728 x 90

مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز دوشنبه چهاردهم اسفند ماه

گزیده روزنامه های حکومتی دوشنبه
گزیده روزنامه های حکومتی دوشنبه

مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی امروز دوشنبه ۱۴اسفند به سفر وزیر خارجه فرانسه اختصاص یافته است. روزنامه‌های باند خامنه‌ای تیترهای مهم و گاه اول خود را به حمله به وزیر خارجه فرانسه اختصاص داده‌اند. و روزنامه‌های باند روحانی ضمن استقبال از این سفر تیترهای خنثی تری را انتخاب کرده‌اند:
آرمان: ‌لودریان میزبان ظریف در تهران

اعتماد: ایران از اروپا طلبکار است

افکار:‌ سردار احمد وحیدی: اجازه صحبت درباره موشکهایمان را به دشمنان نمی‌دهیم

حمایت: وزیر خارجه فرانسه با ابراز نگرانی از برنامه موشکی کشورمان ایران را تهدید به تحریم کرد، پاریس باز هم در لباس پلیس بد!

جهان صنعت: وزیر خارجه فرانسه با دست پر باز بر می‌گردد؟

جوان: پیشخدمت پاریسی ترامپ در تهران

رسالت:‌ دستگاه دیپلوماسی تعلل نکند؛ لزوم بازخواست از دولت فرانسه

سیاست روز: گستاخی لودریان همزمان با سفر به تهران

قانون:  شیطنت فرانسوی،  وزیر خارجه فرانسه قبل از آن که به ایران سفر کند حاشیه‌هایی ایجاد کرد

قدس: فرانسوی چشم سفید؛  پاریس همزمان با سفر لودریان به تهران برای ایران شرط و شروط گذاشت

کیهان: اهانت وزیر خارجه فرانسه به مردم ایران قبل از سفر به تهران

وطن امروز: مهمان گستاخ؛ لودریان وزیر خارجه فرانسه چند ساعت قبل از ورود به تهران: ایران یا نگرانیها درباره برنامه موشکی خود را به‌رسمیت بشناسد یا تحریم شود

حمله به حرفهای روز گذشته روحانی در بانک مرکزی موضوع تیترهای اول تا سوم روزنامه‌های باند خامنه‌ای شده است. روزنامه‌های باند روحانی ادعاهای وی را به چالش کشیده‌اند:

آرمان:‌ روحانی: نظام بانکی را به مسیر اعتماد جهانی نزدیک کرده‌ایم

ابرار: روحانی: مخالفت با دولت بی‌عقلی است

اقتصاد پویا: مملکت بر اساس نظر دولتمردان گل و بلبله

جوان:‌ روحانی:  کم عقل اید!  رئیس‌جمهور مرزهای تفکر را جابه‌جا کرد

عصر ایرانیان: منتقدان کم عقل‌اند؛ پنجاه و چهارمین توهین حسن روحانی به منتقدان دولت

قانون: خیال‌بافی اقتصادی مسولان

کیهان:  در ادامه اهانتهای قبلی،  حسن روحانی: مخالفان دولت کم عقل‌اند

ارگان خامنه‌ای حمله  به حرفهای روحانی را با دلواپسی از نتایج سفر لودریان یک کاسه کرده است و در انتها پای خامنه‌ای را هم وسط کشیده و «چرا»هایی را مطرح کرده است:

کیهان: یک بغل عقل، یک باک بنزین

روحانی دیروز گفت: «کسانی که با دولت مخالفت می‌کنند، بیشتر بر مبنای کم‌عقلی است».با دو سال تأخیر فاز، در مذمّت دیوانگی گفت «آمریکا با زبان و عمل می‌گوید که اهل مذاکره و تعهد نیست اما به برخی کشورهای شرق آسیا می‌گوید بیا با ما مذاکره کن؛ مگر دیوانه‌اند که با شما مذاکره کنند؟» با وجود این سخنان صریح روحانی، چرا باز هم دنبال مذاکرات و معامله (بخوانید قمار) جدید هستند؟.. اکنون گشودن باب مذاکرات پنهانی جدید با انگلیس و فرانسه و آلمان که فقط نقش دلال ترامپ را بازی می‌کنند، عقلانیت است یا کم عقلی؟ وزیر خارجه دولت پیزوری فرانسه دیروز گفت «ایران باید نگرانی‌ها درباره برنامه موشکی خود را به‌رسمیت بشناسد یا این‌که با تحریم‌های احتمالی مواجه خواهد شد». اگر رویتر و نیویورکر و نیویورک تایمز، خبرها را منتشر نمی‌کردند، افکار عمومی یا صاحب‌نظران از کجا باید با خبر می‌شدند که دیداری بی‌سر و صدا با جان کری انجام شده و یا آلمانی‌ها به هواپیمای وزیر خارجه ما بنزین نداده‌اند؟! چرا هم‌چنان به پنهانکاری ادامه می‌دهند و مردم و مسئولان را در مقابل عمل انجام شده می‌گذارند؟ چرا با وجود چند بار رودست خوردن، باز هم وسوسه می‌شوند این بار درباره «نقش ناامن‌کننده ایران»! و توان نظامی، مذاکره کنند؟ واسطه‌ این وسوسه چه کسانی هستند؟

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع ضمن ابراز دلواپسی از نتایج سفر لودریان وزیر امور خارجه فرانسه و حمله به باند روحانی، نسبت به مقاومت ایران و مجاهدین آه و ناله و سوز و گداز سر داده‌اند: 

کیهان:‌ اهانت وزیر خارجه فرانسه به مردم ایران قبل از سفر به تهران

«ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه، دیروز(یکشنبه) پیش از سفر به تهران در اظهارنظری گستاخانه گفت: ایران باید به نگرانی‌ها درباره برنامه موشکی خود توجه نشان دهد یا این‌که با تحریم‌های احتمالی مواجه خواهد شد.

وی همچنین در اظهارنظری گستاخانه گفت که درباره تلاش‌های ایران برای ایجاد بی‌ثباتی در لبنان، یمن،سوریه و منطقه نگرانی وجود دارد. سفر لودریان به تهران در حالی انجام می‌شود که او و مقامات کشورش در طی این مدت‌ به کرات رویکردی منفی در قبال ایران پیشه گرفته‌اند و در اظهارنظراتی مداخله‌جویانه درباره برنامه دفاع موشکی ایران سخن گفته‌اند و مدعی نگرانی از این وضعیت شده‌اند... وزیر خارجه فرانسه به جای طرح نگرانی‌های پاریس درباره برنامه دفاع موشکی ایران بهتر است به نگرانی‌های تهران و حمایت‌های فرانسه از (سازمان مجاهدین خلق) پاسخ دهد.

جوان:‌ بر اساس بیانیه وزارت‌خارجه فرانسه که پیش از ورود لودریان به ایران صادر شده است، با طرف‌های خود در سه محور گفتگو می‌کند؛ توافق هسته‌ای، برنامه موشکی و نقش منطقه‌یی ایران.

این بیانیه در ادامه بدون اشاره به کارشکنی‌های آشکار آمریکایی‌‌‌ها گفته است که «ایران باید به اجرای دقیق تعهدات خود ادامه دهد‌»

لحن این بیانیه فرانسوی درباره محور گفت و گو‌‌‌ها، بی‌تعارف آمریکایی می‌شود و با تأکید بر این‌که «بارها» اعلام شده است که «برنامه موشکی ایران عاملی برای نگرانی‌های فراوان فرانسه و شرکایش است»، نتیجه‌ می‌گیرد که توان موشکی ایران‌«در راستای قطعنامه 2231شورای امنیت نیست و عاملی برای بی‌ثباتی در منطقه محسوب می‌شود»؛

در نهایت دولت فرانسه در این بیانیه طوری در بحث مذاکره درباره نقش منطقه‌یی ایران می‌پردازد که برای مخاطب ایرانی یادآور تداوم سیاستهای ضدایرانی دولتهای قبلی از کمک تسلیحاتی به صدام حسین گرفته تا‌ پوشش‌دهی و حمایت از (مجاهدین)، همراهی با آمریکایی‌‌‌ها در تحریم‌های گزنده و در نهایت بازی نقش پلیس بد در مذاکرات برجامی باشد...

جوان: حتی اگر تاریخ استعماری غربی‌‌‌ها را فراموش کنیم و یا به اندازه برخی اصلاح‌طلبان داخلی، نادان یا خائن باشیم تا امنیت ملی خود را بر سر میز مذاکره بگذاریم و طرح‌های فضایی بدهیم و زیر سایه احتمال حمله دروغین غرب، بر ضرورت مذاکره موشکی اصرار بورزیم، تجربه برجام و آنچه از آن نصیب ایران شده است، کافی است تا نه تنها به دلال فرانسوی در تهران پاسخ روشنی بدهیم، بلکه به جز ضرورت خلع‌سلاح موشکی و هسته‌یی غرب، از لودریان و دیگر همتایان وی در غرب بخواهیم تا به تعهدات برجامی عمل کنند

روزنامه‌های باند روحانی به بیانهای مختلف بر ضرورت تمکین به خواسته‌های جامعه جهانی تأکید کرده‌اند و ضمن یادآوری وضعیت نظام ضرورت باز گذاشتن باب مذاکره را به باند رقیب گوشزد کرده‌اند:

آرمان:‌ سفر ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه به تهران می‌تواند سرفصل‌ نوینی در توسعه مناسبات ایران و فرانسه باشد البته مشروط بر آن که هر دو طرف بدانند که به‌طور مشخص از یکدیگر چه می‌خواهند و چه مسیری را باید طی کنند

اعتماد:گفتگو با اروپا مفید است، در واقع تلاش آنها این است که از طریق مطرح کردن نگرانی‌های آمریکا، موضع رئیس‌جمهور این کشور را برای خروج از برجام تعدیل کنند و او را به ماندن در برجام متمایل کنند.

اروپایی‌ها معتقدند که به هر تقدیر برجام تضمین‌کننده عدم تهدید از طریق گفتگو و دیپلوماسی است.گفتگو در مورد توان موشکی ایران و نفوذ منطقه‌یی ایران، لزوما امر ناخوشایند و منفی نیست... قرار نیست طی این گفت‌ و گوها بر سر داشته‌های ایران مذاکره شود و معامله‌ای رخ دهد، بلکه قرار است گفت‌ و‌ شنودهایی برای در میان گذاشتن دیدگاهها و مواضع دو طرف صورت بگیرد.

هر اندازه هم که فضاسازیهای رسانه‌یی و سیاسی زیاد باشد و گروه‌هایی تلاش کنند تا جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهند، باز هم گفتگو مفید است. گفت‌ و گوهایی که طی هفته‌های گذشته محمد جواد ظریف و سید عباس عراقچی با طرف‌های اروپایی انجام دادند و گفت‌ و گوهایی که گفته‌می‌شود قرار است در رم ادامه پیدا کند، به درک و تفاهم دو طرف از مناسبات و رویکردهایی که نسبت به یکدیگر دارند، کمک خواهد کرد. برجام یک ریل‌گذاری جدید در روابط تهران و اروپا ایجاد کرده است و نه ترامپ و نه هیچ کس دیگر به‌راحتی نمی‌تواند این شرایط را تغییر دهد.

شرق: از مذاکره نمی‌ترسیم

در آستانه سفر لودریان، حملات تندی از رسانه‌های جناح اصول‌گرا و برخی مقامات سیاسی به فرانسه به بهانه اظهارات رئیس‌جمهور و وزیر خارجه این کشور درباره موضوعات موشکی و همچنین نقش منطقه‌یی ایران، دیده می‌شود که فارغ از تأثیرات مثبت یا منفی آن بر این سفر و دیدار احتمالی آینده امانوئل ماکرون از کشورمان، شرایط را برای نقش‌آفرینی این کشور در مهار ترامپ و نجات برجام دشوار خواهد کرد.

ترامپ پس از ناکامی در استراتژی «مذاکره مجدد»، تهدید به خروج را مانند شمشیر داموکلس بر سر برجام قرار داده و با امنیتی‌ کردن فضای بین‌المللی در رابطه با ایران، از پنجره تهدیدات موشکی و بی‌ثبات‌کردن منطقه، اروپا را برای وادار‌کردن ایران به مذاکره، تحت فشار قرار داده است. در چنین شرایطی، هدف از مذاکره با این کشورها باید متمرکز بر یافتن راهکارهایی با کمترین هزینه برای حفظ برجام باشد.

به‌علاوه اتخاذ مواضع روشن از سوی اروپا در این‌ باره و همچنین پایبندی اروپا به انجام تعهدات مندرج در توافق هسته‌ای  اهمیت دارد. تحقق این مهم، نیازمند دو اصل مهم است؛ اول پذیرش «گفت‌وگو و مذاکره» به‌عنوان تنها راه‌حل ممکن در دستیابی به تفاهم درباره موضوعات اختلاف‌برانگیز که متأسفانه در فضای مسموم و به‌شدت دوقطبی سیاسی کشور، حتی مقاماتی که مسئولیت آنها مذاکره است نیز از بیان آن واهمه دارند. دوم پرهیز از به‌کار‌گیری کلمات توهین‌آمیز و عبارات محتوم کلیشه‌ای که بارها مجبور به عدول از آن شده‌ایم. روشن است این مدعا درباره اظهارات طرف مقابل نیز صادق است که البته احتمالاً می‌توان سخنان لودریان یا رئیس‌جمهور فرانسه را نیز در قالب کاهش فشارهای آمریکا تحلیل کرد. بارها از زبان مسئولان کشور و به‌ویژه مذاکره‌کنندگان شنیده‌ایم که هدف برجام، حل چالش هسته‌یی ایران بود و نباید موضوعات دیگر را در آن وارد کرد. اگر این گزاره درست است، باید بپذیریم که می‌توان درباره موضوعات دیگری که لزوما ربطی به برجام ندارند، ولی مستمسکی برای ترامپ در تحت فشار قرار دادن جامعه جهانی هستند، با اروپا گفتگو و مذاکره کرد.

در روزنامه‌های باند حسن روحانی راه خوردن جام‌زهر موشکی توجیه شده است:

جهان صنعت: علی خرم: فرانسه... در برابر توسعه موشکی ایران مثل آلمان و بریتانیا هراسان است به همین دلیل ملاحظات خود را نسبت به توسعه موشکی ایران دارد اما در عین‌حال می‌تواند با ایران همکاری کند‌. ایران می‌تواند نیروی هوایی خود را با کمک فرانسه بازسازی کند و این حقیقتی است که شاید تا بیست سال دیگر هم نه از روسیه و نه حتی چین و آمریکا برمی‌آید چون اراده سیاسی ندارند پس فرانسه برای این کار جایگزین خوبی است به همین دلیل حالا که وزیر خارجه فرانسه به تهران آمده می‌بایستی ما با چشم باز عمل کنیم و بدانیم که فرصت‌های زیادی برای ما وجود دارد و ملاحظات فرانسه را نیز در نظر بگیریم و با همکاری با فرانسه نقش خود را در خاورمیانه افزایش دهیم. بهتر است به جای این‌که در دل دیگران نگرانی ایجاد کنیم این نگرانی را از دل دیگران بزداییم. برای این زدودن باید در بحث مفصل با وزیر خارجه فرانسه بگوییم که توسعه موشکی‌مان برای جبران کمبودهای نیروی هوایی‌مان است. در این رابطه فرانسه اگر روابط سیاسی‌اش با ایران گسترش پیدا کند به نیروی هوایی ما نیز کمک می‌دهد‌.

سایر بحرانهای رژیم و مخاصمات باندی موضوع سایر تیترهای روزنامه‌های امروز است:

ابرار: چرا اجازه نمی‌دهند طرح استیضاح وزرا انجام شود

ابرار: یک نماینده: عزت ملت در صفوف سکه، دلار،یارانه و سهام عدالت پایمال شده است

ابتکار:  ارجاع استیضاح وزرای کار و راه به هیأت‌رئیسه مجلس، نمایندگان از توضیحات آخوندی و ربیعی قانع نشدند

افکار: ‌مهاجرت پرستاران زیر پوست نظام سلامت

ایران:‌ دولت‌آبادی دادستان تهران: به اتهام مرتضوی در پرونده زهرا کاظمی رسیدگی می‌شود

جهان صنعت: وزیر کشور: تجربه نشان می‌دهد توسل به نیروی انتظامی و گشت ارشاد مؤثر نیست

شروع: رئیس شورای شهر تهران انتقاد کرد؛ شیوع کوه خواری در پایتخت

صدای اصلاحات: کتک کاری بر سر جعبه سیاه هواپیما

قانون: نادیده گرفتن پرونده‌های دیگر از مشکلات شهرداری دورهٴ قالیباف توسط نمایندگان، بررسی لازم نیست تطهیرش کنید

کسب و کار: درگیری فیزیکی برای گرفتن جعبه سیاه پرواز تهران یاسوج

کیهان: جزئیات جدیدی از رانت‌خواری مدعیان اصلاحات؛ رشت الکتریک که در منطقه شاخص بود چگونه تصاحب و ویران شد؟!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9aeab897-16e3-4661-86e7-5b3271b96c67"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات