728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی –شنبه ۲۸اردیبهشت ۹۸

مروری بر رسانه های حکومتی- شنبه ۲۸ اردیبهشت
مروری بر رسانه های حکومتی- شنبه ۲۸ اردیبهشت

روزنامه‌های حکومتی امروز شنبه بیست و هشتم اردیبهشت، مهم‌ترین بحرانهای نظام و وضعیت قفل و بی‌راه‌حلی در مورد آنها را انعکاس داده‌اند. موضوع برجام، مذاکره با آمریکا، وضعیت حاد اقتصادی و اجتماعی و بالاخره ابراز نگرانی از فضای انفجاری جامعه. در چنین فضایی روزنامه‌های باند خامنه‌ای با اذعان تلویحی به نقش نظام در انفجارهای کشتیهای نفتکش و خطوط لوله نفت عربستان، تلاش کرده‌اند با قدرت‌نمایی به مزدوران داخلی و برون‌مرزی نظام روحیه بدهند:

کیهان: المیادین: عملیات فجیره دقیق، حساب شده و حرفه‌یی بود و تنش بین ایران و آمریکا را مهار کرد.

کیهان: آمریکا در منطقه سیلی خورد خواب جنگ از سرش پرید

جوان: هشدار‌های زیرپوستی در عراق، پیام‌های علنی از لبنان به اسراییل و چند رخداد ماهرانه در فجیره و ینبع و فرودگاه دبی، به آمریکا تفهیم کرد که بازی بزرگ بین آنها و ایران محدود نمی‌شود و دایره آن نیز جهانی است.

 

در روزنامه‌های هم‌سو با باند روحانی تمایل به مذاکره با آمریکا خیلی صریح ابراز شده است:

آرمان: اکبر ترکان مشاور روحانی: اگر قرار به مذاکره و گفتگو است پس تحریم و فشار اقتصادی محلی از اعراب ندارد. مذاکره و گفتگو دارای مقدمات و لوازمی است که برای هر گفتگو باید مهیا شود.. ما سر میز مذاکره نشسته بودیم و داشتیم مذاکره می‌کردیم. آمریکا میز مذاکره را ترک کرده و قاعده بازی را زیر پا گذاشته است. به همین دلیل نیز اگر قصد مذاکره دارند باید شرایط را به قبل از مذاکره بازگردانند و در یک فضای دوطرفه و برابر با هم مذاکره کنند.

آرمان: رامین مهمان‌پرست سخنگوی اسبق وزارت‌خارجه: اکنون که ترامپ سخن از مذاکره می‌کند تنها یک سؤال روشن و ساده وجود دارد، اگر مذاکرات احتمالی با دولت کنونی صورت گیرد چه تضمینی وجود دارد که طرف آمریکایی به تعهداتش پایبند باشد؟

همدلی: پیشنهادات روشن برای شروع گفتگو بین ایران و آمریکا به جای رد هرگونه گفتگو با دولت فعلی (‌برای مثال طرح گفتگو در صورتی که پمپئو و بولتون نقش آفرین نباشند)- درخواست روشن برگشت آمریکا به برجام برای انجام گفتگوهای مفید و اثربخش

 

یک روزنامه باند روحانی از فعالیت عوامل شناخته شدهٔ رژیم در عراق برای ایجاد ارتباط بین رژیم و آمریکا خبر داده است:

جمهوری اسلامی: یک روزنامه عربی به‌ نقل از دو مسئول عراقی نوشت: سه نفر از مسئولان عراقی تحرکات گسترده‌یی را برای ایجاد ارتباط با تهران و واشنگتن آغاز کرده‌اند تا مانع افزایش تنش میان ایران و آمریکا شوند. به‌نوشته روزنامه «العربی الجدید» این سه نفر، محمدعلی الحکیم وزیر امور خارجه، مصطفی الکاظمی رئیس سازمان اطلاعات و فالح الفیاض رئیس سازمان حشدالشعبی هستند.

 

در روزنامه‌های باند روحانی ابراز نگرانی و ناامیدی از مواضع رئیس‌جمهور روسیه دیده می‌شود:

آرمان: روس‌ها تا جایی از ایران حمایت خواهند کرد که به منافع خودشان لطمه وارد نشود

همدلی: رئیس‌جمهور روسیه در رابطه با خروج ایران از برجام گفته است "ما آتش‌نشان نیستیم که بتوایم همه چیزهایی را که کاملا به آن کشور وابسته نیست نجات دهیم؛ ما نقش خود را بازی کرده‌ایم.”

او گفته است خروج ایران از توافق هسته‌یی به سود این کشور نیست.

این نشانه‌ای آشکار است از پیآمد دل بستن به روسیه پوتین.

 

روزنامه‌های باند روحانی با یادآوری اوضاع انفجاری جامعه نه تنها ضرورت مذاکره را به‌صورت تلویحی گوشزد کرده‌اند بلکه بر لزوم عقب‌نشینی در برابر خواسته‌های مردم هم تأکید کرده‌اند:

ابتکار: حرکت در منطقه مانند حرکت بر لبه تیغ است. یک اشتباه سیاسی یا نظامی از هر طرف می‌تواند عواقب غیرقابل پیش‏بینی داشته باشد. در سیاست داخلی چندان وضع مطلوبی نداریم. ما مدت‏ها است در داخل گرفتار جنگ تورم، بیکاری و فساد هستیم. معلوم نیست در داخل بتوانیم از این جنگ پیروز بیرون بیاییم‌. مین‏های بیکاری و تورم و فساد هرلحظه ممکن است در داخل منفجر شود. وضع سیاست داخلی هم چندان به سامان نیست. نه معیشت حال خوبی دارد و نه آزادی، وضع خوبی!

ایران: هدف تحریم‌ها بر‌خلاف ظاهر اقتصادی آن کاملاً اجتماعی است، زیرا در پی ایجاد درد و فشار در جامعه و تولید نارضایتی و در نهایت قرار دادن مردم در مقابل حاکمیت است.

لذا پاد استراتژی، راهبرد فوق ایجاد استقامت و تاب‌آوری ملی (هم در اجتماع و هم در اقتصاد کشور) است.

ستاره صبح: هرگاه در جامعه تنش داخلی یا خارجی ایجاد می‌شود، بر قیمت ارز، سکه، مواد خوراکی، تورم و... اثر منفی دارد. آنچه این روزها ملموس و قابل حس است تأثیر جنگ روانی، تجاری و اقتصادی بر بازارهاست که تداوم این روند به زیان فرودستان جامعه است، زیرا این فرایند شکاف طبقاتی و فقر را بیشتر و بیشتر خواهد کرد. در شرایطی که در میانه توفان قرار گرفته‌ایم چه باید کرد؟

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/bb67cf2c-7f6c-44e6-abce-dd0a6cae3977"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات