728 x 90

معنای ۱۵۸ امضا

سخن روز
سخن روز

روز سوم مارس ۲۰۲۱ (۱۳ اسفند۹۹) ۴۵ عضو مجلس نمایندگان آمریکا، در کنفرانسی که در واشنگتن برگزار شد، امضاهای خود را به حامیان قطعنامه۱۱۸ افزودند و به این ترتیب شمار امضاکنندگان این قطعنامه به ۱۵۸تن افزایش یافت.

قطعنامهٔ دو حزبی ۱۱۸ در پشتیبانی از مردم و مقاومت ایران، روز ۲۳بهمن ۹۹ به‌عنوان یکی از اسناد کنگره به‌ثبت رسید.

به‌گفتهٔ کارشناسان و محافل رسانه‌یی و بین‌المللی، این قطعنامه آن هم پس از آغاز به‌کار کنگرهٔ جدید این کشور و در شرایطی که رژیم کیسه دوخته بود تغییر دولت در آمریکا، بار دیگر پیکر از رمق افتادهٔ سیاست مماشات را به حرکت وادارد، بسیار با اهمیت است. این قعطنامه به‌طور قاطع و روشن از برقراری یک ایران دموکراتیک، غیرمذهبی، غیراتمی و جمهوری، از یک‌سو و محکوم کردن نقض حقوق‌بشر و تروریسم دولتی توسط حکومت ایران از سوی دیگر تأکید می‌کند؛ و از قیام مردم ایران و طرح ۱۰ماده‌یی خانم مریم رجوی حمایت می‌کند.

 

گسترش شتابان حمایت از قعطنامهٔ ۱۱۸

حمایت از این قطعنامه با شتاب در حال افزایش است. تا جایی که طی ۲۰روز، تعداد نمایندگان امضا کننده پای این قطعنامه به ۱۵۸نفر افزایش یافت.

همزمان نمایندگان کنگره از هر دو حزب و از کمیته‌های روابط خارجی، قوای مسلح، امنیت ملی، قضایی، اطلاعات، بودجه و نظارت، در کنفرانسی در کنگرهٔ آمریکا شرکت کردند.

آنها طی محکوم کردن جنایت سرکوبگرانهٔ رژیم علیه قیام و سوخت‌بران بلوچ به این موارد فراخوان دادند:

- حسابرسی از رژیم آخوندی، محکومیت تروریسم آن

- حمایت از قیام مردم ایران و طرح ۱۰ماده‌ای خانم رجوی

- حمایت از خواست مردم ایران برای برقراری یک جمهوری دموکراتیک، غیراتمی و مبتنی بر جدایی دین از دولت

- استمرار سیاست قاطع علیه رژیم آخوندی و خودداری دولت آمریکا از هر گونه امتیاز دادن به رژیم.

رژیم انتظار داشت پس از تغییر دولت در آمریکا، همه چیز با سرعت به نفعش بچرخد، تحریم‌ها لغو شود و سیل پول و امکانات برای تغذیهٔ دستگاه سرکوب و تروریسم، به سمتش سرازیر شود. اما طی یک ماه و نیم که از شروع کار دولت جدید در آمریکا می‌گذرد، خامنه‌ای و روحانی دیدند نه تنها چنین خبری نیست و شرایط سراپا با تعادل سال۲۰۱۵ و دوران مماشات متفاوت است، بلکه امواج توفانی باز هم علیه آنها در جریان است. جالب است که آخوند روحانی در یک فرار به جلو و با خر مرد رندی رسوایی، دماغ سوختگی خود و نظام ولایت را فرافکنی کرده و گفت: «بعضیها فکر نکنند... بوی کباب نمی‌آید، خر داغ می‌کنند».

 

در مورد معکوس درآمدن انتظارات خوش‌خیالانهٔ رژیم که سودای احیای برجام مرده سال۲۰۱۵ را در سر می‌پروراند، اظهارات وندی شرمن کاندیدای معاون وزیر خارجهٔ آمریکا در جلسهٔ استماع سنای آمریکا که تنها یک ساعت قبل از کنفرانس نمایندگان کنگرهٔ آمریکا برگزار شد، بسیار گویا بود. آنجا که تأکید کرد: «من یادآوری می‌کنم که سال۲۰۲۱سال ۲۰۱۵ نیست. شرایط تغییر کرده است. ژئوپلیتیک منطقه عوض شده و مسیر رو به‌جلو نیز باید به همین ترتیب تغییر کند و بازگشت به توافق ۲۰۱۵ ممکن نیست».

در چنین شرایطی کنفرانس اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از هر دو حزب برگزار شد. نمایندگان کنگره بر ۳محور تأکید کرده‌اند:

۱- تروریسم رژیم

الف: این رژیم کماکان حامی شماره یک تروریسم در جهان است

ب: دادگاه آنتورپ بلژیک و محکومیت ۲۰سال زندان برای اسدالله اسدی، دیپلمات رسمی و مشغول به‌کار رژیم به‌خاطر توطئهٔ بمب‌گذاری در گردهمایی مقاومت ایران در پاریس

ج: ادامه‌دار بودن تروریسم رژیم در کشورهای اروپایی و سایر کشورهای جهان

 

۲-نقض حقوق‌بشر مردم ایران

الف: رژیم تلاش می‌کند با هیاهوی اتمی توجهات را از آنچه داخل ایران می‌گذرد، منحرف کند. اما در این کنفرانس همهٔ نمایندگان تأکید کردند این رژیم مردم ایران را سرکوب، شکنجه و کشتار می‌کند.

ب: نمایندگان کنگرهٔ آمریکا به قتل‌عام سال۶۷ و به کشتار مردم و سوخت‌بران محروم در بلوچستان و سایر نقاط ایران اشاره کرده و این جنایات را محکوم کردند

 

۳- آینده ایران

آنچه رژیم به‌هیچ عنوان نمی‌خواهد کسی دربارهٔ آن صحبت کند، آینده ایران است. اما اعضای کنگرهٔ آمریکا تأکید کردند ما در کنار مردم ایران و در کنار قیام‌کنندگان ایران هستیم؛ ما صدای سوخت‌بران و مردم به‌پاخاستهٔ سیستان و بلوچستان را شنیدیم.

در این کنفرانس اعضای کنگرهٔ آمریکا بر حمایت از مقاومت ایران و به‌ویژه طرح ۱۰ماده‌ای خانم مریم رجوی تأکید کردند. آقای مک کلینتاک گفت: تعامل خوب است، اما نه تعامل با رژیم ایران، بلکه تعامل باید با مردم ایران و نمایندگان آنها صورت بگیرد؛ تعامل باید با خانم رجوی صورت بگیرد که یک برنامهٔ «جفرسونی» را معرفی کرده است (شایان ذکر است که توماس جفرسون از برجسته‌ترین رؤسای جمهور آمریکا و نویسندهٔ اعلامیهٔ استقلال آمریکا موقعیتی ویژه در تاریخ آمریکا دارد). .

 

تلاشهای شکست‌خوردهٔ رژیم

رژیم از طریق لابی‌هایش با تمام توان و صرف هزینه‌های کلان تلاش کرد جلو گسترش حمایت از قعطنامه۱۱۸ را بگیرد، اما اقداماتش نتیجهٔ معکوس داد.

این قطعنامه یک راه‌حل سیاسی را به دولت جدید آمریکا پیشنهاد می‌کند که همانا اتخاذ سیاست قاطعیت در برابر رژیم ایران و حمایت از مردم و مقاومت ایران است.

رژیم تلاش می‌کند با شیادی در صحنهٔ بین‌المللی دلقک‌بازی‌ها و خنده‌های مشمئزکننده ظریف چهره‌ای از خود ارائه دهد که گویا رژیمی با توان و ظرفیت تعامل است. اما این قطعنامه تأکید می‌کند این رژیم نمایندهٔ مردم ایران نیست و مقاومت ایران را نمایندهٔ اصلی مردم ایران را می‌داند.

رژیم می‌خواهد دولت جدید آمریکا به همان برجام ۲۰۱۵ با امتیازات مماشاتگرانه‌اش برگردد. از این رو نمی‌خواهد جز موضوع اتمی، موضوع دیگری روی میز بیاید. اما این قطعنامه بر تروریسم، بنیادگرایی، توطئه‌های سیاه، دخالت‌های مخرب منطقه‌یی و نقض حقوق‌بشر در ایران توسط رژیم آخوندی انگشت می‌گذارد

 

گسترش حمایت از قطعنامهٔ ۱۱۸ کنگرهٔ آمریکا، محصول مقاومت مردم ایران و قیام بلوچستان از یک‌سو و رزم خستگی‌ناپذیر و تلاش بلاوقفه مجاهدین و مقاومت ایران طی دهه‌هاست. این دیپلوماسی انقلابی نه تنها سیاست مماشات را به‌عنوان اصلی‌ترین امداد غیبی رژیم افشا کرده و شکست داده، بلکه اتمسفر بین‌المللی را به نفع جبهه مردم و مقاومت ایران آن‌چنان تغییر داده که تنها پس از یک ماه و نیم که از آغاز کار کنگرهٔ جدید آمریکا می‌گذرد، چنین حمایت رو به‌گسترشی، در راستای آزادی ایران به‌دست می‌آورد.

 

و هم‌چنان که در سخن روز ۲۴بهمن ۹۹ نیز نوشتیم: «دیپلوماسی انقلابی مقاومت ایران بر چنان شالوده‌های استواری بنا شده که از تحولات سیاسی سایر کشورها گزندی نمی‌یابد؛ چرا که متکی بر مقاومت مردم ایران، رزمندگی رزم‌آوران و خونهای پاک شهیدان راه آزادی ایران طی ۴دهه از پایین و از متن جوامع کشورهای غربی، آجر به‌آجر ساخته شده و اینک کاخی رفیع گشته است. کاخی که تجسم آرمان آزادی مردم ایران است، ایرانی آزاد، دموکراتیک، آباد و مستقل و عاری از سرکوب و اختناق و بقایای دیکتاتوریهای شاه و شیخ».

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/aa43be8c-49e8-4319-956f-215db732afd6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات