728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی –سه‌شنبه ۳اردیبهشت ۹۸

مروری بر رسانه‌های حکومتی –سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸
مروری بر رسانه‌های حکومتی –سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸

مطالب و عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز سه‌شنبه سوم اردیبهشت بازتاب دهندهٔ کلان ضربه‌های وارد شده به رژیم هستند. از در لیست رفتن سپاه تا تحریم نفتی و بحران اقتصادی اجتماعی به‌خصوص بعد از سیل و همچنین بحران قبول یا رد لوایح ‌FATF.

بحرانهای اقتصادی اجتماعی همراه با هشدار موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است:

ابرار اقتصادی: تورم مواد غذایی؛ بالای ۱۰۰درصد!

کارون: وزیر اقتصاد: برآوردها می‌گویند سال ۹۸سال خوبی نیست. تورم تا پایان سلا ۵۰تا ۶۰درصد خواهد بود.

وطن امروز: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اعلام رسمی ۳۰درصدی نرخ تورم در حالی است که با توجه به گرانی‌های سرسام‌آور برای مردم قابل‌قبول نیست، چرا که مردم به عینه تورم بالای ۱۰۰درصدی را در خرید برخی کالاهای اساسی احساس می‌کنند. عبدالرضا مصری با بیان این‌که دولت اقتصاد کشور را رها کرده، گفت: بازار مدت‌هاست حساب و کتاب ندارد و هیچ نظارتی بر قیمتها در بازار به چشم نمی‌خورد.

جهان صنعت: نرخ کالاهای اساسی مردم نسبت به سال گذشته حدود سه تا چهار برابر افزایش داشته است‌.کاهش قدرت خرید مردم تبعاًت منفی زیادی را به‌دنبال خواهد داشت که به‌نظر می‌رسد در شرایط فعلی دولت حاضر به پذیرفتن آنها نیست‌.

 

روزنامهٔ ارگان دولت روحانی به گوشه‌یی از ابهامها در مورد برکناری پاسدار جعفری و آوردن سلامی توسط خامنه‌ای اشاره کرده است:

ایران: این انتصاب به همان اندازه که ناگهانی است، معنادار هم است. زیرا با وجود پایان موعد فرماندهی محمدعلی جعفری در تابستان ۹۶، اعلام کرده بود که حکم فرماندهی‌اش بر سپاه سه سال دیگر تمدید شده است. بنابراین، علی‌القاعده خداحافظی جعفری از مقام فرماندهی و جایگزینی سلامی، باید سال ۹۹ اتفاق می‌افتاد، اما گویا برخی اقتضائات صحنه عمل،که هنوز همهٔ آن برای ناظران روشن نیست، این زمان را کوتاه کرده است.

 

یک روزنامهٔ دیگر باند روحانی پاسدار سلامی را شاخص «تعامل» معرفی کرده است:

ابتکار: عزت‏الله ضرغامی در یادداشت توئیتری خود اهل تعامل بودن را از ویژگی‏های فرمانده جدید سپاه پاسداران برشمرده است، یعنی همان خصوصیتی که سپاه پاسداران در شرایط تازه بین‏المللی سخت بدان نیاز دارد.

سپاه پاسداران از سوی آمریکا در فهرست گروه‏های تروریستی قرار گرفت. از سوی دیگر

مایک پمپئو در صبح روز دوشنبه دوم اردیبهشت، لغو معافیت‏های صادرات نفت ایران را اعلام می‏کند... فرمانده مجرب و اهل تعامل می‏داند که دو معضل پیچیده و عمیق، تنها و تنها با تعامل است که قابل حل خواهد بود و می‏داند که بر حسب اتفاق حل هر دوی این مسائل نیز در دست اوست.

 

واکنش روزنامه‌های هر دو باند حاکم به تحریم نفتی، تشدید منازعات درونی است:

کیهان: پس از انتشار خبر حذف معافیت مشتریان نفتی ایران، وزارت نفت هم واکنش نشان داد، واکنشی که به اعتقاد کارشناسان چندان محکم نبود؛ چرا که این اظهارات از سوی یک مقام آگاه مطرح گردید و از سوی دیگر از شدت برخورد با این موضوع خبری نبود.

جهان صنعت: چرا پس از گذشت این همه سال و با علم به این‌که با چنین استراتژی‌هایی در سیاست‌های کلان نظام و سیاست خارجی، ناگزیر به چنین نقطه‌ای می‌رسیدیم، هیچ‌گاه به‌طور جدی و عملی سعی در اصلاح زیرساخت‌های اقتصاد و صنعت کشور نکردیم تا در چنین لحظه‌ای از تاریخ، تا این حد وابسته به نفت نباشیم و از تحریم شدن آن تا این حد دچار یأس و ناامیدی نمی‌شدیم.

در روزنامه‌های باند روحانی ضدو نقیض گویی در واکنش به تحریم نفتی آمریکا دیده می‌شود:

آرمان: اکبر ترکان مشاور روحانی: ایده بستن تنگه هرمز را چه کسی به‌عنوان راه‌کار جمهوری اسلامی بیان کرده؟ چه کسی گفته که ما امنیت آبراه‌های جهان را تهدید می‌کنیم؟ در حالی که ما ضامن امنیت آبراه‌های جهان هستیم و نه تهدیدکننده آن.

آرمان: پیروز مجتهد زاده: صراحتاً به دولتهای عربستان و امارات هشدار داده شود که افزایش صادرات در جهت جانشینی نفت ایران با عکس‌العمل قاطع ایران مواجه خواهد شد. نباید اجازه دهیم که پادوهای منطقه‌یی آمریکا به گزندگی این ظلم ترامپ کمک کرده و وسایل لازم آن را نیز فراهم کنند.

جمهوری اسلامی: فرمانده نیروی دریایی سپاه:استفاده از تنگه هرمز برای ایران محدود شود، آن را خواهیم بست

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/0b4cffa7-66aa-4dfe-b402-d98a5980b4bd"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات