728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی ۲۴آذر۹۸

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی ۲۴آذر بازتاب آثار ضربات قیام مردم در عرصه‌های گوناگون بر پیکر رژیم است.

ابراز وحشت از گرانی‌های ناشی از افزایش قیمت بنزین، موضوع سفر روحانی به ژاپن و مذاکره کردن یا نکردن با آمریکا، تصویب لوایح اف.ای.تی.اف و پالرمو و اذعان به نفرت مردم از تمامی نظام از جمله موضوعاتی هستند که در روزنامه‌های امروز جلب نظر می‌کنند.

 

در روزنامه‌های هم‌سو با باند روحانی ابراز وحشت از شرایط قیام مجدد در اثر تنگنای اقتصادی و ضرورت مذاکره در جریان سفر روحانی به ژاپن به‌منظور شل کردن طناب تحریم‌ها مهم‌ترین موضوع است.

آرمان به قلم جاویدقربان اوغلی از مقامات پیشین وزارت‌خارجه رژیم نوشته است: «امروز که اوضاع برای ایران سخت‌تر شده، جمهوری اسلامی تلاش کرده به‌عنوان مبتکر احیای میانجیگری ژاپن خود گام اول را بردارد... خوشبختانه مسأله آبان ۹۸پایان یافت اما اگر تصور می‌کنیم این شرایط ثبات نسبی می‌تواند استمرار داشته باشد، کاملاٌ در اشتباهیم؛ زیرا ادامه این روند اوضاع را برای ایران سخت‌تر خواهد کرد. کنترل یک ملت تنها با تکیه بر قدرت سخت ممکن نیست و باید هر چه سریع‌تر تغییری جدی در شرایط به‌وجود آید، به‌خصوص آن که شرایط اقتصادی ما روز‌به‌روز سخت می‌شود».

 

آفتاب یزد با یادآوری شرایط سخت نظام با بیان ضدو نقیض تلویحا از ضرورت تمکین به شرایط طرف حساب‌های خارجی نوشته و تأکید کرده: «باید گفت در مقایسه با گذشته قطعاً اظهارات مقامات آمریکایی نرمتر شده است ولی خواسته‌هایی که آنان مطرح می‌کنند تفاوتی با شروط دوازده گانه‌ای که پمپئو در سال گذشته مطرح کرده بود ندارد و تنها نوع طرح این شروط تفاوت کرده است».

 

آرمان در مطلب دیگری با زیر تیتر «سفر به ژاپن، راه عبور از بحران؟» با حمله به باند رقیب نوشته است: «فرجی راد، سفیر پیشین نظام در نروژ و مجارستان در این باره معتقد است که «در مسأله میانجیگری نیز باید تغییری حاصل شده باشد که چرایی انجام این سفر توجیه کند».

 

فرهیختگان از باند خامنه‌ای در مورد توهمات باند روحانی به قلم یاسر جبراییلی نوشته است:« هر چه هست رسانه‌های نزدیک به دولت دوباره آرایش فضاسازی برای مذاکره گرفته‌اند و تلاش می‌کنند در این چند روزی که تا سفر ۲۹آذر روحانی به شرق‌آسیا باقی مانده، از این سفر، فتح‌الفتوح بسازند... یک فضاسازی کاذب با اعداد و ارقام مخدوش در حال انجام است، چنانکه رسانه‌های نزدیک به دولت دوباره همان مسیر برجام را طی می‌کنند و با رویا‌پردازی در تلاشند از این سفر و شاید فرآیند مذاکراتی جدید، برای مردم پیروزی بزرگ بسازند. از طرفی چند اظهارنظر و اتفاق روزهای اخیر رخ داده که همگی قرینه‌های قابل تاملی هستند که می‌گویند انجام مذاکرات غیرقابل اعتمادی با کم‌وکیف مشابه، در سفر روحانی به ژاپن نامحتمل نخواهد بود... این مدل مذاکره که جزئیات احتمالی آن منتشر شده به ‌هیچ ‌عنوان تامین‌کننده منافع کشور نخواهد بود و البته خسارت‌های سنگینی هم به‌دنبال خواهد داشت ».

 

جوان با اشاره به فضاسازی رسانه‌های باند روحانی در مورد سفر ژاپن نوشته است: «تجربه تاریخی دست کم در همین شش سال گذشته به‌خوبی بیانگر این واقعیت تلخ است که دولت در شش سال گذشته، کشور را معطل امید به غرب برای حل مشکلات اقتصادی نگه داشت و همین امید غلط و استراتژی ناکارآمد موجب پیچیده کردن اوضاع و تشدید مشکلات شد که خود را به‌صورت ناآرامی‌های شدید اخیر بنزینی نشان داد. اکنون هم با خبرسازی‌هایی که از سفر روحانی به گوش می‌رسد به‌نظر می‌رسد دولت و بازوی رسانه‌یی آن باز هم این بار از طریق ژاپن قصد دارد راه رفته را دوباره برود و یک استراتژی سوخته را دوباره بیازماید».

 

کیهان در تیتر اولش نوشته است: «از «آبه» آبی‌گرم نمی‌شود گمشده دولت، همت و تدبیر است». و در ادامه افزوده است:« متأسفانه دولت روحانی در ۶سال اخیر اقتصاد کشور را به پای سیاست خارجی قربانی کرده و این مسأله علاوه‌ بر کاهش ارزش پول‌ملی، سفره مردم را نیز کوچک کرده است... تجربه ثابت کرده است که از دلال‌هایی هم‌چون آبه، آبی‌گرم نمی‌شود... مقامات این کشورها از جمله فرانسه صراحتاً اعلام کرده‌اند که هدف از مذاکرات جدید، دائمی‌کردن محدودیت‌های برجامی ‌ایران و هم‌چنین برجامیزه کردن توان موشکی و قدرت منطقه‌یی ایران است. در این میان، لغو تحریم‌های ضدایرانی و گشایش اقتصادی برای مردم ایران هیچ جایگاهی در مذاکرات نداشته و صرفاً در حد وعده‌های نسیه مطرح می‌شود.».

 

کیهان در مطلب دیگری با عنوان «سد آهنین حماقت» در وحشت از قیام مردم ایران نوشته است «هنگامی که امنیت جامعه بازیچه قرار گیرد، کشور، داخل تونلی وحشتناک می‌شود که به هیچ عنوان خروج از آن تضمینی ندارد» و در ادامه با اشاره به تبلیغات در مورد سفر روحانی به ژاپن افزوده است« موضوع مذاکره با دشمنی که هیچ فرصتی را برای ضربه زدن به عزت و استقلال ما از دست نداده، ترجیع‌بند ساده‌لوحانه کسانی است که پیوسته چشم امید به این خصم بداندیش دارند».

 

روزنامهٔ ایران در پاسخ به حملات باند رقیب در مورد مذاکره روحانی در ژاپن نوشته است: «تهدید به استیضاح روحانی درست بعد از آن انجام شده که به‌نظر می‌رسد تحرکات دیپلماتیک امیدواریهایی را برای گره‌گشایی در مسیر بن‌بست‌شکنی برجام به‌وجود آورده است. بیراه نیست که روزنامه کیهان در رأس رسانه‌های مخالف دولت نسبت به سفر رئیس‌جمهوری به ژاپن گارد می‌گیرد و آن را در حکم پوست خربزه زیر پای روحانی می‌داند».

 

اذعان به ورشکستگی نمایش انتخابات و نفرت مردم از تمام باندهای حاکم یکی از موضوعات روزنامه‌های امروز است.

آرمان نوشته است: «شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جامعه مخصوصاً با وقوع تحولات هفته آخر آبان‌ماه نمایانگر نوعی انفعال در جامعه نسبت به روند‌های موجود است و به‌نحوی که گویا برای مردم مهم نیست که چه اتفاقی بیفتد، چه تصمیماتی اتخاذ شود و اجرای آن به چه صورت باشد. پس از قضیه افزایش قیمت بنزین که برخی مسئولان به‌صورت دومینووار از خود سلب مسئولیت کردند و خود را به بی‌خبری زدند دیگر هر چه پیش آید برای جامعه یکسان است».

 

روزنامهٔ ایران به‌ نقل از یک پاسدار بریده به نام ابراهیم فیاض تحت عنوان جامعه شناس نوشته است: «اگر بخواهیم دقیق نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که دیگر هیچ‌کدام از این جریانها نمایندگی مردم عادی را برعهده ندارند. به همین دلیل است که شلوغ بازیهای اقشار پایین جامعه شروع شده و تازه اول ماجراست... اعتراضات آبان ماه آن‌قدر قوی بود که ۷۵۰بانک در آن به آتش کشیده شد... در اتفاقات اخیر بیشترین جاهایی که به آتش کشیده شد، بانکها بودند. بعد هم فروشگاههای زنجیره‌یی بزرگ بود. دلیل این تخریبها می‌تواند این باشد که مردم بانکها را مراکز اصلی رباخواری تلقی می‌کنند».

 

دعوای تقسیم تقصیر هم‌چنان از موضوعات مطرح روزنامه‌های حکومتی است.

وطن امروز در مطلبی نوشته است: «منفی‌ترین موضوعی که می‌توان پس از گذشت یک ماه از گرانی بنزین بیان کرد نپذیرفتن مسئولیت شیوه‌این کار است. با وجود نقدهای فراوانی که در شیوه و زمان سهمیه‌بندی بنزین مطرح است هیچ‌کس مسؤولیت‌ و تبعات آن را نمی‌پذیرد».

 

روزنامه‌های هم‌سو با روحانی هم در همین مورد به تشدید بحران درونی رژیم اذعان کرده‌اند.

ابتکار نوشته است: «طی روزهای گذشته سخنگوی دولت از اشتباه‏شان در خصوص عدم اقناع مردم نه فقط در خصوص بنزین که در مورد تحریم گفته بود. اما در پاسخ به آقای سخنگو باید پرسید این اعتماد چگونه حاصل شود وقتی که مردم می‌بینند هزینه شرایط تحریم فقط بر دوش آن‏هاست، در‏حالی‏که هنوز هم بودجه کشور پر است از فشارهایی از اعتباراتی که حتی دولت هم زورش به آن نمی‌رسد».

 

جمهوری اسلامی هم نوشته است: «در حالی که کشور و مردم در شرایط سخت تحریم قرار دارند و باید در اولین فرصت FATF تعیین‌تکلیف شود، خبرها حاکی از آن است که تندروهای مجمع تشخیص مانع از تصویب این لوایح می‌شوند».

همدلی هم وجه دیگری از این بحران درونی را برجسته کرده و نوشته است: «مجمع نمی‌تواند هیچ قانونی را به تصویب برساند» و در ادامه افزوده است: «اگر در مجمع چنین کاری بشود همان‌طور که آن نماینده مجلس گفته بودند، بهتر است مجلس را تعطیل کنند که این هزینه بسیار زیادی برای کشور دارد که البته هزینه این کار را با مبلغ بسیار کمی برعهده مجمع تشخیص مصلحت نظام بگذارند!».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/b70f591e-587f-4e91-853b-8777c979578e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات