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند مذاکره با ترامپ می‌تواند آورده اقتصادی خاصی برای ایران داشته باشد. حداقل در شرایط حاضر که او علناً برجام را در سطل زباله اتاق بیضی کاخ سفید انداخته، مذاکره چیزی جز دیوانگی و تمسخر خویشتن نیست... افتادن در چاه فریب اروپایی‌ها با وعده‌های شرم‌آوری چون INSTEX عملیاتی نشده، یا طرح مسائل اختلافی از قبیل همه‌پرسی با طعم تعریض به مسأله هسته‌یی، اکنون چیزی جز خدمت به ترامپ و نوکرهای اروپایی‌اش نیست.

 

در روزنامه‌های باند روحانی مستقیم و غیرمستقیم بر ضرورت مذاکره با آمریکا تأکید شده است:

ایران: امیر احمدیان کارشناس مسائل منطقه: وقتی دو نفتکش در آب‌های خلیج‌فارس هدف حمله قرار می‌گیرند و برخی کشورها از جمله آمریکا و انگلیس و جریانهای تندرو بلافاصله ایران را بدون هیچ سندی متهم می‌سازند، کشورهای بزرگی چون روسیه و حتی اتحادیه اروپا موضعی خلاف آن می‌گیرند و می‌گویند تا وقتی معلوم نشود نمی‌توانیم اعلام موضع کنیم. این مسأله نشان می‌دهد برجام یک نوعی عامل ثبات در برابر رفتارهای تند است. به همین سبب هم روسیه و چین و هم اتحادیه اروپا به ایران تأکید می‌کنند در برجام بمانید یعنی ماندن در برجام بهانه‌یی دست آمریکا و متحدانش نمی‌دهد که یک اجماع جهانی را درست کنند و مانند عراق و افغانستان به ایران حمله کنند. نفس تقویت مذاکره و طرح گفتگو حتی با آمریکا از سوی رسانه‌ها که به شکسته شدن تابوی مذاکره با این کشور انجامیده، اتفاق خوبی است.

همدلی: مطهرنیا: اکنون نیز حکومت اراده خود را در سیاست‌های اعلامی خویش به نمایش گذاشته است و رهبری نظام هر گونه مذاکره و پذیرش میانجی را در جلسه ‌با آبه‌شینزو رد کرد... دولت به تنهایی نمی‌تواند زمینه‌های اولیه را برای انجام هر نوع ‌میانجی‌گری یا مذاکره فراهم سازد و آنهایی را که ادعا یا تقاضای ‌میانجی‌گری دارند، وارد عمل کند. اما اگر بخواهد زمینه‌پرور مذاکره یا پذیرنده رسمی میانجی شود، بی‌تردید آن را باید به تأیید برساند.

 

روزنامه‌های حکومتی از عزم نظام برای رد لوایح پالرمو و CFT خبر داده و بر سر آن کشمکش کرده‌اند:

وطن امروز: روایتهایی که در ۶ماه گذشته از بررسی این لوایح در مجمع مطرح شده نشان می‌دهد تقریباً تصویب این لوایح منتفی شده است. اخیراً مایک پمپئو، در اظهاراتی تند گفت ایران باید لوایح موسوم به CFT و پالرمو را تصویب کند. اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گویند این اظهارات وزیر خارجه آمریکا بی‌فایده است و این لوایح قطعاً دیگر به تصویب نخواهند رسید. مصباحی مقدم گفت با رد گفته‌های موافقان اف‌.ای‌.تی‌اف مبنی بر سیاسی‌کاری مجمع در بررسی ۲کنوانسیون پالرمو و سی‌اف‌تی اظهار داشت: اقدام مجمع تشخیص در این برهه کاری پخته، عاقلانه و مطابق با حکمت و مصلحت است و اتفاقاً کسانی که برای تصویب این کنوانسیون‌ها فشار می‌آورند سیاسی‌کاری می‌کنند.

آرمان: هاشمی طبا: مسئولان ما باید با این مسأله عاقلانه برخورد کنند، همان‌گونه که با خروج آمریکا از برجام رفتار کردند. اگر ما به‌خاطر خواست اروپا و آمریکا الحاق به این کنوانسیون‌ها را نپذیریم به خود آسیب زده‌ایم. حرف‌های دیگری نیز مطرح می‌شود که این نوع لوایح دخالت بیگانه در کار ما را تسهیل می‌کند که به گمان من وقتی ما وارد اقتصاد جهانی شدیم و خواهان باقی‌ماندن در آن هستیم، باید شرایط و قوانین بازی را بپذیریم.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/637711e1-cfa3-4725-9269-e208a6f17682"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات